Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

maddoc

maddoc

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kösz a válaszokat. Sajnos a serpens túlmutat a költségvetésemen. Mindenesetre rágódok még egy kicsit.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

neve meg talán a nagyobb forgalmazói kör miatt merida, vagy használt. a kérdés az, hogy játszik, avagy nem játszik?
ott azért már ebben a kategóriában vagy egy picit rádobva kategóriákkal jobb gépeket találsz.
Pl:
http://piacter.bikem...t=126512&cat=12

havernak ilyen van, és nem rossz. váltás is jó, meg a teló sem csak dísznek van benne...

ez egy nagyon jó tanács, sztem fogadd meg! az a serpens ennyiért ajándék!
de ha nem tudsz rádobni semennyit akkor is inkább 2007-es Magellan Crater Alivio 70-ért vagy Magellan Polaris Deore 82-ért!

(ezt a mondatot asszem hetente leírom egyszer)
szal mindenkinek: aki 70-80-ért akar új bringát venni annak a fent említett 2 modelt ajánlom :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Az ára is jó, ilyen vázat pedig (más matricával) láttam többet is sokáig, jól teljesíteni emberek alatt :)

az rendben van, hogy a kereskedõ viszi vissza, de a forgalmazó tartozik jótállással a fogyasztó felé, ha a delikvens történetesen átköltözik az ország túlsó felére, a bringája ott romlik el, és ott szeretné a garit intézni, azzal a papírral kitörölheti a seggét :)

egyértelmû

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Az ára is jó, ilyen vázat pedig (más matricával) láttam többet is sokáig, jól teljesíteni emberek alatt :)

a kereskedõnek kell visszavinnie a nagykerbe a hibás árut NEM NEKED!
te a kereskedõvel állsz kapcsolatban õ pedig a nagykerrel. teljesen mindegy
milyen garpapírt kapsz a kereskedõtõl, ha gari ügyben beviszel vmit egy boltban

az rendben van, hogy a kereskedõ viszi vissza, de a forgalmazó tartozik jótállással a fogyasztó felé, ha a delikvens történetesen átköltözik az ország túlsó felére, a bringája ott romlik el, és ott szeretné a garit intézni, azzal a papírral kitörölheti a seggét :)

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Nekem nagyon bejön. Erõsen alkudoznék, de elhoznám.
Jó cuccok vannak rajta és igényes a váz is.DTswiss,crossland,XT, van még kérdés?
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=126493&cat=12

errõl mi a véleményetek?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hi!

Miután én is bringavásárlásra adtam fejem két típus mellett döntöttem, amirõl szeretném véleményeteket kérni:
Gepida Mundo 500
Merida Matts Sub 20V
Alapvetõen városi és túra felhasználása lenne, akár erdõben, hegyekben ...

Válaszotokat köszönöm

neve meg talán a nagyobb forgalmazói kör miatt merida, vagy használt. a kérdés az, hogy játszik, avagy nem játszik?
ott azért már ebben a kategóriában vagy egy picit rádobva kategóriákkal jobb gépeket találsz.
Pl:
http://piacter.bikem...t=126512&cat=12

havernak ilyen van, és nem rossz. váltás is jó, meg a teló sem csak dísznek van benne...

maddoc

maddoc

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi!

Miután én is bringavásárlásra adtam fejem két típus mellett döntöttem, amirõl szeretném véleményeteket kérni:
Gepida Mundo 500
Merida Matts Sub 20V
Alapvetõen városi és túra felhasználása lenne, akár erdõben, hegyekben ...

Válaszotokat köszönöm

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem látom további értelmét az offolásnak. én ragaszkodom ahhoz az állásponthoz, hogy ha valamire pénzt adok ki, akkor azt kapjam, ami a pénzemért jár, mind termékben, mind a papírokban.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

mizie, itt nekem az elvvel van a bajom...

akkor fussunk neki mégegyszer :)

a kereskedõnek kell visszavinnie a nagykerbe a hibás árut NEM NEKED!
te a kereskedõvel állsz kapcsolatban õ pedig a nagykerrel. teljesen mindegy
milyen garpapírt kapsz a kereskedõtõl, ha gari ügyben beviszel vmit egy boltban
akkor el sem veszik a garpapírt csak megnézik és amikor kész a cucc akkor belepecsételnek.

nincs olyan hogy "eredeti cube-os garpapír", max olyan amit a nagyer
grafikusa összerakott és mailben szétszórt a kereskedõk között hogy ebbõl
nyomtassatok. de mégegyszer mondom az a garpapír nem megy vissza a
nagykerhez (az a közted és a keresked közötti kapcsolatot bizonyítja),
ezért tökmindegy hogy milyen papírt kapsz.

nyilván igényesebb az a bolt ami olyan papírt ad mint amilyet vettél,
de de technikailag semmivel sem lesz neked rosszabb.

rbalint88: látod errõl beszélek én is. a te példád az hogy van egy
"nemzetközi örökéletgaris tökmindegymilyen márkájú" vázad és vinnéd
a gyártóhoz/nagykerbe gariztatni õk meg szépen visszahajtanak a
kiskerbe/kereskedõhöz mivel velük állsz kapcsolatban, oda vidd gariztatni.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mizie: ezt egyszer próbáld meg eljátszani telefonnal légyszíves. és ne akard tudni, hogy mit szívtam egy "gyári" garipapírral.
Szepy: szerintem is vidd vissza, és ne gyere el cube-os papír nélkül. pont a Daverider által felsorolt okok miatt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mizie, itt nekem az elvvel van a bajom...ha veszel egy fordot, de csak opeles könyv van hozzá, mert az adott kereskedõ opelt is forgalmaz, és mondjuk 1 hét múlva lerobbansz az ország túlsó felén egy, amúgy garanciában kijavítandó hibával, akkor az ott lévõ márkaszervízben nem fogják megcsinálni a megfelelõ garanciapapírok hiányában, hiába bizonygatod, hogy ez bizony az. hazáig tolni meg nem fogod, hogy ott a bolt bebizonyítsa, hogy ez tényleg ford gari, csak nekik pont elfogyott a fordos lap...

és igen, ha jól tudom, akkor egy vidéki boltban vett bringát, pl. ha a vázával valami történik, akkor fel kell hoznia a nagykerbe, ott megnézik és eldöntik, hogy mi a teendõ. legalábbis nekem ezt mondták a veszprémi bringaboltokban a boltos ismerõseim. meg pl a lokálbringaboltos is mondta, hogy felõle rendelhetek németbõl shimano cuccot, ha az nekem jobb, õ attól még ugyanúgy intézi a garit, hiszen a nagykerbe így is úgy is be kell vinnie...

ha veszel valamit, akkor te, mint FOGYASZTÓ, jogosan elvárhatod, hogy a megfelelõ papírokat, leírásokat kapjad, elvégre a pénzed máshol is elkölthetted volna, ahol adnak rendes papírt.

ha meg valóban csak egy fénymásolat, akkor az még inkább a boltot minõsíti, hiszen manapság fénymásolni gyakorlatilag a sarki közértben is tudnak, de ezek szerint a kereskedõt egyáltalán nem izgatta az, amikor látta, hogy fogytán a cubeos "másolattömb"..

Szepy: te pedig ezt a boltot a jövõben inkább kerüld el, de elõbb -amint lehet-, menj be, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz cubeos garipapírt.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

mizie: és te ennyivel elintéznéd?

pont annyi hátrányt szenvedett el, hogy a pénzéért nem azt a szolgáltatást kapta, ami jogos lenne - eredeti garikönyv..meg mintha ezt kötelessége lenne minden kereskedõnek adnia.

a meridát meg a bikefun forgalmazza, a garis ügyeket pedig a nagykerek veszik át a boltttól...namost egy meridás garikönyvvel, hiába van róla blokkod, kb. kiröhögik a veloban a cubeodat, hiszen nincs garikönyved...vidd vissza a bringát, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz eredeti cube garikönyvet, belekapcsolt blokkal. az téged nem érdekel, hogy nekik elfogyott - a pénzedért ugyanazt a minõséget, és garikönyvet kell kapnod, mint más cube kiskerekben.

az alkatrészek

miért kéne neked bárhova is vinned a bringát? ezt a bolt intézi ahol vetted.
az meg hogy õk mit intéznek a nagykerrel nem a te dolgod.

pl. egy vidéki boltban vett bringát fel kell hoznia a tulajnak pestre?

"eredeti garikönyv" ez mindenhol egy fénymásolat (jobb-rosszabb minõségben)
ott az a lényeg hogy a "bolt elsimeri a vásárlást és afelelõsséget a hibára" azzal hogy belepecsétel.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mizie: és te ennyivel elintéznéd?

pont annyi hátrányt szenvedett el, hogy a pénzéért nem azt az amúgy elvárt szolgáltatást kapta, ami jogos lenne - eredeti garikönyv..meg mintha ezt kötelessége lenne minden kereskedõnek adnia.

a meridát meg a bikefun forgalmazza, a garis ügyeket pedig a nagykerek veszik át a boltttól...namost egy meridás garikönyvvel, hiába van róla blokkod, kb. kiröhögik a veloban a cubeodat, hiszen nincs garikönyved...vidd vissza a bringát, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz eredeti cube garikönyvet, belekapcsolt blokkal. az téged nem érdekel, hogy nekik elfogyott - a pénzedért ugyanazt a minõséget, és garikönyvet kell kapnod, mint más cube kiskerekben.

az alkatrészek miatt ne aggódj, azok valószínûleg egy gyárban készülnek, csak a matrica más.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Megtisztelõ válaszotokat elõre is köszönöm,[/FONT]

csak én nem értem mi a baj?

Hidd el hogy nem cserélték ki a stucnit (Scape Alu light, lol) meg a kormányt (Humper, még nagyobb lol), ez így jött ki a gyárból.

Ezek tökugyanolyan alkatrészek csak más-más matricával :)

ami a garit illeti, ha õk egy zsebkendõbe írják bele a garancia idõpontját
és ezt el is fogadják hiteles papírnak akkor mindegy. úgyis hozzájuk kell
vinned ha bármi baja lenne.

összegzésképp nem szenvedtél semmilyen hátrányt :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
A Cube hivatalos forgalmazója magyarországon a www.velotrade.hu. A felmerült problémákon biztosan tudnak segíteni. A boltosnak pedig egy fekete pont.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Sûrgõs tanácsot szeretnék kérni!

Ma elhoztam a kerékpárt CUBE Analog, de az már a boltban is feltünt (Inter precíziós Kft, Bombastic Bringastic, Miskolc) hogy a kormány szár a gyári Scape Alu light; 25,4 mm / 610 mm -el szemben egy Acor lait, valamint a kormány a gyári Humpert Riser; 610 mm -el szemben egy X-ACT by Humpert típus. Továbbá a blokkot és a nyugtát, mely a vásárlást igazolja megkaptam ugyan, viszont egy Merida UMF típusú jótállási jegybe és garanciafüzetbe becsatolva, mondván hogy nincs, mert elfogyott a Cube jótállási és garancia füzete!

Mindez számomra kissé gyanús, ezért a vélemyényeteket szeretném kérni az ügyemmel kapcsolatban.

Megtisztelõ válaszotokat elõre is köszönöm,

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Akkor egy példa:
Egy barátom barátnõje el akart jönni a pasti Céem-re. kölcsönkért egy bikeot, de útközben tönkrement stb... Kedvesem épp októberfeszten volt, úgyhogy kölcsön tudta adni a sajátját.
Kiccsaj el volt ámulva a külnbségtõl az otthoni saját csotrogány és kényelmi és mûködésbeli különbségétõl, szeretne egy ilyet.
Egyébként mások is kérdezték, mennyibõl tudnék összerakni egy ilyet nekik, pedig "átlagcsajok" voltak. Ha van rá keret, inkább szeresse a tekerést veled is, és ne csak nyûgnek érezze, hogy megint utánad kell loholnia, pedig fáj...

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A hangsúly a "teljesítmény orientáltáságon" van, nem az a kérdés, hogy lány vagy fiú az illetõ.
Aki a sarki közértig gurul annak jó a tescobike, aki a Börzsönyt gyûri maga alatt annak meg olyan kell ami jobb (meg amit a pénztárca enged)...
Ki mire használja.
A barátnõmnek most nézek (nézünk) bringát, és Õ tisztában van azzal, hogy évi 500-600km-nél többet nem teker, azt is könnyû terepen, ezért ha tehetném sem vennék (vénnénk) egy epic-et alá, mert nincs értelme.

pedig tudok 1 szép fehér s-es méretût :) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
A hangsúly a "teljesítmény orientáltáságon" van, nem az a kérdés, hogy lány vagy fiú az illetõ.
Aki a sarki közértig gurul annak jó a tescobike, aki a Börzsönyt gyûri maga alatt annak meg olyan kell ami jobb (meg amit a pénztárca enged)...
Ki mire használja.
A barátnõmnek most nézek (nézünk) bringát, és Õ tisztában van azzal, hogy évi 500-600km-nél többet nem teker, azt is könnyû terepen, ezért ha tehetném sem vennék (vénnénk) egy epic-et alá, mert nincs értelme.