Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Cleinor!

Szép szülinapi ajándék :)
Bár a bicajok árait tekintve nem vagyok otthon, lehet érdemes volna szétnézni más márkák körében is, mert kicsit olcsóbban nem biztos, hogy rosszabbat kapsz.
Próbálj egységes felszereltségût nézni (gondolok itt arra, hogy pölö a Miamit az XT hátsóváltó fölöslegesen drágítja, ha a meghajtás többi része nem LX legalább! Mondjuk ma ez a trendi a gyártók körében :( )
Esetleg apróban is szét lehet nézni, mert 110-120 pénzért már jó bringákat lehet kifogni.

Ja, még valami: attól, hogy lezörgetsz 1-2 ösvényen, attól az még korántsem DH ;). Amire neked bringa kell, az érzésem szerint a hegyi túrázás kategóriája. Azt egy ilyen gép bírja! Utána meg lehet fejlesztgetni!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Hogyé adják? Ismerõs ez a tükör, és a padló. ;)
Szerintem ez csak város/enyhe terepre való gépezet.

Ride everywhere.

.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
HEHE! Én is ezzel kezdtem, csak a 2005-össel. Egyébként szerintem nem a teló megy elöször tönkre. De túrázni, és közlekedni kiváló. Csak ne legyen az ember +90kg, és ne legyenek túl nagy kerékpáros ambíciói.

Az evolúció vége:
Magellan Crux

Sp

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
hupsz... kimaradt a kép :)
Feltöltött kép
Válaszotokat elõre is köszönöm
May the downforce be with us!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
én 50 e ért nem vennék teleszkópos kerékpárt.inkább jobb felszereltség anélkül :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Egy ismerõsömnek kéne bicó olyan 50 guriga körül. Városban is meg túrázni is használná, de csak MTB jöhet szóba. Én Magellant vagy Gepida-t ajánlottam neki ennyiért. A cseke honlapján néztem az akciós cuccokat ott találtam a MAGELLAN Hydra alu férfi TX50 RST 2006 bringát, de elég régóta kint lehet az akció, nem tudom él-e még vagy van-e még belõle, mondtam a srácnak telefonáljon körbe. Esetleg ha tudtok alternatívát megköszönnénk, bár ez az 50 elég szûkös keret tudom én is.
A magellean jobban szerelt mint a hasonló kat gepida, én ezt találtam a legjobbnak a nem "tecsós" bringák között ennyiért.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
NeeRO!

Ezt így nemigen lehet kimondani, hogy neked 17,5" kell. Sok márkának más-más a geometriája. Egyikbõl jó a 17", a másikból meg a 18 is kicsi lehet. Ki kell próbálni, mielõtt megveszed.

Meg mi az hogy létra? Állíthatsz a nyeregmagasságon, illetve a kormányszárat is más méretûre lehet cserélni. A kormány hosszáról már nem is beszélve. Tehát próbálgass.

Egyébként "szerintem" a Kellyzzel nem foghatsz nagyon mellé. És valóban gyönyörûek.

Jó vadászatot.

Sp

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok

18.ik szülinapom alkalmából egy komolyabb bringát szeretnék magamnak...
Idáig egy Matts Miami az esélyes, s szeretném kérni a véleményetek róla. Konkrétan errõl a példányról volna szó Feltöltött kép
Terepen is használnám szépen, mint enyébb DH de fõkébb XC (itt a börzsöny ;) ) no meg mindennapi használat, ez alap..
Plz Mondjátok el véleményetek róla
May the downforce be with us!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
www.ktm-bikes.hu
18-as a legkisebb offroad trekking, de ha megnézed a geometriáját a szokásosnál kisebb az átlépési magassága.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nemtom mibõl mekkorák vannak, vmelyik meridából mintha láttam volna 17.5 körülit.
Amúgy Kelly's-el jól járnál sztem, iszonyat szép az összes, apám vett nemrég egy 07-es Coachot, és nagyon jó sztem!

NeeRO

NeeRO

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Kerékpárt szeretnék venni, de nagy gondban vagyok.
Mivel nem vagyok létra, ezért maximum 17,5"-es bringa kellene, csak városba (cross). Szinte az összes nagy márka oldalát megnéztem, de a méretek 18" fölött kezdõdnek, egyedül a Kelly's-é nem.

Akkor csak ilyen márkát tudok venni?

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
a Magellan DENEB , az tuti fonyeremeny ! ! ! :clap:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Mostanába szeretnék Bicot venni.. Hegyre feltudjon kapaszkodni de ugratni is lehessen vele, lépcsõkön lefelé is birja..
200-300 ezer van rá..
Merida AM 500
Magellan Dened
KTM AT3 ezekhez hasonló vagy ezek közül , elöre is köszi..

cblues

cblues

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nos, végül egy Hoffman Disrupter EL 1 lett a szerencsés nyertes, amit a Velvartban vettem meg.

Kicsi neki - amint az várható volt - de piszokul örült neki. Otthon a mélygarázsban már próbálgatta is, egyszer-kétszer el is esett, de tart még a lelkesedés.

Köszönöm még egyszer a segítséget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

A telót nem adja a bringához a tulaj,a kerék nekem meg a Mavic jobban tetszene.

azt ne is bánd, hogy a telót nem adja, 90 kiló alatt úgy hajlik mint a kalbász, és még kõnehéz is.../legalábbis egy ilyen bringába/ amúgy tetszõs váz, szkandi jó anyag....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Hát sztem elég komoly benne a teló meg a kerekek :)

A telót nem adja a bringához a tulaj,a kerék nekem meg a Mavic jobban tetszene.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hát sztem elég komoly benne a teló meg a kerekek :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
http://apro.bikemag....ct=46343&cat=12
Mit szóltok ehhez a bringához maratonozni?
Raknék bele egy komoly telót,Mavic crossmax kerekeket.
90kilóhoz és 180 centihez még elmegy,nem?!

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Esetleg egy 24"os SS bringa? bár az nem hiszem hogy kijönne 70000 pénzböl sajnos...nézegettem a BMXeket amiket rob linkelt, vagy pár nagyon szép darab köztük, egész normális áron...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Köszönöm a gyors válaszokat.

Nos, elsõsorban aszfaltra kellene bicikli (gondolom, ez a flatland)

ezt így nem jelenteném ki.

Feltöltött kép

ez a flatland..
tehát összevisszamindenfélegiberceburca trükkök sima betonon.
ha az öccs "haladni" ugrálgatni szeretne, akkor dirt/street bmx avagy monti.
én spec az utóbbira szavaznék.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda