Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
sziasztok
ha valaki halott már valamit a 2007-es wheeler buddy 03-ról , meghalgatnám a véleményét , mert nagyon tetszik a váz , és erõsen gondolkozok rajta , most a 2006-os buddy 03-am van , ezzel sincs bajom , de a 2007-es váz gyönyörûre sikerült
elõre is köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bár van elképzelésem a cube áráról, semmi nincs, ami kis átalakítással jobb lehetne?
mondjuk a design az ugy látom fõ szempont. nem mintha baj lenne, én is szeretem a szép kerékpárokat :)

a véleményem nagyjából áll, miszerint a tárcsaféket nem nagyon erõltetném ki tudja milyen suntour trekkingvillákon. de ha tényleg kerékpározol sárban/esõben, akkor jól jöhet a tárcsafék, ráadásul a zárt hidraulikus rendszerekkel (kb 5 éve minden rendszer zárt) szerintem egyáltalán nincs karbantartási szükséglet, max 2 évente olajcsere és fékbetétcsere elhasználódás után, de ezt a szervizek készségesen megcsinálják.
érzésre sokkal jobb és kényelmesebb is egy hidraulikus fékkel fékezni mint egy bovdenes bármilyen fékkel. kevésbbé fárasztja a kezet hosszutávon.

az alkatrészenkénti összeválogatással az a baj, hogy aki kicsit vagy teljesen laikus, plusz általában csak egy bolt szûkös raktárkészletével illetve a nagykereskedõk akikkel a bolt kapcsolatban áll azoknak a készletével áll szemben, az könnyen kényszerülhet kompromisszumokra. ez nem számítástechnika, itt mindennek egy nagykere van.... és azért ennyi pénzért már ne kelljen kompromisszumot kötnünk szerintem.

nálam az alap a magellan corvus disc lenne, 164k kiskeráron. igaz, nem hidraulikus, hanem mechanikus tárcsaféke van (hayes hmx-3, ami kb csak parasztvakitásra jó) de a többi alkatrész kb egál.
persze fele olyan szép nincs, mint a cube. de még mindig 30 ezerrel olcsób....
abból a 30 ezerbõl plusz a leugró hmx-3 árából (kb 10-15k beszámítva párban) kifejezetten jó tárcsaféket lehet venni, amivel a magellan felszereltségben üti a cube-ot, marad a szépség-faktor :D
viszont a magellan rst villája számomra sokkal bizalomgerjesztõbb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nah akkor kerdezek :)

gepidak ugy tudom jan elejen jonnek, illetve mar most is vannak 2007esek. legalabbis valamelyik kereskedo azt mondta.

1. fekekrol... a vfek hatekonysagaval nincsen semmi bajom. viszont amikor erdoben tekerek eleg bosszanto, hogy egy kis kosz-sar es "beleut" a felnibe amire az esetleges kis nyolcas is ratesz. arban cubenal ugyanaz.

2. alapvetoen hosszutavon szeretnem a cangat hasznalni (8-10ev) - de nem durvulok (semmi ugrabugra vagy ilyesmi) es csak evi 1000-1200kmt tekerek a toltesen, aszfalton, erdoben munka utan. a mostani is egesz jo allapotban van a kora ellenere.

kiprobalni sajna nem fogom nagyon tudni... aminel bizonytalan vagyok megnezem (pl gepida a ki tudja honnan valo alkatreszekkel). cubenal viszont nagy valoszinuseggel nem latnam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tudom tudom... csak kesobb vettem eszre. kozben melozom is :)

rob privat uzenetet bevagom, hatha mast is erdekel, es nem is sertodik meg szerintem erte.

nos ez egész jónak tûnik [eszméletlen designos], de ennél olcsóbban is megkapod ezt a teljesitményt szerintem.

a magellan-nak nagyon jó a geometriája (fõleg ha az embernek volt már montija és utána vesz trekkinget) csak itt-ott alkatrészproblémákkal küzd. én azt venném magamnak, és lecserélném. bár a 2007-es magellanokat nem ismerem, szóval lehet érdemes lenne várni kicsit. mondjuk a "magyar" biciklik (gepida, magellan, neuzer, mali) csak tavasz környékén jelennek meg itthon, és addigra kiszórják a 2006-os készleteket, de január végéig azért én nézelõdnék. akkorra kialakul, hogy a 2007-es modellek milyenek lesznek nagyjából, és még akciós 2006-osok is lesznek a boltokban.

rátérve konkrétan a cube-ra amit néztél: ez a villa nem nagyon tolerálja a tárcsaféket. sõt, igazából semmelyik 25.4/28.6 mm becsúszós trekkingvilla nem igazán tolerálja a tárcsaféket. egy idõ után kikezdi, lógni kezd. ez beletellhet 2-3 ébe is fékezéstõl függõen, te tudod mennyi idõre veszel biciklit :)
bár a julie csak óvatos lassulásra jó, hirtelen fékezésre semmiképpen, de legalább idõjárásálló. kérdés hogy mennyit biciklizel esõben/sárban.
ilyen komoly felszereltségû trekkingeket én akkor ajánlok csak, ha már 2-3 alacsonyabb szintû trekkinget kivégeztél, és tudod, mi az amire biztosan szükséged van, és azért hajlandó is vagy fizeni. randa érzés 200 ezerért vett gépben csalódni...

vásárlás elõtt is mindeképpen próbautat szervezz le. még akkor is, ha ez csak pesten tehetõ meg pár nagyobb boltban. ennyi pénzt kiadni valamiért, amit nem próbálsz ki, az komoly felelõtlenség.
örülök ha segíthettem, (szívesen máskor is) de inkább a bikemag fórumon kérdezz, hátha mások is hasonló cipõben járnak, ugy nekik is tudsz közvetve segíteni a vásárlásban. ;)
üdv

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha még eszedbe jut valami, akkor használd légyszíves az Feltöltött kép gombot (15 percig ingyenes ;)). köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
neztem a ktmeket, de a felszereltsegukhoz kepest nagyon dragak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szvsz tobbbol jonne ki... :(

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
itt nézd meg a Life Sprintet:
http://www.ktm-bikes.hu/offroad.htm

én ilyet vettem múlt hónapban a feleségemnek (persze nõi vázzal), de már én is gonolkodom egyen. Bejött!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Olyan szóba sem jöhet, hogy legalább fõbb komponensenként külön-külön állítasz össze egy gépet amit egy jó boltban összeszereltetsz? 150kFt már nagyon nagy mozgási szabadságot adhat - és korrekt gépet rakhatsz össze belõle.
"In idem flumen bis non descendimus"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
elvileg 197k.

es jo is? :) nekem jonak tunik, de szivesen fogadnek hozzaerto velemenyeket is.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

sracok! velemeny? http://www.cube-bike...n_id_10895_.htm

Szép, de van már ára?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
sracok! velemeny?

http://www.cube-bike...n_id_10895_.htm

:love1:

Ear

Ear

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Nekem Author Zenithem van. Vicces volt újra bicajra ülni 20 év után.... de sikerült. Ér rengeteget szenvedtem a méretekkel, ebbõl a 18-as kicsi lenne, a 20-as meg picit nagy, de inkább ezt vettem a 186 centimhez. Néztem Kellys-t, Wheeler-t, de ezen valahogy biztosabban éreztem magam.

Látványos bringa az tuti, bár a gyári Tektro fék szerintem botrányos, azt rögtön érdemes cserélni, vagy legalább egy jobb betéttel feljavítani. A kormánymarkolat, ha jó szögben van felrakva, akkor nagyon kényelmessé tudja tenni a hosszabb túrákat.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ez itt már off, szóval kérdezd a váltók, váltókarok topikban ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mik vannak... de nem tetszik :)

ez elvileg gyorsabb? es fekezes kozben hogy tudok igy levaltani?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
így

gyk: kattints rá v. jobb gomb mentés másként ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
1. fekkarral?? ezt hogy kell elkepzelni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
1. a fékkarral tudsz váltani is
2. egyenes kormány túrázáshoz nem az igazi, az inkább a sportos testtartást feltételezi. a linkeltnél mondjuk elég rendesen emel a stucni, szóval még akár jó is lehet, ez próba kérdése
3. ebben a kategóriában nem érdemes eröltetni a tf-et, pláne hogy aszfalton, vékony gumival szerintem nem is igazán indokolt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akkor kerdeznek is parat...

1. mi az a dualkontroll? perpill 98as alivios valtokarok vannak a regi cangan.

2. miert gond az egyenes kormany? most is ilyesmi van... a dema nekem is az egyik jeloltem. az egyenletes felszereltsege miatt tetszik (nem log ki semmi). itt van par kep a 2005os modellrol:

http://www.cykloshop...05-dema_esperia

szakerto szemmel? :)

3. a tarcsafel az olcsobb teloknal nem gaz? nem kinozza meg jobban a tomitest? ebben a kategoriaban akkor inkabb vfek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én univegát próbálgattam igaz fentebbi kategóriában (280k huf) de azt szerettem :) sõt! nem is akartam visszaadni. :D a 400-as terreno 2007-es modellje dual control deore karokkal érkezik, megszokás kérdése, nekem a kezdeti utálat után nagyon bejön már a dual control, mások semmiképpen nem tudják megszokni.

látom már ebben a kategóriában is divat a teleszkóp, csak sajnos ezek is még csillapítatlan egészen egyszerû darabok.
nekem amugy tetszik a dema is, csak az a fránya egyenes kormány ne lenne. ha azt álasztanád, mindenképpen cseréltesd le valami hajlitott darabra.
kelly's-bõl kerülném a tárcsafékeset, mivel a tárcsa felárát máshol spórolják le (agyak, kormánycsapágy, monoblokk, stb olyan helyek, amit az átlaguser nem nézeget különösebben)

a wheeler nekem mindig bejött mint gyártó, de ezek a cross moellek elég randák... ráadásul mintha olyan képek lennének, hogy 44/34/22 hajtókar van rajta, cross-hoz meg inkább a 48/36/24 illik szvsz. plusz a mûanyag nadrágszárvédõ :) lehet, hogy nélküle sportosabb, de azzal praktikusabb.

vázméret: ez olyan, hogy ki kell próbálni, sok gyártó teljesen eltérõ geometriával csinálja az azonosnak kikiáltott vázméreteket, tekintve hogy az csak a nyeregvázcsõ hossza a monoblokk közepétõl a nyeregbilincsig, és ehhez csinálhatnak sokféle szögekkel, és felsõcsõhosszal vázat...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.