Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. január 22. - 20:22
Írta 2008. január 22. - 17:42
http://pagesperso-or...cathlon_seb.jpg
Én nem mondom hogy mit vegyél, de a spinner telókról nem halottam sok jót. A suntour telókról már sokkal több jót halottam, de ez csak én vagyok. Majd más is megmondja.
Írta 2008. január 22. - 14:15
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 22. - 13:42
Hát, annyira nagyon hozzáértõ nem vagyok ugyan, de szerintem a legjobb ár/érték arányú a magyar piacon a Magellan.
Asszonykának is Hydrája van már vagy 3-4 éve, nincs vele gond.
Ilyen felhasználás mellett sztem abszolút jó lesz.
(Nekem is Magellanom van:))
Még a Mali lehet egy jó választás talán, de a többinek elég gyenge felszereltsége van. A Rockriderekrõl nem tudok nyilatkozni, de azt hallottam, h azok sem rosszk.
De szerintem Magellan, ha vkinek más a véleménye úgy is mondja majd:)
Amen:D
Írta 2008. január 22. - 10:15
Tök új vagyok ezen a fórumon, de látom vannak itt jófej szakik, akik talán segíthetnek nekem
Problémám a szokásos, kinéztem pár gépet (egyelõre csak neten), melyeknek szeretném leszûkíteni a körét, mondjuk a ti segítségetekkel, tanácsotokkal.
Kispénzû vagyok, és elsõsorban hétvégi kisebb hegyi, erdei tekerésre illetve pl. egy Bp-Szentendre-Bp útra alkalmas bringa kellene.
Ezeket néztem ki magamnak, szeretném, ha véleményeznétek:
Gepida Mundo 400 (50E HUF)
Magellan Hydra TX50 alu (56E HUF)
Mali Cobra (46E HUF)
Merida K6 vagy Kalahari 550SX (60E HUF)
Wheeler 09 Pro (58E HUF)
A Wheelerben egyedül az nem tetszik, hogy kormányváltós (ha ez a neve egyáltalán, tudjátok a markolattal lehet váltani:) ).
Láttam még a Decathlonban egy Rockrider nevût, de nem tudom milyen verziószámú, csak annyit figyeltem meg, hogy az eredeti (?) 80E helyett 50E-ért odaadják (piros-fehér). Elég jónak tûnik, csak az a kérdés, hogy tényleg az-e.
Láthatjátok nagyjából az árfekvést, tudom sokak ennyiért nem vennének gépet, nekem azonban csak ennyi van, és tekerni akarok
Esetleg ha ebben a magasságban van más ötlet, az is jólesne!
Köszi!
Írta 2008. január 21. - 02:23
Írta 2008. január 20. - 22:14
Írta 2008. január 20. - 10:01
Írta 2008. január 20. - 00:04
köcce
Írta 2008. január 19. - 12:30
Valakinek van ötlete, hogy milyen montit érdemes venni egy 90-95kg-os kezdõnek kb 80e-ért?
most 80 körül van akcióban a magellan polaris vagy a caprine epik-50, szinte tökugyanolyan felszereltséggel. mindkettõ jó vétel ennyiért.
Írta 2008. január 19. - 12:17
Írta 2008. január 18. - 19:31
Igazából mindennel lehet túrázni ami gurul, na de komolyabban lehet dirt vázas géppel is menni hoszabban persze. Személy szerint én wenson,és karaton gépet próbáltam igy túrán. Ha nem vagy túl magas, akkor nem gond mert nem kell kihuzni a nyeregcsövet kilométer hosszan,ami ugye árthat is egy ponton túl. A gepida karaton kimondottan kényelmesnek is bizonyult, igaz a vázon kívül nem igen voltak dirt gépre jellemzõ vonásai.Csatlakozom, sot Gyor kornyeke nekem is nagyon jo. Tesomnak kene epitenem 1-et. Dirt vaz kene neki. Nem ismerem annyira a vazbesorolasokat, olyan kene aminek a tamvillaja es felsocsove egy vonalba esik.
Tenyleg lehet ilyennel turazni, vagy mar az elso 5 kilometer utan leszakad az ember laba?
Kapuvaron (Gyor, Sopron kozt kb. feluton) van egy csomo lomis. Naluk lehet probalkozni, de azert eleg kicsi a jo dirtgep fellelhetoseg eselye.
Írta 2008. január 18. - 16:10
ha valaki netalántán gyõr környékén tud ilyen beszerzési "forrásról", akkor nekem kéne valami dirt bringa, amit gyilkolhatok jó ócccsóóóér...
Csatlakozom, sot Gyor kornyeke nekem is nagyon jo. Tesomnak kene epitenem 1-et. Dirt vaz kene neki. Nem ismerem annyira a vazbesorolasokat, olyan kene aminek a tamvillaja es felsocsove egy vonalba esik.
Tenyleg lehet ilyennel turazni, vagy mar az elso 5 kilometer utan leszakad az ember laba?
Kapuvaron (Gyor, Sopron kozt kb. feluton) van egy csomo lomis. Naluk lehet probalkozni, de azert eleg kicsi a jo dirtgep fellelhetoseg eselye.
Írta 2008. január 17. - 20:50
szegény yukon-t mégse kínoznám gyakorlásra
na napsütéses 18-20fokos bringás idõt nekünk, mert már a tök kivan, hogy ablakon kinéztem, aszittem jóidõ van, lehet bringát elõkapni, közben meg lefagy a...szóval mindenem
d[oO]b
Írta 2008. január 16. - 23:51
Hali!
Szerintem ennyibol uj bringat ne vegyel, bar mindenkinek szive joga mit valaszt.
Ha ram halgatsz, es nem ijedsz meg egy kis/sok szerelestol, veszel a helyi kisebbsegnel, lomisnal egy "lerobbantat". Barataink nem is tudjak mekkora ertek megy at a kezuk alatt. Ha turelmes vagy, es tudsz alkudni nagyon kiraly bringakat talalhatsz.
En egy 1998-as 120000-be kerulo (akkori erteken) bringat szereztem 6400-ert.
Eddig tizenotezerben van ujrafestessel egyutt, es meg talan tiz belemegy egy telo miatt.
A felujitastol nem kell felni. A helyi bringaboltos/itteni forumtagok nagyon szivesen segitenek.
Oszt ha kész, Pite megveheti a helyi kisebbségtõl!
Írta 2008. január 16. - 15:59
Vagy esetleg használtan milyet keressek?
Szerintem ennyibol uj bringat ne vegyel, bar mindenkinek szive joga mit valaszt.
Ha ram halgatsz, es nem ijedsz meg egy kis/sok szerelestol, veszel a helyi kisebbsegnel, lomisnal egy "lerobbantat". Barataink nem is tudjak mekkora ertek megy at a kezuk alatt. Ha turelmes vagy, es tudsz alkudni nagyon kiraly bringakat talalhatsz.
En egy 1998-as 120000-be kerulo (akkori erteken) bringat szereztem 6400-ert.
Eddig tizenotezerben van ujrafestessel egyutt, es meg talan tiz belemegy egy telo miatt.
A felujitastol nem kell felni. A helyi bringaboltos/itteni forumtagok nagyon szivesen segitenek.
Írta 2008. január 15. - 22:37
Messzire kell támaszkodni a kormányra? Gondoltam arra hogy a kb 100as stucnit akkor cserélem vmi 60-80asra... Vagy? Nem nagyon ültem még nekem nagy gépen
Köszi Höri, az már nagyon kereten fellül van .
30-34bõl olyan bringát nézz sztem amikülsõre tetszik, alkatrészekbõl minimált tartalmaznak mind...
Tense-n szebb a festés mind a másik kettõn talán, más elõnye nincs.
Innkább vedd meg a feléért a treking/outi mixemet Csepel outi, 6cm utas teló, elöl vfék, 18sebességes (lácvédõs 3as hajtómûval), sárvédõk, 1,125" gumik, rugós nyeregcsõ, csomagtartó
GT AMI NAGYON BEJÖVÕS! AJÁNLOM
Írta 2008. január 15. - 22:27
lépcsõn lemászni teljesen ok
takarittasd ki a suntourt benne rendes szilikon zsirral