Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Netkuszkusz

Netkuszkusz

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Üdvözlet!

Nagy méretű vázat vagy kerékpárt keresek használtan, ami tekintve a magasságom (203 cm) és súlyom (110 kg) elég nehézkesnek bizonyul. Országúti vagy fitnessz bicaj érdekelne első körben. Sürgős lenne a vétel, mert ez lenne az ideiglenes masinám, és jó lenne, ha lenne benne fejlesztési potenciál, mert később is a normális, aszfaltos másodlagos gép szerepét töltené be. A teljes gépre 100 és 200 között szánnék most pénzt, de egy jó, hozzámillő váztól / vázszettől sem sajnálnám az 50-80 ezret.

Egy most kipróbált 62 centis Puch egy picit kicsi alám, ezért 64 centis méretet gondolnék jónak. Használtan és újonnan is érdekelnek ötletek, javasolt helyek, ahol érdemes lenne utánanéznem a dolognak. A Bikemag aprón nem igazán jártam sikerrel. Fontos, hogy tartósságban ott legyen a szeren, a kilóim bőven kell az erős anyag / durvább villa / komolyabb kerékszett. A segítséget előre is köszönöm!

A második körben majd egy erősebb, tárcsafékes, 27,5-ös vagy 29-es kerekeket fogadó merevfarú CC kellene (elsősorban csak váz), amire rendesen tudok építkezni, itt a határ a(z ésszerű) csillagos ég. Ez még ráér - de ötleteket szívesen fogadok most is.

Erre senki?

Edited by Netkuszkusz, 2014. July 08. - 22:59.

Mikorka

Mikorka

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Segtséget szeretnék kérni. Kerékpárt keresünk a feleségemmel.

Túrázáshoz hasznánlnák 90%-ban aszfalton, 50%-ban sík( pl Balaton) és 50% emelkedőn (pl. Bükk).

170.000-190.000 Ft környékén szánnánk rá (férfi és női is kellene, az ár darabonként értendő), de ez már a max, feljebb menni biztosan nem tudunk.

Néztünk egy párat, tudnátok mondani véleményt?

http://www.bicyclewe...-life-time-2014

http://www.bicyclewe...m-life-joy-2014

http://www.bicyclewe...s-magura-fekkel

http://www.bicyclewe...alboin-500-2013

http://www.bringaspa...cross--trekking  315 Accera

Bár a kerékpárok elég nagy szórást mutatnak örülnék, ha le tudnátok írni, hogy melyik a legjobb, melyikkel érdemes foglalkozni, ill. milyenek ezek a márkák?

Vagy van más ami jobb lenne?

(Én 193cm-es magas vagyok 88-as átlépési magassággal, a feleségem 173 cm. Milyen méret lenne a jó)

Nagyon köszönöm.

Edited by Mikorka, 2014. July 02. - 22:06.

tayrol

tayrol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

urak! budapesti ismerős keres magának PIROS(!!!) színű cross/fitness bringát 200ezres értékhatárig. az illető kedves, magas, szőke, szép, és lány. mely márkából ajánlanátok neki? esetleg üzlet, ahová benézhet? 

köszi!

Szia,

Tegnap voltam az Akerékpárbolt nevű helyen, piros Caprine Speedmax 135e asszem. 54-es vázzal. Hirtelen ezt tudom, de 200-ig bezáróan biztosan van jobb ajánlat is. :)

Edited by tayrol, 2014. July 02. - 13:19.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

urak! budapesti ismerős keres magának PIROS(!!!) színű cross/fitness bringát 200ezres értékhatárig. az illető kedves, magas, szőke, szép, és lány. mely márkából ajánlanátok neki? esetleg üzlet, ahová benézhet? 

köszi!

Netkuszkusz

Netkuszkusz

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Üdvözlet!

Nagy méretű vázat vagy kerékpárt keresek használtan, ami tekintve a magasságom (203 cm) és súlyom (110 kg) elég nehézkesnek bizonyul. Országúti vagy fitnessz bicaj érdekelne első körben. Sürgős lenne a vétel, mert ez lenne az ideiglenes masinám, és jó lenne, ha lenne benne fejlesztési potenciál, mert később is a normális, aszfaltos másodlagos gép szerepét töltené be. A teljes gépre 100 és 200 között szánnék most pénzt, de egy jó, hozzámillő váztól / vázszettől sem sajnálnám az 50-80 ezret.

Egy most kipróbált 62 centis Puch egy picit kicsi alám, ezért 64 centis méretet gondolnék jónak. Használtan és újonnan is érdekelnek ötletek, javasolt helyek, ahol érdemes lenne utánanéznem a dolognak. A Bikemag aprón nem igazán jártam sikerrel - tekintve főleg, hogy még a méret szerinti szűrést sem találtam meg... Fontos, hogy tartósságban ott legyen a szeren, a kilóim bőven kell az erős anyag / durvább villa / komolyabb kerékszett. A segítséget előre is köszönöm!

A második körben majd egy erősebb, tárcsafékes, 27,5-ös vagy 29-es kerekeket fogadó merevfarú CC kellene (elsősorban csak váz), amire rendesen tudok építkezni, itt a határ a(z ésszerű) csillagos ég. Ez még ráér - de ötleteket szívesen fogadok most is.

Edited by Netkuszkusz, 2014. July 01. - 19:55.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Én nem vagyok vmi magas ezért se nagyon választanám a 29 est. (173cm)

Ez így önmagában nem szempont, nézd meg a UCI világkupás csajokat és hogy ki nem megy még 29-essel. Vázméret persze stimmeljen a méreteidhez. Egyébként mi ez a nagy félsz a valamivel nagyobb kerekektől? Ha fel tudsz ülni egy városi vagy outi bringára akkor montin se lesz túl nagy.

Meg mondjuk szerintem felhasználás függő is,hogy mire szeretnéd használni mjad a géped. Nem?

Én endurot szeretnék abba nem tennék 29est ezért a 27,5 lenne a jobb szerintem.

Az már más tészta, a kissebb méretek erősebbek, súlyfüggő is persze hogy neked épp kell e, de nagyjából 27,5" az irány DH/Enduro-ban.

Ha egy váz 29"-os kerékhez van abba lehet tenni kisebbet vagy akkor már teljesen más lesz a geometria? Vagy mitől függ,hogy melyik vázba mekkora kereket lehet rakni?

Csak attól függ hogy elfér e, de attól még nem jó ötlet mert a geo is változik, többek között 26-os kerékkel 29-es vázon a pedálok jobban leérnek. Ezzel kb. kombinálod a nagy váz és a kis kerék hátrányait :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

1, ennyiért már szerintem kapsz elég jó használt, értelmes biciklit, mint ebből a 2 foskazalból akármelyik. ha nagyon muszáj akkor inkább a gepida.

2. nem, lásd első pont

Ez így van. Nézz be akár maxihoz, akár wigához, utóbbi mostanában idióta árakat ad ám, olcsóbb sokszor, mint a magánszemély. Ide Est:

kb. 182-185 cm testmagassághoz:

http://hasznaltbicik...=8&cc=39&p=1127

Leánykorában Merida Race Lite 903 volt..

http://hasznaltbicik...8&cc=185&p=1081

kb. 180 cm-hez. 

Az általad említett bringákat akkor sem venném meg, ha 50ezerbe kerülnének, mert a kerékszett-váz-alkatrészek annyira hitványak. :( És egy dögérzetű "dead" váz tohonya lusta nehéz kerékszettel nagyon tönkre tudja tenni a bringázás élményét. A fékváltókar meg szerintem poén dolog, bár én szeretek alsócsőről váltani is :D

NB: nincs kötődésem ehhez a webshophoz. A szar ajánlataikon ugyanúgy tudok nevetgélni, mint ahogy ajánlani a korrekt portékájukat. Kicsit fogalomzavarban vannak sokszor, ha árazni kell, pont emiatt lehet náluk kifogni alul, illetve hihetetlenül túlárazott bringákat is.

Edited by Vejne, 2014. June 30. - 11:18.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok! Semmiféle kerékpáros múlttal vagy sok tapasztalattal nem rendelkezem, most szeretnék venni valami alapabb, de normális kezdő országútit vagy fixit vagy hasonló, épp ez az, még konkrét elhatározásom sincs. :)

Két kérdésem lenne

1. Csepel Royal 3* 2014 vagy Gepida S3 2014? Véleményeket várnék, hogy  ki melyiket, miért venné, s ha ezeket nem akkor hasonló kategóriában és árban milyen hasonlót? :)

2. Esetlegesen Csepel Torpedó 3*-> kezdő országúti(s)nak jó vétel lenne e?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

1, ennyiért már szerintem kapsz elég jó használt, értelmes biciklit, mint ebből a 2 foskazalból akármelyik. ha nagyon muszáj akkor inkább a gepida.

2. nem, lásd első pont

Edited by Bikertigger, 2014. June 30. - 11:00.

• Vejne likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csokad

csokad

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok! Semmiféle kerékpáros múlttal vagy sok tapasztalattal nem rendelkezem, most szeretnék venni valami alapabb, de normális kezdő országútit vagy fixit vagy hasonló, épp ez az, még konkrét elhatározásom sincs. :)

Két kérdésem lenne

1. Csepel Royal 3* 2014 vagy Gepida S3 2014? Véleményeket várnék, hogy  ki melyiket, miért venné, s ha ezeket nem akkor hasonló kategóriában és árban milyen hasonlót? :)

2. Esetlegesen Csepel Torpedó 3*-> kezdő országúti(s)nak jó vétel lenne e?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

tayrol

tayrol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

http://hasznaltbicik...cb=8&cc=9&p=923

a stucni hosszúúúú. fékváltókaros. Gara csőszett (azaz nehéz, de erős). Kétforgáspontos fékek, hyperglide agy.

Ennyit megér a mai hülye árak közt. ha esetleg kicsi a váz, a vázat gond nélkül tudod eladni. A hátsó felni kb. elpusztíthatatlan, és nehéz. Továbbá kapsz hozzá Delta pedált.

Tudom, hogy sokaknak ez nem szempont, ám külsőre ez nem jön be. :D

De maximálisan köszönöm a segítséged! 

Edited by tayrol, 2014. June 30. - 08:10.

Paramedic88

Paramedic88

fórumtag

• fórumtag
  • 25 posts

Meg mondjuk szerintem felhasználás függő is,hogy mire szeretnéd használni mjad a géped. Nem?

Ha egy váz 29"-os kerékhez van abba lehet tenni kisebbet vagy akkor már teljesen más lesz a geometria? Vagy mitől függ,hogy melyik vázba mekkora kereket lehet rakni?

Erre gondolok: http://apro.bikemag....es-l237245.html

Terepen akarom használni.. hegyen, amatőr versenyeken.. hobbi szinten.

Szines

Szines

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Én elég magas vagyok sokan a 29est javasolják nagy bringások a környezetemben, Azt mondják azé a jövő.

Erre gondolok: http://apro.bikemag....es-l237245.html

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ez szép és jó, de nincs meg a megfelelő szaktudásom, hogy nulláról, alkatrészekből összerakjak (illetve összeválogassak) egy komplett cangát. :) Plusz lehet, hogy nem is fér bele a keretbe...

Kb. ilyesmi a váz gondolom. Széép. :)

http://hasznaltbicik...cb=8&cc=9&p=923

a stucni hosszúúúú. fékváltókaros. Gara csőszett (azaz nehéz, de erős). Kétforgáspontos fékek, hyperglide agy.

Ennyit megér a mai hülye árak közt. ha esetleg kicsi a váz, a vázat gond nélkül tudod eladni. A hátsó felni kb. elpusztíthatatlan, és nehéz. Továbbá kapsz hozzá Delta pedált.

Edited by Vejne, 2014. June 30. - 05:42.

tayrol

tayrol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

http://apro.bikemag....lo-l238936.html

vedd meg ezt a vázat, szerezz hozzá mondjuk vmi használt szettet 8 v 9-es cuccokkal, egyenes kormányos váltókarral és fékkarral, aztán boldogság van.

Nem tudom, milyen csőszett, de venném-vinném. Egyedül az Oria GM0.0-nál láttam ilyen bordázást, meg SLX-nél helikálisat. Én is venném ennyiért.. :D

Ez szép és jó, de nincs meg a megfelelő szaktudásom, hogy nulláról, alkatrészekből összerakjak (illetve összeválogassak) egy komplett cangát. :) Plusz lehet, hogy nem is fér bele a keretbe...

Kb. ilyesmi a váz gondolom. Széép.:)

Edited by tayrol, 2014. June 29. - 22:10.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Igen, az a verzió is benne van a pakliban, hogy egy echte országútira egyenes vagy emelt kormány és kész. Csak nehezen találok a méretemnek megfelelő, és a pénzkeretbe is beleférő alanyt.

Gondolom a Csepel új modelljei is inkább csak designosak, mint hosszabb távon strapabíróak...?

Szerk: pedig az a Puch nagyon tetszik. De csak 57'-es.

http://apro.bikemag....lo-l238936.html

vedd meg ezt a vázat, szerezz hozzá mondjuk vmi használt szettet 8 v 9-es cuccokkal, egyenes kormányos váltókarral és fékkarral, aztán boldogság van.

Nem tudom, milyen csőszett, de venném-vinném. Egyedül az Oria GM0.0-nál láttam ilyen bordázást, meg SLX-nél helikálisat. Én is venném ennyiért.. :D

tayrol

tayrol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

A Giantet nem venném, mert 1050-es szett van rajta, a másik gép meg annyira kicsi lenne Neked, hogy Ihaj.

190 cm-hez 58-as felsőcsőhossz lehet jó országútiban, DE egyenes kormányos bringánál mindezt egy jó hosszú stucnival fogod megfejelni, hogy kb. azt a fogást kapd, mint országúti kormánnyal kapnád.

Anyagilag akár azzal is jól járhatsz, ha tudsz szerezni méretedben országútit, s eladod a fékváltókart-kormányt, beszerzel egy montis rapidfire váltókart, meg valami fékkart országúti patkófékekhez. Egyébként nem látom értelmét az egyenes kormányos országúti gépeknek, s elég egyszerű oka van: a mai modern fékváltókarokkal annyira kényelmes "hoodie" fogást kapsz, hogy sok embernek bizony eszébe sem jut, hogy van a kormánynak alsó része is. De egyébként is több fogást-marokpozíciót tesz lehetővé egy országúti kormány, bár, ha 190 cm vagy, valószínűleg 46-os szélességű kormányra lesz szükséged a kényelemhez. 

>ez az én 2 fillérem. Hírhedten nem vagyok oda az 1050-es szettért, s ami még rosszabb, van egy RocketBikes nevű lehúzóvállalat, akik folyamatosan ontják a tretubi aelle-1050-svábli lugano trió köré épített "hihetetlenül csodálatosan überszép" országútikat, SZÁZEZER ft körüli árakon... Nem zavarna persze, csak szomorú, hogy sokan meg is veszik azokat a vasakat a reálértékük több, mint duplájáért.. <

Igen, az a verzió is benne van a pakliban, hogy egy echte országútira egyenes vagy emelt kormány és kész. Csak nehezen találok a méretemnek megfelelő, és a pénzkeretbe is beleférő alanyt.

Gondolom a Csepel új modelljei is inkább csak designosak, mint hosszabb távon strapabíróak...?

Szerk: pedig az a Puch nagyon tetszik. De csak 57'-es.

Edited by tayrol, 2014. June 29. - 20:06.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok!

Országúti vázas, ám váltós bringát keresek magamnak, egyenes kormánnyal. Ezt és ezt nézegettem eddig. Szerintetek?
A keret 110-120e ft (bár hiába ennyi, ritka a kritériumnak megfelelő alany). 190 magas vagyok.

Esetleg lehet új is, de gondolom ennyiért kizárt.

Netán egy Gepida s7 egyenes kormánnyal (130e körül van már pár helyen, kifutó modell)?

Városba kellene, néha túrázni aszfalton.

Köszönöm!

A Giantet nem venném, mert 1050-es szett van rajta, a másik gép meg annyira kicsi lenne Neked, hogy Ihaj.

190 cm-hez 58-as felsőcsőhossz lehet jó országútiban, DE egyenes kormányos bringánál mindezt egy jó hosszú stucnival fogod megfejelni, hogy kb. azt a fogást kapd, mint országúti kormánnyal kapnád.

Anyagilag akár azzal is jól járhatsz, ha tudsz szerezni méretedben országútit, s eladod a fékváltókart-kormányt, beszerzel egy montis rapidfire váltókart, meg valami fékkart országúti patkófékekhez. Egyébként nem látom értelmét az egyenes kormányos országúti gépeknek, s elég egyszerű oka van: a mai modern fékváltókarokkal annyira kényelmes "hoodie" fogást kapsz, hogy sok embernek bizony eszébe sem jut, hogy van a kormánynak alsó része is. De egyébként is több fogást-marokpozíciót tesz lehetővé egy országúti kormány, bár, ha 190 cm vagy, valószínűleg 46-os szélességű kormányra lesz szükséged a kényelemhez. 

>ez az én 2 fillérem. Hírhedten nem vagyok oda az 1050-es szettért, s ami még rosszabb, van egy RocketBikes nevű lehúzóvállalat, akik folyamatosan ontják a tretubi aelle-1050-svábli lugano trió köré épített "hihetetlenül csodálatosan überszép" országútikat, SZÁZEZER ft körüli árakon... Nem zavarna persze, csak szomorú, hogy sokan meg is veszik azokat a vasakat a reálértékük több, mint duplájáért.. <

Lordaxwell

Lordaxwell

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Helló!

Szeretnék venni egy biciklit amit tudok használni durvább terepen is, most egy magellan craterem van, amivel nem merek terepre menni, valami all mountain biciklire gondoltam, de igazából bármi jó lehet ami ennél strapabíróbb bicikli. a keret kb max 200e ft, van ötletetek? Előre is köszönöm! 

Nézegettem a bicikliket de annyi márka van, hogy fogalmam sincs melyik lenne a legjobb ilyen kategóriában. 

Edited by Lordaxwell, 2014. June 29. - 15:49.

Paramedic88

Paramedic88

fórumtag

• fórumtag
  • 25 posts

A jövő emlegetése elég nevetséges indok. Ezzel csak azt mondják, ez most a divat és egy ideig még ez lesz a divat. A cipőméret sem a jövő kérdése. A kérdés inkább az, hogy a magasságodhoz mi a megfelelő. Egy 150 centis ember kínlódik egy 29-es bringán és egy 2 méteres is egy 26-oson. Megszokható, de nem a jövője vagy a divatossága miatt. Az biztos, hogy próba nélkül ne vegyél semmit, valami úgyis zavarni fog és akkor lehet tovább költekezni.

187 cmhez sztem megfelelő lehet a 27,5ös vagy a 29es. De ha találnék egy nagyon jo 26 ost használtan jo árban.. akkor nem gondolkoznék ha a vázméret megfelelő lenne.. Eddig is jo volt ezután is jónak kell lennie.. nem versenyt akarok nyerni vele.. szerintem a 29es annyi pluszt tudna adni ha az első helyért szállnék versenybe..

tayrol

tayrol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Országúti vázas, ám váltós bringát keresek magamnak, egyenes kormánnyal. Ezt és ezt nézegettem eddig. Szerintetek?
A keret 110-120e ft (bár hiába ennyi, ritka a kritériumnak megfelelő alany). 190 magas vagyok.

Esetleg lehet új is, de gondolom ennyiért kizárt.

Netán egy Gepida s7 egyenes kormánnyal (130e körül van már pár helyen, kifutó modell)?

Városba kellene, néha túrázni aszfalton.

Köszönöm!