Hmmm, érdekes témát feszegettek!
Melóba, meg úgy általában aszfaltra egy "aszfaltosított"
húszéves acél montit használok, slick gumival, trekking hajtóművel, 12-21 sorral, rövidke egyenes kormánnyal (nem azért rövid, mert így tetszik, volt idő, mikor ez volt az okosság, hogy mindenütt elférjen...
).
Ábrándozok, hogy ha egyszer tudnék rá pénzt költeni, akkor vennék valami műanyag országútit, szigorúan 105-ös szettel, mert azzal mennyivel jobb lesz majd közlekedni.
Tényleg jobb? Vagy fölösleges erre pénzt költeni?
Hasonló aszfaltosított montit használok mint trekkinget és ma én is gondolkoztam ezen a problémán, de csak addig, amíg a mellettem elhúzó outis kolléga (aki jó sokáig a dugóban ácsorgó autók között szerencsétlenkedett a bringaút helyett, mert hát az derogál neki) az elő rázósabb/rosszabb minőségű szakasznál visszalassult hozzám. Szerintem a budapesti infrastruktúra állapota még nem érett meg a tisztán országúti setupra. Főleg úgy hogy az új kiépítések sem mindig kerékpárosbarátok (lásd pl. Corvinus melletti macskaköves kerékpársáv).
Szóval szerintem a rossz utakat és a sok megugrandó szegélyt figyelembe véve maradok a trekkingnél/montinál, bármilyen csábító is a suhanó outi jó aszfalton.