Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Szines

Szines

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Sziasztok,

egy női bringát keresek a páromnak,hogy eltudjunk menni együtt túrázni. Hegyen völgyön keresztül mennénk nem érdekelne nagyon a betonos rész,de ezt nem igazán lehet elkerülni sajna. Abszolút kezdőről lenne szó.

Nem szeretnénk sokat rákölteni,de azért lehessen használni, később tudjuk tuningolni is akár és tanulja meg az alapokat rajta. Normális felszereltség legyen rajta és persze csajos legyen. Kényelem is számít persze,hogy ne mennyen el a kedve az egésztől. Festést matricását megoldjuk.

Személy szerint már elég régen foglalkoztam mélyebben biciklikkel és most végre nyeregbe pattannánk megint. :)

Első körben ezt néztem ki: http://olx.hu/hirdet...ke-ID293HZ.html

Mivel az ár fog dominálni ezért első sorban használt gépet nézegetnénk.

Egy két tanácsot is elfogadnék,hogy milyen szempontok alapján válasszunk neki biciklit.

Köszi szépen szép napot

Vagy rakjunk össze egy biciklit? pl ezzel kezdve: http://olx.hu/hirdet...az-ID21bST.html

Erre a túrákra nem igazán ajánlom neki a női vázas bicikliket.

Szines módosította - 2014. június 24. - 13:15

• Vejne kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én meg részt vettem egy teszten az Alpinbike szervezésében. Mentünk egy 30 km-es kört a Budai hegyekben végig olyan utakon, amiket nagyon jól ismertem a saját kis 26os gépemmel és nekem nagyon kijöttek a 27,5 előnyei. Nekem a 29es nem jött be, főleg a fejcsőszög és fordulékonyság és a kerék "lomhasága" miatt. Utána ahányszor visszaültem a 26osra, megváltás volt az egésznek a könnyedsége.

A 185cm egy olyan dolog amihez tényleg előnyösebb lehet a 29es bringa, ez nem is kérdés.

De hát "izlések és pofonok". Mindenki azt vesz, ami neki tetszik. Még jó is, hogy most már ilyen választék van.

Valóban ízlések és pofonok, nekem a 26-os bicómra visszaülni szenvedős.

,,Nekem a 29es nem jött be, főleg a fejcsőszög és fordulékonyság és a kerék "lomhasága" miatt."

Huszonkilenceseket sokféle fejcsőszöggel készítenek és ez ugyan úgy befolyásolja a  tulajdonságokat mint a 26-osoknál, ott is van aminek rossz a fordulékonysága. Többfélét, többféle fejcsőszöggel, villával, kerékkel próbáltam, nagyon eltérően viselkedtek, sokban hiányzott a 26-os kormányzásának könnyedsége, illetve egyet leszámítva mindben, amikor alkalmam volt kipróbálni egy Lefty-s F29-et akkor éreztem ez az ami hozza azt a precíz könnyed kormányzást amit hiányoltam a 29-eseknél. A komfortosság, tapadás mászásnál(sárban is) és az a fékhatás amit a nagyobb kerék tud a 95 kilómmal is az a hab a tortán. A kerék lomhasága lassú mászásnál tényleg játszik, van egy 27% kaptató ott először majdnem megálltam vele, de kisebb emelkedőknél ha előtte van tempó akkor nagyon ki ugrik rajta.

gaboca1 módosította - 2014. június 24. - 00:34

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Szervizben sokszor járt már

Akkor lehet hogy más szervízbe kéne vinni. Vagy találnak valamit és csere/javítás vagy nem értenek hozzá (ha láttad hogy szétszedték). Nekem is bajom van a Rebámmal, kiderült hogy belül van egy karcolás ami miatt a két kamra között vlszlg szökik a levegő, van hogy spontán beül 2,5 cm-t és kemény lesz (mindkét kamra leeresztése és újrapumpálása segít, de ezt persze nem lehet folyton csinálni, főleg verseny közben), van hogy tökéletesen működik (CityCross, CRK), most hétvégén meg az elején nem volt jó, aztán "megjavult". Ebből sajnos csere lesz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Dehogy. Volt ott minden féle, fajta össztelós is (Anthem, Trance) és több féle kerékméret is.

Ízlések, pofonok. Sokat teszteltünk 29es ht, fully bringákat is (haver barátja egy nagykeres ember) és nagyon tetszett a ht de nem éreztem azt a lenyűgöző különbséget a 26os kerékhez képest. A fullteló az más, az nagyon-nagyon tetszett.

szvsz minel tobb a rugout, annal kisebb a 29er hatasa. 26os fs bringarol ultem at 29erre, nekem mar nagyon tank lenne egy ossztelos 29er. most kiprobalok vmi mast (cx, merev mtb, esetleg ss), kivancsi leszek, mennyire fog hianyozni. most a cx fele hajlok, az lenne az a veglet, ahol ez kiderulne :)

Kisherceg: hat sokaig mar nem arulgattam volna, akkor maradt volna meg egy ideig.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

az enyem igen :) ez egy masik, amit ajanlottam.

ez az:

http://apro.bikemag....lt-l233746.html

hamar ment.:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ht volt mindegyik?

Dehogy. Volt ott minden féle, fajta össztelós is (Anthem, Trance) és több féle kerékméret is.

En sem ulnek vissza 26osra xc bringanal. Esetleg ossztelosnal probalnam a 27.5oset, htben csak 29er kellene.

Ízlések, pofonok. Sokat teszteltünk 29es ht, fully bringákat is (haver barátja egy nagykeres ember) és nagyon tetszett a ht de nem éreztem azt a lenyűgöző különbséget a 26os kerékhez képest. A fullteló az más, az nagyon-nagyon tetszett.

Marci

Paramedic88

Paramedic88

fórumtag

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Ez mennyire érné meg az árát? Érdemes lenne e megvenni.. átszámolva szállítással kb 275ezer Ft.

http://www.bike-disc...10909/wg_id-117

na de már csak 15'' os van belőle :S

Paramedic88

Paramedic88

fórumtag

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Ez mennyire érné meg az árát? Érdemes lenne e megvenni.. átszámolva szállítással kb 275ezer Ft.

http://www.bike-disc...10909/wg_id-117

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

el is kelt a bringád?

az enyem igen :) ez egy masik, amit ajanlottam.

ez az:

http://apro.bikemag....lt-l233746.html

arn módosította - 2014. június 23. - 21:09

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

En sem ulnek vissza 26osra xc bringanal. Esetleg ossztelosnal probalnam a 27.5oset, htben csak 29er kellene.

Volt az aproban egy giant xtc 280ert, gyarilag is franko bringa, ha meg vmi nem tetszik, jo alap.

el is kelt a bringád?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én meg részt vettem egy teszten az Alpinbike szervezésében. Mentünk egy 30 km-es kört a Budai hegyekben végig olyan utakon, amiket nagyon jól ismertem a saját kis 26os gépemmel és nekem nagyon kijöttek a 27,5 előnyei. Nekem a 29es nem jött be, főleg a fejcsőszög és fordulékonyság és a kerék "lomhasága" miatt. Utána ahányszor visszaültem a 26osra, megváltás volt az egésznek a könnyedsége.
A 185cm egy olyan dolog amihez tényleg előnyösebb lehet a 29es bringa, ez nem is kérdés.
De hát "izlések és pofonok". Mindenki azt vesz, ami neki tetszik. Még jó is, hogy most már ilyen választék van.

Ht volt mindegyik?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Volt az aproban egy giant xtc 280ert, gyarilag is franko bringa, ha meg vmi nem tetszik, jo alap.

arn módosította - 2014. június 23. - 20:30

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

marton módosította - 2014. június 23. - 15:46

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

O.k. Cáfoljad !

A 27.5-es méret nem adott nekem márkáns külömbséget a 26-oshoz képest a 29-es igen, én ezért tettem le a voksomat 185cm magasságnál az utóbbi mellett. Van ismerős aki megvette a 27.5-est a 26-os után és a múltkoriban pont erről beszélgettünk és neki is az a tapasztalata nem igazán érez nagy külömbséget a  27.5-esen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ezt cáfolnám.

O.k. Cáfoljad !

Marci

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

off
de a rebád pont úgy "olajos" mint a black volt. (illetve a blackben a kenés zsír, de annyiranem feszegessük) mellelsleg a black volt az utólsó sikerült terméke a nagy indijánnak. a különbség hogy a rs-ban levegő a rugozó elem a blekkben meg spirálrugó. az olaj dolga a csillapítás és a kenés. s ott azzal a telóval vagy a beállítással valami nagy gáz van.
on

Azt tudom, hogy Manitou-ék elkurvultak, ma már eszembe sem jutna (ha egyáltalán létezik még), hogy tőlük vegyek bármit is.
Viszont ez a teló, részben ezen panaszaim miatt már többször volt szervizben. Olyan finoman működőre, amilyen a M. volt, sohasem sikerült beállítani, egyszer szétkapták, mert nem működött a lockout, utána pár napig nagyon szépen működött önmagához képest, de sohasem érte el a M minőségét. Most, pár év kihagyás után előszedtem, elvittem szervizbe, megint elég gyengén muzsikál...
A rugóstag miatt egyébként is máshova kellene vinnem, mint ahova eddig hordtam, de fogalmam sincs, mikor jutok el a kinézett szervizbe, egyáltalán idén eljutok-e még oda és ha igen, tudnak-e valamit kezdeni a rebával. (mellesleg a hasonló első villákat nézve az utcán, nincs ennek baja, ez egyszerűen ilyen)

Ha van még mit megbeszélni rajta, inkább menjünk át a telós topikba!

SokadikX módosította - 2014. június 22. - 22:17

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Egy apróság lemaradt: a Manitou úgy emlékszem, a 110mm-éből kb. 30-at csúszott be, mikor ráültem és menet közben 40-50mm mozgása volt, az új Reba meg kb. 60mm-en van ha ráülök és +/-20mm körül szokott mozogni, ha nem megyek nagy sebességgel nagy ugratóra/lyukba. Tehát a szokásos 20km/h körüli, de inkább picivel alatti sebesség mellett csak akkor mozdul többet, ha fékezek, egyébként csak minimális mozgása van.
De anno azt hiszem, itt, ezen a fórumon olvastam valamit, hogy az olajos telók nehezebbek, de komfortosabbak.
Foxokat szoktam mostanában látni, hogy szépen mozognak amikor valami durvább úton mennek át velük, de fogalmam sincs, hogy belül milyenek.

off

de a rebád pont úgy "olajos" mint a black volt. (illetve a blackben a kenés zsír, de annyiranem feszegessük) mellelsleg a black volt az utólsó sikerült terméke a nagy indijánnak. a különbség hogy a rs-ban levegő a rugozó elem a blekkben meg spirálrugó. az olaj dolga a csillapítás és a kenés. s ott azzal a telóval vagy a beállítással valami nagy gáz van.

on

Bikertigger módosította - 2014. június 22. - 22:11

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Szervizben sokszor járt már, a nyomások pozitív/negatív egyformára vannak állítva, amennyire pontosan be tudom lőni (néhány PSI eltérés mindig marad), ennek ellenére nem érzem elég komfortosnak.
És mint kiderült, a csillapítás állítgatása sem segít rajta.
(azért az a 110mm-es Manitou Black ilyen szempontból egy elég jól sikerült darab volt - kicsit ugyan nehéz, de a macskakövön is úgy mentem vele át, mintha sík úton mennék - ez nem mondható el a RS Dual Air-ről... gyökerek, kisebb aszfalt felgyűrődések és hasonlók szétcseszik a csuklómat :( )

Egy apróság lemaradt: a Manitou úgy emlékszem, a 110mm-éből kb. 30-at csúszott be, mikor ráültem és menet közben 40-50mm mozgása volt, az új Reba meg kb. 60mm-en van ha ráülök és +/-20mm körül szokott mozogni, ha nem megyek nagy sebességgel nagy ugratóra/lyukba. Tehát a szokásos 20km/h körüli, de inkább picivel alatti sebesség mellett csak akkor mozdul többet, ha fékezek, egyébként csak minimális mozgása van.
De anno azt hiszem, itt, ezen a fórumon olvastam valamit, hogy az olajos telók nehezebbek, de komfortosabbak.
Foxokat szoktam mostanában látni, hogy szépen mozognak amikor valami durvább úton mennek át velük, de fogalmam sincs, hogy belül milyenek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Én felváltva megyek 29 és 27.5 fullyval.29 kerékkel a mászás és ugye az egyenes klasszisokkal jobb,a lefeléket nem tudom még eldönteni.26-ra már nem hiszem hogy visszaülnék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

mongy elsőre elballagnék valami merida dealerhez ahol van tesztlehetőség, és kipróbálnék egy 29-est meg egy 27,5-est is. úghy csak könyebb a döntés, legalábbis kerékméret ügyileg.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való