Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

sziasztok! eddigi segitseget is koszonom...

az a 200as gepida az elkelt...most van ket masik versenyzo :)

szerintetek? hasonlo arban vannak...melyik tunik jobb valasztasnak?

http://apro.bikemag....rs-l280280.html

http://apro.bikemag....ro-l286805.html

na meg itt is egy:

http://apro.bikemag....do-l286524.html

udv

b.

bazs80 módosította - 2015. május 05. - 08:18

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Lehet, a másik topikban írtam már, már nem emlékszem.

Van 120 kg körüli haverom, minden nap bringával közlekedik a városban. Néha könnyű túra nagyon könnyű terepen. Egy kb. 15 éves noname aluvázzal jár, még régebbi telóval. Természetesen v-fékkel és négyszög tengelyes hajtókarral. Semmi baja a bringának,

Van 100 kilós haverom, grammániás bringával. Minden könnyű, kerék, váz, nyeregcső, minden. Jár vele városban is de sokat túrázik terepen is, jó erősen nyomja lefelé is. Tökéletesen bírja a bringa, semmi baja, soha semmi törés.

Ezeket azért írtam, mert árban kb. a 2 véglet a bringák és lásd, hogy a könnyű cuccok is alaposan túl vannak építve. Akkor pláne az olcsók, amikben sokszor dupla annyi anyag van. És látod, mennyi ideje használja az olcsót is gond nélkül.

Van most egy haverom, nem tudta magát mérni, mert csak 160kilóig mért az otthoni mérleg. Radikális életmódváltást csinált, elkezdett fogyózni és elkezdett mindenhova bringával közlekedni + egyre hosszabb túrákat csinált. Ez valami olcsó bringa volt. Egy a lényeg, a bringájának soha nem lett semmi baja.

Most sem sovány, 110-120 kg körül van de most már nagyon erős lett, megy, mint a golyó hegyen-völgyön. Nemrég megjutalmazta magát egy 29es Merida alu vázas bringával.

Szerintem is kicsit túl van aggódva ez a 150kg. Ne legyen szuper könnyű alkatrészed semmid de ez ügye nem fenyeget a 150ezer Ft körüli kategóriában. A dupla falu felni már bírni fog, a műanyag pedált tényleg cseréltesd le. Más minden jó lesz.

az a baj hogy kb az a 120 kg a határ. (gyártók egyébként annyit is adnak meg átlag bringák súlylimitre). 140-150 körül már lehetnek gondok.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Sziasztok!

Néhány hozzászólással ezelőtt kerestem bringát túlsúlyos egyénnek. Konkrétan 150 kg vagyok. Elolvastam az ajánlott fórum témákat ezzel kapcsolatban és elmentem bringaboltba is ahol ajánlottak néhány kerékpárt a méreteimhez ami dupla falu felnivel, kazettás aggyal és egyéb jó dolgokkal rendelkezik. A véleményetekre lennék kíváncsi ezekkel kapcsolatban.

Mutattak még Gepidát és Meridát is, de nem emlékszem a pontos típusokra sajnos de ilyen 150.000Ft körül voltak,

Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek ezekről illetve van-e más amit ajánlanátok. Igazából nekem semmi extra dologhoz nem kell, hobby célra kellene a gyerekkel lemennék bringázni, meg esetleg saját kedvemre tekernék vele városban vagy kisebb erdei utakon. Szóval az se bánnám, ha lenne valami olcsóbb megoldás ami akár tartós is lehet. :)

Köszönöm a segítséget.

Szép estét.

Lehet, a másik topikban írtam már, már nem emlékszem.

Van 120 kg körüli haverom, minden nap bringával közlekedik a városban. Néha könnyű túra nagyon könnyű terepen. Egy kb. 15 éves noname aluvázzal jár, még régebbi telóval. Természetesen v-fékkel és négyszög tengelyes hajtókarral. Semmi baja a bringának,

Van 100 kilós haverom, grammániás bringával. Minden könnyű, kerék, váz, nyeregcső, minden. Jár vele városban is de sokat túrázik terepen is, jó erősen nyomja lefelé is. Tökéletesen bírja a bringa, semmi baja, soha semmi törés.

Ezeket azért írtam, mert árban kb. a 2 véglet a bringák és lásd, hogy a könnyű cuccok is alaposan túl vannak építve. Akkor pláne az olcsók, amikben sokszor dupla annyi anyag van. És látod, mennyi ideje használja az olcsót is gond nélkül.

Van most egy haverom, nem tudta magát mérni, mert csak 160kilóig mért az otthoni mérleg. Radikális életmódváltást csinált, elkezdett fogyózni és elkezdett mindenhova bringával közlekedni + egyre hosszabb túrákat csinált. Ez valami olcsó bringa volt. Egy a lényeg, a bringájának soha nem lett semmi baja.

Most sem sovány, 110-120 kg körül van de most már nagyon erős lett, megy, mint a golyó hegyen-völgyön. Nemrég megjutalmazta magát egy 29es Merida alu vázas bringával.

Szerintem is kicsit túl van aggódva ez a 150kg. Ne legyen szuper könnyű alkatrészed semmid de ez ügye nem fenyeget a 150ezer Ft körüli kategóriában. A dupla falu felni már bírni fog, a műanyag pedált tényleg cseréltesd le. Más minden jó lesz.

• Sandman és Rebel007 kedveli ezt
Marci

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ebben a kategóriában Gepida, Merida, Kellys, Rock Machine  kb. egykutya, legfeljebb nüansznyi különbségek lehetnek köztük. (Leginkább az számít, hogy melyik akciós éppen.) Ennek a kategóriának sajnos az átka a pilincka teló, amit nem nagyon lehet megúszni. A két Kellys közül egyébként egyértelműen a Madman, bár a felszereltségét nem látom, de pusztán azért, mert az 27,5-es. Neked lehet, hogy egy 29"-es még jobb lenne.

Egyébként szerintem nem kell ezt a súly dolgot túlspirázni. A 60 kilós Quintanatól többet kap a biciklije, amikor belenyomja a 800 Wattot egy hegyi befutón. Vagy egy dirtöstől, amikor "bead" egy trükköt, mint egy súlyosabb egyéniségtől, aki csak gurulgat. A dinamikus terhelés öl, nem a statikus.

Annyi, hogy legyen rajta a legvastagabb gumi, ami még befér a vázba, és legyen is jól felfújva. (Meg persze jó minőségű gumi legyen, magas szálsűrűséggel.) A kategóriában szokásos műanyag halálpedált már megvételkor cseréltesd le valami BMX vagy dirt platformpedálra. (Lehetőleg olyanra, amihez van egy pár kis alátét, amivel felfekszenek a jaktókarra.) Ez plusz 6-10e Ft. Ha négyszögtengelyes hajtóművet sikerül kifogni, rendszeresen ellenőrizd, hogy nem lazultak-e le a karok. Meg persze ésszel kell biciklizni, útegyentlenségeket testsúly-áthelyezéssel kimozogni, stb...

Nem akarom tovább ragozni, van két, ezzel foglalkozó topic is.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Rebel007

Rebel007

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Néhány hozzászólással ezelőtt kerestem bringát túlsúlyos egyénnek. Konkrétan 150 kg vagyok. Elolvastam az ajánlott fórum témákat ezzel kapcsolatban és elmentem bringaboltba is ahol ajánlottak néhány kerékpárt a méreteimhez ami dupla falu felnivel, kazettás aggyal és egyéb jó dolgokkal rendelkezik. A véleményetekre lennék kíváncsi ezekkel kapcsolatban.

Kelly's Madman 05:

http://www.testbike....ellys-madman-05

Kelly's Viper 50:

http://kellys.hu/kel...ack-yellow-2014

Mutattak még Gepidát és Meridát is, de nem emlékszem a pontos típusokra sajnos de ilyen 150.000Ft körül voltak,

Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek ezekről illetve van-e más amit ajánlanátok. Igazából nekem semmi extra dologhoz nem kell, hobby célra kellene a gyerekkel lemennék bringázni, meg esetleg saját kedvemre tekernék vele városban vagy kisebb erdei utakon. Szóval az se bánnám, ha lenne valami olcsóbb megoldás ami akár tartós is lehet. :)

Köszönöm a segítséget.

Szép estét.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.356 hozzászólás

1. Nem követelőzünk. Ha nem válaszolunk, biztosan van oka.

2. Linkkel !!! mutatunk bringákat, (bármit) hogy mi csak kattintsunk és látjuk, miről is van szó.

3. 99% utcai használatra nem kell 29es, hidrás tárcsa főleg nem, trekking való oda. (kerékméret is ugyanaz)

4. Neked az L helyett inkább az XL méretű vázak kellenek.

5. Én a helyedben maradnék a Kellys bringádnál, max veszel rá egy hosszabb stucnit és a nyerget hátrébb tolod.

+1

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Sziasztok!

Pár hsz-szel ezelőtt már próbálkoztam, de segítség nélkül maradtam.

A lényeg dióhéjban ennyi lenne: 180 ezer környékén +/- 20k -ért 29-es merevvázas MTB. Hidraulikus tárcsával.

Mik a lehetőségeim, 99% utcai használatra? 

Néztem már szinte minden típust, márkát, két bicaj maradt a kosárban, illetve három: 

Scott Aspect 950 140ezerért 

Scott Scale 970 205 ezerért

CTM Rambler 2.0 140 ezerért

Köszi bármi hasznos tanácsot!

Bármi más márka és típus is jöhet!

1. Nem követelőzünk. Ha nem válaszolunk, biztosan van oka.

2. Linkkel !!! mutatunk bringákat, (bármit) hogy mi csak kattintsunk és látjuk, miről is van szó.

3. 99% utcai használatra nem kell 29es, hidrás tárcsa főleg nem, trekking való oda. (kerékméret is ugyanaz)

4. Neked az L helyett inkább az XL méretű vázak kellenek.

5. Én a helyedben maradnék a Kellys bringádnál, max veszel rá egy hosszabb stucnit és a nyerget hátrébb tolod.

Marci

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Pár hsz-szel ezelőtt már próbálkoztam, de segítség nélkül maradtam.

A lényeg dióhéjban ennyi lenne: 180 ezer környékén +/- 20k -ért 29-es merevvázas MTB. Hidraulikus tárcsával.

Mik a lehetőségeim, 99% utcai használatra? 

Néztem már szinte minden típust, márkát, két bicaj maradt a kosárban, illetve három: 

Scott Aspect 950 140ezerért 

Scott Scale 970 205 ezerért

CTM Rambler 2.0 140 ezerért

Köszi bármi hasznos tanácsot!

Bármi más márka és típus is jöhet!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=216986

ez milyen? 

monjduk ha utolag raszerlunk egy csomagtartot? vagy inkabb alapbol olyat nezzek ami sarhanyos, lampas csomagtartos?

nem hinnem h lemenne az illeto 45-50re de ki tudja...

Jajj, pont a testbike-ot linkeled, erre a hirdetés alatt mutatja ez:

http://bolha.testbik...php?clid=214434

Azt hiszem, ezt el kéne hoznom.. Városba ez egy nagyszerű képződmény!

szerk: most nézem,csak 3sebis Nexus.. az úgy annyira nem poén.

http://bolha.testbik...php?clid=217107

ez baba, aheades fejcsapi, merev vella, egyszerű&letiszult.

Vejne módosította - 2015. április 30. - 18:33

• bazs80 kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 439 hozzászólás

Én támogatom. Gepida is, 200-as is, ráadásul a színe se rossz. Ha 60-ért odaadja, akkor ez egy korrekt darab. 

• bazs80 kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=216986

ez milyen? 

monjduk ha utolag raszerlunk egy csomagtartot? vagy inkabb alapbol olyat nezzek ami sarhanyos, lampas csomagtartos?

nem hinnem h lemenne az illeto 45-50re de ki tudja...

bazs80 módosította - 2015. április 30. - 12:23

• Vejne kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

100k alatt inkább tourney-x és némi altus lehetséges, de előbbi hangsúlyosabb. Aliviot nagyon fentebb kell keresni. :) Promax-tektro fékek, valami matricamentes négyszöges hajtás, tourney és SIS, ez az, ami ténylegesen van 100k alatt. Sajnos. :\

Igaz, mit sír a szám, néhány 2000 eurós outiba gyárilag fulcrum 7-es kerül. :D

igen kezdem látni hogy mik vannak...és milyen áron...de azért próbálkozom..mert bicóval bkv berletet is ki tudom valtani ...

igen mindenkepp hasznaltat nezegetek :) keresgelek :)

bazs80 módosította - 2015. április 30. - 11:54

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm a választ!

Legalább így már kezdek érteni egy két dolgot :) nézem akkor tovább , keresekkutatok...mert azért tudom, hogy amit rászánok az sem valami sok és túl sokat nem is várhatok érte...de héát ez van...az ember addig nyujtozkodjek amig a takaro ér...

és inkább a gyerkőcökre és a feleségemre költöm a pénzt...mint magamra :)

szerintem nézz másodkézből valót, linkeld, és majd csak lesz, ami ténylegesen megéri. :) Én az egyszerűség híve vagyok, amire keveset kell költeni-fordítani, ellenben nincs vele gond és megbzható.

üdv

• Sandman kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Köszönöm a választ!

Legalább így már kezdek érteni egy két dolgot :) nézem akkor tovább , keresekkutatok...mert azért tudom, hogy amit rászánok az sem valami sok és túl sokat nem is várhatok érte...de héát ez van...az ember addig nyujtozkodjek amig a takaro ér...

és inkább a gyerkőcökre és a feleségemre költöm a pénzt...mint magamra :)

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

100k alatt inkább tourney-x és némi altus lehetséges, de előbbi hangsúlyosabb. Aliviot nagyon fentebb kell keresni. :) Promax-tektro fékek, valami matricamentes négyszöges hajtás, tourney és SIS, ez az, ami ténylegesen van 100k alatt. Sajnos. :\

Igaz, mit sír a szám, néhány 2000 eurós outiba gyárilag fulcrum 7-es kerül. :D 

Vejne módosította - 2015. április 30. - 11:50

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 439 hozzászólás

Én nagy Gepida rajongó vagyok (a feleségem és a fiam is ilyet hajt) szóval nem is lehet kérdés: a háromból a Gepidát ajánlanám napi munkába járáshoz - bár Vejne a menetes hátsó agy miatt már sokszor fintorgott itt a fórumon. Tény, kazettás hátsó aggyal még jobb lenne. Azonban a Gepida élettartam garanciát ad a vázra - regisztrálni kell vásárlás után a vázszámot a gepida.hu-n.

A Gepida a Hauser és a Neuzer magyar gyártók (inkább Magyarországi összeszerelést mondanék, mert hát minden Tajvanban készül ugyebár) - de ebben a szakértők majd kijavítanak, lehet, hogy valaki itdehaza is gyárt valamit.

A Gepidából használtan is jókat lehet kifogni, gyakorlatilag a modellek változatlanok 2011 óta. Az Alboin 200-ason már teleszkóp és agydinamó is van és néha 70 körül ki lehet fogni használtan is. Van itt az apróban is egy zöld 70-ért. Nem enged valamiért linket berakni, de ha beírod az apróhirdető keresőjébe, hogy "gepida", az első oldalon hozza.

A felszereltsége (hajtás, váltó) ebben a kategóriában (100ezer alatt új kerékpároknál) Shimano Altus, Acera vagy Alivio lesz. Ezt nevezik gondolom fapadosnak. Egy jó közepes a Deore vagy Deore LX szint, felette meg már mi átlagos halandók úgysem vásárolunk. (Az enyémen egy 1994-es Deore LX első és hátsó váltó van szintén régi Deore LX hajtással és remekül működik.)

Szóval ha a Gepidáról tudok még mesélni, a többit meg elmondja akinek hasonló van, mint amiket linkeltél.

Sandman módosította - 2015. április 30. - 11:39

• Vejne és bazs80 kedveli ezt

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Én a Magellant választanám a felszerelése (sárvédő, csomagtartó) és a trekking geometria miatt - a Kross kialakítása inkább montira emlékeztet, de lehet, hogy csak rossz szögből fotózták. Az ár reális - ilyen bringa ezzel a felszereltséggel újonnan 70-80 ezer körül szerezhető be a felszereltsége pl. a Gepida Alboin 100 és 200 között van (van teleszkóp, de nincs agydinamó és világítás). Azonkívül kinézetre is szebb a Magellan, de ez már szubjektív. Ha lesz a konkrét bringáról is fotód, dobd fel ide és meggusztáljuk :-))

Köszönöm!

azóta sajnos lefoglaltak a bicot ugyh ujat kell neznem...

http://olx.hu/hirdet...html#75cd07529d

http://olx.hu/hirdet...html#75cd07529d

http://www.bringapia...ng_kerekpar.htm

meg ezek is tetszenek, bar az elso ketto kicsit tulmegy a budget...a giantnal foleg h meg ra kellene kolteni a sarhanyo es csiomagtarto... amugy ezek a gepida, neuzer, hauser...ezek milyen markak? 

fapados felszereltsegben mi ertendo? azaz a valtoknal (ufgy lattam h alt shimanok vannak) hogy melyik modellek szamitanak fapadosnak?

csak azert kerdezek ilyeneket mert akkro majd sajat magam is meg tudom jobban szurni a dolgokat :)

udv

b.

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ja, és igazándiból csak a véletlennek köszönhető, hogy épp a Scale-t néztem ki. Bár nagyon megtetszett, még akkor is, ha mindenképp matt fényezésű bicajt akartam is.

Eredetileg viszont a Szlovák CTM Rambler 2.0-t néztem ki, közepes felszereltségű bicaj, de 130 ezer alatt elhozható és ez nem elhanyagolható árkülönbség.

MZS

MZS

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Merevvázas, 29"-es MTB_t szeretnék.
Jelenleg egy 2014-es Kelly's Madman 05-ös bicajom van. Ez 27.5"-ös méret, egyébként tökéletesen elégedett vagyok vele, gyönyörű, de most szívesen följebb lépnék.

Scott Aspect 970-eset néztem ki. 

250 ezer Ft körüli áron ez milyen vételnek számít? 

Van jobb/másabb ennyiért?

A képen mutatom a bicajt. A jelenlegi Kelly's-em M-es (18"-as) vázméretű. Semmi bajom vele, talán lehetne kicsit nagyobb a 185cm-emhez.

A Scott viszont L-es méret és durván, nevetségesen kicsinek tűnik alattam a képek alapján, még a nagyobb kerekek ellenére is.

TEkerés közben is szinte zavaróan közel van a kormány a térdemhez.

Vagy egyszerűen ilyen a Scale vázkialakítása?

DSC07585.thumb.JPG.c5ef46e11ea31a1a26c6f

DSC07582.thumb.JPG.e9dd6365c247c741ed3c9
Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Én a Magellant választanám a felszerelése (sárvédő, csomagtartó) és a trekking geometria miatt - a Kross kialakítása inkább montira emlékeztet, de lehet, hogy csak rossz szögből fotózták. Az ár reális - ilyen bringa ezzel a felszereltséggel újonnan 70-80 ezer körül szerezhető be a felszereltsége pl. a Gepida Alboin 100 és 200 között van (van teleszkóp, de nincs agydinamó és világítás). Azonkívül kinézetre is szebb a Magellan, de ez már szubjektív. Ha lesz a konkrét bringáról is fotód, dobd fel ide és meggusztáljuk :-))

Ha minimálisan lehetne nyújtózkodni akkor akár:

http://www.bringapia...ng_kerekpar.htm

• Sandman kedveli ezt