Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Üdv Mindenki!

Cross biciklit szeretnék vásárolni, max. 100rugóból, de azon belül is odafigyelve az ár/érték arányra. Alapból egy GEPIDA ALBOIN 300CRS-t néztem ki (eladó ajánlotta a figyelmembe), de mivel elég analfabéta vagyok a témában, gondoltam megpróbálom körüljárni egy kicsit. Kiváncsi volnék például, hogy mivel tud többet az a 30rugóval olcsóbb MERIDA 2007 CROSSWAY 8-SX-nél. Meg úgy általában szívesen vennék minden tanácsot, hogy a megadott paraméterek alapján mit lenne a legérdemesebb venni.

A bicajt elsõsorban mindennapi munkábajáráshoz használnám fõleg aszfalton, meg alkalomszerûen túrázni light terepen.

195 cm és kb. 90 kg vagyok ez miként befolyásolja a helyzetet?

Ha valaki esetleg belinkelne valami site-ot, ami laikusokat is fel tud okosítani a témában, azt is megköszönném.

Elõre is köszi minden segítséget.

Szia
nem tudom a neten megtaláltad-e a bringákat?
http://olimpia.hu/reszletek.php?id=19
http://www.bikefun.h...ssway_8_sx.html

nem nagyon vagyok otthon ebben a kategóriában
amit észrevettem a leírások alapján az az, h a gepidán van kormányszarv, és állítható a stucni dõlésszöge, valalmint, hogy a merida 21 sebességes, nem tudom gepida mennyi
méreteid annyiban, h elég nagy vázat keress és mindenképp próbáld ki mielõtt megveszed

Tibi
u.i. most látom, h a gepida hajtókarja, csak 170 hosszú. lehet h a te magasságodhoz nem lenne akkora baj, ha a szokésos 175ös lenne

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Sziasztok!

Keresek egy normálisabb túra mtb-t és van rá 150k
Mit tudtok ajánlani?

üdv, lakisoft

szia

magellan serpenst
ha kicsit hozzá tudsz tenni, akkor ideit, ha kicsit spórolni akarsz akkor tavalyit.
az ideinek gyenge pontja sztem a hajtókar lehet, de ez szubjektív

lakisoft

lakisoft

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Keresek egy normálisabb túra mtb-t és van rá 150k
Mit tudtok ajánlani?

üdv, lakisoft

LeMagnifique

LeMagnifique

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv Mindenki!

Cross biciklit szeretnék vásárolni, max. 100rugóból, de azon belül is odafigyelve az ár/érték arányra. Alapból egy GEPIDA ALBOIN 300CRS-t néztem ki (eladó ajánlotta a figyelmembe), de mivel elég analfabéta vagyok a témában, gondoltam megpróbálom körüljárni egy kicsit. Kiváncsi volnék például, hogy mivel tud többet az a 30rugóval olcsóbb MERIDA 2007 CROSSWAY 8-SX-nél. Meg úgy általában szívesen vennék minden tanácsot, hogy a megadott paraméterek alapján mit lenne a legérdemesebb venni.

A bicajt elsõsorban mindennapi munkábajáráshoz használnám fõleg aszfalton, meg alkalomszerûen túrázni light terepen.

195 cm és kb. 90 kg vagyok ez miként befolyásolja a helyzetet?

Ha valaki esetleg belinkelne valami site-ot, ami laikusokat is fel tud okosítani a témában, azt is megköszönném.

Elõre is köszi minden segítséget.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen, rövidebb lett a felsõcsõ, meg alacsonyabban is indul.

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

exit69
egy tavalyi neonzöld nem tetszene?
láttam még egyik Vp-i boltban egy 16 v. 18 ast asszem

Az idei modell jobban is tetszik, meg szerintem egy év alatt biztos fejlesztettek rajta annyit érdemesebb legyen az ujat megvenni, bár nem tudom még, mint ahogy a hajtókart se, ugyhogy ezeket fogom utoljára megvenni, majd addigra eldöntöm. A többi alkatrész meg remélem rendben van
Ui.: Én is örülök neked Ákos! :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szia Exit!! Örülök hogy itt is megjelentél...:)

Én is shomano-t támogatom hajtómû és elsõváltó terén, hátra meg sram...
jó gép lesz az majd, ha kész lesz...
Truvát én sem szeretem de az igaz hogy elvi kérdés, vkinek bejött valakinek nem...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
exit69
egy tavalyi neonzöld nem tetszene?
láttam még egyik Vp-i boltban egy 16 v. 18 ast asszem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
off
adam,maradt a hosszú felsõcsõ?mert nekem a 2k5 ös 18as hosszú volt a 180 centimhez...
on
nekem tetszik az a váz,egyben is kíváncsi lennék rá

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
A fehér-fekete Pyxis bolti ára is szinte pont ennyi lesz eléggé hasonló cuccokkal, csak a váltás Shimano.

Teszt a márciusi Bikemagban. Firex kar van a gépen és teljesen korrektül dolgozott. Merevséggel sem volt gond, bár biztos, hogy a Shimano könnyebb, úh. én is azt javaslom.

Én is Sram váltás párti vagyok, úh ezt is megértem. A bringa egyébként gyönyörû. Évek óta az egyik legszebb. Ja, és végre a vázon is kijavítottak évek óta félrecsúszott dolgokat (merevség, nyeregvázcsõ-szög...stb.)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

ok, kösz a válaszokat, csak szerintetek 270 nem sok egy "verseny" bicajért?

Maradhat a Truvativ hajtómû, nekem nem volt vele gondom. Én is 270-es géppel kezdtem, szerintem hosszútávon megéri. Ha nem ragaszkodsz a Truvativ csövekhez akkor néhány Bike Positive-val megtakaríthatsz egy kis súlyt. Vásárlás elõtt próbáld ki a Sram váltókarokat mert más a karok mozgása mint a Shimanoé!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kb reális ár érte szvsz...

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
ok, kösz a válaszokat, csak szerintetek 270 nem sok egy "verseny" bicajért?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
28-ért kapsz ht2-es lx-et ebikeon meg most már szinte mindenhol, ami kb. ugyanolyan merev és jó, mint az xt, csak nehezebb egy kicsivel - az enyém zusammen olyan 950 gramm körül van...és az a +6 ezer forintnyi különbség, amivel az lx többe kerül, az valójában sokkal több: az lx merevebb, könnyebb és szerintem szebb is...nekem is sram bicó épülget, de a hajtómûvem lx...

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Mondjuk a mostani caprine highlander-emhez képest tuti sokkal jobb lesz mind2.
az átdobót már megvettem 4300ért, a hajtómûvel meg nem akarok kilógni a sorból, meg az ebikon most láttam egy Firexet monoblokkal együtt 22ért ami kb a fele egy Xt+monoblokk kombónak, csak nem tudom a középcsapágy méretét :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A fekete-fehérre gondolsz? Tény hogy nem a legszebb, de amit irtak róla, az szerintem meggyõzõ.
Truva cuccok helyett mire gondoltál? még nem végleges, csak az elsõ, hátsó váltó, lánc, fogaskeréksor, és az elsõ kerék a fékkel.
Am, nem vagyok shimano ellenes, csak azt olvastam h a sramnak jobb az ár/teljesítmény aránya, bár gondolom nem minden alkatrésznél.

az ár teljesítmény aránya, idén már nem annyira jó......h.váltásban viszont nekem jobban bevált a sram, de az átdobó viszont precízebben mûxik az xt....

mondjuk én hajtõmûbõl is egy xt-t tennék,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

korrekt kis masina!
telóból talán komolyabbat vennék, de mindenképp könnyebbet.
esetleg ha nem ragaszkodsz a Truva cuccokhoz, azokat cseréld más, könnyû, jó cuccra. hajtókart semmiképp nem tennék truvát. gondolom shimano ellenes vagy, így akkor maradhat, ha nagyon ragaszkodsz. (egyébként lx, xt)

az idei pyxis színvilága biztosan megfelel Neked? :)

A fekete-fehérre gondolsz? Tény hogy nem a legszebb, de amit irtak róla, az szerintem meggyõzõ.
Truva cuccok helyett mire gondoltál? még nem végleges, csak az elsõ, hátsó váltó, lánc, fogaskeréksor, és az elsõ kerék a fékkel.
Am, nem vagyok shimano ellenes, csak azt olvastam h a sramnak jobb az ár/teljesítmény aránya, bár gondolom nem minden alkatrésznél.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

konás, a levegõs recon nem nehéz.....

20 ezret meg nem ér meg az a 200 gramm amit egy Reba Race-szel nyer?
ez ki-ki maga döntse el. csak felvetettem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha elvi gondod van a shimanóval nem szóltam, de én az x-gen átdobó helyett xt-t választanék.....lényegesen jobban mûxik /tapasznyalat/ ,

konás, a levegõs recon nem nehéz.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
korrekt kis masina!
telóból talán komolyabbat vennék, de mindenképp könnyebbet.
esetleg ha nem ragaszkodsz a Truva cuccokhoz, azokat cseréld más, könnyû, jó cuccra. hajtókart semmiképp nem tennék truvát. gondolom shimano ellenes vagy, így akkor maradhat, ha nagyon ragaszkodsz. (egyébként lx, xt)

az idei pyxis színvilága biztosan megfelel Neked? :)