Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!

Túrára, és középtávú maraton versenyzésre szeretnék kerékpárt építeni, és érdekelne a véleményetek az alábbi összeállításról:
váz: Magellan pyxis 2007(majd ha megjelenik)
teló: RS recon 327 solo air
felnik: Sun DS2XC(DB17)
elsõ agy: Novatec D041SB
hátsó agy: Novatec D042SB
küllõk: DT Champion
fékek: Avid BB7 185/160
belsõ: Schwalbe
gumiköpeny: Schwalbe Jimmy
H váltó: Sram X-7
E váltó: Sram X-gen
lánc: Sram PC-971
fogaskoszorú: Sram PG-970
hajtómû: Truvativ Firex SL
monoblok: Truva GXP
váltókar: Sram X-7 Tigger
fékkar: Avid SD7
kormány: Truvativ XR egyenes
kormányfej: Truvativ XR 90mm
nyeregcsõ: Truvativ XR 27,2
nyereg: WTB Rocket V comp
bowdenek: Jagwire Hyper
markolat: WTB DC Trail
korámánycsapágy: Fsa UF 1
Pedál: wellgo MT18

a gyári adatok alapján nekem 10,5 kilo és kb 270ezer a bicaj.

camper001

camper001

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Bringát szeretnék venni, valamikor tavasszal. A választék a következõ:Wenson dirt street, Leader Fox cocain, kb:100 000 Ft körüliek dirt-street, de inkább streetre kéne. Szóval a kérdés, hogy meiket érné meg? Ti prok biztos tuttok segíteni. Elõre is köszi. camper (boltból)
"Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt"

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

hello
Azt kérdezném, hogy mi a véleményetek a KTM Tombstone kerójáról? Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? És hogy az alkatrészei elfogadható minõségûek?
elõre is köszi

Nos nekem tombstone-om van, pontosabban volt, mára csak a kormány, a stucni és pár aproság gyári rajta.
Mire használnád?
Mert pl a gyári féket és 2 honap lightos DH után dobtam kukába, mert röhej volt. A telo becsuszoirol pár honap alatt lekopott a fekete bevonat, mondjuk ugy 5 centin, annál többet ugyse nagyon mozgott, és esöben használhatatlan volt mert telement vizzel.
Tehát durvulásra nem ajálanám, ha komolyabban érdekel a dolog akkor El Pasora szavaznék, azon van teleszkop és nem az a teleszkopnak álcázott kolbász mint a tombstone-on, illetve hidros fék is hogy meg is áljál vele.
Tényleg megéri a kicsit drágább kero mert külömben sokat fogsz szivni az alkatrészek cseréjével...

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
itt menézheted: http://www.ktm-bikes.hu/dirtenduro.htm
masszív alkatrészek, ezért az árért szerintem teljesen rendben van

majom14

majom14

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hello
Azt kérdezném, hogy mi a véleményetek a KTM Tombstone kerójáról? Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? És hogy az alkatrészei elfogadható minõségûek?
elõre is köszi

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts

hello,
bringát akarok venni max 90 ezerért. eddig két fõ esélyes van Magellan polaris deore és a Merida Matts 100. az áruk és tudásuk is nagyjából egyforma. milyen érvek szólnak egyik és másik mellett?
igazából mind2 tetszik nekem és nehéz dönteni.
de ha vmilyen más fajta cross brigát ajánlotok ebben a kategóriában szivesen veszem.

Szerintem nem lehet nagy különbség a két gép között. Véleményem szerint csak az ízlésed tud dönteni :-) A Magellan-t nem ismerem de a Merida-t /mármint ezeket/ azt igen, tényleg nem sok különbség van köztük.
Én a Meridára szavaznék de ez rajtad múlik :-)

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
hello,
bringát akarok venni max 90 ezerért. eddig két fõ esélyes van Magellan polaris deore és a Merida Matts 100. az áruk és tudásuk is nagyjából egyforma. milyen érvek szólnak egyik és másik mellett?
igazából mind2 tetszik nekem és nehéz dönteni.
de ha vmilyen más fajta cross brigát ajánlotok ebben a kategóriában szivesen veszem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Akkor az nem országúti hanem trekking (túra) kerékpár. A Magellan jó lehetõség. A lényeg, hogy V-fékes legyen, de késõbb fogadja a tárcsaféket is, legyen rajta sárvédõ és csomagtartószem. A teleszkóp és a fejcsõ mérete ízlés kérdése.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

jose bácsi

jose bácsi

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Kerékpárt szeretnék vásárolni, a következõk figyelembe vételével:
193 cm magas vagyok, 110 kg, csak országúti túrakerékpár érdekel, nagyon ritkán földút, viszont idõnként 30-40kg+ cuccot is kell cipelni (sátor, kaja, ruha, gyerek).
Nézegettem a Magellan Cygnus Deore-t, és ajánlottak egy Corvus Deore-t. 100e forint a plafon.
Szóval bármilyen jó tanácsot szívesen veszek.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
szivesen.

gregor87

gregor87

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszönöm szépen a válaszokat :), de nem vagyok 100 kiló, csak 66, szóval akkor nem kell nagyon félnem a telótól az a lényeg :).
Köszönöm mégegyszer, hogy ilyen hamar reagáltatok :).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Hy All!

Szeretnék cangát venni, és nekem a 2006-os Kellys magnus nagyon tetszik, meg felszereltségnek is jónak tûnik, csak nem nagyon értek hozzá, és nem tudom, hogy az a Rock Shox Judy 2-es 100mm / TurnKey Lockout valamilyen teló milyen. Valaki esetleg mondjon róla pár szót please, a másik canga meg a salamander lenne még esetleg, vagy a merida miami.

Kösz: Gregor87

Magnus kezdõ bringásnak ideális választás egyetlen gyenge pontja a teló de ha nem vagy 100+ kg akkor túráidon megbizható társra lelsz benne. Csak tudnod kell a a telót ára alapján a helyén kezelni.

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 posts
hali!

Szerintem jó választás lenne a magnus, ha pénzed van rá akkor inkább az mint a másik kettõ! nekem 05 ös volt és rosszat nem tudok mondani róla...

igazi terepbringa... de elõbb utóbb elkap a gépszíj és akkor elkezded fejleszgetni:D én most adtam el a vázat, de különösebb problémám nem volt vele...

gregor87

gregor87

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hy All!

Szeretnék cangát venni, és nekem a 2006-os Kellys magnus nagyon tetszik, meg felszereltségnek is jónak tûnik, csak nem nagyon értek hozzá, és nem tudom, hogy az a Rock Shox Judy 2-es 100mm / TurnKey Lockout valamilyen teló milyen. Valaki esetleg mondjon róla pár szót please, a másik canga meg a salamander lenne még esetleg, vagy a merida miami.

Kösz: Gregor87

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Néztem egy hónapja, nagyon nem tetszett, s nagyon messze áll az én biciglizési formámtól ;)
Lehet hogy jól lehet vele hasítani aszfalton, de MTB vel is ellõzöm a tanulóvezetõket 35-40el, de ezzel legalább terepen is megyek 25-30al.. :)
Mindenféleképp maradok a klasszikus MTBnél :)
May the downforce be with us!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
esetleg ha csak túrázol, városban büntetsz megfontolhatnál egy cross bringát is szerintem, nagyon jók vannak! Aszfaltot nagyon lehet velük haladni
sztem ;)

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
120000 körül, pontos árat nem tudok...
XT vel kapcsolatban egyet értek, de én most szeretnék maradni meridánál, úgyhogy valószínûleg ez lesz a végleges. Dh-zni télleg csak alapszinten, inkább túrázni megyek vele...
Köszi a válaszokat, meggyõztetek :)
Üdv M
May the downforce be with us!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Cleinor!

Szép szülinapi ajándék :)
Bár a bicajok árait tekintve nem vagyok otthon, lehet érdemes volna szétnézni más márkák körében is, mert kicsit olcsóbban nem biztos, hogy rosszabbat kapsz.
Próbálj egységes felszereltségût nézni (gondolok itt arra, hogy pölö a Miamit az XT hátsóváltó fölöslegesen drágítja, ha a meghajtás többi része nem LX legalább! Mondjuk ma ez a trendi a gyártók körében :( )
Esetleg apróban is szét lehet nézni, mert 110-120 pénzért már jó bringákat lehet kifogni.

Ja, még valami: attól, hogy lezörgetsz 1-2 ösvényen, attól az még korántsem DH ;). Amire neked bringa kell, az érzésem szerint a hegyi túrázás kategóriája. Azt egy ilyen gép bírja! Utána meg lehet fejlesztgetni!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Hogyé adják? Ismerõs ez a tükör, és a padló. ;)
Szerintem ez csak város/enyhe terepre való gépezet.

Ride everywhere.

.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
HEHE! Én is ezzel kezdtem, csak a 2005-össel. Egyébként szerintem nem a teló megy elöször tönkre. De túrázni, és közlekedni kiváló. Csak ne legyen az ember +90kg, és ne legyenek túl nagy kerékpáros ambíciói.

Az evolúció vége:
Magellan Crux

Sp