Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

BaLa004

BaLa004

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

nem. nem arra való és ez az occsó gagyi 29-er az a kategória ami egy szebb világban nem is létezhetne.

150 körül -így szezon végén- azért aránylag tisztességes krossztrekkinget lehet kapni. és nem csak a fenti márka létezik.

Értem ,és köszönöm a válaszod, viszont akkor most megint nem tudom mitévő legyek... :)

Ezt a Giant-et néztem még amúgy erről a honlapról : http://alpinbike.hu/...Disc-LTD-2-1426 (árba kb. megegyezik ezzel a Ruga-val ), csak itt nem látom ,hogy mekkora a kerék méret ,meg , nem tudom ,hogy vázméretből nekem melyik lenne jó nekem. 180 pár cm vagyok elvileg. A Gepidás üzletben a 17 colosat mondta ,hogy az jó lehet nekem ,vagy az 52-es méretű.

Ez a Giant jobb lenne szerinted? esetleg ez van még itt akcióba  kicsit többért :  http://alpinbike.hu/...-Rapid-4-2-1404  (igaz itt nem látok hidraulikus fékrendszert..)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Jelenleg ezeket helyben be tudom szerezni, ezért néztem őket.

Én is inkább Trekking/Cross kategóriákat néztem eddig. ( itt is volt az Albion 500 CRS ,csak elvileg már elfogyott az akciós készletük )

Esetleg gumi cserével lehetne városiasabbá tenni majd? Azt néztem én is ,hogy ez az MTB inkább terepre lenne jó..

A 29-es amúgy jó lenne?

nem. nem arra való és ez az occsó gagyi 29-er az a kategória ami egy szebb világban nem is létezhetne.

150 körül -így szezon végén- azért aránylag tisztességes krossztrekkinget lehet kapni. és nem csak a fenti márka létezik.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BaLa004

BaLa004

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

arra eleve az albon kategóriában kesegélj, nem montit. és esetleg más gyártónál is

Jelenleg ezeket helyben be tudom szerezni, ezért néztem őket.

Én is inkább Trekking/Cross kategóriákat néztem eddig. ( itt is volt az Albion 500 CRS ,csak elvileg már elfogyott az akciós készletük )

Esetleg gumi cserével lehetne városiasabbá tenni majd? Azt néztem én is ,hogy ez az MTB inkább terepre lenne jó..

A 29-es amúgy jó lenne?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Van most elég nagy gepida akció bizonyos darabokra.

Tudnátok segíteni kicsit nekem a választásban?

1, Gepida Ruga 29 :  http://bringawebshop...da-ruga-29-2014

2, Gepida Ruga 650B :  http://bringawebshop...-ruga-650b-2014

Ez a kettő ami elvileg még rendelhető azok közül amit kinéztem ,de itt nem tudom eldönteni ,hogy melyik lenne a jobb ,mert nem láttam még 29-es méretű kerékpárt. Nem tudom milyen lenne az.Sokan amúgy azt javasolták, hogy azzal jobban lehet menni a nagyobb átmérő miatt.

Esetleg más különbség lenne a kettő között? 

Általánosan városba és kisebb túrázásokra használnám inkább.

Amit néztem még az a  3, Gepida Albion 500CRS ,csak az már elvileg készlethiányos. : http://bringawebshop...in-500-crs-2014  Ennek valamivel keskenyebb a kereke ugye.

Köszönöm előre is a segítséget!

arra eleve az albon kategóriában kesegélj, nem montit. és esetleg más gyártónál is

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

BaLa004

BaLa004

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

Sziasztok!

Van most elég nagy gepida akció bizonyos darabokra.

Tudnátok segíteni kicsit nekem a választásban?

1, Gepida Ruga 29 :  http://bringawebshop...da-ruga-29-2014

2, Gepida Ruga 650B :  http://bringawebshop...-ruga-650b-2014

Ez a kettő ami elvileg még rendelhető azok közül amit kinéztem ,de itt nem tudom eldönteni ,hogy melyik lenne a jobb ,mert nem láttam még 29-es méretű kerékpárt. Nem tudom milyen lenne az.Sokan amúgy azt javasolták, hogy azzal jobban lehet menni a nagyobb átmérő miatt.

Esetleg más különbség lenne a kettő között? 

Általánosan városba és kisebb túrázásokra használnám inkább.

Amit néztem még az a  3, Gepida Albion 500CRS ,csak az már elvileg készlethiányos. : http://bringawebshop...in-500-crs-2014  Ennek valamivel keskenyebb a kereke ugye.

Köszönöm előre is a segítséget!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

na ja. hát jobbhoz vótunk szokva na...

azért a kép teljességéhez, nem a reconom olyan bődületesen jó, olyan  erős 3as ha osztályoznánk.

jaja, én sem mondom, hogy sosem volt még finomabb villám. de azért az durva, hogy a közepesre értékelt (relatíve olcsó) reconhoz képest ennyire gyenge legyen egy csilliós fox.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Tig, mikor kb. 2 éve megjegyeztem, hogy egy foxos kolléga szerint is milyen finom a reconom (kb 2009-es az is), nem akartad elhinni. :)

na ja. hát jobbhoz vótunk szokva na...

azért a kép teljességéhez, nem a reconom olyan bődületesen jó, olyan  erős 3as ha osztályoznánk.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

Tig, mikor kb. 2 éve megjegyeztem, hogy egy foxos kolléga szerint is milyen finom a reconom (kb 2009-es az is), nem akartad elhinni. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

volt nálam egy tesztbringa -amúgy zseniális- (s nem is fit-es)  fox villával, mikor visszaültem a konára akkor kezdem értékelni mennyire qrva jó villa az a 09-es -amúgy még csak nem is mcds- occsó recon. de az összes útóbbi egy 2 évben próbálgatott több fox is siralmas. a tavalyi eurobikon (ott persze csak állványban nyomogatva) a 36 volt az egyetlen vállalható darab (illetve tán a 40 de az a kategória nem érdekel).

majd jövő pénteken már tudok "röpke nyomkodós" :) tapasztalatokat a  15-ösökről is.

rock shox-ok meg kb kevéssé problémásak, és mostanában messze a legjobban mozognak a tömegtermékek közül. persze 0revizió nekik is kell.

spec az uccsó mondatra reagáltam Arn hozzáoszlásából. (a giantosra) de szvsz a kancsó azért még mindig ott van a szeren.

többi meg egyéni preferencia. én biztos nem vennék magamanak virslist mert nekem fontosabb a komfort, meg hogy ne kelljen tüköraszfaltot keresgélnem, meg kátyuktól rettegnem, mint az hogy 1,42 km/h val lassab átlagsebességet tudok egy 102 km-es  edzőkörön :). megint csak szvsz, én nem feltétlen vennék maganmak tiagra fölött, mert ezen a szinten untig tök jó. tárcsafék meg (a hardkór cx-et kivéve) teljesen felesleges és nem indokolt, de előbb útóbb elkerülhetetlen, akkor viszont csak vmi jó hidrós.

:) ok... az rs villa a radonban van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

ok - es a villak? milyenek a 14es fox ctd es sid villak? rs villam jo regen volt, de mindig volt vele vmi gondom, a 10-11es foxokkal semmi.

volt nálam egy tesztbringa -amúgy zseniális- (s nem is fit-es)  fox villával, mikor visszaültem a konára akkor kezdem értékelni mennyire qrva jó villa az a 09-es -amúgy még csak nem is mcds- occsó recon. de az összes útóbbi egy 2 évben próbálgatott több fox is siralmas. a tavalyi eurobikon (ott persze csak állványban nyomogatva) a 36 volt az egyetlen vállalható darab (illetve tán a 40 de az a kategória nem érdekel).

majd jövő pénteken már tudok "röpke nyomkodós" :) tapasztalatokat a  15-ösökről is.

rock shox-ok meg kb kevéssé problémásak, és mostanában messze a legjobban mozognak a tömegtermékek közül. persze 0revizió nekik is kell.

CX bringákat én is nézegetem már egy jóideje. Cannondale CAAD vázak még mindig olyan jók mint a '92 és '01 országútimon? Picit felárasak a matrica miatt, de ha olyan jók mint a régebbiek, akkor idén lehet bevállalom. A Sora, Tiagra, 105, Rival négyesből érdemes a Rivalra menni, vagy hobbira elég egy Sora/Tiagra is? A Rival piszkálja az agyam, de azért drágának találom. Az ezekben használt kerekekről sincsen sok infóm.

Jelenleg két opciót vázoltam fel magamnak. Sora vagy Tiagra amíg szét nem hullik, majd utána fejlesztés, vagy Rival és használni. Olajos fék megér ennyit?

Még annyit, hogy ha nagyon bejön, akár kiejtheti az országútit is?

spec az uccsó mondatra reagáltam Arn hozzáoszlásából. (a giantosra) de szvsz a kancsó azért még mindig ott van a szeren.

többi meg egyéni preferencia. én biztos nem vennék magamanak virslist mert nekem fontosabb a komfort, meg hogy ne kelljen tüköraszfaltot keresgélnem, meg kátyuktól rettegnem, mint az hogy 1,42 km/h val lassab átlagsebességet tudok egy 102 km-es  edzőkörön :). megint csak szvsz, én nem feltétlen vennék maganmak tiagra fölött, mert ezen a szinten untig tök jó. tárcsafék meg (a hardkór cx-et kivéve) teljesen felesleges és nem indokolt, de előbb útóbb elkerülhetetlen, akkor viszont csak vmi jó hidrós.

Edited by Bikertigger, 2014. August 20. - 11:17.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

én is

ok - es a villak? milyenek a 14es fox ctd es sid villak? rs villam jo regen volt, de mindig volt vele vmi gondom, a 10-11es foxokkal semmi.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

én is

CX bringákat én is nézegetem már egy jóideje. Cannondale CAAD vázak még mindig olyan jók mint a '92 és '01 országútimon? Picit felárasak a matrica miatt, de ha olyan jók mint a régebbiek, akkor idén lehet bevállalom. A Sora, Tiagra, 105, Rival négyesből érdemes a Rivalra menni, vagy hobbira elég egy Sora/Tiagra is? A Rival piszkálja az agyam, de azért drágának találom. Az ezekben használt kerekekről sincsen sok infóm.

Jelenleg két opciót vázoltam fel magamnak. Sora vagy Tiagra amíg szét nem hullik, majd utána fejlesztés, vagy Rival és használni. Olajos fék megér ennyit?

Még annyit, hogy ha nagyon bejön, akár kiejtheti az országútit is?

Edited by eddie1978, 2014. August 19. - 13:21.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

no addig nezegettem a cx bringakat... hogy most megint a montik fele huz a szivem, plane hogy mindenutt szorjak a tavalyi bringakat. ket honapnyi megvonas utan baromira hianyzik. melyik 29ert vennetek?

giant xtc composite 1

canyon grand canyon cf 6.9

radon black sin 8.0

a felszereltseg adott, de elsosorban geometria, ilyesmi erdekelne. egy giant vazban meg mindig jobban biznek.

én is

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

no addig nezegettem a cx bringakat... hogy most megint a montik fele huz a szivem, plane hogy mindenutt szorjak a tavalyi bringakat. ket honapnyi megvonas utan baromira hianyzik. melyik 29ert vennetek?

giant xtc composite 1

canyon grand canyon cf 6.9

radon black sin 8.0

a felszereltseg adott, de elsosorban geometria, ilyesmi erdekelne. egy giant vazban meg mindig jobban biznek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Jobb?

A Magurák nem nehezebben szerelhetők, illetve beállíthatók, mint a Shimanók?

Nem jobb.De ha az alkatrészek eladási árát vesszük alapnak,akkor a teló és a fék közötti különbség nagyjából az 50e Ft.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Fék

Jobb?

A Magurák nem nehezebben szerelhetők, illetve beállíthatók, mint a Shimanók?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

a teleszkóp a különbség.

Fék

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Igazából összehasonlítva alkatrészenként a teleszkóp a különbség. Azt kéne tudni, annyival jobb-e a Fox.

Az én véleményem szerint nem. De te döntesz.

Marci

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts

Sziasztok,

Tanácsotokat szeretném kérni abban, hogy Ti melyiket választanátok az alábbiak közül:

Cube LTD SL vagy Cube LTD PRO?

Megér e +50 ezret az SL felszereltség?

Köszi.

Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Sziasztok!

Azt szeretném a hozzáértőktől megtudni, hogy egy Cube Sting kerékpár mennyire alkalmas a mászásra?

És vajon mennyire tudom használni, ha nagyjából fele aszfalt, fele terep a haladás tárgya.

Jobb lenne egy Cube AMS-ben gondolkodnom?

Előre is köszi.

A mászással nincs gond a Sting-nél.De ha fele-fele aszfaltban is gondolkodsz,akkor szerintem merevfarú.Én próbáltam az AMS-t is,a Sting nekem jobb volt sokkal.