Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
boltokban segítenek, és ott meg is tudják mutatni mi van
helyetted itt nem dönthet senki, Kala leírta mit kéne összeraknod, boltban is közel ugyanezt fogják mondani.
sok sikert!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
tört már egyikbõl is egyáltalán itthon?

kala arra próbált kilyukadni, hogy válassz olyan biciklit, aminek ugrálós alu váza van (polar x, umfek, mongooseok, stb), van rajta elsõ váltó és 3 lánckerék elöl, meg valamilyen teleszkóp. az, hogy mibõl milyet, az a pénztárcád függvénye, ez persze a többi alkatrészre is igaz...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a segit. Table topról hallottam h gyenge a váz,manualra supermanre nincs pénzem. Tehát elsõre ideálisabb lenne a table top?

A váz gyengébb, mint hardy, de a felszereltsége és a geometriája jobb és a table top-ot sem olyan könnyû eltörni.

A sebesség mindent megold.

gépont

gépont

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

A 2 merida között csak felszerelésben van különbség a váz ugyanaz, de elég hanyat esõs az umf-ek geometriája meg nagyon rövidek, a polarx már jobb választás lehet, tekerhetõ is és kezdõ ugrálógépnek is jó.

Köszi a segit. Table topról hallottam h gyenge a váz,manualra supermanre nincs pénzem. Tehát elsõre ideálisabb lenne a table top?

gépont

gépont

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Nekem írtál kalaius?
Ha igen lehetne magyarul is?
Kezdõ vagyok nem vágom ezeket a tányéros dolgokat,a két választott bicaj jó? melyik jobb? Egyáltalán nekem való? Mi az a tányér? Akkor cangáztam mikor a bmx banditák mentek a tv-ben,nagyon le vagyok maradva.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hali!
Tudna valaki segíteni milyen bringát vegyek?
Vmi olyasmi kéne amit tudok közlekedésre használni(tehát kihúzott nyeregcsõvel használható legyen kényelmes tekerésre-ne a nyakamba legyen a lábam)
Viszont durvulni is akarok vele ugra-bugra,dirt,free ride.Kezdõ vagyok tehát belépõ szintû cangát akarok,ki is néztem két típust;Magellan polar x table top, és merida umf hardy 3 vagy 4. Utóbbi kettõ közt mi a különbség? Esetleg más javaslat? Elõre is köszi mindenkinek!!!

A 2 merida között csak felszerelésben van különbség a váz ugyanaz, de elég hanyat esõs az umf-ek geometriája meg nagyon rövidek, a polarx már jobb választás lehet, tekerhetõ is és kezdõ ugrálógépnek is jó.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
~16-os méretû durvulós vázzal ellátott gép 2 v 3 tányérral kb ennyi, többit a pénztárcád szabja meg,illetve az ízlésed, de sztem inkább PX :)

gépont

gépont

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hali!
Tudna valaki segíteni milyen bringát vegyek?
Vmi olyasmi kéne amit tudok közlekedésre használni(tehát kihúzott nyeregcsõvel használható legyen kényelmes tekerésre-ne a nyakamba legyen a lábam)
Viszont durvulni is akarok vele ugra-bugra,dirt,free ride.Kezdõ vagyok tehát belépõ szintû cangát akarok,ki is néztem két típust;Magellan polar x table top, és merida umf hardy 3 vagy 4. Utóbbi kettõ közt mi a különbség? Esetleg más javaslat? Elõre is köszi mindenkinek!!!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Igen Szûcs Gergõtõl vettem meg, ha minden igaz. Fenn voltam miatta pesten kb. 3 percig, le a vonatról, a telót lóbáló emberhez odarohanás, teló tekergetés nyomkodás, visszajövõ vonatra rohanás.
Aztán egy nyugdíjas mami 2 szatyor paradicsompalántával szól, hogy vegyem le azt a valami az ülésrõl, hogy több hely legyen, aztán felvilágosítottam: "mami, 4 havi nyugdíjába kerül". Hosszú csend, aztán nem szólt többet.
Amúgy 90ezerért most is tovább adom szívesen, használtabb nem igazán lett augusztus óta, futott 1 gyenesdiás maratont, egy 24 órás versenyt + 1 gyõrújbarát maratont.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szakadjak meg, ugyanezt irtad a specialized topic-ba is.
szóval: vedd meg a 2006-ost.
ha ez nem lesz jó, akkor a 2007-es sem lesz jó, de igy olcsóbban meguszod.

egyéb kérdés?
mikor jelenik meg az uj?
nem tudni
mennyi lesz az ára?
nem tudni
hány darab lesz az országban?
nem tudni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Erõs dilemmában vok...P.1-est szeretnék venni, de nem tom melyiket.
Szerintetek a 2006-os v. 2007-es a nyerõbb? Ugyebár mindkettõrõl van részletes alkatrészlista a www.specialized.com-on. Érdembeli különbség szerintem csak a telóban, az agyakban, a váz támvilla becsatlakozásánál és a hátsó kerékméretben van. Ezek alapján a 2007-es jobbnak tûnik (ugyebár mindenféle újítás a javára vált), de kíváncsi volnék a ti véleményetekre is.
Illetve, hogy az új darab is 200 rókás ár körül várható? Ha igen, akkor megéri azt a 30 000 árkülönbséget az új példány? Ugyebár az 169-ért kapható akciósan....
Ja, és ha vkinek volna ai idei darabról tapasztalata, ne fojtsa magába...köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
áááá, szóval te vetted meg elõlem! te galád! :) gergõtõl ugye? :)
nekem is már le volt beszélve a sráccal, csak aztán volt egy másik surmó gyerek, aki átba..szta az agyam, így nem lett meg rá a pénz :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem feltétlenül kell gyanakodni, ha valami jó áron van. Bikemagen vettem 85-ért, 189 helyett Fox F80 RLT-t és semm baja, mintha új lenne. Amúgy megértem ha Specializeded akarsz venni :)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Szia!

Kicsit körbenéztem Neked bringaügyben. Mivel Dema-t néztél és aha jól tévedek akkor az szlovák gyártmány. Nem akarom leszólni, de akkor én Author-t ajánlanám. Egyébként õk támagották a III. Author Dynamo Maratont, amit mi rendeztünk. Szóval van itt egy honlap, nézd meg, ha esetleg még nem láttad. Itt vannak közel 200 ezres gépek 150-re akciózva. Jó csemegézését. Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Siki

http://www.kerekparoutlet.com/

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Sziasztok!

Bringavásárlás elõtt állok. bikemag apróban találtam egy Specialized Endurót vadiúj. 350 az ára. Utánanéztem újonnan 620 ezer körül lehet megvenni. Volt már egy régebbi speckóm, amit nagyon szerettem ezért gondoltam erre. Az lenne a kérdésem, hogy mit szóltok hozzá, érdemes megvenni. Az árát megérné, csak úgy egyébként. Miért ilyen olcsó, ha új? Várok minden ötletet, hozzászólást, észrevételt. Köszi

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Sziasztok, sajna az elõzõ biciklimet ellopták, így kényszerülök másikat venni. Nos amire kéne az közlekedés: nem túl brutál terep, város, padkák, ilyesmiket bírnia kell. Szóval minél masszívabb jó lenne. Valami ilyesmi felszereltséget gondoltam: http://dema.dynatech...p/sk/bike/Deor/

Ez kb. 150 eFt, ennél többet nem szánok rá. Ha valakinek tapasztalata van vele, vagy tud hasonlót jobb áron / ugyanennyiért jobbat, megköszönném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok! Az elmúlt 5 évben nem ültem bicajra, de elõtte sokat tekertem. Most szeretnék visszatérni, ebben szeretnék némi segítséget kérni.

Hétvégi hegymászáshoz, light dh-hoz kellene nekem egy hobby bicaj. Egy Alivio-Deore felszereltségûre gondoltam, egy 75 mm körüli elsõ telóval, oversize hardtail vázzal, tárcsafékkel, lehetõleg használtan. Eddig gondolom nem bonyolult a feladat. Ami megnehezíti, az hogy 1.93 magas vagyok és 120 kg, és nem szoktam leszállni/lassítani a padkáknál, a bukkanókon megtekerem a bicajt. Szóval mit tudtok ajánlani, ami kibírja az általam generált átlag feletti terhelést?
Illetve a magasságomhoz mi az ideális XC vázméret?

Köszönettel:

TromF

használtat nem tudok, nem tudom menyit szénsz rá,de a többit amit írtál sztem egy 20 vagy 22 colos kona hoss down az direkt cc/túra bringa "nagyfiúknak"......legfeljebb a suntur telóját cseréltetném még a boltban egy rock shox torára.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tromf

tromf

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Az elmúlt 5 évben nem ültem bicajra, de elõtte sokat tekertem. Most szeretnék visszatérni, ebben szeretnék némi segítséget kérni.

Hétvégi hegymászáshoz, light dh-hoz kellene nekem egy hobby bicaj. Egy Alivio-Deore felszereltségûre gondoltam, egy 75 mm körüli elsõ telóval, oversize hardtail vázzal, tárcsafékkel, lehetõleg használtan. Eddig gondolom nem bonyolult a feladat. Ami megnehezíti, az hogy 1.93 magas vagyok és 120 kg, és nem szoktam leszállni/lassítani a padkáknál, a bukkanókon megtekerem a bicajt. Szóval mit tudtok ajánlani, ami kibírja az általam generált átlag feletti terhelést?
Illetve a magasságomhoz mi az ideális XC vázméret?

Köszönettel:

TromF

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

.........sztem inkább az alut és a különbözetbõl fullosabb szereltséget....
/bár nem tom az árkülönbözetet/

600font a különbség, ennek kb a felébõl kijön egy fullos UST kerékszett, meg még pár könnyebb cucc (nagykeráron nyilván;) ), szal asszem maradok a 40esnél
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nagy dilemmába kerültem.

Scott Genius MC20 http://www.scottusa....ct.php?UID=9681
vagy MC40http://www.scottusa....ct.php?UID=9683
-t vegyek?

A 20as ugye 800g-al könnyebb, így 12kg, viszont 80%-al többe is kerül. Sztem a 40est is le tudnám vinni 12 kg alá, szal az egyedüli kérdés az, hogy van e értelme karbon össztelóst venni... A karbon váz maga kb 200g-al lehet könnyebb az alunál.

Bombázzatok érvekkel, mert egyelõre patthelyzetben vagyok, márpedig jövõ 7en kéne valamit lépnem, mert elfogynak a 2007es scottok:(

az egyetlen bajom az mc-vel hogy nem tetszik a geója /rövid/....amúgy alapból a karbonnal nincs gond, nekem volt karbon scott fullim, csak azért adtam el, mert nagy volt, viszont az a 20-30 deka vázsúly különbség messze nem ér annyit.........sztem inkább az alut és a különbözetbõl fullosabb szereltséget....
/bár nem tom az árkülönbözetet/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való