Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
hupsz... kimaradt a kép :)
Feltöltött kép
Válaszotokat elõre is köszönöm
May the downforce be with us!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
én 50 e ért nem vennék teleszkópos kerékpárt.inkább jobb felszereltség anélkül :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Egy ismerõsömnek kéne bicó olyan 50 guriga körül. Városban is meg túrázni is használná, de csak MTB jöhet szóba. Én Magellant vagy Gepida-t ajánlottam neki ennyiért. A cseke honlapján néztem az akciós cuccokat ott találtam a MAGELLAN Hydra alu férfi TX50 RST 2006 bringát, de elég régóta kint lehet az akció, nem tudom él-e még vagy van-e még belõle, mondtam a srácnak telefonáljon körbe. Esetleg ha tudtok alternatívát megköszönnénk, bár ez az 50 elég szûkös keret tudom én is.
A magellean jobban szerelt mint a hasonló kat gepida, én ezt találtam a legjobbnak a nem "tecsós" bringák között ennyiért.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
NeeRO!

Ezt így nemigen lehet kimondani, hogy neked 17,5" kell. Sok márkának más-más a geometriája. Egyikbõl jó a 17", a másikból meg a 18 is kicsi lehet. Ki kell próbálni, mielõtt megveszed.

Meg mi az hogy létra? Állíthatsz a nyeregmagasságon, illetve a kormányszárat is más méretûre lehet cserélni. A kormány hosszáról már nem is beszélve. Tehát próbálgass.

Egyébként "szerintem" a Kellyzzel nem foghatsz nagyon mellé. És valóban gyönyörûek.

Jó vadászatot.

Sp

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok

18.ik szülinapom alkalmából egy komolyabb bringát szeretnék magamnak...
Idáig egy Matts Miami az esélyes, s szeretném kérni a véleményetek róla. Konkrétan errõl a példányról volna szó Feltöltött kép
Terepen is használnám szépen, mint enyébb DH de fõkébb XC (itt a börzsöny ;) ) no meg mindennapi használat, ez alap..
Plz Mondjátok el véleményetek róla
May the downforce be with us!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
www.ktm-bikes.hu
18-as a legkisebb offroad trekking, de ha megnézed a geometriáját a szokásosnál kisebb az átlépési magassága.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nemtom mibõl mekkorák vannak, vmelyik meridából mintha láttam volna 17.5 körülit.
Amúgy Kelly's-el jól járnál sztem, iszonyat szép az összes, apám vett nemrég egy 07-es Coachot, és nagyon jó sztem!

NeeRO

NeeRO

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Kerékpárt szeretnék venni, de nagy gondban vagyok.
Mivel nem vagyok létra, ezért maximum 17,5"-es bringa kellene, csak városba (cross). Szinte az összes nagy márka oldalát megnéztem, de a méretek 18" fölött kezdõdnek, egyedül a Kelly's-é nem.

Akkor csak ilyen márkát tudok venni?

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
a Magellan DENEB , az tuti fonyeremeny ! ! ! :clap:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Mostanába szeretnék Bicot venni.. Hegyre feltudjon kapaszkodni de ugratni is lehessen vele, lépcsõkön lefelé is birja..
200-300 ezer van rá..
Merida AM 500
Magellan Dened
KTM AT3 ezekhez hasonló vagy ezek közül , elöre is köszi..

cblues

cblues

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nos, végül egy Hoffman Disrupter EL 1 lett a szerencsés nyertes, amit a Velvartban vettem meg.

Kicsi neki - amint az várható volt - de piszokul örült neki. Otthon a mélygarázsban már próbálgatta is, egyszer-kétszer el is esett, de tart még a lelkesedés.

Köszönöm még egyszer a segítséget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A telót nem adja a bringához a tulaj,a kerék nekem meg a Mavic jobban tetszene.

azt ne is bánd, hogy a telót nem adja, 90 kiló alatt úgy hajlik mint a kalbász, és még kõnehéz is.../legalábbis egy ilyen bringába/ amúgy tetszõs váz, szkandi jó anyag....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Hát sztem elég komoly benne a teló meg a kerekek :)

A telót nem adja a bringához a tulaj,a kerék nekem meg a Mavic jobban tetszene.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hát sztem elég komoly benne a teló meg a kerekek :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
http://apro.bikemag....ct=46343&cat=12
Mit szóltok ehhez a bringához maratonozni?
Raknék bele egy komoly telót,Mavic crossmax kerekeket.
90kilóhoz és 180 centihez még elmegy,nem?!

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Esetleg egy 24"os SS bringa? bár az nem hiszem hogy kijönne 70000 pénzböl sajnos...nézegettem a BMXeket amiket rob linkelt, vagy pár nagyon szép darab köztük, egész normális áron...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Köszönöm a gyors válaszokat.

Nos, elsõsorban aszfaltra kellene bicikli (gondolom, ez a flatland)

ezt így nem jelenteném ki.

Feltöltött kép

ez a flatland..
tehát összevisszamindenfélegiberceburca trükkök sima betonon.
ha az öccs "haladni" ugrálgatni szeretne, akkor dirt/street bmx avagy monti.
én spec az utóbbira szavaznék.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

cblues

cblues

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszönöm a gyors válaszokat.

Nos, elsõsorban aszfaltra kellene bicikli (gondolom, ez a flatland), viszont pont öcsém mérete és súlya miatt gondoltam, hogy talán ennek ellenére egy dirt bringa - ami bár nem pont erre van kitalálva - jobb választás lehet, mert annak a kormánya és a nyerge messzebb vannak egymástól, ezért kisebb a veszélye, hogy folyton beveri a térdét a kormányba.

Igazából a kérdés erre irányult, tehát hogy egy dirt bringa mennyivel lehet kényelmesebb egy magas embernek.

Amilyen szintre õ egyáltalán eljutna, nem hinném, hogy pont a bicikli kialakítása miatt ne mennének majd a trükkök.

A tippet köszönöm, fel fogom keresni a BMX-es boltot.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
esetleg http://www.bmxmag.hu mert itt nem sok bmx-es tanyázik

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a bmx-ek általában méretre egyformák, azaz nem nagy eltérésekrõl beszélünk.
elvileg vannak nagyobb kerekû bmx-ek, de az speciálisan bmx corss-ra.
jó lenne tudni, hogy öcséd milyen célzattal akar bmx-et.
egy flatland és egy dirt között elég nagy különbség van. (nem méretben, hanem felépítésben, súlyban, felszereltségben)

mondjuk 50 ezer környékén nincs igazán nagy válogatási lehetõség, de látogass el a budapesti bmx-es mekkába a velvart kerékpárszaküzletbe, hátha többet tudnak segíteni.
http://www.velvartbm...shop/frames.php - ez a webshop.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.