Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Mi baj vele? Vagy tudsz nekem jobb oldalt mondani ahol a felhasználók mondják el a véleményüket ? Ha van ilyen kérlekosd meg velem..vagy akár a saját véleményed is.
*

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A Testbike-ot felejtsd el!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Szterintem nem rossz ez a Duro..Testbikeon is nézegettem a véleményeket és a legtöbb embernek az a legnagyobb baja h Sontour a márkája...És melyik a jobb a Duro E, vagy a Duro D ?.. aza 130 mm az meggyõzõ ne is beszélve a 32mm-es becsúszókról..sztem 1 ilyen kell nekem és spórolok vele...amióta itt érdeklõdöm a bikemag fórumon azóta sztem csökkent a kiadás 20.000 Ft-al
*

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Én is épp a Duro-t nézegetem... És sztem ez megfelelne nekem...ebike-on 35000 Ft...és sztem ez nekem meg is felelne mert én még kezdõ Dirt-ös vagyok... és nem hinném h kinyírnám hamar.. De a Duronak mekkor a becsúszója? ÉS milyen a csillapítása?

32mm cromo becsúszó, állítható olajos csilli

Tcsviktor

Tcsviktor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
http://www.olimpia.h...zletek.php?id=5
Hi szerintetek megéri ez a Gepida SIRMIUM bicikli az árát vagy inkább valami mást érdemes venni ennyi pénzbõl?Vagy saját tapasztalaitok szerint milyen??
Üdvözlettel:Tcsviktor

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Én is épp a Duro-t nézegetem... És sztem ez megfelelne nekem...ebike-on 35000 Ft...és sztem ez nekem meg is felelne mert én még kezdõ Dirt-ös vagyok... és nem hinném h kinyírnám hamar.. De a Duronak mekkor a becsúszója? ÉS milyen a csillapítása?
*

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
40körül ott a duro. Vagy DropOffComp is akad talán itt-ott - bár az inkább 50.
Esetleg PsyloXC - bár abból a régebbiek inkább a stapabíróak. Vagy valami kis-Marzo.
De mintha a Space-t láttam volna 50 környékén is már.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
akkor kb megúsznám ha lehet kb 40-bõl....de sztem ez ideiglenes lenne ...és télen gyûjtök 1 atomra...pld ott van 1 RST Space..baromiállat Dirt-re..nem kell semmit állítgatni 30-as becsúszó..de lehet h 32...és erõs mint 1 T34-es tank.
*

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Az Alivio szett szntem is rendben van, mert sokáig bírja és viszonylag olcsó. Én is inkább ilyet teszek az enyémre kilences helyett. (ha vállalod a külföldi rendlést, Deore szettet kapsz ennyibõl)
Én már megrendeltem a Suntour Duro-E telót. Ha már használom majd, írok róla tapasztalatokat. Ennyibõl ennyire telik. :D

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ha pöcögtetõs, akkor tök8, mert mind egyformán gyenge. Ha ráesel, v lerúgod, tökmindegy milyen.
Szóval valami megfizethetõt. Keress STX-RC-t, hátha akad még vhol!

(A markolatváltó jobb ilyen szempontból, mert azt nehezebb így megölni, de nekem az valahogy mégse jön be.)

Én telo-ügyben én pont ott tartok, hogy vagy jót, vagy semmit. Addig merevvillázok :)
Esetleg vegyél egy átütõs merevillát, és lehet annyira megszereted, h nem is veszel telot. De ha mégis eladnád, megveszem harmadáron :D

Na - hogyha nem átütõs telo kell, akkoris 50e az összeghatár?

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Nah, akkor:
alivio váltó bõven jó.
Hátsófék - ha V, akkor valami 5e környékén jó lesz sztem. Én régen ritchey-t használtam. De ha nem az, akkor esetleg avid valami. (Bár V-fékben nem vagyok annyira otthon...mindíg a legjobb ár/teljesítmény arányút kell megvenni - adott kategóriában persze.)
Telora mennyit szánnál? (Mert átütõsbõl max egy merevvillát tudsz ennél olcsóbban venni.) Vagy hagyod az átütõset és veszel 10milis gyorszáras agyat - azis elég király - olyanom volt régen. És ahoz már mindegy milyen a telo - csak ne átütõs legyen :D

Régen énis akartam BB7et, de végül az lett, hogy elõl még fékem se volt (najó, egy darabig volt egy V-fék,) hátul meg egy hidrás tf lett.

Ha minél elõbb akarsz bicózni, akkor elõször a telot és az elsõkereket hozd össze, meg a hátsóféket. Ennyivel már elgurul a bike singlespeedben. (Jah, mégse - még a váltó kell a feszítés miatt - mert ugye nem csúszópapaucsos.) Aztán utánna megveszed a maradékot.

Igen hát szeretnék 1 jobb telót akár még csak ideiglenesen is erre a szezonra. És késõbb veszek 1 atom hardcore darabot. Ezért támogatom jelenleg a gyorszáras kivitelezésed... De nekem lenne kritérium azért ezzelkapcsolatba: annyi h minimum 30 mm-es legyen a becsúszószár és 100mm-et mozogjon a kicsike. A hátsófékes átmeneti idõszak ötleted az tetszik valószínüleg támogatom a kivitelezést. De még a váltókarról nem beszéltél..pöccintõset szeretnék csak hátsóra és kb 8 sebességre...
*

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Merida Matts Sport 300-D
http://webshop.speed...re&iProduct=803

Basszus, a Merida felrakott egy XT hátsó váltót agy gyakorlatilag full Alilio bicóra? Alivio elsõ váltó és váltókarok, ránézésre a hajtókar is, gondolom az agyak meg a sor is. Erõs a parasztvakítás gyanúja...

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Nah, akkor:
alivio váltó bõven jó.
Hátsófék - ha V, akkor valami 5e környékén jó lesz sztem. Én régen ritchey-t használtam. De ha nem az, akkor esetleg avid valami. (Bár V-fékben nem vagyok annyira otthon...mindíg a legjobb ár/teljesítmény arányút kell megvenni - adott kategóriában persze.)
Telora mennyit szánnál? (Mert átütõsbõl max egy merevvillát tudsz ennél olcsóbban venni.) Vagy hagyod az átütõset és veszel 10milis gyorszáras agyat - azis elég király - olyanom volt régen. És ahoz már mindegy milyen a telo - csak ne átütõs legyen :D

Régen énis akartam BB7et, de végül az lett, hogy elõl még fékem se volt (najó, egy darabig volt egy V-fék,) hátul meg egy hidrás tf lett.

Ha minél elõbb akarsz bicózni, akkor elõször a telot és az elsõkereket hozd össze, meg a hátsóféket. Ennyivel már elgurul a bike singlespeedben. (Jah, mégse - még a váltó kell a feszítés miatt - mert ugye nem csúszópapaucsos.) Aztán utánna megveszed a maradékot.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Side a kérdésedre válaszolva amit 1 másik topicbann tettél fel a következõ... Ez egy DIRT/FR bicó lenne UMF Hardy3 14.5"...Ami kérdéses az elsõsorban a teleszkóp, sajna amit ajánlottak nekem akb mind 50.000 Ft körül mozgott, Black Stance vagy 1 RST Space..ezt a 2 infót kptam idáig..de ez kicsit drágusz nekem ahoz h még ebben szezonban tudjam pörgetni a bébit. Továbbá a fékek kérdésesek nézem elõre 1 Avi BB5-ös vagy BB7-es féket...hátra meg gondoltam 1 jobb Véféket (még erre nincs tipp) Elõre átütõs kereket szeretnék.. ovábbá a váltó rendeszer ami hátul lesz csa...oda azt hiszem 1 Alivo-t néztem...a váltókar még kérdéses..azt hiszem ennyi ami még hátra van...BÕVEN ELÉG...
*

Krezga

Krezga

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

gondolom össztelós :)
háát, egyetlen jó alap van, a wheeler hornet, de az kis átalakitásra szorul, mert a lengõkar belever a vázba.
ez 130 ezer.
villa valami olcsóbb, ha el tudod hozni, ott van a ebike-on egy marzo dropoff comp 47-ért.
kerékszettnek van a wtb-nek egy relative olcsó, vagy acor agyak, bike+ küllõk és sun singletrack felnik (durván 30k a pár) hajtásnak truva hajtókar, sram fogaskeréksor és lánc, izlés szerinti váltók
kiegészitõk izlés szerint bike+, acor, wtb, truvativ, bbb, pro, ami jön.
vagy használt.

Köszi az infókat! Még utánuk nézek, és meglátom mi lesz:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
gondolom össztelós :)
háát, egyetlen jó alap van, a wheeler hornet, de az kis átalakitásra szorul, mert a lengõkar belever a vázba.
ez 130 ezer.
villa valami olcsóbb, ha el tudod hozni, ott van a ebike-on egy marzo dropoff comp 47-ért.
kerékszettnek van a wtb-nek egy relative olcsó, vagy acor agyak, bike+ küllõk és sun singletrack felnik (durván 30k a pár) hajtásnak truva hajtókar, sram fogaskeréksor és lánc, izlés szerinti váltók
kiegészitõk izlés szerint bike+, acor, wtb, truvativ, bbb, pro, ami jön.
vagy használt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Krezga

Krezga

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
igen, úgy 300 körüli kéne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!
Még kezdõ vagyok bringa témában, és össze szeretnék állítani egy enduro bringát, viszonylag olcsón. Ha tudnátok mondani alkatrészeket(váz, teló , szal minden) megköszönném.

itt jó helyen vagy, de rendelkezésre álló pénz-keret nem ártana, mert nekem pölö a viszonylag olcsó enduro bringa kb 300 ezerbe kerül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Krezga

Krezga

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
Még kezdõ vagyok bringa témában, és össze szeretnék állítani egy enduro bringát, viszonylag olcsón. Ha tudnátok mondani alkatrészeket(váz, teló , szal minden) megköszönném.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha a Kellys kijönne 130ból vagy mennyibõl, akkor az év gépe lenne, de 170 na az már nem kevés píz, bár még így is elég erõsnek tûnik.