Sziasztok!
Két gépet néznék, de lehet hogy ugyanaz lesz megfelelő a célra.
Nekem most egy fitness gépem van, amit szeretek, fő bajom vele az outi fék (hiába van benne jófajta pofa, ez vicc, nem fék - egy eredendően montis szemében). A másik, hogy az 53as nagytányér nekem sok. Amit használok áttételt, az alapján (ha végig akarnám használni a sort a legkisebbtől) kb 44-es nagytányér kellene, azaz treking/monti hajtómű (persze enyémbe láncvonal nem stimmelne ha átrakom).
Párom cross, vagy ma inkább urban kategóriába sorolható LandRover Corazont-t hajt. Tőlem örökölte, méret so-so, és most néznék újat mert úgy néz ki lenne rá vevő.
Fitness-Urban közötti gépek, vagy V-fék vagy tárcsa, 28-35mm közötti külső köppenyekkel legyen használható, sárvédőt lehessen rá műteni, vékonyat; és lehetőleg legyen csomagtartó szem. Nálam plusz opció hogy lehetőleg ne menetes sor kelljen rá, mert abból csak vackokkal találkoztam, amit minimum évente kéne cserélnem (HG37 és társai). Nem, nem kell egy karácsonyfa treking bike, általában sportra, melóbajárásra vannak használva.
-Ha a gyári felniket meg akarom hagyni, 32mm fölé jól sejtem hogy ne menjek?
1; Neuzer Courier (Acera).
Gumi pipa, fék pipa, hajtás pipa (menetes sor suxx), ára is jó. Még a 32mm-s gumi mellett lehet hogy a gyári sárvédő felfogatási pontot is lehet használni a villánál, nejemnek szerintem jó (van aki nagyobb gumit is rak rá, párom mostani méretet szeretné, kb 35öt, félek arra a felnire ekkorát, nem tudom mi a tapasztalat).
Nekem talán úgy lenne a legjobb a Courier, ha tudnék egy DT hátsó kereket venni, és hetes kazettát rádobni (bár abból se sok van). Jobb ötlet?
2; Bemmex next fit
A villától még nagyobb gumik is beférnének mint fentebb, de maradnék 30-32nél mindkét gépen (Schwalbe Spicer HS442 K-Guard 30-as méretben, ill páromnak CST C1698 Sensamo Firenze EPS reflex 32esben). Reméltem hogy legalább a tárcsás változat hátul kazettás aggyal rendelkezik, de nem. Elvileg mindent tud amit a neuzer is, de talán még a nyereg/markolat is maradhat, meg szép
.
3; A Kross Seto-n még gondolkoztam, a hajtás nekem lenne szimpi, a gumi meg nejemnek, de erre a felnire (alapból 1,5"os gumival jön) nem tudom 30-32es gumik hogy állnának, gyanítom nem fasza párosítás. Plusz ennyiért mindennek tökéletesnek kéne lennie, mert már kereten felül van.
+1: Én 175 vagyok, nejem 181cm. A törzse 1-2cm-vel kisebb is mint az enyém, a lába hosszú. Ezek alapján neki talán 2cm-el nagyobb váz kellene, és állítható (emelés), rövidebb stucnival (karja nem hosszabb)? Vagy azonos méret, nyereg magasabbra, stucnival egytemben? Egy gyors ráülés a boltban még nem fogja kapásból megoldani a kérdést gyanítom...
+2: Ebben a kategóriában érdemes lehet a tárcsás változatot felni kímélés miatt választani? A puha 3 felületű pofa -a gyáriakkal ellentétben- nem nagyon cseszteti a felnit, akár több tízezerig simán jó lehet. Kissé fölös kettő, meg 160 tárcsa aszfaltos gépre, de hát ez van ennyiért, ez a másik alternatíva... Vagy ne legyek naív, mire belekerül 10-20ezer, addigra a niplik, küllők, folyamatos zsírzás ellenére a csészék amúgy is gagyák lesznek vajon?
Hát, kb ez a csapásirány, ha van jobb ötlet, vagy részletmegoldás, nagyon megköszönném!
Edited by MC Pite, 2014. May 23. - 18:40.