Kérdés: Huszonhetes maratongép, avagy hol a fenébe van arra lehetőség hogy terpen hasonlítsak össze bringákat vásárlás előtt?
29 fullytól indultam a nézelődést, most egy 26os trail/am gépem van (Kross Crime 140/120mm az alapja), és sok olvasgatás után úgy tűnik egy 27,5ös 100-120mm rugóúut körüli gépet ki kéne próbálnom.
1, Itthon ritkán, szinte sose limitál a rugóút.
2, Ahol limitálna a rugóút ott a tudásom, a nagytányér meg a pedálok se férnek el, szóval majdnem szinte mindegy.
Inkább a lefeléket élvezem, de most a súlyra mennék inkább, geóban/építésben nem tudom mennyire menjek el melyik irányba, ez gondolom próbával derülne csak ki.
13kg alá szeretnék beférni, akár pedállal (meg lehetőség szerint fél milla alá).
Ami nem túl fontos:
-váltásból alsóközép kategóriával elvagyok; strapabíróság/olcsón fenntarhatóság a szempont, 2×9 a szimpatikusabb elsőre mint a 10es rendszer vagy a 3 tányér.
-finomam mozgó teló kell, de minél egyszerűbb elég, pl solo aires konstrukciót preferálok (semmilyen lock sem kéne) , tagból maratonos geóhoz gondolom nem kell bonyolult (x módon állítható antipogós üzemmód) tag.
Ami fontos:
-Kerék
-40/32/22 vagy 38/26 hajtás, ne legyen nagyobb az átmérő sem meg az áttétel sem lehetőleg.
Nemrég említett egy kolléga egy márkát ahol össze lehet legózni a gépet, sajna ezt elfelejtettem... Egyébként meg mire normálisabb kerékhez érünk, addigra igen megszokott szaladni az ár és teli van olyan dolgokkal, amikre nem szivesen áldozok.
Valahol a Cube AMS 130 HPA Pro 27,5 és a Kross Earth S2 között kéne valami... Egyébként akár 29/26os kerékméret is érdekelhet, kintről behozott 1-3 éves gépek is szóba jöhetnének, de lövésem sincs kik foglalkoznak ilyennel. Meg ugye ki kéne próbálni hogy érdemes-e ezzel foglalkoznom egyáltalán...
Edited by MC Pite, 2014. July 16. - 16:13.