Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

superior-ból van 23"-os, elég lóbaszó méret . ezekből ami zöld vagy kék kosaras az van, és most még -10%.

http://ridebike.hu/t...ferfi/?r[0]=487

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Sziasztok kedves bringások!

A segítségeteket szeretném kérni, mert nem vagyok túl járatos a témában.

Édesapánkat lepnénk meg karácsonyra egy biciklivel, de a magassága miatt elég komplikált az ügy, ugyanis kicsivel magasabb mint 2 méter. Mit javasoltok? Láttuk, hogy van extra méretű 29-es bringa, de ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Vajon egy 28-as kiemelt nyeregcsővel elég lehet? Hozzáteszem, apukám városban használná csak, nem egy nagy túrázó. Városban viszont napi szinten.

Köszi előre is a bármilyen segítéget! :)

Virág

nem a kerékméret hanem a váz mérete határozza meg hogy milyen méretű bringa kell neki. lehet kapni 21"-22" bringákat ami ideális méret lenne neki. Ha városban használja, akkor mindenképpen egy trekking vagy cross

• Vejne kedveli ezt

ugicka

ugicka

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok kedves bringások!

A segítségeteket szeretném kérni, mert nem vagyok túl járatos a témában.

Édesapánkat lepnénk meg karácsonyra egy biciklivel, de a magassága miatt elég komplikált az ügy, ugyanis kicsivel magasabb mint 2 méter. Mit javasoltok? Láttuk, hogy van extra méretű 29-es bringa, de ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Vajon egy 28-as kiemelt nyeregcsővel elég lehet? Hozzáteszem, apukám városban használná csak, nem egy nagy túrázó. Városban viszont napi szinten.

Köszi előre is a bármilyen segítéget! :)

Virág

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

hat ennyiert meg fizetnek is neki a faradozasaiert.csak 30 ert mar megfordul a fejemben hogy lopott is lehet.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

ha csak ez a baj, Vejne majd intézi neked. ;) :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ha debreceni lennek most meg is vennem.csereerett a regi varosim.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=204721  a város...

Kell ennél több városba?

joezyka

joezyka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Látom nagyon értetek itt a dolgokhoz. Én eléggé casual bringás vagyok, de szeretnék egy igazán tartós kerékpárt. Főleg aszfalton használnám, nagyon ritkán kemény földút. Nagyon sok biciklit megnéztem, és elsőre erre esett a választásom:

http://www.ktm-bikes...ccfc7462bad2062 ennél drágábbat nem szeretnék. Megéri ez a bicikli ? Tudom, hogy drágább mint sok másik márka, viszont azok egyáltalán nem tetszenek :(

Köszi.

"Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.evanscycl...d-bike-ec054396

http://www.evanscycl...d-bike-ec071008

ugyanaz a váz, a szett viszont! új 105 vs. régi, ugyanaz a kerékszett, sőt, a 2015-ösre még a 105-ös fék is felfért a Tektró helyett, nomeg a "félkompakt" 52-36-os hajtás. 

Valamit nagyon tud a shimano. Vagy a Cannondale. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

még mindig amit lejjebb, magam részéről jobb választásnak tartok egy garantáltan jó vázat, gyengébb setuppal, mint fordítva. alunál nincsenek is nagy csodák, - bár tudnék pár nagyon csúnya konstrukciós hibát onnan is- de karbon és karbon közt igen durva különbségek vannak. nem titok, az összes nagy mással gyártat,  csúcsminőségű szénből meg nem tud annyit gyártani az a 2-3 cég, aki amúgy képes erre (meg persze egy német, osztrák etc, postás cég nem is biztos hogy meg tudná fizetni, és persze a tervezés sem mindegy, -kancsó pl úgy tud nagyjából a legkönnyebb lenni, hogy ahol kell a legmerevebb, viszont ahol meg az kell komfortos . szóval én karbonból, kancsó, scott, speci, giant, cube, merida, trek, illetve simplon, (ők spec saját ha jól tudom, bár itt kakukk, mert itthon nincs forg) párat biztos hogy kihagytam, de hogy említett fritz csomagküldő nem ott gyártat azért arra lehetne fogadni.

fullinál meg miont lentebb, sokkal fontosabb egy jól tervezett és kivitelezett váz mint egy pl. xtr szett

Tig, erről mesélhetnél kicsit bővebben is, engem érdekelne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Egyébként én jelenleg maratonozásra keresek  carbon bringát és egyelőre két jelöltem van:  

a Cube Reaction GTC SL 27.5 2015 http://www.cube.eu/u...nflashred-2015/

és a Rose Psycho Path 2 2015  http://www.rosebikes...xts-12xub-16vik

Árban nem nagyon szeretnék fentebb menni, mert amatőr szinten véleményem szerint teljesen felesleges.  Néztem hasonló szintű Kross-t, Trek-et, de beteg áraik vannak. Merida nálam nem játszik.

Minden hasznos tanácsot, tippet szívesen veszek. :)

Csakis 27,5-ben gondolkozol ? Lenne 1 tippem. Mert ez pl. árban jó, nem Fox-os, a felszereltsége sem annyira gagyi. http://www.radon-bik...lack-sin-29-80/

• winder001 kedveli ezt
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Azt értem, hogy (ezek szerint) nem saját tervezés és gyartású a váz, de ettől feltétlenül sz@rok is? Csak kérdezem, mert tényleg szeretnék többet tudni. :)  (Több német XC versenyző is megy ezekkel, nagyon nem szenvednek, ahogy az eredményeket figyelgettem:) )

versenyző azzal megy amit alátolnak, ha furikot akkor azzal  :)   (nem beszélve hogy soxor köze nincs a bolti cucchoz a versenyzőéhez (volt már ugye patinás olaszra matricázott scott a pro turban, illetve van aki nem is titkolja, volt az amcsi újságban a kona lóbaszó méretű xc menőjének a bringája, olyan geóval ami a mesében nincs)).

még mindig amit lejjebb, magam részéről jobb választásnak tartok egy garantáltan jó vázat, gyengébb setuppal, mint fordítva. alunál nincsenek is nagy csodák, - bár tudnék pár nagyon csúnya konstrukciós hibát onnan is- de karbon és karbon közt igen durva különbségek vannak. nem titok, az összes nagy mással gyártat,  csúcsminőségű szénből meg nem tud annyit gyártani az a 2-3 cég, aki amúgy képes erre (meg persze egy német, osztrák etc, postás cég nem is biztos hogy meg tudná fizetni, és persze a tervezés sem mindegy, -kancsó pl úgy tud nagyjából a legkönnyebb lenni, hogy ahol kell a legmerevebb, viszont ahol meg az kell komfortos . szóval én karbonból, kancsó, scott, speci, giant, cube, merida, trek, illetve simplon, (ők spec saját ha jól tudom, bár itt kakukk, mert itthon nincs forg) párat biztos hogy kihagytam, de hogy említett fritz csomagküldő nem ott gyártat azért arra lehetne fogadni.

fullinál meg miont lentebb, sokkal fontosabb egy jól tervezett és kivitelezett váz mint egy pl. xtr szett

Bikertigger módosította - 2014. november 16. - 23:00

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

winder001

winder001

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

legalja katalógusvázak

igen sajnos ebben  akategóriában, majdnem mindent azzal szerelnek.

a tagokkal semmi gond, azok kiválóak, a telók viszont az utóbbi 2-3 évben   vállahatalanok

Azt értem, hogy (ezek szerint) nem saját tervezés és gyartású a váz, de ettől feltétlenül sz@rok is? Csak kérdezem, mert tényleg szeretnék többet tudni. :)  (Több német XC versenyző is megy ezekkel, nagyon nem szenvednek, ahogy az eredményeket figyelgettem:) )

Egyébként én jelenleg maratonozásra keresek  carbon bringát és egyelőre két jelöltem van:  

a Cube Reaction GTC SL 27.5 2015 http://www.cube.eu/u...nflashred-2015/

és a Rose Psycho Path 2 2015  http://www.rosebikes...xts-12xub-16vik

A Rose mellett szól, hogy több mint fél kilóval könnyebb, tetszés szerint konfigurálható, nekem kicsit jobban is tetszik. A Cube-ot szintén jó ár/érték aránya teszi versenyképessé, ami kicsit visszatart, hogy errefelé a Cube lassan olyan, mint telóban a szifon. Kis túlzással minden második bringa Kocka. A tendecia pedig fokozódni fog, ahogy hallottam, a 2015-re tervezett darabszámot már az előrendelések kitették, szóval a német gyár is alulbecsülte kissé a terveket. Emiatt a rendelések teljesítése is feltehetően lassulni fog.

Árban nem nagyon szeretnék fentebb menni, mert amatőr szinten véleményem szerint teljesen felesleges.  Néztem hasonló szintű Kross-t, Trek-et, de beteg áraik vannak. Merida nálam nem játszik.

Minden hasznos tanácsot, tippet szívesen veszek. :)

1693678-p36q2y38ln3v-rose18-large.jpg

winder001 módosította - 2014. november 16. - 18:23

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nézd meg szerintem ezt is!   A 2014-es tesója elég jó review-kat kapott.

http://www.rosebikes...8B8-128B9-128BA

Nekem tetszik,  én ugyanitt merevfarút néztem ki magamnak.

legalja katalógusvázak

Köszi!

Ugye mindkettőben FOX 32 villa van, ezek tényleg olyan gagyik/problémásak mint mondják? A tag is?

Meg mondjuk nem értem, hogy a Gianten mi az a saját márkás felni az miféle lehet?

igen sajnos ebben  akategóriában, majdnem mindent azzal szerelnek.

a tagokkal semmi gond, azok kiválóak, a telók viszont az utóbbi 2-3 évben   vállahatalanok

Bikertigger módosította - 2014. november 16. - 11:14

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Hali!

6-700 e között vennék valami 27.5 fully gépet. amiket néztem:

-Trance 2

-Stereo HPA 140

-Spectral AL

ebben az ársávban nem is találtam nagyon mást, a Trance tetszik a legjobban, viszont a leggyengébb felszereltségű szerintem, Canyon lenne a tuti választás, de nem biztos, hogy külföldről vennék ennyiért bringát.... (gari, macera, stb.)  Cube ideális lenne csak kurvára nem tetszik.... :D

Valami más ami felett elsiklott a figyelmem? 

A lényeg egyébként az élményen lenne, szóval nem teljesítmény orientált bringázásról lenne szó, így ennek fényében nem tudom, hogy egy 29er mennyire felelne meg a célnak, van egy 29er merev farum (bár alap bringa), de abból kiindulva nem felel meg az elvárásoknak ezért gondoltam 27.5 -re.

Ha a gari  fő szempont,itthon nem biztos hogy sok választásod van...

winder001

winder001

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Hali!

-Trance 2

-Stereo HPA 140

-Spectral AL

ebben az ársávban nem is találtam nagyon mást, a Trance tetszik a legjobban, viszont a leggyengébb felszereltségű szerintem, Canyon lenne a tuti választás, de nem biztos, hogy külföldről vennék ennyiért bringát.... (gari, macera, stb.)  Cube ideális lenne csak kurvára nem tetszik.... :D

A lényeg egyébként az élményen lenne, szóval nem teljesítmény orientált bringázásról lenne szó, így ennek fényében nem tudom, hogy egy 29er mennyire felelne meg a célnak, van egy 29er merev farum (bár alap bringa), de abból kiindulva nem felel meg az elvárásoknak ezért gondoltam 27.5 -re.

Nézd meg szerintem ezt is!   A 2014-es tesója elég jó review-kat kapott.

http://www.rosebikes...8B8-128B9-128BA

Nekem tetszik,  én ugyanitt merevfarút néztem ki magamnak.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Köszi!

Ugye mindkettőben FOX 32 villa van, ezek tényleg olyan gagyik/problémásak mint mondják? A tag is?

Meg mondjuk nem értem, hogy a Gianten mi az a saját márkás felni az miféle lehet?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hali!

-Trance 2

-Stereo HPA 140

-Spectral AL

itt is csak azt mondom -ami fullinál aztán hatványozottan igaz- hogy a jó váz a legfontosabb, a szereltség fejleszthető. ebből a trióból meg magasan a giant a legjobb. és kb ugyanazt tudja  merida one-fourty is, csak kicsit masszívabb (értsd picit nehezebb is). ezekez tudod próbálni is (giantot ha máshol nem tesztnapokon, nem tudom mennyire csinálja még az aépinbike a tesztlehetőséget) meridát meg több tesztcentrum is van, onnan elvihetők a bringák. én végigültem több tucat bringát az elmúlt 10 évben, de magasan ez a 2 volt a legjobb .

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Hali!

-Trance 2

-Stereo HPA 140

-Spectral AL

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Bikertigger!

Akkor ennyiért kinél nézelődjek inkább?

Radwelt

2000 Euró alatt komplett XT-s karbon bringák vannak és már 2015-ös modellek!

Ilyen összegnél sokat számít, hogy ott csak 20% az áfa.

Ha kell, itt a magyar kontakt: http://www.radwelt.co.at/kontakt/