Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A felsoroltak közül én is a rocridert venném. Jó választás ,és amire szánod arra tökéletesen megfelel.

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
A soroksári dekában még van 1db xl-es a rockrider 5.2-bõl, meg 1db xs és 1db S méretû. Megkérdeztem Neked telcsin. Az tényleg jó válsztásnak tûnik, de 77rõl 59re van leárazva.
http://pagesperso-or...cathlon_seb.jpg

Én nem mondom hogy mit vegyél, de a spinner telókról nem halottam sok jót. A suntour telókról már sokkal több jót halottam, de ez csak én vagyok. Majd más is megmondja.
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vagy ha nem a dekás akkor meg Caprine Forest...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
sztem meg a dekás lesz a legjobb vétel...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Szervus Flexscan!
Hát, annyira nagyon hozzáértõ nem vagyok ugyan, de szerintem a legjobb ár/érték arányú a magyar piacon a Magellan.
Asszonykának is Hydrája van már vagy 3-4 éve, nincs vele gond.
Ilyen felhasználás mellett sztem abszolút jó lesz.
(Nekem is Magellanom van:))
Még a Mali lehet egy jó választás talán, de a többinek elég gyenge felszereltsége van. A Rockriderekrõl nem tudok nyilatkozni, de azt hallottam, h azok sem rosszk.
De szerintem Magellan, ha vkinek más a véleménye úgy is mondja majd:)
Amen:D

flexscan

flexscan

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Tök új vagyok ezen a fórumon, de látom vannak itt jófej szakik, akik talán segíthetnek nekem :)
Problémám a szokásos, kinéztem pár gépet (egyelõre csak neten), melyeknek szeretném leszûkíteni a körét, mondjuk a ti segítségetekkel, tanácsotokkal.
Kispénzû vagyok, és elsõsorban hétvégi kisebb hegyi, erdei tekerésre illetve pl. egy Bp-Szentendre-Bp útra alkalmas bringa kellene.
Ezeket néztem ki magamnak, szeretném, ha véleményeznétek:

Gepida Mundo 400 (50E HUF)
Magellan Hydra TX50 alu (56E HUF)
Mali Cobra (46E HUF)
Merida K6 vagy Kalahari 550SX (60E HUF)
Wheeler 09 Pro (58E HUF)

A Wheelerben egyedül az nem tetszik, hogy kormányváltós (ha ez a neve egyáltalán, tudjátok a markolattal lehet váltani:) ).
Láttam még a Decathlonban egy Rockrider nevût, de nem tudom milyen verziószámú, csak annyit figyeltem meg, hogy az eredeti (?) 80E helyett 50E-ért odaadják (piros-fehér). Elég jónak tûnik, csak az a kérdés, hogy tényleg az-e.
Láthatjátok nagyjából az árfekvést, tudom sokak ennyiért nem vennének gépet, nekem azonban csak ennyi van, és tekerni akarok :)
Esetleg ha ebben a magasságban van más ötlet, az is jólesne!

Köszi!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Találtam még linket!!!!
http://www.bigbike.h...=504&ujszin=kep

erre gondoltam én is
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Találtam még linket!!!!
http://www.bigbike.h...=504&ujszin=kep
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
89 körül van több helyen is már, alatta nem igen láttam. Pl itt:http://www.berguson....io,kerekpar,3,0

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hol van 80 körül polaris deore?? Az talán engem is érdekelne.
köcce
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Valakinek van ötlete, hogy milyen montit érdemes venni egy 90-95kg-os kezdõnek kb 80e-ért?

most 80 körül van akcióban a magellan polaris vagy a caprine epik-50, szinte tökugyanolyan felszereltséggel. mindkettõ jó vétel ennyiért.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Valakinek van ötlete, hogy milyen montit érdemes venni egy 90-95kg-os kezdõnek kb 80e-ért?

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Csatlakozom, sot Gyor kornyeke nekem is nagyon jo. Tesomnak kene epitenem 1-et. Dirt vaz kene neki. Nem ismerem annyira a vazbesorolasokat, olyan kene aminek a tamvillaja es felsocsove egy vonalba esik.
Tenyleg lehet ilyennel turazni, vagy mar az elso 5 kilometer utan leszakad az ember laba?
Kapuvaron (Gyor, Sopron kozt kb. feluton) van egy csomo lomis. Naluk lehet probalkozni, de azert eleg kicsi a jo dirtgep fellelhetoseg eselye.

Igazából mindennel lehet túrázni ami gurul, na de komolyabban lehet dirt vázas géppel is menni hoszabban persze. Személy szerint én wenson,és karaton gépet próbáltam igy túrán. Ha nem vagy túl magas, akkor nem gond mert nem kell kihuzni a nyeregcsövet kilométer hosszan,ami ugye árthat is egy ponton túl. A gepida karaton kimondottan kényelmesnek is bizonyult, igaz a vázon kívül nem igen voltak dirt gépre jellemzõ vonásai.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

ha valaki netalántán gyõr környékén tud ilyen beszerzési "forrásról", akkor nekem kéne valami dirt bringa, amit gyilkolhatok jó ócccsóóóér... :D

Csatlakozom, sot Gyor kornyeke nekem is nagyon jo. Tesomnak kene epitenem 1-et. Dirt vaz kene neki. Nem ismerem annyira a vazbesorolasokat, olyan kene aminek a tamvillaja es felsocsove egy vonalba esik.
Tenyleg lehet ilyennel turazni, vagy mar az elso 5 kilometer utan leszakad az ember laba?
Kapuvaron (Gyor, Sopron kozt kb. feluton) van egy csomo lomis. Naluk lehet probalkozni, de azert eleg kicsi a jo dirtgep fellelhetoseg eselye.

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
ha valaki netalántán gyõr környékén tud ilyen beszerzési "forrásról", akkor nekem kéne valami dirt bringa, amit gyilkolhatok jó ócccsóóóér... :D
szegény yukon-t mégse kínoznám gyakorlásra :)

na napsütéses 18-20fokos bringás idõt nekünk, mert már a tök kivan, hogy ablakon kinéztem, aszittem jóidõ van, lehet bringát elõkapni, közben meg lefagy a...szóval mindenem :)

d[oO]b

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Hali!

Szerintem ennyibol uj bringat ne vegyel, bar mindenkinek szive joga mit valaszt.

Ha ram halgatsz, es nem ijedsz meg egy kis/sok szerelestol, veszel a helyi kisebbsegnel, lomisnal egy "lerobbantat". Barataink nem is tudjak mekkora ertek megy at a kezuk alatt. Ha turelmes vagy, es tudsz alkudni nagyon kiraly bringakat talalhatsz.

En egy 1998-as 120000-be kerulo (akkori erteken) bringat szereztem 6400-ert.
Eddig tizenotezerben van ujrafestessel egyutt, es meg talan tiz belemegy egy telo miatt.

A felujitastol nem kell felni. A helyi bringaboltos/itteni forumtagok nagyon szivesen segitenek.

Oszt ha kész, Pite megveheti a helyi kisebbségtõl! :)

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Vagy esetleg használtan milyet keressek?

Szerintem ennyibol uj bringat ne vegyel, bar mindenkinek szive joga mit valaszt.

Ha ram halgatsz, es nem ijedsz meg egy kis/sok szerelestol, veszel a helyi kisebbsegnel, lomisnal egy "lerobbantat". Barataink nem is tudjak mekkora ertek megy at a kezuk alatt. Ha turelmes vagy, es tudsz alkudni nagyon kiraly bringakat talalhatsz.

En egy 1998-as 120000-be kerulo (akkori erteken) bringat szereztem 6400-ert.
Eddig tizenotezerben van ujrafestessel egyutt, es meg talan tiz belemegy egy telo miatt.

A felujitastol nem kell felni. A helyi bringaboltos/itteni forumtagok nagyon szivesen segitenek.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nekem is bejön, de kb a keret 2×esébe kerül :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Messzire kell támaszkodni a kormányra? Gondoltam arra hogy a kb 100as stucnit akkor cserélem vmi 60-80asra... Vagy? Nem nagyon ültem még nekem nagy gépen :)

Köszi Höri, az már nagyon kereten fellül van :(.

30-34bõl olyan bringát nézz sztem amikülsõre tetszik, alkatrészekbõl minimált tartalmaznak mind...
Tense-n szebb a festés mind a másik kettõn talán, más elõnye nincs.
Innkább vedd meg a feléért a treking/outi mixemet :) Csepel outi, 6cm utas teló, elöl vfék, 18sebességes (lácvédõs 3as hajtómûval), sárvédõk, 1,125" gumik, rugós nyeregcsõ, csomagtartó :)

GT AMI NAGYON BEJÖVÕS! AJÁNLOM

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hagyd úgy ,azt' jóvan
lépcsõn lemászni teljesen ok
takarittasd ki a suntourt benne rendes szilikon zsirral