Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Hali!
Egy totálisan nagy laikus vagyok, és egy érdekes kérdésem lenne :P Nagyon érdekes.
Szóval:
Egy erõsen túlsúlyos emberrel van dolgotok személyemben, akinek az egyetlen szeretett sportja a bicajozás. A gond csak a hátsó kerekemmel van, mivel valami olyan kéne, aminek a felnije és az agya nem görbül el túlzottam ekkora súlytól. Fõleg városi, néha városon kívüli biciklizésre használom.
Tudtok valami nem méreg drágát ajánlani? Vagy vegyek külön felnit, agyat, küllõket, és rakassam össze valakivel? Vagy van olyan komplett kerék, aminek mindhárom összetevõje erõs, és várhatóan nem készül ki egy kis menegetéstõl...
Bocsi a hülye kérdésért, de szerintem Ti értetek hozzá annyira, hogy tudok nekem segíteni :P
köszi
üdw
Ádám

mennyi az az erosen tulsuly?

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
meglatom hogy lesz penzem, es ha nem lesz annyi, akkor a fekkel kezdem a sporolast. telo mindenkeppen kell, es ha majd sokadszor all be az alkarom a fekezeskor, akkor valtok tarcsara. :)

catchke2ro

catchke2ro

újonc

• fórumtag
  • 10 posts
Hali!
Egy totálisan nagy laikus vagyok, és egy érdekes kérdésem lenne :P Nagyon érdekes.
Szóval:
Egy erõsen túlsúlyos emberrel van dolgotok személyemben, akinek az egyetlen szeretett sportja a bicajozás. A gond csak a hátsó kerekemmel van, mivel valami olyan kéne, aminek a felnije és az agya nem görbül el túlzottam ekkora súlytól. Fõleg városi, néha városon kívüli biciklizésre használom.
Tudtok valami nem méreg drágát ajánlani? Vagy vegyek külön felnit, agyat, küllõket, és rakassam össze valakivel? Vagy van olyan komplett kerék, aminek mindhárom összetevõje erõs, és várhatóan nem készül ki egy kis menegetéstõl...
Bocsi a hülye kérdésért, de szerintem Ti értetek hozzá annyira, hogy tudok nekem segíteni :P
köszi
üdw
Ádám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

megneztem, es valoban nem rossz. de ezen is kellene telot cserelnem, ami + 25000, es akkor mar 170 nem jarok. mizie altal javasolt magellan polaris pedig 160 ban allna meg teloval es tarcsafekkel. a kerdes csak hogy mennyivel jobb a felszereltsege az authornak (hajtas, csapagyak, felni). ezeket sajnos nem nagyon vagom. de nekem az author jobbnak tunik. mondjuk tarcsahoz az agyakat cserelnem kellene, ami ugye megint plussz penz. de mivel nem volt meg tarcsas cangam, ugyhogy ha azt mondjatok hogy az annyira nem fontos, akkor nem ragaszkodom hozza.

hát el lehet nélküle lenni, de 85-90 fölött azért jobb a tárcsa

én pl már úgy hozzászoktam a tárcsás "fékérzéshez", :) hogy most visszarasktam a merevfarúra az sd7-et és nagyon utálom ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
megneztem, es valoban nem rossz. de ezen is kellene telot cserelnem, ami + 25000, es akkor mar 170 nem jarok. mizie altal javasolt magellan polaris pedig 160 ban allna meg teloval es tarcsafekkel. a kerdes csak hogy mennyivel jobb a felszereltsege az authornak (hajtas, csapagyak, felni). ezeket sajnos nem nagyon vagom. de nekem az author jobbnak tunik. mondjuk tarcsahoz az agyakat cserelnem kellene, ami ugye megint plussz penz. de mivel nem volt meg tarcsas cangam, ugyhogy ha azt mondjatok hogy az annyira nem fontos, akkor nem ragaszkodom hozza.

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

evi 4000km-ert tekerek sacc, ennek azert nagyreszet aszfalton. nem nagy luxus ennyi penzt aldozni bicora (200eft-ot)?

Nekem egy 4 éves Author Traction-om van, és abszolút bevált, elég sok maratont végigmentem vele (nagyrészt esõs/saras) és semmi gond nem volt vele! Ennek okán én ajánlom neked a mostani Tractiont. 144.000, kicsit alkudsz, és sztem bõven jó bringát kapsz.
Másrészt én nem vennék tárcsaféket a helyedben, telejesen felesleges kiadás, egy V-fék (ha jó betéttel használod) akkor kiváló. Én vásárláskor a Tektro helyett Shimanora cseréltem a fékeket, és minden ok, ezt te is megteheted most.
Sztem nem érdemes 200k-t adnod bringára, ha az igényeid hasonlóak. Persze ez csak akkor igaz, ha nehezen tudsz ennyit rászánni.
Persze mindig csábítóak az egyre jobb gépek, de ilyen szinten nincs megállás, mindig lesz egy mégjobb, akármennyit szánsz rá.

Ja, mindehhez jön, hogy szerintem. :-) (csak hogy legyen ilyen vélemény is)

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
Sziasztok!

Kineztem magamnak egy Neuzer Courier bringat. Az uj sora szettel szereltet.
Az lenne a kerdesem, hogy mekkora vazzal rendeljem meg ha 175cm magas vagyok szerintetek? Ma kiprobaltam az elozo verziot ebbol az 52cm-es vaz volt, legalabbis ez volt rairva, de mintha kicsit kicsi lett volna, bar a srac azt mondta ez lenne az en meretem, mert ez 19.5'-esnek felel meg.
Koszi!
Udv:Balazs

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

ezt láttm kösz, csak nem tudom belõle összehozni pl

a cougar lx disc szereltségét
vagy a cougar pro disc árat....:)

szereltséget úgy kell hogy rámész a kis képekre az elsõ linken.
a cougarnal meg olyan az elírás hogy pro = xt, comp = lx
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
na ugy nez ki ma nem megyek melozni :)

viszont talaltam egy altrixot: http://www.akciohaz....productID=18032
telo az csere 318-asra azt tudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

bicajok: http://neuzer.hu/com...p?CategoryID=23
árlista: http://neuzer.hu/Use...ista-altrix.xls

ezt láttm kösz, csak nem tudom belõle összehozni pl

a cougar lx disc szereltségét
vagy a cougar pro disc árat....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

nézd meg az altrixokat is...

csak kéne vhol aktuális ár/szereltséget találni....

bicajok: http://neuzer.hu/com...p?CategoryID=23
árlista: http://neuzer.hu/Use...ista-altrix.xls

a thunder double elég jó és ott még a teló is maradhat esetleg (persze inkább csere tora-ra) és úgy kb 170 körülre jön ki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
nézd meg az altrixokat is...

csak kéne vhol aktuális ár/szereltséget találni....

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
akkor meg ez is versenyben van :)

a vasarlast kb. nyar vegere terveztem (vagy ha elobb meglesz a penz akkor akkor), tehat nem annyira surgos a dolog. de ki akarok kupalodni ilyen teren, mert nem akarok sz.rt venni.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

egyedul a vaznak a szine nem tetszik, de lehet eloben szebb. meg ha tenyleg annyival jobb akkor nem foglalkozom vele.

ezek a B+ cuccok jok ezekszerint? tarcsat azt tehetek ra? marmint nem kell agyakat cserelnem ugye?

vehetsz rá tárcsát. az agyak eleve tárcsásak rajta.
deore váltásnál meg tökre nem kell jobb

a serpens-sel csak az a baj sztem hogy plusz 70 ezret nem ér a polarishoz képest. minden tükugyanolyan kivéve a teló meg ahátsó váltót és váltókarok.
a telója meg jó hogy tora de a 289-es legalapabb, amiben semmi sincs.

szal mindenképp érdemes ezen így elgondolkodni.
én még mindig a polaris +hidr. deore + tora 318-at mondom neked és ezt 160-ból kihozod.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
koszonom a segitseget mindenkinek!!!
de most el kell menjek kicsit dolgozni, hogy legyen mibol vasarolni. :)
majd kesobb visszanezek. de csak az esti tekeres utan.

addig is respect

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

ha jobban körülnézel, -nem csak azt az egy árlistát- van ahol 169900 ft a listaára ---

na az zsir. akkor MAGELLAN 2007 - SERPENS LX DISC lx hajtomu cserevel 185000Ft-ert.

eloszor :whacky:
masodszor :whacky:
valaki esetleg mas otlet, variacio?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

de az nem 170 hanem 185 ezer

ha jobban körülnézel, -nem csak azt az egy árlistát- van ahol 169900 ft a listaára ---

ha meg lassan eljutunk a 2K felé már esetleg érdemes elgondolkodni az építésen, egy crux váz, tora teló, lx hmû, deore váltás, deore hidrás fékek, B+ kiegészítõk, mach1 felni, b+, nova, vagy lx agyakból fûzõtt kerekek, valahol 2K körül már kihozható....

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

na várjál én avid bb 5 -tfék rõl beszltem, amivel a serpens disc szerelve van...

de az nem 170 hanem 185 ezer

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

teló (nak látszó tárgy :) ) fék, hajtómû egyel jobb, de feljebb írtam egy szerintem jobb variációt....

értem, kösz a választ (és lemondok errõl a kósza álmomról:P)

hmm, ha ennyire nem passzosak az anyagiak, akkor talán érdemes lenne szétnézni a piacter.bikemag.hu-n

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

azt mondod, hogy a B+ V fek jobb a sole hidrafeknel? ennyire rossz ez a sole?
kesobb mennyibol tudok tarcsara valtani? az agyak maradhatnak, csak a feket es a fekkart kell akkor cserelnem?

na várjál én avid bb 5 -tfék rõl beszltem, amivel a serpens disc szerelve van...