Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Pár hsz-szel ezelőtt már próbálkoztam, de segítség nélkül maradtam.

A lényeg dióhéjban ennyi lenne: 180 ezer környékén +/- 20k -ért 29-es merevvázas MTB. Hidraulikus tárcsával.

Mik a lehetőségeim, 99% utcai használatra? 

Néztem már szinte minden típust, márkát, két bicaj maradt a kosárban, illetve három: 

Scott Aspect 950 140ezerért 

Scott Scale 970 205 ezerért

CTM Rambler 2.0 140 ezerért

Köszi bármi hasznos tanácsot!

Bármi más márka és típus is jöhet!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=216986

ez milyen? 

monjduk ha utolag raszerlunk egy csomagtartot? vagy inkabb alapbol olyat nezzek ami sarhanyos, lampas csomagtartos?

nem hinnem h lemenne az illeto 45-50re de ki tudja...

Jajj, pont a testbike-ot linkeled, erre a hirdetés alatt mutatja ez:

http://bolha.testbik...php?clid=214434

Azt hiszem, ezt el kéne hoznom.. Városba ez egy nagyszerű képződmény!

szerk: most nézem,csak 3sebis Nexus.. az úgy annyira nem poén.

http://bolha.testbik...php?clid=217107

ez baba, aheades fejcsapi, merev vella, egyszerű&letiszult.

Vejne módosította - 2015. április 30. - 18:33

• bazs80 kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Én támogatom. Gepida is, 200-as is, ráadásul a színe se rossz. Ha 60-ért odaadja, akkor ez egy korrekt darab. 

• bazs80 kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=216986

ez milyen? 

monjduk ha utolag raszerlunk egy csomagtartot? vagy inkabb alapbol olyat nezzek ami sarhanyos, lampas csomagtartos?

nem hinnem h lemenne az illeto 45-50re de ki tudja...

bazs80 módosította - 2015. április 30. - 12:23

• Vejne kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

100k alatt inkább tourney-x és némi altus lehetséges, de előbbi hangsúlyosabb. Aliviot nagyon fentebb kell keresni. :) Promax-tektro fékek, valami matricamentes négyszöges hajtás, tourney és SIS, ez az, ami ténylegesen van 100k alatt. Sajnos. :\

Igaz, mit sír a szám, néhány 2000 eurós outiba gyárilag fulcrum 7-es kerül. :D

igen kezdem látni hogy mik vannak...és milyen áron...de azért próbálkozom..mert bicóval bkv berletet is ki tudom valtani ...

igen mindenkepp hasznaltat nezegetek :) keresgelek :)

bazs80 módosította - 2015. április 30. - 11:54

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm a választ!

Legalább így már kezdek érteni egy két dolgot :) nézem akkor tovább , keresekkutatok...mert azért tudom, hogy amit rászánok az sem valami sok és túl sokat nem is várhatok érte...de héát ez van...az ember addig nyujtozkodjek amig a takaro ér...

és inkább a gyerkőcökre és a feleségemre költöm a pénzt...mint magamra :)

szerintem nézz másodkézből valót, linkeld, és majd csak lesz, ami ténylegesen megéri. :) Én az egyszerűség híve vagyok, amire keveset kell költeni-fordítani, ellenben nincs vele gond és megbzható.

üdv

• Sandman kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Köszönöm a választ!

Legalább így már kezdek érteni egy két dolgot :) nézem akkor tovább , keresekkutatok...mert azért tudom, hogy amit rászánok az sem valami sok és túl sokat nem is várhatok érte...de héát ez van...az ember addig nyujtozkodjek amig a takaro ér...

és inkább a gyerkőcökre és a feleségemre költöm a pénzt...mint magamra :)

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

100k alatt inkább tourney-x és némi altus lehetséges, de előbbi hangsúlyosabb. Aliviot nagyon fentebb kell keresni. :) Promax-tektro fékek, valami matricamentes négyszöges hajtás, tourney és SIS, ez az, ami ténylegesen van 100k alatt. Sajnos. :\

Igaz, mit sír a szám, néhány 2000 eurós outiba gyárilag fulcrum 7-es kerül. :D 

Vejne módosította - 2015. április 30. - 11:50

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Én nagy Gepida rajongó vagyok (a feleségem és a fiam is ilyet hajt) szóval nem is lehet kérdés: a háromból a Gepidát ajánlanám napi munkába járáshoz - bár Vejne a menetes hátsó agy miatt már sokszor fintorgott itt a fórumon. Tény, kazettás hátsó aggyal még jobb lenne. Azonban a Gepida élettartam garanciát ad a vázra - regisztrálni kell vásárlás után a vázszámot a gepida.hu-n.

A Gepida a Hauser és a Neuzer magyar gyártók (inkább Magyarországi összeszerelést mondanék, mert hát minden Tajvanban készül ugyebár) - de ebben a szakértők majd kijavítanak, lehet, hogy valaki itdehaza is gyárt valamit.

A Gepidából használtan is jókat lehet kifogni, gyakorlatilag a modellek változatlanok 2011 óta. Az Alboin 200-ason már teleszkóp és agydinamó is van és néha 70 körül ki lehet fogni használtan is. Van itt az apróban is egy zöld 70-ért. Nem enged valamiért linket berakni, de ha beírod az apróhirdető keresőjébe, hogy "gepida", az első oldalon hozza.

A felszereltsége (hajtás, váltó) ebben a kategóriában (100ezer alatt új kerékpároknál) Shimano Altus, Acera vagy Alivio lesz. Ezt nevezik gondolom fapadosnak. Egy jó közepes a Deore vagy Deore LX szint, felette meg már mi átlagos halandók úgysem vásárolunk. (Az enyémen egy 1994-es Deore LX első és hátsó váltó van szintén régi Deore LX hajtással és remekül működik.)

Szóval ha a Gepidáról tudok még mesélni, a többit meg elmondja akinek hasonló van, mint amiket linkeltél.

Sandman módosította - 2015. április 30. - 11:39

• Vejne és bazs80 kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Én a Magellant választanám a felszerelése (sárvédő, csomagtartó) és a trekking geometria miatt - a Kross kialakítása inkább montira emlékeztet, de lehet, hogy csak rossz szögből fotózták. Az ár reális - ilyen bringa ezzel a felszereltséggel újonnan 70-80 ezer körül szerezhető be a felszereltsége pl. a Gepida Alboin 100 és 200 között van (van teleszkóp, de nincs agydinamó és világítás). Azonkívül kinézetre is szebb a Magellan, de ez már szubjektív. Ha lesz a konkrét bringáról is fotód, dobd fel ide és meggusztáljuk :-))

Köszönöm!

azóta sajnos lefoglaltak a bicot ugyh ujat kell neznem...

http://olx.hu/hirdet...html#75cd07529d

http://olx.hu/hirdet...html#75cd07529d

http://www.bringapia...ng_kerekpar.htm

meg ezek is tetszenek, bar az elso ketto kicsit tulmegy a budget...a giantnal foleg h meg ra kellene kolteni a sarhanyo es csiomagtarto... amugy ezek a gepida, neuzer, hauser...ezek milyen markak? 

fapados felszereltsegben mi ertendo? azaz a valtoknal (ufgy lattam h alt shimanok vannak) hogy melyik modellek szamitanak fapadosnak?

csak azert kerdezek ilyeneket mert akkro majd sajat magam is meg tudom jobban szurni a dolgokat :)

udv

b.

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ja, és igazándiból csak a véletlennek köszönhető, hogy épp a Scale-t néztem ki. Bár nagyon megtetszett, még akkor is, ha mindenképp matt fényezésű bicajt akartam is.

Eredetileg viszont a Szlovák CTM Rambler 2.0-t néztem ki, közepes felszereltségű bicaj, de 130 ezer alatt elhozható és ez nem elhanyagolható árkülönbség.

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Merevvázas, 29"-es MTB_t szeretnék.
Jelenleg egy 2014-es Kelly's Madman 05-ös bicajom van. Ez 27.5"-ös méret, egyébként tökéletesen elégedett vagyok vele, gyönyörű, de most szívesen följebb lépnék.

Scott Aspect 970-eset néztem ki. 

250 ezer Ft körüli áron ez milyen vételnek számít? 

Van jobb/másabb ennyiért?

A képen mutatom a bicajt. A jelenlegi Kelly's-em M-es (18"-as) vázméretű. Semmi bajom vele, talán lehetne kicsit nagyobb a 185cm-emhez.

A Scott viszont L-es méret és durván, nevetségesen kicsinek tűnik alattam a képek alapján, még a nagyobb kerekek ellenére is.

TEkerés közben is szinte zavaróan közel van a kormány a térdemhez.

Vagy egyszerűen ilyen a Scale vázkialakítása?

DSC07585.thumb.JPG.c5ef46e11ea31a1a26c6f

DSC07582.thumb.JPG.e9dd6365c247c741ed3c9
Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Én a Magellant választanám a felszerelése (sárvédő, csomagtartó) és a trekking geometria miatt - a Kross kialakítása inkább montira emlékeztet, de lehet, hogy csak rossz szögből fotózták. Az ár reális - ilyen bringa ezzel a felszereltséggel újonnan 70-80 ezer körül szerezhető be a felszereltsége pl. a Gepida Alboin 100 és 200 között van (van teleszkóp, de nincs agydinamó és világítás). Azonkívül kinézetre is szebb a Magellan, de ez már szubjektív. Ha lesz a konkrét bringáról is fotód, dobd fel ide és meggusztáljuk :-))

Ha minimálisan lehetne nyújtózkodni akkor akár:

http://www.bringapia...ng_kerekpar.htm

• Sandman kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítség,tanács kellene. 

Helyzet az, hgy keresek munkábajárás és gyerekcipeléshez, turázáshoz biciklit. Keret ugy nagyjából max 50ezer, uh ebből mindenképp csak használt jön ki...gondolom.

178-180 cm magas ffi. nagyon nem vagyok otthon a biciklis témában.

ezeket nézetm mostanság:

http://apro.bikemag....us-l286003.html itt azert egy ket kepet bekernek az eladotol, mert nem igazan van.

http://www.bringapia...ng_kerekpar.htm erre max vaasolni sarhanyot es csomagtartot...

Ezek ar ertekben mennyire jok? lehet ezekbol az arakbol alkudni?

elore is koszonm a segitseget.

udv

b.

Rebel007

Rebel007

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

ez öt pontos! :D

elsőre olvasd át ezt a topicot:

http://forum.bikemag...nga-kövéreknek/

illetve ezt:

http://forum.bikemag...-a-150-kilómat/

kb, mindenre benne van a válasz, de ha nem, akkor itt megkérdezed. ;)

Köszönöm szépen a választ, átrágtam magam mind a két fórumon. Mit mondjak nagyjából kezd körvonalazódni a dolog, hogy mikre figyeljek és milyen lehetőségeim vannak aminek ugye a pénztárcám szab erős határokat. Konkrét bringára nem találtam ugyan ötletet, mert ahogy olvasgatom többen többfélére esküsznek meg építgetik alakítgatják a bringájukat, szóval megpróbálok én is ezen a vonalon elindulni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.049 hozzászólás

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert voltam már több bringa boltban és már teljesen elbizonytalanodtam a dolgomat illetően, ezért gondoltam, hogy ide fordulok segítségért. Arról lenne szó, hogy szeretnék kerékpározni főleg, hogy most már a lányom is megtanult viszont jelenleg egy 20 éves Kelly's bringa áll rendelkezésemre MTB acélvázas semmi extra. Viszont ez a bringa már több sebből vérzik az idő vasfoga nem ment el mellette szó nélkül. Szóval több helyen is mondták, hogy kár rá költeni stb. Amit rólam kell tudni, hogy 150kg vagyok ami különösen nehézzé teszi a bringaválasztást. Most legutóbb azt mondták egy boltban, hogy vannak erősített kivitelű MTB-k kb. 150-180eFt között amik bírnák a súlyomat hosszútávon. Ugyanakkor egy másik boltban szívesen eladtak volna nekem egy acélvázas merev villás trekking kerékpárt 65-73eFt között (SCHWINN, GEPIDA).

Felhasználás jellegét tekintve hobby kerékpárról lenne szó főként aszfalt esetleg néha földes úton használnám a közeli erdős részen, viszont szeretném rendszeresen használni tehát nem évi 2-3 alkalmat kéne kibírnia.

Röviden erről lenne szó, előre is köszönöm a segítő válaszokat.

ez öt pontos! :D

elsőre olvasd át ezt a topicot:

http://forum.bikemag...nga-kövéreknek/

illetve ezt:

http://forum.bikemag...-a-150-kilómat/

kb, mindenre benne van a válasz, de ha nem, akkor itt megkérdezed. ;)

Kisherceg módosította - 2015. április 21. - 14:09

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rebel007

Rebel007

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert voltam már több bringa boltban és már teljesen elbizonytalanodtam a dolgomat illetően, ezért gondoltam, hogy ide fordulok segítségért. Arról lenne szó, hogy szeretnék kerékpározni főleg, hogy most már a lányom is megtanult viszont jelenleg egy 20 éves Kelly's bringa áll rendelkezésemre MTB acélvázas semmi extra. Viszont ez a bringa már több sebből vérzik az idő vasfoga nem ment el mellette szó nélkül. Szóval több helyen is mondták, hogy kár rá költeni stb. Amit rólam kell tudni, hogy 150kg vagyok ami különösen nehézzé teszi a bringaválasztást. Most legutóbb azt mondták egy boltban, hogy vannak erősített kivitelű MTB-k kb. 150-180eFt között amik bírnák a súlyomat hosszútávon. Ugyanakkor egy másik boltban szívesen eladtak volna nekem egy acélvázas merev villás trekking kerékpárt 65-73eFt között (SCHWINN, GEPIDA).

Felhasználás jellegét tekintve hobby kerékpárról lenne szó főként aszfalt esetleg néha földes úton használnám a közeli erdős részen, viszont szeretném rendszeresen használni tehát nem évi 2-3 alkalmat kéne kibírnia.

Röviden erről lenne szó, előre is köszönöm a segítő válaszokat.

fsanyee

fsanyee

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Érdeklődni: info@radonbikes.hu vagy +36 30 932 6478

nem tudjak beszerezni a scart 5.0-t.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nyilván egy postás cucc jobb ár/érték mint egy hagyományos érteksítési csatornákon forgalomba kerülő. működést tekintve egyébként nincs nagy különbség, tök alap shimano tárcsa meg a tektro közt. (amúgy ém pl -néhány kivételtől eltekintve- nem vennék tárcsás krosszbicót).

mellesleg van olyan pletyka hogy a radon pont a cube titkolt leánya.

de gyanítom annak a kockának meg  erősen nem 150 a listaára.

Bikertigger módosította - 2015. április 12. - 17:03

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való