Olvastam ezt a cikket, de erősen túlárazottnak gondoltam a bicikliket, meg inkább a MTB felé kacsingatok. 40000 forintnál nem akarok rá többet költeni. A hangsúly azon van, hogy tartós és megbízható legyen, de nem profi felhasználásra kell, tehát ha a váltó és a fék a legalja, de jól működik, engem biztosan nem fog zavarni. Nem kell rá százféle váltási fokozat, mert úgysem használom majd, csak kb kettőt-hármat. De az jó lenne, ha nem lenne 20 kg.
Mert akkor hiába a váltó, ha 2%-os emelkedőn sem bírom feltekerni. Szívesen vennék használt biciklit vagy használt alkatrészt is.
Dat ... Simple enough.
Igazából az egy olyan város, hogy a legkomolyabb emelkedő a Fórum parkolóházában van. Illetve, vannak 13%-os grádiensek a stadion körül, de mellette a kerékpározást tiltó tábla.
Van egy városi női vázas veretőm, hétsebis Nexusszal, pont most akartam rendbe tenni, meg korábban gondolkoztam az eladásán-értékesítésén, hogy építhessek magamnak retró montit, vagy retró trekkinget. 
Szóval akár fel tudnék ajánlani egy "lokáleladógépet". Igazából 50 km-es távig tesztelve, meg a nexus7 is nagyon szépen teszi a dolgát, de ebben az állapotában nem fogom eladni, pl.a jobbos hajtókarra egy pedálmenet-újraperselyezés ráférne..
Amit racionálisnak tartanék ebben a 40k-s keretben: Monti.. Kb. 40-ből olyat veszel, hogy retróbike-on duplájáért eladod. Ennyire nincs presztízse és keresete idehaza a műfajnak.