Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

tihhamer

tihhamer

újonc

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

ha jó a vázgeó, kényelmes, én inkább felújítanám. (mongy ha kerekek is akkor azért már tárcsás agyakkal fűzetném)

Jó a váz, szeretem. De azon agyalok, hogy a felújításra költsek, vagy amennyit ráköltenék, vegyek egy újabb modellt belőle. Most hirdetem, ha viszik, akkor csere lesz. Ez jó tárcsafék egyébként?

Tektro Novela

http://meridawebaruh...sway-20-md-2014

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Köszi! Közben az éjjelt a téma olvasgatásával töltöttem. Nem lesz mégsem tárcsafék, marad a V-fék. Viszont így meg azon vacakolok, hogy felújítsam-e a Merida Crossway 20-V-t (2008), vagy cseréljem le inkább?

ha jó a vázgeó, kényelmes, én inkább felújítanám. (mongy ha kerekek is akkor azért már tárcsás agyakkal fűzetném)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tihhamer

tihhamer

újonc

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

ha már mindenképp tárcsás krossz bicót szeretnél, (sok értelme nincs szvsz) akkor vagy hidraulikus, vagy kalkuláld bele egy avid bb7-es upgrade árát. ezek amikkel ezeket az alap disces modelleket szerelik, hulladékok és pont semmivel nem jobbak egy normális vféknél, csak a gond több velük. új 9es acera és a régi 9-es deore között nincs igazán nagy müködésbeli .

Köszi! Közben az éjjelt a téma olvasgatásával töltöttem. Nem lesz mégsem tárcsafék, marad a V-fék. Viszont így meg azon vacakolok, hogy felújítsam-e a Merida Crossway 20-V-t (2008), vagy cseréljem le inkább?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok, kerékpár váltás - vásárlás előtt állok. Jelenleg egy 2008-as Merida Crossway 20-V -t hajtok. Szeretnék tárcsafékesre váltani, hasonló kategóriában. Ahogy láttam, a 2013-as és a 2014-es Crossway 20-MD teljesen megegyezik, a festést leszámítva. Heti 2-3 tekerésre, nyáron hosszabb utakra, főleg aszfalton szerintetek is elegendő ez a kategória? Schimano Acera és Deore alkatrészek között tényleg nagyon érezhető a különbség?

Köszönöm előre is.

ha már mindenképp tárcsás krossz bicót szeretnél, (sok értelme nincs szvsz) akkor vagy hidraulikus, vagy kalkuláld bele egy avid bb7-es upgrade árát. ezek amikkel ezeket az alap disces modelleket szerelik, hulladékok és pont semmivel nem jobbak egy normális vféknél, csak a gond több velük. új 9es acera és a régi 9-es deore között nincs igazán nagy müködésbeli .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tihhamer

tihhamer

újonc

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Sziasztok, kerékpár váltás - vásárlás előtt állok. Jelenleg egy 2008-as Merida Crossway 20-V -t hajtok. Szeretnék tárcsafékesre váltani, hasonló kategóriában. Ahogy láttam, a 2013-as és a 2014-es Crossway 20-MD teljesen megegyezik, a festést leszámítva. Heti 2-3 tekerésre, nyáron hosszabb utakra, főleg aszfalton szerintetek is elegendő ez a kategória? Schimano Acera és Deore alkatrészek között tényleg nagyon érezhető a különbség?

Köszönöm előre is.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Barátnőmnek keresünk montit, viszont nem tudom, hogy miylen méret kellene neki. 162 cm "magas". Cube aim-okat nézegettünk. Szerintetek jó lehet neki a 16" vagy inkább ehhez a magassághoz a 14" jobban passzolna?

Rengeteg vázméret táblázat van a neten, pl. ez és ez és ez. Használj egy keresőt. Ami még itt lényeges, az átlépési magasság. A harmadik linken találsz leírást, hogy kell lemérni. A méretnél a nyeregcső hosszát adják meg, de ennél is fontosabb a felsőcső hossza, én inkább ezt venném alapul. Itt van még egy kalkulátor, talán ez sem rossz. Ha nem a netről rendelitek, üljön rá vásárlás előtt.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás

Sziasztok!

Barátnőmnek keresünk montit, viszont nem tudom, hogy miylen méret kellene neki. 162 cm "magas". Cube aim-okat nézegettünk. Szerintetek jó lehet neki a 16" vagy inkább ehhez a magassághoz a 14" jobban passzolna?

CUBE... your life!!!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ami az árnál is fontosabb, a vázméret/vázgeometria megfelelő?

QuisConvallis

QuisConvallis

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

Gondolkodom, hogy megvegyek egy bicajt magamnak. Nagyon jó állapotban van, relatíve keveset használták.

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy mi az az ár amit megéri kifizetni érte?

MAGELLAN POLARIS DEORE (2008)
teleszkóp: RST Gila T8 80mm
felni: WTB DX23 32H
küllő: 258/260mm fekete
első agy: B+ Country V2. Disc 32H
hátsó agy: B+ Country V2. Disc 32H
gumi külső: Maxxis Wormdrive 1.9 + Panaracer kevlár defektmentesítő szalag
tömlő: DURO 26x1,9-2,1 A/V
felniszalag: B+ Sport 559x18mm
kormány: B+ Town 610/30/2,2mm
kormányszár: B+ Tribal 90mm
markolat: WTB Weirvolf szürke/fekete
kormánycsapágy: B+ Cartridge ST AHEAD
váltókar: SHIMANO Deore 3x9
fékkar: Avid 7
fék: Avid SD 7
nyereg: WTB Speed V Comp
nyeregcső: B+ Ride 27,2x400mm
hajtómű: B+ Mount Shasta 22x32x42mm
hajtómű csapágy: B+ Norma 111mm
első váltó: SHIMANO Deore
hátsó váltó: SHIMANO Deroe
fogaskoszorú: SRAM PG-950 11-34 9s
lánc: SHIMANO HG53
pedál: SHIMANO, SPD PEDAL PD-M520
váz méret: 18"

Találtam 2 eladó lámpát is. Szerintek mennyit lenne érdemes ezekért kiadni?
első lámpa: Cateye HL-EL220
hátsó lámpa: Cateye TL-LD610

QuisConvallis módosította - 2014. április 26. - 12:06

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://apro.bikemag....as-l226622.html reklám, de megnézve, mennyibe kerülnek az új velocés bringák, ez ennyiért nagyon jó. Igaz, a fékszett Microtech, de az annyira nem számít, mert a Veloce fékek sem a drágaságukról-kifinomultságukról híresek. A hajtókar szintén, de valami külső csapágyasnak tűnik, s a csillagban azok a kimarások nagyon "Vintage" kinézetet kölcsönöznek neki.

Nem utolsó sorban a Gipiemme felnik színben passzolnak a géphez, a kiegészítőkkel is az egységes kép hangsúlyozódik, valamint, nem egy mattfekete gyászhodály, hanem egész kellemesen kombinálja a csillogó fekete-fehér-vörös felületeket, bár ezt a Devil nevet elfelejthetnék, mert valamiért a fekete-vörös feszülős "műbőrruhában" feszítő ördögszarvat hordó mikulásbulis krampuszjelmezes nőinépséget juttatja a színekkel-betűstílusokkal az ember eszébe. 

Feminin gép, na. 

Egyébként van hozzá vázgeó-táblázat is, wiggle-ön kissé össze-vissza, de egy kis képzelőerővel lehet látni, hogy mi micsoda:

http://www.wiggle.co...l-xenon-2012-1/

Vejne módosította - 2014. április 24. - 05:38

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

30-ért egy max egy jó acélvázat lehet venni, használtat persze.

:D 32 volt tavaly a Coral Tricolor váltással-hajtással, 1050-es fékekkel és agyakkal mavic Ma2 felniken, turbomatic2-es nyereggel, modolo kormánnyal meg valami szép piros wellgo spd pedállal.. több pénz jött az alkatrészek egyesével való eladogátásából össze, mint amennyi a komplett bicaj volt, így mondhatjuk, hogy a váz ingyér járt :D

kár, hogy a 8s campa "romantikázás" annyit elvitt, hogy ihaj, annak ellenére, hogy egyetlen rossz vásárt-vételt csináltam csak.

Egyébként vicc, hogy a forró zsírtalanítós felnimosás után milyen fékhatást produkál. Múlt héten sikerült vele felnimosás után átfordulnom, mert naívan megtéptem az első féket :D

• faktum1 kedveli ezt

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Az en bringam 10 rugo volt es koszoni szepen jol van.persze hasznalt, telen vettem es sokat engedtek a felebol.
sokat kell nezelodni.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

faktum1

faktum1

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Huhh... Milyen magas is vagy? olx-en, apro.bikemag.hu és testbike meg bringapiac oldalakon keress. Ugyanis 30ezerért NEM lehet venni kerékpárt :|

http://bikemag.hu/ma...n-bike#comments

olvasd el a hozzászólásokat, s látni fogod, hogy csak magaddal tolnál ki, ha ilyen keret mellett besétálnál a tecsóba vagy praktikerbe valami látszatszerzetért.

30-ért egy max egy jó acélvázat lehet venni, használtat persze.

FAKT

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok! Kerékpárt szeretnék venni, elsőként, még sosem vettem. A keret szűkös, 30.000 körül lenne. Rövidebb túrázásokhoz, de leginkább munkába járáshoz, napi szinten. Olyan helyen lakom, ahol hegyen felfelé kell menni elég hosszan, így olyan bicikli kellene, ami ehhez jó. És egyenlőre az erőnlétem is gyengécske, ettől remélem a javulást. Sem a márkákat, sem az egyéb jellemzőket nem ismerem, így nem tudom, hogy induljak el, hiába nézelődök. Kérlek segítsetek, ha tudtok!

Előre is köszönöm!

Huhh... Milyen magas is vagy? olx-en, apro.bikemag.hu és testbike meg bringapiac oldalakon keress. Ugyanis 30ezerért NEM lehet venni kerékpárt :|

http://bikemag.hu/ma...n-bike#comments

olvasd el a hozzászólásokat, s látni fogod, hogy csak magaddal tolnál ki, ha ilyen keret mellett besétálnál a tecsóba vagy praktikerbe valami látszatszerzetért.

susanspring

susanspring

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! Kerékpárt szeretnék venni, elsőként, még sosem vettem. A keret szűkös, 30.000 körül lenne. Rövidebb túrázásokhoz, de leginkább munkába járáshoz, napi szinten. Olyan helyen lakom, ahol hegyen felfelé kell menni elég hosszan, így olyan bicikli kellene, ami ehhez jó. És egyenlőre az erőnlétem is gyengécske, ettől remélem a javulást. Sem a márkákat, sem az egyéb jellemzőket nem ismerem, így nem tudom, hogy induljak el, hiába nézelődök. Kérlek segítsetek, ha tudtok!

Előre is köszönöm!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok! 

Nem nagyon értek a kerékpárokhoz, de szerintetek ez milyen bringa, Cubenak melyik típusú váza meg mennyit ér kb. szerintetek?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ha hibátlan,akkor 5ezret mindenképp.

• zeezoltano kedveli ezt

Varga89

Varga89

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! 

Nem nagyon értek a kerékpárokhoz, de szerintetek ez milyen bringa, Cubenak melyik típusú váza meg mennyit ér kb. szerintetek?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Oporto

Oporto

fórumtag

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

A kérdés eldőlt, elhoztam a Simplont :)

Oporto

Oporto

fórumtag

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Attól függ mire tervezed. A Reign igen jó vétel ha valóban a leírtaknak megfelelő állapotban van. Igazi lejtőzős gép, de azért hosszabb túrákat is be lehet vele tervezni ha meg van a megfelelő geo beállítás és kondi. 

Nagymaroson és környékén hegyre fel, hegyre le bicót akarok venni. Kondi az nincs, de remélhetőleg majd lesz. Olyan túl hosszú túrákat nem tervezek, ~20km. Olyan bicót szeretnék, amivel "kényelmesen" lehet erdőben közlekedni. A teló kivételével felszereltségben jobb a simplon nem? Ja az ára egyébként nem 260, hanem 210, de ugye Zalaegerszegre le kell menni érte. A simplon 12,7 kg, a giantot nem tudom, bár nem biztos hogy ez számít valamit is.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Sziasztok!

Kinéztem két bicót, és szeretném kikérni a véleményeteket. Mindkettő össztelós, de én annyira nem vagyok otthon ezekben.

Az egyik: http://www.jofogas.h...an_14369118.htm

A másik: http://apro.bikemag....ul-l225006.html

Mi a véleményetek róluk?

Attól függ mire tervezed. A Reign igen jó vétel ha valóban a leírtaknak megfelelő állapotban van. Igazi lejtőzős gép, de azért hosszabb túrákat is be lehet vele tervezni ha meg van a megfelelő geo beállítás és kondi.