Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Tévedésben vagy, mert sokan, sokféleképpen értelmezik ezt a két betût. Még itt is. Ha nem így lenne, nem tettem volna fel a kérdést.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a CC és a DH közé bejött néhány más stílus is.

Aha, értem. De hát hogy írjam le jobban? Nekem a DH az, mikor az ember megy lefelé gyorsan, néhol lassabban, technikásan, kövek, gyökerek, néha elesel, nembaj fölállsz, föld van a szádban és véres a lábad, leérsz és örülsz, hogy még élsz. Hát ilyesmi. Te hogy írnád le? Nem akarok 5m-es épített ugratókon röpködni, meg superman figurákat nyomni, csak bunny, amikor jól jön ki, vagy kell. Próbáljam tovább pontosítani?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Hmm... lehet...Akkor talán építeni kéne egyet, ha most csak ennyi a keret. Mit gondolsz? Mondjuk az elején lehagyom a telót -átmenetileg no DH-, 100 alatt egy jó váz/váltók/fékek kombinációt ki lehet hozni csapágyakkal? Mondjuk a felni is lehetne átmeneti, amig nem megyek komolyabb terepre. Ennek lenne értelme?

az már korrekt lehet, vagy a Tigger által említett Kona se lenne rossz.. ha tényleg a zúzás érdekel jobban akkor PX vagy Hardy ebben az árkategóriában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tekernék felfelé is, igen

akkor esetleg nézd meg ezt , hátha van még belõle és tán még egy kis engedménnyel majdnem belefér a kilóba:
http://www.xfactorne...&c=Kona&id=1084

komplett specifikációt nem tudom hol találsz róla, spec magyar piaci modell volt, csak a papír katalógban volt benne.....kapsz egy masszív vázat, tekerhetõ geóval, meg egy alap szereltséget, amit folyamatosan fejleszthetsz....
vagy az említett polar x, hardy alapmodellek, bár azokkal nem lesz nagy élmény fölfelé tekerni...

ha meg csak tempós lefelé döngetés van tervben letörések és egyéb ugrálás nélkül akkor egy masszívabb cc/túra gép is jó. pl tavalyi magellan polaris bele is fér a kilóba, 120 ba egy serpens is.....
ha küldöd neki telója egyiknek sem lesz örökéletû de kezdetnek jó...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

ha nem sértõdsz meg a 100 nagyon halovány.. akkorhogyan is nézzük 100 alatti gépet ha bármelyikünk is tud mondani ,ami bírja a keményebb pályákat(a teló nem fog kotyogósodni, a fék megállít mindenhol) annak fizetek néhány sört.. tudom ,hogy csak alapnak kellene DE leamortizáldnád mire komolyabban építenéd. MAX: Hardyra vagy PolarX re tudok gondolni de ezek nemDH gépek. csak szokták arra is használni.

Hmm... lehet...Akkor talán építeni kéne egyet, ha most csak ennyi a keret. Mit gondolsz? Mondjuk az elején lehagyom a telót -átmenetileg no DH-, 100 alatt egy jó váz/váltók/fékek kombinációt ki lehet hozni csapágyakkal? Mondjuk a felni is lehetne átmeneti, amig nem megyek komolyabb terepre. Ennek lenne értelme?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintem butaság lenne itt most egy egyszerû fogalmon rágódni. Itt valószínûleg mindenki tudja, mit jelent a DH, nem túl bonyi.

Tévedésben vagy, mert sokan, sokféleképpen értelmezik ezt a két betût. Még itt is. Ha nem így lenne, nem tettem volna fel a kérdést.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a CC és a DH közé bejött néhány más stílus is.

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Tekernék felfelé is, igen

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Szerintem butaság lenne itt most egy egyszerû fogalmon rágódni. Itt valószínûleg mindenki tudja, mit jelent a DH, nem túl bonyi. Pl lejönni a Tündérsziklánál, vagy a libegõ alatt -most hogy írjam le? Nem adtam nevet a pályáknak...Mint már írtam, egy megbízható alapgépre lenne szükségem, amit továbbfejleszthetek a késõbbi igények szerint. 7 éve nem lejtõztem, nyílván nem a legextrémebb helyeken fogom kezdeni, 70 km/h-val. Feleslegesen nem akarok pénzt kidobni, olyan gép kell, aminek nem kotyogósodik ki a telója 2 hónap alatt, nem tekerednek meg a fékbakjai 10 nap múlva, ha ugrok vele egyet, nem lesz szögletes a kereke, fog a fékje, stb.

ha nem sértõdsz meg a 100 nagyon halovány.. akkorhogyan is nézzük 100 alatti gépet ha bármelyikünk is tud mondani ,ami bírja a keményebb pályákat(a teló nem fog kotyogósodni, a fék megállít mindenhol) annak fizetek néhány sört.. tudom ,hogy csak alapnak kellene DE leamortizáldnád mire komolyabban építenéd. MAX: Hardyra vagy PolarX re tudok gondolni de ezek nemDH gépek. csak szokták arra is használni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintem butaság lenne itt most egy egyszerû fogalmon rágódni. Itt valószínûleg mindenki tudja, mit jelent a DH, nem túl bonyi. Pl lejönni a Tündérsziklánál, vagy a libegõ alatt -most hogy írjam le? Nem adtam nevet a pályáknak...Mint már írtam, egy megbízható alapgépre lenne szükségem, amit továbbfejleszthetek a késõbbi igények szerint. 7 éve nem lejtõztem, nyílván nem a legextrémebb helyeken fogom kezdeni, 70 km/h-val. Feleslegesen nem akarok pénzt kidobni, olyan gép kell, aminek nem kotyogósodik ki a telója 2 hónap alatt, nem tekerednek meg a fékbakjai 10 nap múlva, ha ugrok vele egyet, nem lesz szögletes a kereke, fog a fékje, stb.

tekerni is akarsz (mondjuk hegyirányba) vagy csak feljutni vhogy, és lejtõzni ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Nem ártana tisztázni, hogy mit értesz DH címszó alatt.:chin:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Éppen ezért nincs szükségem össztelósra!

tényleg DH alatt mit értessz?? letörést ugranál? vagy mire gondolsz?

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Éppen ezért nincs szükségem össztelósra!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

NA! Ez az! ilyesmiket szeretnék megtudni, kösz! Hát amire nincs szükségem, az az optikai tuning... Nincs vmi jó ötleted, mi lenne a legjobb választás? Az össztelósokban is azért nem bízom, mert szerintem egy hátsó telós váz ebben az árkategóriában még csak optikai tuning, semmire se jó, csak gyengíti a konstrukciót... Vagy szerintetek nem?

de. 100 rugóból még egy össztelós CC vázat is nehéz kihozni..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem ártana tisztázni, hogy mit értesz DH címszó alatt.:chin:

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
NA! Ez az! ilyesmiket szeretnék megtudni, kösz! Hát amire nincs szükségem, az az optikai tuning... Nincs vmi jó ötleted, mi lenne a legjobb választás? Az össztelósokban is azért nem bízom, mert szerintem egy hátsó telós váz ebben az árkategóriában még csak optikai tuning, semmire se jó, csak gyengíti a konstrukciót... Vagy szerintetek nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltok, de már kezdek egyuttal pironkodni is, hogy fogalomzavarban vagyok, nagy bennem a tudatlanság. Hja. De talán az túlzás, hogy kizárólag össztelós váz kéne dh-ra -legalábbis annakidején nagyon ügyes srácok nyomták jól, anélkül... ok, versenyre nem árt egy zsír cucc, de egy kis fun-hoz talán nem kell 200 rugó. nameg túrázáshoz tárcsafék? hát, ok...
Egy masszív bicót keresek megbízható cuccokkal, ami alapját képezheti késõbbi fejlesztéseknek. Nekem még LX V-fékkel kellett elboldogulnom a lejtõn. De lehet, hogy amit akkor csináltam azt ma már túrázásnak nevezik :)

csak az az lx v-fék kb 2x lenyomja fékerõben azt a promax tárcsát.....az csak optikai tuningnak jó

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltok, de már kezdek egyuttal pironkodni is, hogy fogalomzavarban vagyok, nagy bennem a tudatlanság. Hja. De talán az túlzás, hogy kizárólag össztelós váz kéne dh-ra -legalábbis annakidején nagyon ügyes srácok nyomták jól, anélkül... ok, versenyre nem árt egy zsír cucc, de egy kis fun-hoz talán nem kell 200 rugó. nameg túrázáshoz tárcsafék? hát, ok...
Egy masszív bicót keresek megbízható cuccokkal, ami alapját képezheti késõbbi fejlesztéseknek. Nekem még LX V-fékkel kellett elboldogulnom a lejtõn. De lehet, hogy amit akkor csináltam azt ma már túrázásnak nevezik :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Promax túrázáson kívül szinte mindnere édeskevés...legalább egy BB5 kéne

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

....a Promax tárcsák épp elegek CC-re...

De abból is a leglightosabbra ;)

Amúgy honnan jött az ötlet, hogy ezt kéne déházni venni? Csak nem ilyennel toltad? Mert ez esetben kíváncsi vagyok, mit értesz DH alatt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Egy pár véleményre/tanácsra lenne szükségem. 7 éve DH-ztam hobbi szinten, most visszatérnék a témára, de egy nem túl drága keróval kezdve. Nagyon gyengét nem akarok venni, mert 2naponta szervizelni elég költséges/fárasztó dolog. Bármilyen hozzászólás segít, már nem vagyok túl up-to-date... Mi a véleményetek a 2007-es Gepida Sirmius-ról? 100 rugó alatt oldanám meg, max késõbbi fejlesztésekkel, tehát egy jó alapgép-ötletnek is örülnék.

Thx

Ha a Sirmiumra (link) gondolsz köze nincs a DH-hoz, abszolúte semmi.
25ös becsúszók, fékezéskor is hajlik, a Promax tárcsák épp elegek CC-re és ennyi, váz geometria sem erre van. Maratonokora jó és relatíve kényelmes.
Innen a Karaton Prot néz meg link, vagy gyûtjs még vmi olcsóbb össztelósra, bár következõnek árban Magellan Dneeb van talán, amit AM, de esetleg DHra is jó. link Esetleg ha szûkös a keret és nem nagyon fogod fejleszteni akkor Giant Canyon DS http://ebike.hu/term...rekpar/mtb/1121 Aztán kijavítanak a szakik ha tévedek :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Egy pár véleményre/tanácsra lenne szükségem. 7 éve DH-ztam hobbi szinten, most visszatérnék a témára, de egy nem túl drága keróval kezdve. Nagyon gyengét nem akarok venni, mert 2naponta szervizelni elég költséges/fárasztó dolog. Bármilyen hozzászólás segít, már nem vagyok túl up-to-date... Mi a véleményetek a 2007-es Gepida Sirmius-ról? 100 rugó alatt oldanám meg, max késõbbi fejlesztésekkel, tehát egy jó alapgép-ötletnek is örülnék.

Thx