Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Stately

Stately

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Sziasztok!

Azt szeretném a hozzáértőktől megtudni, hogy egy Cube Sting kerékpár mennyire alkalmas a mászásra?

És vajon mennyire tudom használni, ha nagyjából fele aszfalt, fele terep a haladás tárgya.

Jobb lenne egy Cube AMS-ben gondolkodnom?

Előre is köszi.

doktormazsi

doktormazsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Üdv!

Itt nagyjából leírtam, h mire is gondolnék országúti kerékpárnál : http://forum.bikemag...dent/?p=1202792

A felső határ az 300 ezer huf, használt is játszik.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Volt ehhez hasonló (Dusika) verdám. Dinamikus közlekedésre dögnehéz, és eléggé akadályozott a sok kramanc amivel fel van szerelve.

Utána egy idősebb rokonom kapta meg, aki viszont nem tudott mit kezdeni a technikával (elöl-hátul váltó, sok sebesség). Állandóan elállítódtak rajta a dolgok, csörgött-zörgött alatta, hajtásrendszer elkoszolódott.

Nem azt mondom, hogy nincs olyan közönség, aki hasznát tudná venni, de ha én átlagos János bácsit akarnám meglepni, akkor egy egysebességes, esetleg agyváltós géppel tenném, ami inkább V-fékes és nem 20 kiló. Tény, hogy ez nem jönne ki 25-ből.

• Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Buta kérdés, de:

http://apro.bikemag....tx-l243909.html

Átlagos János Bácsi, aki szerint a kerékpár 25 ezer forint, és két kereke van mivel mással járhatna jobban? Továbbra is tele a bolhapiac hasonló árú és kvalitású masinákkal, és a "Sales between students" csoportokban meg továbbra is GTX-ek meg praktikerben vásárolt bringák cserélnek gazdát használtan 25-30 ezer forintokért.

Pedig ezen még a festés is gyönyörű, szutyokféle.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Ilyesmi gépek ha jól sejtem nem tobzódnak? Pinionos vasakat is nézegettem, nem nagy a felhozatal és persze nem olcsó, de legalább találtam közben korrekt árú rohloffos bringákat :D  Szíjhajtást meg idáig aszfaltoson láttam... Persze, együt lehet élni azzal is ahogy egyből az első váltó (és onnan minden) tökig lesz sárral és gazzal, de úgy tűnik hogy baromira fehér holló minden egyéb alternatíva...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bergmann

Bergmann

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts
  • LocationBaranya

Először is: milyen szakágat néztél? Országúti? Downhill? Vagyis, milyen szakágat szeretnél művelni?

Használt bicókból pl. itt elég nagy a választék: http://maxi-bike.hu/ , Pécstől talán nincs is olyan messze a 6-oson... (Nem fűződik érdekem hozzá.)

A "lokálpatrióták ide" fórum alatt van topica minden tájegységnek, van pécsi is.

hát ez nem jött be :( nincsenek országutisok ott :(

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Sziasztok!

Mostanában kezdtem el érdeklődni a kerékpársport iránt, 21 leszek, nem vagyok túl sportos, viszont annál lelkesebb, remélem nemcsak kezdeti feltörekvés ez :)

Igazság szerint már vagy 10 éve nézek kerékpárt a tvben, de mostanra jutottam el oda, hogy szeretnék egy saját kerékpárt amivel sok kilométert elnyűhetek :)

Pénzem nem sok, használtban gondolkodnék, de így is gyűjtögetnem kell meg, szóval max jövőhónapban tudok majd venni, addig elmélyednék az elméleti oldalában ennek a sportnak, talán tudtok benne segíteni, melyek a legjobb kezdő cikkek, amiket must know kategóriába sorolandók :)

és egy apró kérdés: van itt pécsi rajtam kívül? mert akkor vele jobban összeismerkednék ha lehetséges :)

egyelőre ennyit aztán majd jelentkezem :)

Először is: milyen szakágat néztél? Országúti? Downhill? Vagyis, milyen szakágat szeretnél művelni?

Használt bicókból pl. itt elég nagy a választék: http://maxi-bike.hu/ , Pécstől talán nincs is olyan messze a 6-oson... (Nem fűződik érdekem hozzá.)

A "lokálpatrióták ide" fórum alatt van topica minden tájegységnek, van pécsi is.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Bergmann

Bergmann

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts
  • LocationBaranya

Sziasztok!

Mostanában kezdtem el érdeklődni a kerékpársport iránt, 21 leszek, nem vagyok túl sportos, viszont annál lelkesebb, remélem nemcsak kezdeti feltörekvés ez :)

Igazság szerint már vagy 10 éve nézek kerékpárt a tvben, de mostanra jutottam el oda, hogy szeretnék egy saját kerékpárt amivel sok kilométert elnyűhetek :)

Pénzem nem sok, használtban gondolkodnék, de így is gyűjtögetnem kell meg, szóval max jövőhónapban tudok majd venni, addig elmélyednék az elméleti oldalában ennek a sportnak, talán tudtok benne segíteni, melyek a legjobb kezdő cikkek, amiket must know kategóriába sorolandók :)

és egy apró kérdés: van itt pécsi rajtam kívül? mert akkor vele jobban összeismerkednék ha lehetséges :)

egyelőre ennyit aztán majd jelentkezem :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Heló, a János-hegy jó teszt erre szerintem. Én így szokam emló után menni:

A Beregszász és az Edvi Illésen (ez beton de nem túl forgalmas) felmész a zöld háromszögig,

onnan felmész a gyerekvasút végállomásáig végig a a jelzésen, ez itt kellemes mászós, óvatosan, mert jöhetnek szembe

megint lazulós beton az Erzsébet kiláótig így. Nem muszáj felmászni a kilátóba, de onna lehet egy jót csapatni lefele.

A lényeg, hogy <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="https://www.google.h...aps/place/47°31" href="https://www.google.hu/maps/place/47%C2%B031" 13.9%22n+18%c2%b057'23.3%22e="" @47.5205194,18.956463,15z="" data="!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0&quot;">ide lyukadj ki kb. itt van egy kicsit DH-s rész ahol le tudod vágni a szerpentint. Ahogy mész le, mindig kicsit jobbra tart az út, a végén meg kéne, hogy érkezz Szépjuhásznéra. Innen már nagyon sok út van lefele, annyi a lényeg, hogy szembe jobbra menj le a vendéglő és a kisvasút között. Ez kidob majd valahol a Hűvösvölgyi út környékén, onnan meg mehetsz mégegy kört már:)

Üdv, Simon

Köszi!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mongouz

mongouz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
  • Locationbp

Ha Ukrajnában lyukadsz ki az régen rossz. :D

Afene, valami elmászott:D

Tehát ide.

Edited by mongouz, 2014. July 17. - 14:29.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Ha Ukrajnában lyukadsz ki az régen rossz. :D

mongouz

mongouz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
  • Locationbp

Köszi, beszéltem is velük. Abban bp-i kollégák tudnának adni valami tippet hogy merre lenne érdemes menni? Szombaton van dolgom Bp-n délután, délelőt meg ismerkednék a géppel, nem kéne külön visszavinni. Térképen a Jánoshegy esélyes lehet, de nincs helyismeretem hol vannak vegyes/megfelelő körülmények ahol össze tudom az enyémmel érdemben hasonlítani. 

Heló, a János-hegy jó teszt erre szerintem. Én így szokam emló után menni:

A Beregszász és az Edvi Illésen (ez beton de nem túl forgalmas) felmész a zöld háromszögig,

onnan felmész a gyerekvasút végállomásáig végig a a jelzésen, ez itt kellemes mászós, óvatosan, mert jöhetnek szembe

megint lazulós beton az Erzsébet kiláótig így. Nem muszáj felmászni a kilátóba, de onna lehet egy jót csapatni lefele.

A lényeg, hogy ide lyukadj ki kb. itt van egy kicsit DH-s rész ahol le tudod vágni a szerpentint. Ahogy mész le, mindig kicsit jobbra tart az út, a végén meg kéne, hogy érkezz Szépjuhásznéra. Innen már nagyon sok út van lefele, annyi a lényeg, hogy szembe jobbra menj le a vendéglő és a kisvasút között. Ez kidob majd valahol a Hűvösvölgyi út környékén, onnan meg mehetsz mégegy kört már:)

Üdv, Simon

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

amelyik közel van.

felhívod megbeszéled, úgy működik hogy valóűszinű kérnek valami letétet, és 1-2 napra elviheted a bringát.

Köszi, beszéltem is velük. Abban bp-i kollégák tudnának adni valami tippet hogy merre lenne érdemes menni? Szombaton van dolgom Bp-n délután, délelőt meg ismerkednék a géppel, nem kéne külön visszavinni. Térképen a Jánoshegy esélyes lehet, de nincs helyismeretem hol vannak vegyes/megfelelő körülmények ahol össze tudom az enyémmel érdemben hasonlítani. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Kösz, meglesem!   szerk: Ezek közül melyiket ajánlanátok ahol egy kis terep is van? Nem voltam ilyen teszten, de a címek alapján nem tudom milyen terepre számítsak, gondolom nem csak az udvarban lehet menni egy kört... One forty mellett a ninety nine amit kipróbálnék, így mondjuk egy üzlet marad ahogy mindkettő van.

Nézegettem azt is hogy max a mostani súlyáig (13 fél körül emlékszem) egy 150et mozgó vasat is kipróbálnék esetleg... Bár eszem azt mondja hogy  nem sok értelme van, azért a próba többet nyom latba. Olyasmit szivesen kipróbálnék mint a Rose Thrill Hill 1 27,5ös változata, árban kicsit felette van mint amit szeretnék, de a deore 38/24, DT1900es kerék, DT villa, Monarch-os setuppal és a már otthon lévő pedállal kb 12,3kg körül állna meg a gép...

És geóra is szimpatikus: http://mcpite.uw.hu/kepek/rose.jpg  

amelyik közel van.

felhívod megbeszéled, úgy működik hogy valóűszinű kérnek valami letétet, és 1-2 napra elviheted a bringát.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Kösz, meglesem!   szerk: Ezek közül melyiket ajánlanátok ahol egy kis terep is van? Nem voltam ilyen teszten, de a címek alapján nem tudom milyen terepre számítsak, gondolom nem csak az udvarban lehet menni egy kört... One forty mellett a ninety nine amit kipróbálnék, így mondjuk egy üzlet marad ahogy mindkettő van.

Nézegettem azt is hogy max a mostani súlyáig (13 fél körül emlékszem) egy 150et mozgó vasat is kipróbálnék esetleg... Bár eszem azt mondja hogy  nem sok értelme van, azért a próba többet nyom latba. Olyasmit szivesen kipróbálnék mint a Rose Thrill Hill 1 27,5ös változata, árban kicsit felette van mint amit szeretnék, de a deore 38/24, DT1900es kerék, DT villa, Monarch-os setuppal és a már otthon lévő pedállal kb 12,3kg körül állna meg a gép...

És geóra is szimpatikus: http://mcpite.uw.hu/kepek/rose.jpg  

Edited by MC Pite, 2014. July 17. - 10:02.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Kérdés: Huszonhetes maratongép, avagy hol a fenébe van arra lehetőség hogy terpen hasonlítsak össze bringákat vásárlás előtt?

29 fullytól indultam a nézelődést, most egy 26os trail/am gépem van (Kross Crime 140/120mm az alapja), és sok olvasgatás után úgy tűnik egy 27,5ös 100-120mm rugóúut körüli gépet ki kéne próbálnom.

1, Itthon ritkán, szinte sose limitál a rugóút.

2, Ahol limitálna a rugóút ott a tudásom, a nagytányér meg a pedálok se férnek el, szóval majdnem szinte mindegy.

Inkább a lefeléket élvezem, de most a súlyra mennék inkább, geóban/építésben nem tudom mennyire menjek el melyik irányba, ez gondolom próbával derülne csak ki.

13kg alá szeretnék beférni, akár pedállal (meg lehetőség szerint fél milla alá).

Ami nem túl fontos:

-váltásból alsóközép kategóriával elvagyok; strapabíróság/olcsón fenntarhatóság a szempont, 2×9 a szimpatikusabb elsőre mint a 10es rendszer vagy a 3 tányér.

-finomam mozgó teló kell, de minél egyszerűbb elég, pl solo aires konstrukciót preferálok (semmilyen lock sem kéne) , tagból maratonos geóhoz gondolom nem kell bonyolult (x módon állítható antipogós üzemmód) tag.

Ami fontos:

-Kerék

-40/32/22 vagy 38/26 hajtás, ne legyen nagyobb az átmérő sem meg az áttétel sem lehetőleg.

Nemrég említett egy kolléga egy márkát ahol össze lehet legózni a gépet, sajna ezt elfelejtettem... :( Egyébként meg mire normálisabb kerékhez érünk, addigra igen megszokott szaladni az ár és teli van olyan dolgokkal, amikre nem szivesen áldozok.

Valahol a Cube AMS 130 HPA Pro 27,5 és a Kross Earth S2 között kéne valami... Egyébként akár 29/26os kerékméret is érdekelhet, kintről behozott 1-3 éves gépek is szóba jöhetnének, de lövésem sincs kik foglalkoznak ilyennel. Meg ugye ki kéne próbálni hogy érdemes-e ezzel foglalkoznom egyáltalán...

bikefun tesztprogram pl

bár könyv szerint kicsit masszívabb, de próbáld ki a one - forty-t.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Kérdés: Huszonhetes maratongép, avagy hol a fenébe van arra lehetőség hogy terpen hasonlítsak össze bringákat vásárlás előtt?

29 fullytól indultam a nézelődést, most egy 26os trail/am gépem van (Kross Crime 140/120mm az alapja), és sok olvasgatás után úgy tűnik egy 27,5ös 100-120mm rugóúut körüli gépet ki kéne próbálnom.

1, Itthon ritkán, szinte sose limitál a rugóút.

2, Ahol limitálna a rugóút ott a tudásom, a nagytányér meg a pedálok se férnek el, szóval majdnem szinte mindegy.

Inkább a lefeléket élvezem, de most a súlyra mennék inkább, geóban/építésben nem tudom mennyire menjek el melyik irányba, ez gondolom próbával derülne csak ki.

13kg alá szeretnék beférni, akár pedállal (meg lehetőség szerint fél milla alá).

Ami nem túl fontos:

-váltásból alsóközép kategóriával elvagyok; strapabíróság/olcsón fenntarhatóság a szempont, 2×9 a szimpatikusabb elsőre mint a 10es rendszer vagy a 3 tányér.

-finomam mozgó teló kell, de minél egyszerűbb elég, pl solo aires konstrukciót preferálok (semmilyen lock sem kéne) , tagból maratonos geóhoz gondolom nem kell bonyolult (x módon állítható antipogós üzemmód) tag.

Ami fontos:

-Kerék

-40/32/22 vagy 38/26 hajtás, ne legyen nagyobb az átmérő sem meg az áttétel sem lehetőleg.

Nemrég említett egy kolléga egy márkát ahol össze lehet legózni a gépet, sajna ezt elfelejtettem... :( Egyébként meg mire normálisabb kerékhez érünk, addigra igen megszokott szaladni az ár és teli van olyan dolgokkal, amikre nem szivesen áldozok.

Valahol a Cube AMS 130 HPA Pro 27,5 és a Kross Earth S2 között kéne valami... Egyébként akár 29/26os kerékméret is érdekelhet, kintről behozott 1-3 éves gépek is szóba jöhetnének, de lövésem sincs kik foglalkoznak ilyennel. Meg ugye ki kéne próbálni hogy érdemes-e ezzel foglalkoznom egyáltalán...

Edited by MC Pite, 2014. July 16. - 16:13.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Erre senki?

http://apro.bikemag....ek-l240737.html - vagy ez túl trekking?

Netkuszkusz

Netkuszkusz

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

lfgss-en van egy topik külön az ilyen nagyon-nagyon-nagy vázaknak, folyamatosan frissítik az ajánlatokat, gyakran holland aprod.hu-ról vagy leboncoinról is tesznek be linkeket, nomeg ebay, egyéb helyek.

http://www.lfgss.com...ad59989-18.html

nézz körül a legfrissebb hozzászólások közt mindenképp :)

Oh, köszi szépen!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Erre senki?

lfgss-en van egy topik külön az ilyen nagyon-nagyon-nagy vázaknak, folyamatosan frissítik az ajánlatokat, gyakran holland aprod.hu-ról vagy leboncoinról is tesznek be linkeket, nomeg ebay, egyéb helyek.

http://www.lfgss.com...ad59989-18.html

nézz körül a legfrissebb hozzászólások közt mindenképp :)