Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11928 hozzászólás a témában

sz.gyuri

sz.gyuri

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hello!
Mountainbike-ot szeretnék venni kb. 50000Ft-om van rá. Különös elképzeléseim még nincsenek,de minimum elsõ teleszkóp,legalább elsõ tárcsafék,21 vagy 24 sebesség. Jó lenne,ha segítenétek.
Elõre is köszi
Jah ésszerintetek a V-fék vagy a tárcsafék a jobb?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Milyen országúti bicajt érdemes venni 300000.- -ig? Minél jobb felszereltségû legyen. Egyik volt osztálytársamék pályázhatnak, aztán outi kell nekik.
Válaszokat elõre is köszönöm.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mi egy full lx-es cruxot 70ért hoztunk el egy srácnak :D pilot, firex, lx. és ezt 70ért. és 2. bringa volt, ennek megfelelõ állapotban...

maddoc

maddoc

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kösz a válaszokat. Sajnos a serpens túlmutat a költségvetésemen. Mindenesetre rágódok még egy kicsit.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

neve meg talán a nagyobb forgalmazói kör miatt merida, vagy használt. a kérdés az, hogy játszik, avagy nem játszik?
ott azért már ebben a kategóriában vagy egy picit rádobva kategóriákkal jobb gépeket találsz.
Pl:
http://piacter.bikem...t=126512&cat=12

havernak ilyen van, és nem rossz. váltás is jó, meg a teló sem csak dísznek van benne...

ez egy nagyon jó tanács, sztem fogadd meg! az a serpens ennyiért ajándék!
de ha nem tudsz rádobni semennyit akkor is inkább 2007-es Magellan Crater Alivio 70-ért vagy Magellan Polaris Deore 82-ért!

(ezt a mondatot asszem hetente leírom egyszer)
szal mindenkinek: aki 70-80-ért akar új bringát venni annak a fent említett 2 modelt ajánlom :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Az ára is jó, ilyen vázat pedig (más matricával) láttam többet is sokáig, jól teljesíteni emberek alatt :)

az rendben van, hogy a kereskedõ viszi vissza, de a forgalmazó tartozik jótállással a fogyasztó felé, ha a delikvens történetesen átköltözik az ország túlsó felére, a bringája ott romlik el, és ott szeretné a garit intézni, azzal a papírral kitörölheti a seggét :)

egyértelmû

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Az ára is jó, ilyen vázat pedig (más matricával) láttam többet is sokáig, jól teljesíteni emberek alatt :)

a kereskedõnek kell visszavinnie a nagykerbe a hibás árut NEM NEKED!
te a kereskedõvel állsz kapcsolatban õ pedig a nagykerrel. teljesen mindegy
milyen garpapírt kapsz a kereskedõtõl, ha gari ügyben beviszel vmit egy boltban

az rendben van, hogy a kereskedõ viszi vissza, de a forgalmazó tartozik jótállással a fogyasztó felé, ha a delikvens történetesen átköltözik az ország túlsó felére, a bringája ott romlik el, és ott szeretné a garit intézni, azzal a papírral kitörölheti a seggét :)

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Nekem nagyon bejön. Erõsen alkudoznék, de elhoznám.
Jó cuccok vannak rajta és igényes a váz is.DTswiss,crossland,XT, van még kérdés?
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=126493&cat=12

errõl mi a véleményetek?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hi!

Miután én is bringavásárlásra adtam fejem két típus mellett döntöttem, amirõl szeretném véleményeteket kérni:
Gepida Mundo 500
Merida Matts Sub 20V
Alapvetõen városi és túra felhasználása lenne, akár erdõben, hegyekben ...

Válaszotokat köszönöm

neve meg talán a nagyobb forgalmazói kör miatt merida, vagy használt. a kérdés az, hogy játszik, avagy nem játszik?
ott azért már ebben a kategóriában vagy egy picit rádobva kategóriákkal jobb gépeket találsz.
Pl:
http://piacter.bikem...t=126512&cat=12

havernak ilyen van, és nem rossz. váltás is jó, meg a teló sem csak dísznek van benne...

maddoc

maddoc

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi!

Miután én is bringavásárlásra adtam fejem két típus mellett döntöttem, amirõl szeretném véleményeteket kérni:
Gepida Mundo 500
Merida Matts Sub 20V
Alapvetõen városi és túra felhasználása lenne, akár erdõben, hegyekben ...

Válaszotokat köszönöm

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem látom további értelmét az offolásnak. én ragaszkodom ahhoz az állásponthoz, hogy ha valamire pénzt adok ki, akkor azt kapjam, ami a pénzemért jár, mind termékben, mind a papírokban.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

mizie, itt nekem az elvvel van a bajom...

akkor fussunk neki mégegyszer :)

a kereskedõnek kell visszavinnie a nagykerbe a hibás árut NEM NEKED!
te a kereskedõvel állsz kapcsolatban õ pedig a nagykerrel. teljesen mindegy
milyen garpapírt kapsz a kereskedõtõl, ha gari ügyben beviszel vmit egy boltban
akkor el sem veszik a garpapírt csak megnézik és amikor kész a cucc akkor belepecsételnek.

nincs olyan hogy "eredeti cube-os garpapír", max olyan amit a nagyer
grafikusa összerakott és mailben szétszórt a kereskedõk között hogy ebbõl
nyomtassatok. de mégegyszer mondom az a garpapír nem megy vissza a
nagykerhez (az a közted és a keresked közötti kapcsolatot bizonyítja),
ezért tökmindegy hogy milyen papírt kapsz.

nyilván igényesebb az a bolt ami olyan papírt ad mint amilyet vettél,
de de technikailag semmivel sem lesz neked rosszabb.

rbalint88: látod errõl beszélek én is. a te példád az hogy van egy
"nemzetközi örökéletgaris tökmindegymilyen márkájú" vázad és vinnéd
a gyártóhoz/nagykerbe gariztatni õk meg szépen visszahajtanak a
kiskerbe/kereskedõhöz mivel velük állsz kapcsolatban, oda vidd gariztatni.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mizie: ezt egyszer próbáld meg eljátszani telefonnal légyszíves. és ne akard tudni, hogy mit szívtam egy "gyári" garipapírral.
Szepy: szerintem is vidd vissza, és ne gyere el cube-os papír nélkül. pont a Daverider által felsorolt okok miatt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mizie, itt nekem az elvvel van a bajom...ha veszel egy fordot, de csak opeles könyv van hozzá, mert az adott kereskedõ opelt is forgalmaz, és mondjuk 1 hét múlva lerobbansz az ország túlsó felén egy, amúgy garanciában kijavítandó hibával, akkor az ott lévõ márkaszervízben nem fogják megcsinálni a megfelelõ garanciapapírok hiányában, hiába bizonygatod, hogy ez bizony az. hazáig tolni meg nem fogod, hogy ott a bolt bebizonyítsa, hogy ez tényleg ford gari, csak nekik pont elfogyott a fordos lap...

és igen, ha jól tudom, akkor egy vidéki boltban vett bringát, pl. ha a vázával valami történik, akkor fel kell hoznia a nagykerbe, ott megnézik és eldöntik, hogy mi a teendõ. legalábbis nekem ezt mondták a veszprémi bringaboltokban a boltos ismerõseim. meg pl a lokálbringaboltos is mondta, hogy felõle rendelhetek németbõl shimano cuccot, ha az nekem jobb, õ attól még ugyanúgy intézi a garit, hiszen a nagykerbe így is úgy is be kell vinnie...

ha veszel valamit, akkor te, mint FOGYASZTÓ, jogosan elvárhatod, hogy a megfelelõ papírokat, leírásokat kapjad, elvégre a pénzed máshol is elkölthetted volna, ahol adnak rendes papírt.

ha meg valóban csak egy fénymásolat, akkor az még inkább a boltot minõsíti, hiszen manapság fénymásolni gyakorlatilag a sarki közértben is tudnak, de ezek szerint a kereskedõt egyáltalán nem izgatta az, amikor látta, hogy fogytán a cubeos "másolattömb"..

Szepy: te pedig ezt a boltot a jövõben inkább kerüld el, de elõbb -amint lehet-, menj be, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz cubeos garipapírt.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

mizie: és te ennyivel elintéznéd?

pont annyi hátrányt szenvedett el, hogy a pénzéért nem azt a szolgáltatást kapta, ami jogos lenne - eredeti garikönyv..meg mintha ezt kötelessége lenne minden kereskedõnek adnia.

a meridát meg a bikefun forgalmazza, a garis ügyeket pedig a nagykerek veszik át a boltttól...namost egy meridás garikönyvvel, hiába van róla blokkod, kb. kiröhögik a veloban a cubeodat, hiszen nincs garikönyved...vidd vissza a bringát, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz eredeti cube garikönyvet, belekapcsolt blokkal. az téged nem érdekel, hogy nekik elfogyott - a pénzedért ugyanazt a minõséget, és garikönyvet kell kapnod, mint más cube kiskerekben.

az alkatrészek

miért kéne neked bárhova is vinned a bringát? ezt a bolt intézi ahol vetted.
az meg hogy õk mit intéznek a nagykerrel nem a te dolgod.

pl. egy vidéki boltban vett bringát fel kell hoznia a tulajnak pestre?

"eredeti garikönyv" ez mindenhol egy fénymásolat (jobb-rosszabb minõségben)
ott az a lényeg hogy a "bolt elsimeri a vásárlást és afelelõsséget a hibára" azzal hogy belepecsétel.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mizie: és te ennyivel elintéznéd?

pont annyi hátrányt szenvedett el, hogy a pénzéért nem azt az amúgy elvárt szolgáltatást kapta, ami jogos lenne - eredeti garikönyv..meg mintha ezt kötelessége lenne minden kereskedõnek adnia.

a meridát meg a bikefun forgalmazza, a garis ügyeket pedig a nagykerek veszik át a boltttól...namost egy meridás garikönyvvel, hiába van róla blokkod, kb. kiröhögik a veloban a cubeodat, hiszen nincs garikönyved...vidd vissza a bringát, és addig ne tágíts, amíg nem kapsz eredeti cube garikönyvet, belekapcsolt blokkal. az téged nem érdekel, hogy nekik elfogyott - a pénzedért ugyanazt a minõséget, és garikönyvet kell kapnod, mint más cube kiskerekben.

az alkatrészek miatt ne aggódj, azok valószínûleg egy gyárban készülnek, csak a matrica más.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Megtisztelõ válaszotokat elõre is köszönöm,[/FONT]

csak én nem értem mi a baj?

Hidd el hogy nem cserélték ki a stucnit (Scape Alu light, lol) meg a kormányt (Humper, még nagyobb lol), ez így jött ki a gyárból.

Ezek tökugyanolyan alkatrészek csak más-más matricával :)

ami a garit illeti, ha õk egy zsebkendõbe írják bele a garancia idõpontját
és ezt el is fogadják hiteles papírnak akkor mindegy. úgyis hozzájuk kell
vinned ha bármi baja lenne.

összegzésképp nem szenvedtél semmilyen hátrányt :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
A Cube hivatalos forgalmazója magyarországon a www.velotrade.hu. A felmerült problémákon biztosan tudnak segíteni. A boltosnak pedig egy fekete pont.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Sûrgõs tanácsot szeretnék kérni!

Ma elhoztam a kerékpárt CUBE Analog, de az már a boltban is feltünt (Inter precíziós Kft, Bombastic Bringastic, Miskolc) hogy a kormány szár a gyári Scape Alu light; 25,4 mm / 610 mm -el szemben egy Acor lait, valamint a kormány a gyári Humpert Riser; 610 mm -el szemben egy X-ACT by Humpert típus. Továbbá a blokkot és a nyugtát, mely a vásárlást igazolja megkaptam ugyan, viszont egy Merida UMF típusú jótállási jegybe és garanciafüzetbe becsatolva, mondván hogy nincs, mert elfogyott a Cube jótállási és garancia füzete!

Mindez számomra kissé gyanús, ezért a vélemyényeteket szeretném kérni az ügyemmel kapcsolatban.

Megtisztelõ válaszotokat elõre is köszönöm,