Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Dego01

Dego01

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Építeni szeretnék egy dirt/street MTB-t. Szerintetek egy 2008-as PolarX Table Top megéri-e az árát? Vagyis, mennyire jó? Sok jót hallottam róla, rosszat csak annyit, hogy törük a tárcsafékszem, de nekem külsõre, valahogy idegen. Vagy tudtok jobb dirt vázat hasonlóan jó árban?

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Sziasztok, túrázásra Merida MATTS váz alkalmas lenne?

Bruni

Bruni

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

ha még garanciás használd amíg müködik, utána majd cserélgeted a dolgokat

Az lesz csak kíváncsi voltam:)

rucola

rucola

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Mindenesetre elégg rosszak az idei trek.hu árak.
Tavaly a 4500-as jobb felszereléssel és olcsóbb volt...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Sziasztok! Van nekem egy Rockrider 6.3 cangám tudom hogy enyhén szólva sem egy világrengetõ márka de hát mivel elég tapasztalatlan vagyok második bicónak jónak nézett ki és megvettem. Az lenne a kérdésem hogy miket kéne feltétlen kicserélni rajta hogy bátrabban mehessek vele? Itt most arra gondolok hogy pl ha terepen tolom neki ne essen szét alattam meg esetleg kisebb ugratások.

Jelenleg ezt tudja:
-S.I.X alumínium 6061 összteleszkópos váz; csapágyas tengelypont; racing kialakítás; 85 mm-es rugóút

-Rockrider XCR Lock Out by SR suntour 100 mm villa; APRO Toughstock FD olaj/rugó lengéscsillapítás

-Rockrider Comp 32 lyukas by Rigida felni; michelin Country Trail 26x2.1 abroncs; Formula DC 19/ DC 22 kerékagy; inox 2 mm küllõk

-Suntour XCT302 22x32x42 hajtómû, SRAM SX5 27v váltókar; Shimano Alivio elöl; SRAM SX5 hátul; K7 SRAM ESP 5.0 9 sebességes 11x32

- Rockrider Sport oversize 600/ 640 mm kormányszár; Rockrider oversize kormányfej; Rockrider 29,8 mm by JD nyeregszár; Rockrider Viper by selle Royal nyereg; Wellgo LU-C9 klassikus pedál; Aheadset VP A71 kormánycsapágy

- tektro IO mechanikus tárcsás fék; Tektro TS360 fékkar

Elõre is köszi!

ha még garanciás használd amíg müködik, utána majd cserélgeted a dolgokat

Bruni

Bruni

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Van nekem egy Rockrider 6.3 cangám tudom hogy enyhén szólva sem egy világrengetõ márka de hát mivel elég tapasztalatlan vagyok második bicónak jónak nézett ki és megvettem. Az lenne a kérdésem hogy miket kéne feltétlen kicserélni rajta hogy bátrabban mehessek vele? Itt most arra gondolok hogy pl ha terepen tolom neki ne essen szét alattam meg esetleg kisebb ugratások.

Jelenleg ezt tudja:
-S.I.X alumínium 6061 összteleszkópos váz; csapágyas tengelypont; racing kialakítás; 85 mm-es rugóút

-Rockrider XCR Lock Out by SR suntour 100 mm villa; APRO Toughstock FD olaj/rugó lengéscsillapítás

-Rockrider Comp 32 lyukas by Rigida felni; michelin Country Trail 26x2.1 abroncs; Formula DC 19/ DC 22 kerékagy; inox 2 mm küllõk

-Suntour XCT302 22x32x42 hajtómû, SRAM SX5 27v váltókar; Shimano Alivio elöl; SRAM SX5 hátul; K7 SRAM ESP 5.0 9 sebességes 11x32

- Rockrider Sport oversize 600/ 640 mm kormányszár; Rockrider oversize kormányfej; Rockrider 29,8 mm by JD nyeregszár; Rockrider Viper by selle Royal nyereg; Wellgo LU-C9 klassikus pedál; Aheadset VP A71 kormánycsapágy

- tektro IO mechanikus tárcsás fék; Tektro TS360 fékkar

Elõre is köszi!

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hali!

Szeretnék venni egy új mtb-t. Városban és terepen is használnám. Kb. 110e Ft-t szánnék rá, max. 120e. Eddig ezeket néztem:
Kross Level A2 XT
Magellan Polaris Deore disc 2008
Mongoose Tyax Elite'09
2008 KONA Fire Mountain Deluxe
Gepida Sirmium 2008 (v. 2009 van különbség?)

Nekem ezek közül a Kona és a Gepida tetszik a legjobban.
Szerintetek melyik a legjobb, a Kona?
Esetleg tudtok ajánlani mást, hasonló árban?

Elõre is köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ha Kona, akkor én a Smoke acélvázával kezdeném. Az alu felejtõs ilyen tervezett igénybevételre. Azt érdemesebb tuningolni jobb, erõsebb alkatrészekkel.

én is acélt ajánlottma volna ha nem lenne behatároltr a költségvetés

de mivel 150k volt megcélozva annyi meg kb pont a vázra sem lenne elég. ha nem lenne limit akkor azt mondtam volna hogy go Yasec, és az erõsebbik cro mo csõbõl taknyoljon vmit.

smoke és tsai meg biliacél azt azért nem mondtam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Saci70

Saci70

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Márkától/geotól is függ de 20-21" körüli lesz a te méreted.
De kezdõként talán egy kész bicajon is gondolkodhatnál, mert az alkatrészek összeválogatásához nem árt némi tapasztalat, tájékozottság.

Kösz a gyors választ!:)
Az a helyzet, hogy megvan a bicaj és elég jónak mondott japán kerekek vannak rajta, meg a váltó, fék is jó, de kicsit nehéznek tartom a vázat, ezért szeretnék venni egy másikat. A mostani vázra ilyenek vannak ráírva, hogy oversize shimano cx 300 meg jumpertrek megegy kis cimke, hogy olasz minõségi áru. :)
Ez egy rugós váz, de nekem sima kéne (elég a teleszkópos villa ami suntour)
Még egyszer köszi a választ, akkor a 21-es jó lesz?

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Sziasztok!
Fúl kezdõ vagyok és szeretnék venni egy alu mtb vázat!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen méretût vegyek, ha 100kg és 187cm magas vagyok?

Márkától/geotól is függ de 20-21" körüli lesz a te méreted.
De kezdõként talán egy kész bicajon is gondolkodhatnál, mert az alkatrészek összeválogatásához nem árt némi tapasztalat, tájékozottság.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Saci70

Saci70

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Fúl kezdõ vagyok és szeretnék venni egy alu mtb vázat!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen méretût vegyek, ha 100kg és 187cm magas vagyok?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nekem igazából a visszarakás a problémásabb:D De még sokat fogom gyakorolni,ha belejövök,lesz majd elöl is tárcsa;)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Én az enyémhez két év alatt egyszer nyúltam hozzá,akkor is azért,mert picit átállították a szervizben:) Felrakod,beállítod,és jó az.De ettõl függetlenül gondolkozok rajta,hogy lecserélem v-fékre a hátsót(elöl nincsen tárcsám),mert szoktam utcán tárolni,és így kisebb a kísértés a tolvajoknak.Elõre azért nem is akarok,mert így is szenvedés folyton kivenni meg visszarakni a kereket,hátmég tárcsával milyen lenne.

A tárcsás kereket sokkal gyorsabb kivenni mint a v-fékest;)

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hali!

Szerintetek melyik 2009-es tárcsafékes érné meg az árát?

Magellan Polaris 155 ezer ft.
Cube Analog 160 ezerft.
Kross A4 akcióban 117 ezer ft.
Kross A6 akcióban 153 ezer ft.

Köszönöm!

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

A ~150E-s kategóriában, szerintem nem is érdemes hidraulikus fékkel szerelt gépet nézni, ha újonnan veszel bringát.

Persze, én sem ebben az árkategóriában gondoltam. Csak úgy érdekelt a téma, mert még sosem volt ilyen fékem. Egyébként az ilyen olajhidraulikus tárcsafékekbõl melyek számítanak már elfogadható/jó minõségûnek? Mondjuk a 20e Ft-tól fölfelé árazottak? Azért kérdezem, mert például 190e körüli bringákon már szinte kivétel nélkül ilyen tárcsafékek vannak, pl. Hayes Stroker Ryde v. Shimano BR-M485. Ezek még felejtõsnek számítanak?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Lehet nekem az aggyal van a baj,vagy nem tudom,de sajnos ennyire nem megy pikkpakk módon.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás

Elõre azért nem is akarok,mert így is szenvedés folyton kivenni meg visszarakni a kereket,hátmég tárcsával milyen lenne.

Kilazítod a gyorszárat, kihúzod a kereket. Berakod a kereket meghúzod a zárat... Ha normálisan rakod be a kereket, egybõl a helyére kerül a tárcsa, nehogy már ez legyen a kifogás...

A hidraulikus fékek azért jóval komolyabbak annyál, hogy beállítod (nem 10 perc) és jó évekig.

A ~150E-s kategóriában, szerintem nem is érdemes hidraulikus fékkel szerelt gépet nézni, ha újonnan veszel bringát. Amennyiben használt gép is szóba jöhet, akkor ott már találni jobban felszerelt, megkímélt paripákat.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

-bízván abban hogy a kona szokásához híven a dew vázakat is agyatlanul túlépíti- erõsen megtuningolva.

Ha Kona, akkor én a Smoke acélvázával kezdeném. Az alu felejtõs ilyen tervezett igénybevételre. Azt érdemesebb tuningolni jobb, erõsebb alkatrészekkel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nekem mechanikus tárcsafékem van,olajasam még nem volt:)

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

...Felrakod,beállítod,és jó az...

Szóval akkor nem kell "olajcsere" meg ilyenek? (Már bocs ha nagyon lol-t kérdezek, mentségemre: a 14 éves MTB-men még cantilever fékek vannak, szal kicsit el vagyok maradva). Mintha olyat is olvastam volna valahol, hogy nem tesz jót neki (a tárcsaféknek), ha hosszabb ideig nem használják. Ez nemtom mennyire igaz. Sajnos én bármennyire szeretném, vannak hónapok (ált. télen), amikor nem használom rendszeresen a bringát.