Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
szép váltás:):)

használtan ilyen árban elég sok rendes vázat lehet kapni.
polarx, mongúz ugrálósváza is néha elõtünik, UMF, konák, és hasonlók.
megölni elég nehéz ezeket mind, szal inkább a márkahûség jegyében könnyebb dönteni.
a méretrõl meg nem írok semmit, mert az emberenként változik:) nekem 196-al a 14.5ös vált be.

vendég_qnba_*

vendég_qnba_*
  • vendég
Sziasztok !

Valaki segítene ?
A "problémám" a következõ: már jóideje ûzöm a cc - t és az xc - t, de mivel sokat vagyok városban, és egyre kevesebb idõm van hosszabbakat tekerni, megszeretnék próbálkozni a dirttel :-).
Aki járatosabb a témában 30 körül tudna ajánlani használt vázat: ki szerint melyik a legjobb és miért ? ( Ha lehet. )
+ tegyük hozzá, hogy 195 cm vagyok... :-))))))).

Elõre is köszi: Qnba

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

hali!
egy ismerõsnek kéne bringa olyan max. 100ig. de inkább olcsóbban.
olyan márkák kellenémek amik itt is kaphatóak. Trek, giant, scott hasonlók....

Kelly's quartz 95000 ft tektro V-fékkel ill. Alivio-Deore váltókkal.
Rst Gila villával-egész jó canga ennyi pénzért.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
hali!
egy ismerõsnek kéne bringa olyan max. 100ig. de inkább olcsóbban.
olyan márkák kellenémek amik itt is kaphatóak. Trek, giant, scott hasonlók....
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én a T..co-ban 499Ft ért láttam nyeregcsõre gumizható!!! sárvédõt (Lilát geccc..):D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Yól néz ki. Azok a fülek a tárcsafékelõkészítés lenne?
Egyébként egy ilyen bringára hogyan lehet sárvédõ+csomagtartó retteneteket szerelni? (ha van már ilyen totyik, akkor egy linknek is örülök :) )

Össztelósra csak nyeregvázcsõre szerelhetõ csomagtartót (4-5000 Ft) tudsz felrakni, amit nem igazán vásárláshoz terveztek. Használható sárvédõt nem olcsón kapsz tá. Egyébként az ebike-on olcsóbb. Ha aszfalton használod fölösleges a terepgumis mtb, ráadásul nem is kényelmes mert hasalsz rajta vagy majomülésben tekersz. Csommaggal meg rémálom. A postások és az újságokat sem montival járnak!!!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

http://kerekpar.hu/t.../mtb/ferfi/1278

ez volt a legolcsóbb amit így hirtelen kerestem

3 szor annyi mint gagyi4ever de nem halsz meg rajta (bukót vegyél fel azért), nem fog elsõ 3 km en nyikorogni, tönkremenni , hidd el nekem is volt ilyen sz*r hasonló "áron" de 3 hónap után "meghaltam" rajta. ha komolyan gondolod akkor vegyél valami hasonlót mint amit mutattam ....... vagy mennyél a merevvázassal boltba ......

Yól néz ki. Azok a fülek a tárcsafékelõkészítés lenne?
Egyébként egy ilyen bringára hogyan lehet sárvédõ+csomagtartó retteneteket szerelni? (ha van már ilyen totyik, akkor egy linknek is örülök :) )
Gondolkodom, tehát nemtom.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Láttam interspuriban 20ezerért gagyibringát. Mi a véleményetek róla? Nagy igénybevételnek nem lenne kitéve, vagy legalábbis nem rendszeresen. A lényeg annyi, hogy legalább egy kicsit legyen kényelmesebb, mint a mostani merevvázas bringám. Jah, amiért megtetszett: van a villákon egy rakás fül, amire sárvédõt, meg esetleg kicsit átalakított csomagtartót tudok rakni (boltbajárás rulez)

Az áruházit felejts el, az csak arra jó hogy tudd mit ne vegyél. A legjobb is 1 év alatt szétmegy. Boltba járáshoz citybike/trekking kell, rugós nyeregcsõvel és nagy nyereggel. Sárvédõ, csomagtartó +5000! Mi ez a nagy mtb mánia mindenre?

Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

3 szor annyi mint gagyi4ever de nem halsz meg rajta (bukót vegyél fel azért), nem fog elsõ 3 km en nyikorogni, tönkremenni , hidd el nekem is volt ilyen sz*r hasonló "áron" de 3 hónap után "meghaltam" rajta. ha komolyan gondolod akkor vegyél valami hasonlót mint amit mutattam ....... vagy mennyél a merevvázassal boltba ......

hát így ránézésre ezse sokkal jobb mint.. :-/
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts

Szerintem ilyen hülyeség miatt nem kell biciklisfórumra írni. Ilyen célokra használható kerékpár helyett inkább járj busszal...
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts

Láttam interspuriban 20ezerért gagyibringát:

Mi a véleményetek róla? (tudom, xar a kép, de hát mobillal követtem el) Annyi biztos, hogy a markolatváltókat azonnal lecserélném, mert ha minden kattanás egy fogaskerék, akkor hátul minimum kéttucat van :D

Nagy igénybevételnek nem lenne kitéve, vagy legalábbis nem rendszeresen. A lényeg annyi, hogy legalább egy kicsit legyen kényelmesebb, mint a mostani merevvázas bringám.

Jah, amiért megtetszett: van a villákon egy rakás fül, amire sárvédõt, meg esetleg kicsit átalakított csomagtartót tudok rakni (boltbajárás rulez :) )

Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

kb másfél kilométer, és eszem ágában nincs tolni :D

Akkor vedd a kistraktort azon van utánfutó is! :-)

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

off

környezetszennyezés...csúnya dolog
on
amúgy RelakS az a linkelt cucc, boltba járni - ha a bolt nincs messzebb egy kilóméternél- ha hazafelé a +pakolt cekerrel tolod ...arra jó

kb másfél kilométer, és eszem ágában nincs tolni :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

off

on
amúgy RelakS az a linkelt cucc, boltba járni - ha a bolt nincs messzebb egy kilóméternél- ha hazafelé a +pakolt cekerrel tolod ...arra jó

Akkor egy mûködõ vulkán kráterébe:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hahaha!!! Jó kis Fancy bike. Egy dologra használható igazán: ledobni egy jó mély szakadékba.

off

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Láttam interspuriban 20ezerért gagyibringát:

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Mi a véleményetek róla? (tudom, xar a kép, de hát mobillal követtem el) Annyi biztos, hogy a markolatváltókat azonnal lecserélném, mert ha minden kattanás egy fogaskerék, akkor hátul minimum kéttucat van :D

Nagy igénybevételnek nem lenne kitéve, vagy legalábbis nem rendszeresen. A lényeg annyi, hogy legalább egy kicsit legyen kényelmesebb, mint a mostani merevvázas bringám.

Jah, amiért megtetszett: van a villákon egy rakás fül, amire sárvédõt, meg esetleg kicsit átalakított csomagtartót tudok rakni (boltbajárás rulez :) )

Hahaha!!! Jó kis Fancy bike. Egy dologra használható igazán: ledobni egy jó mély szakadékba.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Végül is minden attól függ, milyen sebességgel mész. De gondolom edzõgéppel nem a járdán akarnak tötymörögni gyök kettõvel. Én senkinek nem ajánlanám jószívvel az egyfékes megoldást. Probáltam is, nem életbiztosítás. Persze meg lehet állni, egy kontrával is, de...Sztem a város egy elég komplex dolog, rengeteg hibalehetõséggel, rengeteg hirtelen helyzettel. Nem lesz olyan nehéz a bringa attól a második féktõl.:)

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

hát én úgyvagyok vele, hogy kiflit a péktõl, kerékpárt meg kerékpárboltból.. :rolleyes:

/énis vásároltam már nagyáruházban kerékpárt, jó-jó, túléltem, de na../

edit: igen jól mondja húsevõ. inkább merevvázas, ballonosabb gumival.

A jelenleginél már csak az ballonosabb, ha fogok egy motorkerékpár kereket, és azt teszem bele :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Terepre lehet, városban nem elég az egy fék. Ha elõre rakod, akkor hmmm...ha hátra, akkor nincs fékerõ.

Tulajdonképpen tökéletesen elég, ha fagyban nem bicózik az ember. Elõre kell rakni, és tudni kell használni. Ja, meg ne szakadjon el a bowden... (Ezzel együtt nekem két fékem van összesen 3 karral, pedig fixi a gép:D)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Biztos hogy jobban teszed:) Amúgy az is alap, hogy ennyi pénzbõl inkább merevvázasat.