Én nagy Gepida rajongó vagyok (a feleségem és a fiam is ilyet hajt) szóval nem is lehet kérdés: a háromból a Gepidát ajánlanám napi munkába járáshoz - bár Vejne a menetes hátsó agy miatt már sokszor fintorgott itt a fórumon. Tény, kazettás hátsó aggyal még jobb lenne. Azonban a Gepida élettartam garanciát ad a vázra - regisztrálni kell vásárlás után a vázszámot a gepida.hu-n.
A Gepida a Hauser és a Neuzer magyar gyártók (inkább Magyarországi összeszerelést mondanék, mert hát minden Tajvanban készül ugyebár) - de ebben a szakértők majd kijavítanak, lehet, hogy valaki itdehaza is gyárt valamit.
A Gepidából használtan is jókat lehet kifogni, gyakorlatilag a modellek változatlanok 2011 óta. Az Alboin 200-ason már teleszkóp és agydinamó is van és néha 70 körül ki lehet fogni használtan is. Van itt az apróban is egy zöld 70-ért. Nem enged valamiért linket berakni, de ha beírod az apróhirdető keresőjébe, hogy "gepida", az első oldalon hozza.
A felszereltsége (hajtás, váltó) ebben a kategóriában (100ezer alatt új kerékpároknál) Shimano Altus, Acera vagy Alivio lesz. Ezt nevezik gondolom fapadosnak. Egy jó közepes a Deore vagy Deore LX szint, felette meg már mi átlagos halandók úgysem vásárolunk. (Az enyémen egy 1994-es Deore LX első és hátsó váltó van szintén régi Deore LX hajtással és remekül működik.)
Szóval ha a Gepidáról tudok még mesélni, a többit meg elmondja akinek hasonló van, mint amiket linkeltél.
Sandman módosította - 2015. április 30. - 11:39