Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Sziasztok

A hardtail bringamat szeretnem lecserelni egy ossztelosra. Ahol eleke kisebb hegyek vannak, fokent murvas utakkal, es hegyi osvenyekkel. Van nehany jol karbantartott downhill palya is, nehanyukon mentem a hardtail bringammal is, bar igaz kb vegig feken. 185 centi es 88 kilo vagyok.

Az alabbi 2 bicaj kozul melyiket ajanlanatok emgvetelre, es miert ? Eddig 26 os bicajom volt, a 29 es nek van valami elonye / hatranya ? Elore is koszi

http://www.bike-disc...238526/wg_id-26

http://www.bike-disc...very_country=48

A lila 29-est nőinek írják.... És mivel "trekking bike delivery", ezért nem szállítják Magyarországra.

Én tavaly vettem egy 150-es 26-os slide-ot tőlük, az teljesen rendben van. Szerencsére a színe nem annyira durva, mint az idei modellé. :-)

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok

A hardtail bringamat szeretnem lecserelni egy ossztelosra. Ahol eleke kisebb hegyek vannak, fokent murvas utakkal, es hegyi osvenyekkel. Van nehany jol karbantartott downhill palya is, nehanyukon mentem a hardtail bringammal is, bar igaz kb vegig feken. 185 centi es 88 kilo vagyok.

Az alabbi 2 bicaj kozul melyiket ajanlanatok emgvetelre, es miert ? Eddig 26 os bicajom volt, a 29 es nek van valami elonye / hatranya ? Elore is koszi

http://www.bike-disc...238526/wg_id-26

http://www.bike-disc...very_country=48

formigli

formigli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Bicajt szeretnék venni (elsősorban vázat).

Elsősorban városban használnám. Single speed kizárva, legyen 9 sebességes. A felsőcsöve nagyon örülnék ha vízszintes lenne. Az hogy kénylemes legyen teljes mértékben nem számít, henem csak az hogy gyors legyen (trekking kizárva, ahol egyenes derékkal ülök...). Ezek alapján legjobb lenne, ha egy országúti egyenes kormánnyal (azt hiszem fitnesnek hívják?). Ám mindenképpen szeretnék rá hátsó csogatartót, mert munkába járnék vele, és a bicajos táskámat fel szertném tenni. Van benne laptop, szóval ilyen nyeregcsőre szerelhető csomagtartót nem szívesen használnék, hanem inkább valami stabil normális megldást. Röviden országútihoz hasonló geometria, csomagtartó lehetőséggel. Tudtok valami ilyesmi típust ajánlani? Milyen kategóriűban kell nézelődnöm szerintetek?

Köszi! 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Már az is baj ha olcsó valami ? Szólj hogy szeretnél még ráfizetni, biztosan megengedik. :-)))

Gondolom előző évi alkatrészek vannak rajta, nem egy ismert nagy név, lehet hogy csak XS és óriás méretben kapható .... ezer oka lehet, miért ilyen olcsó valami. A vázról így nem lehet mondani semmit, valami olcsó kínai/tajvani cég gyárhatja olyan névvel, amilyennel szeretnéd. Bajod nem lehet vele, szerintem ha van a méretedben, vedd meg !

Marci

szika

szika

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Itt egy kép is:

1066_2.jpg

szika

szika

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Dániában élek, és szeretnék venni egy országúti gépet. Van itt egy áruház (harald-Nyborg) ahol árulnak egy ,,Busetto,, márkájú carbon vázas gépet Ultegra szettel. A gép olcsó nagyon ahhoz képest, hogy carbon, és Ultegra szettel van szerelve. Az áruház egyébként barkács, háztartás, illetve kert kategóriában nyomul, illetve autóalkatrész, és kerékpár alkatrész. A kerékpár részleg persze nem olyan széles kínálattal rendelkezik mint egy bringabolt amelyiknek csak ez a profilja. Kérdésem az, hogy miért ilyen olcsó ez a gép? Akciótól illetve szezontól függően 9000 és 7000 dán korona között árulják. (1 korona kb 40 Ft.) Különösen a váz érdekelne, hogy a carbon vázak között ez mennyire jó minőségű? Érdemes megvenni ezt a bringát? (ennyi pénzért) Miért ennyire olcsó ez, azon kívül, hogy nem szakboltban kapható? A fékek és a a szabadonfutó mondjuk Tiagra, de nem hinném, hogy ennyire olcsónak kellene lennie. Itt vannak a gép paraméterei:

Carbon Lightweight Carbon Road Ultegra 20 speed
 Frame:Lightweight T700 HM-UD Carbon
 Fork:T700 HM-UD Carbon tapered fork,full carbon steerer
 Head parts:FSA NO.44E +TH881-1 with alloy spacers
 Chainwheel:Shimano Ultegra FC6700 52*39T,175mm crankset
 Bottom Bracket:Shimano Integrated BB
 Chain:Shimano CN5600
 Freewheel:Shimano Tiagra CS-4600,12-30T Cassette Sprocket
 Front Derailleur:Shimano Ultegra FD-6700,Brazed On Front Derailleur
 Rear Derailleur:Shimano Ultegra RD-6700ASS,Rear Derailleur
 Shifter:Shimano Ultegra 6700 Brake with Integrated Shifters
 Brake:Shimano Tiagra 4600 Brakes

Köszönöm

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

szvsz  terra  nagyon nem. azzal az erővel inkább merevvilla :)

és én inkább olyat keresnék aminek nem róka van az orrában. sid vagy reba. de tán még egy recon is veri mostanság a foxokat.

Arn,

nekem 2013-as gtc race van, én is a GTC SL-t akartam venni anno többek között a fox villa miatt, csak akkor már nem volt a méretemben, Mínuszban elég lelassul a Reba, de a 2015-ös Race már átütős elöl hátul. Ha nem használod mínuszban best by is lehet a 2015-ös Race a full xt szettel (lánc és hátsósor kivételével, de azokat úgyis cseréli az ember :) 

trialboj

trialboj

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Üdv,

Nem igazán vagyok képben, de elméletileg jó helyre írok. Új bringát szeretnék venni, de már elég rég nem követem figyelemmel a fejlődést(és régebben is csak a trial cuccokhoz értettem).

Most viszont egy főként városban használandó, de mindenképp túra bringa érdekel, amivel bármikor kimehetek a legközelebbi dombra őrjöngeni.

A probléma az hogy nem MO-on élek, így konkrét hirdetéseket nem sok értelme van belinkelnem. Többnyire arra lennék kíváncsi, hogy mire kell figyelni. Max 100.000-et szánok rá, nagyon indokolt esetben 130k.

Pl olyasmi tanácsokra gondolok, hogy érdemes-e valami olcsó tárcsafékes verziót előnyben részesíteni? Tökéletesen be tudom állítani a V féket, alkatrészem is van hozzá ha cserélni kellene, a tárcsafékhez semmim sincs, és nem tudom hogy jó-e vagy sem. Hidraulikus tárcsafék mennyire profi? Milyen gyakori a meghibásodás? (volt olajos magura fékem trial bringán, és egy komoly esésnél elszakadt a kábel, és elég macerás volt cserélni, mivel nem volt hozzá szerszám.)

Villából ha teleszkópos akkor milyen ajánlott? Vázon a formán kívül van valami lényeges? Nem különösebben izgat a súly.

Bármilyen infót szívesen fogadok,

Üdv 

trial

vikgfk

vikgfk

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ez egy fos.Inkább vedd meg ezt pl 45-ért:http://apro.bikemag....0-l281272.html#  vagy hasonló trekkinget,ne montit nézz.

Köszi a választ!

Úgy döntöttem hogy egyenlőre semmilyent sem veszek hanem gyűjtök még rá egy kis pénzt és veszek egy normálisabb trekkinget.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek megér-e ennyit a kerékpár?

És mi a vélaménytek róla?

A kerékpárt elsősorban hobbiként venném, ott is inkább közútra, ritkábban földútra kellene.

Márka: Sprint Jaguar
Kategória: MTB
Váz: Hi-Ten 17"
Villa: Suntour teleszkóp
Váltókar: Shimano ST EF-40
Első váltó: Shimano
Hátsó váltó: Shimano RD TX-35
Középcsapágy: Thun monoblokk
Hajtómű: Prowheel
Fék: Alumínium V-fék
Racsni: Shimano 7-es
Felni: Alumínium duplafalú
Agyak: Alumínium. Megkímélt állapotú kerékpárom eladó.! Ami a képen látható felszerelésekkel.Ára48.000 ft. Alkuképes

Mármost a srác már 40-ért is ideadná amit még szivem szerint még faragnék az árból.

A kerépárról anyit kel tudni hogy szinte új állapotban van mivel nemigazán használták.

Ami nem gyári tartozék és adja a kerépárral

-kormányszarv

-alu pedálszett

-lakat

-lámpa

-váztáska

-műanyag sárvédő

Sprint_Jaguar_krp.jpg?time=1368569081

Ez egy fos.Inkább vedd meg ezt pl 45-ért:http://apro.bikemag....0-l281272.html#  vagy hasonló trekkinget,ne montit nézz.

vikgfk

vikgfk

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek megér-e ennyit a kerékpár?

És mi a vélaménytek róla?

A kerékpárt elsősorban hobbiként venném, ott is inkább közútra, ritkábban földútra kellene.

Márka: Sprint Jaguar
Kategória: MTB
Váz: Hi-Ten 17"
Villa: Suntour teleszkóp
Váltókar: Shimano ST EF-40
Első váltó: Shimano
Hátsó váltó: Shimano RD TX-35
Középcsapágy: Thun monoblokk
Hajtómű: Prowheel
Fék: Alumínium V-fék
Racsni: Shimano 7-es
Felni: Alumínium duplafalú
Agyak: Alumínium. Megkímélt állapotú kerékpárom eladó.! Ami a képen látható felszerelésekkel.Ára48.000 ft. Alkuképes

Mármost a srác már 40-ért is ideadná amit még szivem szerint még faragnék az árból.

A kerépárról anyit kel tudni hogy szinte új állapotban van mivel nemigazán használták.

Ami nem gyári tartozék és adja a kerépárral

-kormányszarv

-alu pedálszett

-lakat

-lámpa

-váztáska

-műanyag sárvédő

Sprint_Jaguar_krp.jpg?time=1368569081

vikgfk módosította - 2015. április 02. - 19:33

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Giant Trance X helyett keresek egy hasonlo 120 mm koruli fullyt, ami a lejtokon stabilabb erzetet nyujt. Talan a rovid vazhossz, talan a 69,5-os fejcsoszog adja, de kimondottan ideges a gep lefele. Specialized Stumpjumper S-Works-on gondolkodtam, Brain taggal, 2008-bol, ez hosszabb vaz, de rovidebb lancvillaval van, viszont a fejcsoszoge 67-es, kellemesebb.

Masreszt, van-e valakinek tapasztalata 26-osbol 27,5-re atalakitott gepekkel? Mindkettobe (Giant, Speci) belefer a nagyobb kerek, de segit-e ez annyit a stabilitasban, amennyit ront a geometrian (magasabb kozepresz)? Koszonom elore is a tippeket!

a 2008-as stumpynak egyébként még 69 fok volt a fejcsőszöge, annyival nem stabilabb.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

EK36

EK36

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Giant Trance X helyett keresek egy hasonlo 120 mm koruli fullyt, ami a lejtokon stabilabb erzetet nyujt. Talan a rovid vazhossz, talan a 69,5-os fejcsoszog adja, de kimondottan ideges a gep lefele. Specialized Stumpjumper S-Works-on gondolkodtam, Brain taggal, 2008-bol, ez hosszabb vaz, de rovidebb lancvillaval van, viszont a fejcsoszoge 67-es, kellemesebb.

Masreszt, van-e valakinek tapasztalata 26-osbol 27,5-re atalakitott gepekkel? Mindkettobe (Giant, Speci) belefer a nagyobb kerek, de segit-e ez annyit a stabilitasban, amennyit ront a geometrian (magasabb kozepresz)? Koszonom elore is a tippeket!

iStylehun

iStylehun

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Tura kerekpar biciklit szeretnek venni, nem verseny celra, csak jarni a varosokat.
Ezt a kettot neztem ki, felszereltsegbe hasonlo, csak a vaz megzavar kicsit.
az egyik inkabb mountain bike vazas, a masik meg kicsit masabb.
De mutatom a 2 bicajt:

ès:

Ki melyiket javasolja, es miert?
Nekem az 1. jobban tetszik, de a vaza kicsit alacsony, nem tudom ez mennyire lehet akadaly.
A bcikli nem profi szintu hasznalatra kell, jobb idoben napi hasznalat az oke, de 30-40 km maximum egy nap

iStylehun módosította - 2015. március 14. - 21:03

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kb az volt az utolsó jó évjárat

amit mostanság produkálnak az vállalhatatlan (tavalyi eurobike-on  nyomogatva tán valami javulás volt érezhető, de az is csak a 34-től felfelé)

jó eséllyel majd az én új bringámból is 0 km-esen megy a róka az apróba

mozgasban van vele "csak" gond? oszinten szolva arra kevesbe voltam erzekeny, arra viszont inkabb, ha menet kozben eldurrant a tomitogyuru, aztan beallt a telo. fox telen-nyaron ugyanazt nyujtotta, -5 es 35 fokban is. igazabol a telos bringa is azert erdekel inkabb, mert nehez merev villas montit venni, ha meg lecserelem, sanszos, hogy a vaz nem birja, ha telohoz terveztek. perpill a cxel tekerek terepen, es nem hianyzik (35os gumi + karbon villa).

a legszebb mozgasu telom talan a rugos pike volt, amiben frissiben olajat csereltek :) de nem volt olyan sokfele telom, hogy ezt meg tudjam itelni (2x suntour, 2x rs, 2x fox).

arn módosította - 2015. március 13. - 16:10

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Egy ismerős keres bringát szigorúan 40 alatt, városba nőit, amin van ez-az, illetve szerelhető rá ez-az, és jó állapotú.

http://hasznaltbicik...b=9&cc=0&p=1213

ez megfelelhet, vagy drága ennyiért? már fél éve fent van :o

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

állványban nyomogatva döntötted el, hogy a villa kis és nagy sebességeknél is hogyan viselkedik a lejtőn, az emelkedőn, meg ilyesmi ;)

ne legyünk már ennyire negatívak.

nem

az állványostól csak a javulást várom :)

szóval mondhassuk akár pozítivnak is

a véleményem meg a 10+ hosszabb rövidebb ideig életszerű körülmények közt történt próbálgatás. (és elég gáz hogy visszaülve a saját bringámra a full fapad recon egy fényévvel veri a mostani rókákat)

és még mindig a 2004-es fox volt a legjobb telóm, csak az nem ilyen vót.

Bikertigger módosította - 2015. március 10. - 13:05

• zeezoltano kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amit mostanság produkálnak az vállalhatatlan (tavalyi eurobike-on  nyomogatva tán valami javulás volt érezhető, de az is csak a 34-től felfelé)

állványban nyomogatva döntötted el, hogy a villa kis és nagy sebességeknél is hogyan viselkedik a lejtőn, az emelkedőn, meg ilyesmi ;)

ne legyünk már ennyire negatívak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nem vagyok most kepben veluk... a mostani modellevben szarabbak? 2011es volt az utolso foxom (tavaly adtam el a montit), de sose volt vele semmi gond (a rsal ellentetben).

amugy regota szeretnek egy jo merev montit, de perpill arra is alig van idom, hogy tekerjem oket, ezert nezegetek "kesz" megoldasokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Tényleg jó webshop lehet o db lánccal. OMG. ;)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!