Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok!

Cube Acid 2010-esben elvileg még 80mm-es RS Dart 3 villa van. Késõbb gondolkodom upgrade-en, (a többi cucc nekem jó, max a pedált váltom le SPD-re ha nagyon nem jön be a gyári), de a telót lehet ebben cserélni újabb, 100 mm-esre? (Pl Rebát, Torát 100mm alatt nem gyártanak úgy tudom, de a váz geometriáját nem vágja tönkre a magasabb teló?)
Most venném a bringát, így minden tanácsot nagyon szívesen veszek. :)

Nem lesz gond, csak ennél nagyobb rugóutat ne akarj..:). Az említett két RS telót is (Reba, Tora) lehet szétszedéssel, belsõ távtartóval 80/100/120 mm-re állítani (Torát talán 85 mm-re), így akár próbálgathatod is, melyik rugóúttartomány a megfelelõ neked.

Galgogergo

Galgogergo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Cube Acid 2010-esben elvileg még 80mm-es RS Dart 3 villa van. Késõbb gondolkodom upgrade-en, (a többi cucc nekem jó, max a pedált váltom le SPD-re ha nagyon nem jön be a gyári), de a telót lehet ebben cserélni újabb, 100 mm-esre? (Pl Rebát, Torát 100mm alatt nem gyártanak úgy tudom, de a váz geometriáját nem vágja tönkre a magasabb teló?)
Most venném a bringát, így minden tanácsot nagyon szívesen veszek. :)

bvazse

bvazse

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok

Errõl a bringáról elmondanátok a véleményetek?
JohnnyBiker - kerékpárbolt - használt és új kerékpárok - Új kerékpárok

Elõre is köszönöm a segítséget

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
merida 52 esetleg 55

gepida passz, elbaszott geó , az sem public, amúgy is kevés méret.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ovecskin

ovecskin

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
183 cm, sorry.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
imadom zezo csipos humorat!!!:D

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok !

MERIDA 2012 CROSSWAY 10-V vagy Gepida Crs 200 pro ?

Mekkore méret kell ezekbõl ?

Nekem vagy anyámnak?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ovecskin

ovecskin

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok !

MERIDA 2012 CROSSWAY 10-V vagy Gepida Crs 200 pro ?

Mekkore méret kell ezekbõl ?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a pofam leszakad... ugyanaz a bringa, mora kiszallitva 566 eur, ausztriaba 446. :confused: afa + bfa + 100 euroval tobb szallitas. amugy is kintre kellene, igy tuti nem ide fogom szallitatni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem tetszik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Kona Dr Good Bike 2012 | Chain Reaction Cycles

Commencal Uptown 29er Cromo Hardtail Bike 2013 | Chain Reaction Cycles

Wiggle Cycle | Single Speed Bikes

wigglit azért javaslom, mer "ingyérszállítbicajtmagyarba". :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megtalaltam, megtalaltam :-) dobok ra egy kojaket. Fogad sarvedot, ha nem tetszik a tarcsafek (bar varosban nincsenek nagy elvarasaim, csak esoben mukodjon normalisabban), mehet ra egy olcso shimano, esetleg egy egyenes kormany. De lehet ugy jo ahogy van.
Vitus Bikes Dee-29 city bike 2013

26oson meg csomagtartoszem is van - varosban mennyivel jobbrosszabb egy 1.5os kopasz gumival?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.580 hozzászólás

tanacsot szeretnek kerni varosi (munkabajaros) bringa temaban. korabban egy lecsupaszitott ktm turabringat hasznaltam, de szegenynek nagyon log a bele, es utanaszamolgatva nem nagyon eri meg ra kolteni semmit. most megint idoszeru lenne, es lenne is egy elkepzelesem az idealisnak tartott negyevszakos bringarol (kb a charge mixer - acel vaz, tarcsafek, 35os gumi, de eleg a ss), de onone cx vazra epitve is tul sokra jonne ki.

alternativa: par eve is nagyon tetszett a gepida retro s3, de fogalmam nincs, hogy mennyire vallalhato konstrukcio, mert egyaltalan nem vagyok otthon benne. erdemes megvenni, vagy felejtheto. esetleg hasznaltan vmit az araban? ranezesre szimpik voltak:

COLOMBUS Single Speed - Fixi « városi « VÁROSI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Bottecchia single speed « kerékpár / váz « FIXI / PÁLYA « Kategóriák tallózása

abban szeretnek tanacsot kerni, hogy ti mit valasztanatok? illetve a ket hasznalt ss mennyire van jo/rossz arban? 185cmhez nem lennenek kicsik?

Azt hiszem te is megtaláltad a piaci rést ami nincsen itthon lefedve, pedig talán nem lenne lehetetlen. Nyár elején kerestem alu, nem igénytelen SS bringát 120-150 Ft körül. Semmi komolyra nem gondoltam, haverokkal idétlen külföldi túrákra (ausztriai lightos bringautak pl) és sörözni kellett/kell :). Erre ennyi pénzért 20 éves, egyesek szerint nagyon f@sza retro életérzést sugalló, 12 kg-os SS gépek vannak. Esetleg ott a Csepel Royal (ez talán egy irány lehet) ami szép és jó, de a vízvezeték csövek miatt megint súlyos egyéniség. CX bringát nem egyszerû itthon megfelelõt találni. Berguson-ék hoztak be ilyet, elég szép és strapabírónak tûnik (a weben nincsen fent, az üzletben még láttam 1-2 hete): Kerkprok, alkatrszek, kiegsztQk s felszerelsek - Kerkvr
Egyébként egy ilyet találtam anno még a méretemben:
Merida S-Presso 100 Single UK
http://forum.bikemag...tml#post1195562

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 439 hozzászólás

A Gepidát én is néztem, de közelrõl megnézve már inkább olcsónak látszott, mint szépnek

Egy 800 ojrós gép mellett a 400 ojrós Gepida könnyen néz ki olcsónak. Ne légy igazságtalan vele, a Gepida jó gépeket gyárt a maga árkategóriájában szerintem az egyik legjobb ár/érték arányban.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn!

Én, tutira ilyet vennék, én is hasonlóval járok, vagy egy régebbi montival, attól függõen milyen kedvem van.
Focus Mares AX 4.0 Cyclocross Bike 2012 | eBay

A Gepidát én is néztem, de közelrõl megnézve már inkább olcsónak látszott, mint szépnek

Nekem is tetszik a cx masina (legalabb abba is bele tudnek kostolni), de 500 euronal nem szanok tobbet a projektre. A masik, hogy olyan kellene, ami a legkevesbe igenyli a karbantartast.

De ha nagyon lehetne valogatni - Valtas nem kell, feknel meg inkabb az olajosra szavaznek. Ha itt maradok az esot nagyon kellene birnia :) 1.5-2x annyi eso esik, mint az esosnek tartott londonban.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Arn!

Én, tutira ilyet vennék, én is hasonlóval járok, vagy egy régebbi montival, attól függõen milyen kedvem van.
Focus Mares AX 4.0 Cyclocross Bike 2012 | eBay

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
tanacsot szeretnek kerni varosi (munkabajaros) bringa temaban. korabban egy lecsupaszitott ktm turabringat hasznaltam, de szegenynek nagyon log a bele, es utanaszamolgatva nem nagyon eri meg ra kolteni semmit. most megint idoszeru lenne, es lenne is egy elkepzelesem az idealisnak tartott negyevszakos bringarol (kb a charge mixer - acel vaz, tarcsafek, 35os gumi, de eleg a ss), de onone cx vazra epitve is tul sokra jonne ki.

alternativa: par eve is nagyon tetszett a gepida retro s3, de fogalmam nincs, hogy mennyire vallalhato konstrukcio, mert egyaltalan nem vagyok otthon benne. erdemes megvenni, vagy felejtheto. esetleg hasznaltan vmit az araban? ranezesre szimpik voltak:

COLOMBUS Single Speed - Fixi « városi « VÁROSI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Bottecchia single speed « kerékpár / váz « FIXI / PÁLYA « Kategóriák tallózása

abban szeretnek tanacsot kerni, hogy ti mit valasztanatok? illetve a ket hasznalt ss mennyire van jo/rossz arban? 185cmhez nem lennenek kicsik?

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Linkelnétek pár boltot ahol fully vázat lehet venni.tx

bvazse

bvazse

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok

ezekrõl a bringákról kérném a véleményeteket:

Sixteam Maverick trekking férfi kerékpár - Vatera.hu
Kecskemét Pozsonyi u.13. | Expressz.hu
Univega 26-os Alu monty | Expressz.hu
Mongoose túrakerékpár riasztóval (cro-mo váz) - Vatera.hu

Segítséget elõre is köszönöm

bvazse

bvazse

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

simán, trekkinget vagy netán merevvillás montit

vegyél 25-35 körül egy paripát és lehetõleg olyat, amit sosem vagy nagyon keveset használtak (én legutóbb is olyat vettem amin szõrös volt a gyári gumi, és a lánc esetén a mérõ 0,75-nél sem esett bele), és kizárólag minõségi bringában gondolkodj, ócska szarokat kerülni

10-15-ért meg veszel hozzá két fasza gumit, esetleg még egy nyerget, mindenét átzsírozod és kész

ha van idõd, akkor biztosan találsz ilyen gépeket, én vettem már 2 bringát postán, expresszbõl, bikemag apróból, használtkereskedõtõl, falusi tyúkszaros fészerbõl 5 és 40 ezer forint között, átlagban 25 körül és eddig egy olyan volt közte, ami 1-2 ezer km-nél többet volt használva és legalább 3 olyan amivel 200 km-t ha mentek a többivel meg max. 1-2 ezret és egynek volt acera és egynek alivio felszereltsége (ezek is simán vállalhatóak városban, túrázni) a többinek deore lx, stx-rc, campa record, dura ace, exage 500, exage 400 lx, egy alu scott hibridet meg boltban vettem 120 helyett 30-ért, újonnan, garanciával, nem kiállított vagy tesztdarabot

szóval csak keresgélni kell és nem beleugrani az elsõbe, viszont ha találsz egy láthatóan a méretedhez való, újszerû, minõségi bringát jó áron, akkor azt meg azonnal meg kell venni, egy kis csekkolás után akár postán is

Köszönöm a tanácsot már csak azzal van bajom, hogy én nm nagyon értek hozzá és írtad, hogy minõsébi bringán gondolkozzak de nem igazán tudom melyik a minõségi és melyik nem. Esetleg ha találok ide be lehet linkelni és véleményezitek?