Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

Hello!
Éppen bicikli vásárlás elött állok és ugy ~70.000Ft-om lenne rá.
Kinéztem egy Kelly's Scarpe-ot, és egy Mongoose Tyax comp-ot, a kettö közül nem igazán tudok dönteni, az egyik boltba az eladó a mongoose-t ajánlotta, én pedig inkább a kelly's felé hajolnék.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás ?

tyax- http://www.mongoose....onal&brandID=46

scarpe- http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/978

Szia!

Az aláírásomban van egy link, sztem nézd meg :)
...vedd meg a kelly's-t és lépj be a klubba!
Pár link h meggyõzzelek:
http://forum.bikemag...read.php?t=2211
http://kellysklub.uw.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Amelyik neked teccik és ránézésre jobb a felszereltsége:)

sparx

sparx

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello!
Éppen bicikli vásárlás elött állok és ugy ~70.000Ft-om lenne rá.
Kinéztem egy Kelly's Scarpe-ot, és egy Mongoose Tyax comp-ot, a kettö közül nem igazán tudok dönteni, az egyik boltba az eladó a mongoose-t ajánlotta, én pedig inkább a kelly's felé hajolnék.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás ?

tyax- http://www.mongoose....onal&brandID=46

scarpe- http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/978

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Így van. A virtuális rendszereknél van egy merev elsõ és egy merev hátsó háromszög, amit alul-felül egy-egy himba köt össze. http://www.giant-bic...asp?model=11287 és klikk a nagy képre, hogy jobban lásd. A Rockridernél az alsót egy excenterrel helyettesítették, de a funkciója ugyanaz.
Tehát feltehetõleg ez is teljesen aktív, még fékezés alatt, és ha tényleg nem változik a lánchossz, akkor nem is nagyon pogózik, ha ülve maradsz. Az excenter viszont nehezebb, mint egy himba pár és karbantartás szempontjából is gázosabb.
Ausztria, Kenguruk földje!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
pont úgy mint a vpp, csak az alsó "linkplate" helyett egy excenteres csapágy van.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
én is még a VT4-et néztem a 2004-eset ami ebike-on van.
akkor most zed elmagyarázod konyhanyelven h hogy a nyavalyába mozog ennek a segge?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ezek a fordítások nagyon súlyosak:clap: :)

Én is komplett gép vásárlásán gondolkozom. Ilyen 120-130-at kéne mozogjon elöl-hátul.Árban is elég szûkös a pénztárca 250 környéke. Amire használnám, cc- lightosabb freeride, kis duhajkodás:)

Amiket eddig néztem. Giant AC , Giant VT3, Decathlon 9.2-es(bár ez drágább)

A Giant AC tetszene, csak a felszereltségével nem vagyok kibékülve.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ez a csúcs!!!

"Általában a többnyire a függõleges tengelyhez viszonyított billenõ típusú kerékpározás többnyire
keményebb felfüggesztéseket és egy csökkentett SAG értéket feltételez. Azonban ha inkább lovagló
típusú kerékpározási technikát használsz, a SAG értékét nagyobbra kell állítani, és a felfüggesztéseknek
lágyabbaknak kell lenniük."

Tévedtem, megtaláltam az excentert, aminek a közepén nem a közcsapi, hanem a fõforgáspont van. Így viszont nem kell, hogy a himba felsõ vége csúszkáljon. Kicsit bonyolult megoldás arra, amit mások virtuális forgáspont néven dobtak piacra. De lehet, hogy nem rossz.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hát ténleg elég beteg megoldás. de akkor itt jön akérdés mennyire lehet tartós???
edit:"N.E.U.F system: the central suspension axis of the Rockrider MTB is mounted travel on bearings. When the suspension is required (and compresses), the virtual pivot point is no longer fixed, it becomes mobile. This means the suspension and the transmission are totally independent (the length of the chain between the cassette and the crankset remains the same). Furthermore, the bobbing effect finally stops: with the N.E.U.F, the pressure on the pedals no longer affects the suspension."
eggyit találtam róla. akkor ebbe van egyáltalán rendes csapágy avgymindenhol csak egymáson csúsznak dolgok? vagy a monblokknál csapágyzott a másiknál meg csúszkál??

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Szerintem teljesen életképes a felfüggesztés, csak felesleges bele az a himba. Mivel a himba és a hátsó 3szög más íven mozog, nem tudták õket összekötni, és még egy link beiktatása helyett inkább ezt a perverz megoldást válsztották, mármint hogy a himba felsõ forgáspontja csúszkál a hátsó háromszögben.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem sima megtámasztott egyforgáspontos, azaz áttétellel nyomja a váz a rugóstagot, de mozgásra egyforgáspontos karakterisztika.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
olvastam én is elég nagyokat néztem.
de én nem tudom elképzelni h hogyan mûködhet az a hátsó felfüggesztés. meg egyáltalán télleg úgy mûködik ahogy kell és nem pogózza halálra magát. nem lesz róla tesz bikkmakkban??

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Elsõ ránézésre a 9.X gépek egyszerû egyforgáspontos konstrukciók. Másodikra is.
Érdekes, hogy a NEUF elvileg annyit tesz, hogy New Eccentric Ultimate Frame, és a használatiban egy GT I-Drive stílusú excenter rajza köszön vissza, de a bringán ilyesmi nincs.

A neten elérhetõ a használati, ha röhögni akartok, nézzétek meg! A magyar fordítás egyszerûen szánalmas. Láthatóan nem kerestek szakfordítót, csak szótárból fordított a tehetséges, mûszaki érzék nulla. Jöjjön itt pár gyöngyszem:

freeride = lovagló típusú biciklizés
XC = billenõ típusú kerékpározás
rugóút helyett játék...
Imbuszkulcs helyett BTR kulcs...

pár kedvenc idézet:
"A lökéscsillapító ellenõrzi azt az idõt, ami alatt a kerekek egy sokk után ismét
érintkezésbe kerülnek a talajjal. Hajts gyorsan és a bicikli minden akadályról visszapattan, mint egy teniszlabda."

"Ha a nyeregben ülve áthaladsz a fürdõkádon és a visszarúgás nyitott állapotban van, a kerékpár megpróbál a horpadás kimenetéhez röpíteni."

"Az egyenes szakaszon a bicilid nem lesz jobban kiegyensúlyozva, de amint a táj megnyugszik, minden rendbe jön."

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Hali!

Néztem én is a GiantAC 259.000 Huf-ért / aztán mondjuk nem ilyet vettem :) /
Lehet kapni kereskedöknél úgy is, hogy azt mondod - mester más felszer kellene rá mennyiér számitod ezt és ezt ...

Nekem mondjuk több szempontom volt mint az ár. :)
Ha tényleg komolyabban gondolod a lejtõzést, mégha kezdõ szinten is akkor a késöbbi upgrade miatt is az AC az esélyesebb.
Az sem negativum hogy az összes! forgáspont csapágyazott.

A 9 freeride 380?
nem mást néztél? :)
ROCKRIDER 9.2 az 1499,90€ ~ 380
Biztos hogy ez van kirakva mert ezen van LX Dual Control.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
és a 9.1-rõl mi a vélemény? ha jól számolom akkor az 250-260 magyar zsetonra jön ki, nekem nagyon teccik csak az a 90mm hátul kevéskének tûnik, mondjuk egy missionnak is ennyi. 9.2 lenne az igazi de a 380k-s ára viszont sok. nameg ki mi tud errõl a N.E.U.F. rendszerrõl???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem bejön a crossmax xl. inkább a nagy metellel van benne bajom, az legalább egy kiló rugóval... egy jóféle rp3 istenem :love:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Gondolom azért ennyivel olcsóbb itthon a Decathlon, mert piacot akarnak szerezni. "Jó" taktika, garantáltan kinyírják az összes kiskereskedõt a környéken, de egész Bp meg fogja érezni a hatását. Ez a 9FR tényleg gyönyörû, bár szerintem a felszereltség nem teljesen átgondolt. Ha nem crossmax lenne rajta, még olcsóbban adhatnák + erõsebb kerékszett kerülhetne bele. Persze valószínûleg gyilkos árakat kapnak a Mavic-tól.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

bár ez csak 120/120

igen, itt a lényeg. csak 120/120. nekem 130/150 kell. kb ebben a súlyban :) de amugy a bringa maga csodaszép.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor neked a 9.2 kell (1500), bár ez csak 120/120:
Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez a decathlon nekem is nagyon tetszik, csak ha levegõs tag lenne benne hátul .. hmm...
és kicsit cc-sebb geo-ja lenne....
rohannék megvenni.