Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Szia!

Kicsit körbenéztem Neked bringaügyben. Mivel Dema-t néztél és aha jól tévedek akkor az szlovák gyártmány. Nem akarom leszólni, de akkor én Author-t ajánlanám. Egyébként õk támagották a III. Author Dynamo Maratont, amit mi rendeztünk. Szóval van itt egy honlap, nézd meg, ha esetleg még nem láttad. Itt vannak közel 200 ezres gépek 150-re akciózva. Jó csemegézését. Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Siki

http://www.kerekparoutlet.com/

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok!

Bringavásárlás elõtt állok. bikemag apróban találtam egy Specialized Endurót vadiúj. 350 az ára. Utánanéztem újonnan 620 ezer körül lehet megvenni. Volt már egy régebbi speckóm, amit nagyon szerettem ezért gondoltam erre. Az lenne a kérdésem, hogy mit szóltok hozzá, érdemes megvenni. Az árát megérné, csak úgy egyébként. Miért ilyen olcsó, ha új? Várok minden ötletet, hozzászólást, észrevételt. Köszi

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Sziasztok, sajna az elõzõ biciklimet ellopták, így kényszerülök másikat venni. Nos amire kéne az közlekedés: nem túl brutál terep, város, padkák, ilyesmiket bírnia kell. Szóval minél masszívabb jó lenne. Valami ilyesmi felszereltséget gondoltam: http://dema.dynatech...p/sk/bike/Deor/

Ez kb. 150 eFt, ennél többet nem szánok rá. Ha valakinek tapasztalata van vele, vagy tud hasonlót jobb áron / ugyanennyiért jobbat, megköszönném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok! Az elmúlt 5 évben nem ültem bicajra, de elõtte sokat tekertem. Most szeretnék visszatérni, ebben szeretnék némi segítséget kérni.

Hétvégi hegymászáshoz, light dh-hoz kellene nekem egy hobby bicaj. Egy Alivio-Deore felszereltségûre gondoltam, egy 75 mm körüli elsõ telóval, oversize hardtail vázzal, tárcsafékkel, lehetõleg használtan. Eddig gondolom nem bonyolult a feladat. Ami megnehezíti, az hogy 1.93 magas vagyok és 120 kg, és nem szoktam leszállni/lassítani a padkáknál, a bukkanókon megtekerem a bicajt. Szóval mit tudtok ajánlani, ami kibírja az általam generált átlag feletti terhelést?
Illetve a magasságomhoz mi az ideális XC vázméret?

Köszönettel:

TromF

használtat nem tudok, nem tudom menyit szénsz rá,de a többit amit írtál sztem egy 20 vagy 22 colos kona hoss down az direkt cc/túra bringa "nagyfiúknak"......legfeljebb a suntur telóját cseréltetném még a boltban egy rock shox torára.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tromf

tromf

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Az elmúlt 5 évben nem ültem bicajra, de elõtte sokat tekertem. Most szeretnék visszatérni, ebben szeretnék némi segítséget kérni.

Hétvégi hegymászáshoz, light dh-hoz kellene nekem egy hobby bicaj. Egy Alivio-Deore felszereltségûre gondoltam, egy 75 mm körüli elsõ telóval, oversize hardtail vázzal, tárcsafékkel, lehetõleg használtan. Eddig gondolom nem bonyolult a feladat. Ami megnehezíti, az hogy 1.93 magas vagyok és 120 kg, és nem szoktam leszállni/lassítani a padkáknál, a bukkanókon megtekerem a bicajt. Szóval mit tudtok ajánlani, ami kibírja az általam generált átlag feletti terhelést?
Illetve a magasságomhoz mi az ideális XC vázméret?

Köszönettel:

TromF

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

.........sztem inkább az alut és a különbözetbõl fullosabb szereltséget....
/bár nem tom az árkülönbözetet/

600font a különbség, ennek kb a felébõl kijön egy fullos UST kerékszett, meg még pár könnyebb cucc (nagykeráron nyilván;) ), szal asszem maradok a 40esnél
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nagy dilemmába kerültem.

Scott Genius MC20 http://www.scottusa....ct.php?UID=9681
vagy MC40http://www.scottusa....ct.php?UID=9683
-t vegyek?

A 20as ugye 800g-al könnyebb, így 12kg, viszont 80%-al többe is kerül. Sztem a 40est is le tudnám vinni 12 kg alá, szal az egyedüli kérdés az, hogy van e értelme karbon össztelóst venni... A karbon váz maga kb 200g-al lehet könnyebb az alunál.

Bombázzatok érvekkel, mert egyelõre patthelyzetben vagyok, márpedig jövõ 7en kéne valamit lépnem, mert elfogynak a 2007es scottok:(

az egyetlen bajom az mc-vel hogy nem tetszik a geója /rövid/....amúgy alapból a karbonnal nincs gond, nekem volt karbon scott fullim, csak azért adtam el, mert nagy volt, viszont az a 20-30 deka vázsúly különbség messze nem ér annyit.........sztem inkább az alut és a különbözetbõl fullosabb szereltséget....
/bár nem tom az árkülönbözetet/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nagy dilemmába kerültem.

Scott Genius MC20 http://www.scottusa....ct.php?UID=9681
vagy MC40http://www.scottusa....ct.php?UID=9683
-t vegyek?

A 20as ugye 800g-al könnyebb, így 12kg, viszont 80%-al többe is kerül. Sztem a 40est is le tudnám vinni 12 kg alá, szal az egyedüli kérdés az, hogy van e értelme karbon össztelóst venni... A karbon váz maga kb 200g-al lehet könnyebb az alunál.

Bombázzatok érvekkel, mert egyelõre patthelyzetben vagyok, márpedig jövõ 7en kéne valamit lépnem, mert elfogynak a 2007es scottok:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Gyári Polar-X, gyári UMF, gyári Mongoose, gyári STP, stb. stb.

Mind megfelel erre.

Melyik szimpatikus, melyikre van pénzed, melyiknek melyik szintû felszereltsége jönne be.

maestro

maestro

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Na jó nem vágyom a lehetetlenre..
Akkor vegyük ki belõle a cc-t és maradjunk az enyhe DH-nél és a városban való lépcsõzésrõl,ugrálásnál szárnyprobálgatásnál,úgy hogy nem ad ki 'gusztustalan' hangokat alattam a bicó!!??
Erre alkalmas egy gyári Polar-x v. inkább egy Kona(mondjuk,stuff).

Biztos uncsi már a kérdés de plz!!!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Megy az oltogatás. :D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jaja
bár mindenki így kezdi.. én is mikor idejöttem 1 éve 60 ezerért akartam mászós dh ugrálós gépet:D
aztán jött mindenki és leoltott:D
de egyébként egy gyári polar x szerintem mindenre alkalmas egy KICSIT

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Sziasztok!
Akinek van kedve válaszoljon már azon kérdésemre,h milyen bringát érdemes venni ha meg akarsz tanulni alap trükköket,kicsit tanulni akarod a Dh-t is,tucc városban pörögni a járgánnyal,lezúzni lépcsõkön de ha kirándulni indulsz a távoli(alföld közepén vok:()hegyekbe enyhe cc-re is mehessen veled?És nem csörög csattog egy nagyobb patkánál..
Tehát enyhe dh 87kg-omnak,meg pici street a lényeg...Egy masszív biciklit szeretnék és 150-160ropinál nem szánnék rá többet.Az aproban látom sokan használnak Polarx-et dörtre,megéri az a váz a pénzét??Én egy Kona-n gondolkodtam egy Staffon pl.
Jelenleg egy 3 éves Spec. Rochopperem van,100milis manitouval,de ez sztem nem alkalmas erre..

nagyban segítene a válaszotok a döntésben elõre is>
Kössz!!

Ilyen bringa nem létezik.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
KTM El Paso? Azon legalább van fék...mert sajna amivel gyakran szerelik a bringákat azon nagyon ramaty bowdenes fékek vannak ami kb disznek jo...2 honap után meg cserélheted öket le...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
polar x superman vagy airborne

maestro

maestro

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Akinek van kedve válaszoljon már azon kérdésemre,h milyen bringát érdemes venni ha meg akarsz tanulni alap trükköket,kicsit tanulni akarod a Dh-t is,tucc városban pörögni a járgánnyal,lezúzni lépcsõkön de ha kirándulni indulsz a távoli(alföld közepén vok:()hegyekbe enyhe cc-re is mehessen veled?És nem csörög csattog egy nagyobb patkánál..
Tehát enyhe dh 87kg-omnak,meg pici street a lényeg...Egy masszív biciklit szeretnék és 150-160ropinál nem szánnék rá többet.Az aproban látom sokan használnak Polarx-et dörtre,megéri az a váz a pénzét??Én egy Kona-n gondolkodtam egy Staffon pl.
Jelenleg egy 3 éves Spec. Rochopperem van,100milis manitouval,de ez sztem nem alkalmas erre..

nagyban segítene a válaszotok a döntésben elõre is>
Kössz!!

vendég_rider'smani_*

vendég_rider'smani_*
  • vendég

azért lassan kanyarodjunk vissza a címadó témához, okés? ;)

igen is és bocsánat, kicsit elkalandoztam :(:D télleg bocsi..

vendég_rider'smani_*

vendég_rider'smani_*
  • vendég
az joo, hát akor jol birja, az iylen megprobáltatásokat, nekem is volt konam,de most beakarok ujitani egy kicsit:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
azért lassan kanyarodjunk vissza a címadó témához, okés? ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Egy '06 Kona Coiler még gyári, csak a hajtókart kellet cserélni mert elgörbült egyszer:D