simán, trekkinget vagy netán merevvillás montit
vegyél 25-35 körül egy paripát és lehetõleg olyat, amit sosem vagy nagyon keveset használtak (én legutóbb is olyat vettem amin szõrös volt a gyári gumi, és a lánc esetén a mérõ 0,75-nél sem esett bele), és kizárólag minõségi bringában gondolkodj, ócska szarokat kerülni
10-15-ért meg veszel hozzá két fasza gumit, esetleg még egy nyerget, mindenét átzsírozod és kész
ha van idõd, akkor biztosan találsz ilyen gépeket, én vettem már 2 bringát postán, expresszbõl, bikemag apróból, használtkereskedõtõl, falusi tyúkszaros fészerbõl 5 és 40 ezer forint között, átlagban 25 körül és eddig egy olyan volt közte, ami 1-2 ezer km-nél többet volt használva és legalább 3 olyan amivel 200 km-t ha mentek a többivel meg max. 1-2 ezret és egynek volt acera és egynek alivio felszereltsége (ezek is simán vállalhatóak városban, túrázni) a többinek deore lx, stx-rc, campa record, dura ace, exage 500, exage 400 lx, egy alu scott hibridet meg boltban vettem 120 helyett 30-ért, újonnan, garanciával, nem kiállított vagy tesztdarabot
szóval csak keresgélni kell és nem beleugrani az elsõbe, viszont ha találsz egy láthatóan a méretedhez való, újszerû, minõségi bringát jó áron, akkor azt meg azonnal meg kell venni, egy kis csekkolás után akár postán is
Köszönöm a tanácsot már csak azzal van bajom, hogy én nm nagyon értek hozzá és írtad, hogy minõsébi bringán gondolkozzak de nem igazán tudom melyik a minõségi és melyik nem. Esetleg ha találok ide be lehet linkelni és véleményezitek?