Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

cblues

cblues

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok,

Öcsémet szeretném meglepni egy BMX-szel (karácsonyra/januári születésnapjára) és ehhez kellene némi tanács:

1. Az öcsém teljesen kezdõ, de elég nagy (195 cm/90 kg), így nyilván belépõmodell nem jöhet szóba, mert nem bírja el. Léteznek esetleg a BMX-eken belül különbözõ méretek?

2. Tegnap láttam egy boltban egy Mongoose típusú bringát, de azt nagyon kicsinek találtam, és az eladó srác azt mondta, hogy a kizárólag freestyle célra készült bringák rövidebbek, ezért érdemes körülnézni a dirt/freestyle bmx-ek között is. Mekkora a különbség a kettõ közt?

3. Olyan 50-70 ezer forint körül szánok rá pénzt, milyen gépeket lenne érdemes megnézni?

Bocs, ha ezek már ismételt kérdések, de a keresésben nem találtam pont erre vonatkozó korábbi beírást.

Köszönöm elõre is

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nos, apámmal kinéztünk 3 bicajt, neki kellene munkábajárásra egy cross bringa, a régi bianchi haldoklik:)

Maximum 110e-t tud rákölteni. Ezeket néztük meg:
Kelly's 07 Axis
KTM Life One
Merida Crossway TFS 100-V

Utóbbit még nem láttuk élõben, a KTM és a Kelly's nagyon szép, de a Merida is annak tûnik, nekem talán az tetszik a legjobban. Sztetek melyik lenne a legjobb? Ha van vmi más bringa ilyesmi áron, nyugodtan szólhattok, még semmi sem biztos:)
Köszi

Sztem Merida

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Megallán Corvus, felszereltségtõl függõen 80-120e közötti áron. Mi is ilyet vettünk apumnak és azóta szívesen bicajozik.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nos, apámmal kinéztünk 3 bicajt, neki kellene munkábajárásra egy cross bringa, a régi bianchi haldoklik:)

Maximum 110e-t tud rákölteni. Ezeket néztük meg:
Kelly's 07 Axis
KTM Life One
Merida Crossway TFS 100-V

Utóbbit még nem láttuk élõben, a KTM és a Kelly's nagyon szép, de a Merida is annak tûnik, nekem talán az tetszik a legjobban. Sztetek melyik lenne a legjobb? Ha van vmi más bringa ilyesmi áron, nyugodtan szólhattok, még semmi sem biztos:)
Köszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Szép bicaj jó választásnak tûnik.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
HAha te gyerek te nagyon vicces vagy:D. a weeler budy 3 meg az umf szerintem nem hasonlitható össze, épp a minap repedt el a barátom weeleje t alakban a fejcsõ allat.na mind1 te tudod. nem vagyok oda az umf ért de szerintem az messze jobb mint a budy. cseszett jó geóval áldták meg az umf eket.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nagy valoszinuseggel o lesz :love:

Feltöltött kép

http://www.cube-bike...n_id_10895_.htm

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hwsw powa :D

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
mind1 , én nagyon megvagyok elégedve a wheeler-el , és maradok ennél a márkánál , azért köszi a beszélgetést

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

nem azt mondtam , h minden hardy törik

No offense, de azt mondtad. :)

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
nem azt mondtam , h minden hardy törik , és nem beszélek le róla senkit , mert jó jó , de nekem nem jön be , és a wheeler-rõl jó tapasztalataim vannak .
nekem most a 2006-os buddy 03-am van , azzal sincs bajom , nyúzom elég rendesen , de a 2007-es nagyon megtetszett , és cserében gondolkozok . Én maradok a wheelernél , de a hardyval sincs bajom , nem fikázom le , fõleg az újat nem , azt láttam , tetszik is , csak nemtudom , hogy mien lehet , mert az új wheeler az ugyan az , mint a régi , csak más a színe , és van belõle 24-es is , és ezért tetszik nagyon

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Egyetértek. Amúgy meg mibõl gondolod hogy a Wheeler erõsebb?:P
Törött Hardyról még nem hallottam, csak repedtrõl, de azt gariban kicserélték a srácnak..
Ja meg ennyi erõvel semmit se szabad venni mert mindenrõl láttunk már törött képeket:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a wheeler és a hardy egymás mellett lóg nálunk a boltban.
tudom, hogy vannak olyan hardy-k amik eltörtek, de
1) aki nem tud biciklizni, az mindent eltör
2) a merida tanult az elõzõ évek hibáiból. szerintem korrektül meg van csinálva a váz, nincsenek oylan alapvetõ hibák, ami miatt az elõzõek rosszabbul sikerültek.
amugy attól, hoyg esetleg van törött belõle az országban, még nem szabad általános következtetéset levonni. fõleg nem az összes évjáratra!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Törik mint a ropi mi? lol

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
igen láttam azt is , csak az a bajom a hardykkkal , h törnek , és láttam is törött hardyt sajnos . Elösször én is hardy 3-at akartam , de lebeszéltek róla , és a wheelert ajánlották . És te láttad már az új buddy 03-at ? Bajom nincs a hardyval , csak nem vettem olyat , mert törik , de nem beszélek le róla senkit , mert egy darabig jó , csak oda kell figyelni , h mit vállal vele az ember , meg tudni kell , mit bír

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ja, akkor minek kérdezel, ha ugyis mindent tudsz? :mybad:
láttad már a 2007-es hardy-t? én láttam. jó váz. jobb váz, mint a wheeler.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Mi a bajod a Hardyval?

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
a hardy-ról rossz a tapasztalatom , azért nem nézegetem azokat , de a wheeler az bejött

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

rob: HWSW-s kollégának mien bõlére eresztett választ tucc kreálni vazz. :D

ja, tudod ha ott kérdezek, szivesen segítenek :) ez a minimum a sok mindenért amit ott tanultam.[

wheeler buddy: nézd meg az uj merida umf hardy vázat. hidd el, mindkettõt fogdostam, ott vannak egymás mellett a falon a boltban. nem egy kategória ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
rob: HWSW-s kollégának mien bõlére eresztett választ tucc kreálni vazz. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"