Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
Most az hogy találtál magadnak azon ritka verzióból egy olyat, aki SZIVESEN elmegy veled bringázni, na õt nagyon becsüld meg.
De ha az "átlagosból" találtál, és csak kényszerbõl megy, akkor azt szerintem nem kell erõltetni, se noszogatással, se csúcsszuper bringával...döntsd el melyik van...
Nem ismerem se barátnõdet, se téged, az ez elötti postomat az "átlagos" csajokra értettem, amibõl tagadhatatlanul a legtöbb van.
Tégy amit jónak látsz. Ha mégis egybe akarsz venni neki gépet, akkor ajánlom a Dema nõi palettáját, XT szintû felszeretségig gyárt elég szép nõi bringákat, jó áron

Az hogy miért van kevés bringás csajból ebbe inkább ne menjünk bele, mert ez egy más, hosszabb téma.
Amúgy is kezdünk elhatárolódni a topic lényegétõl, szóval én offolok

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
na igen. ezért megkérném a kedves kollégát, hogy ugyan menjen már egy szokott kört a barátnõje bringájával, és gondolja át a dolgokat. nem azt mondom, a hajtásláncon lehet egy picit spórolni, mert alattuk nem csoffad le, de villán meg ilyeneken nem kellene.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

csajnak felesleges olyan jó gép (mégha a barátnõd is,és van rá keret) õ kezdetben nemtudja értékelni, mivel nem bringázik annyit, és olyan keményen, plussz nincs is benne a témában.(aztmondod neki dualcontrol és csak néz) ha meg megtetszik neki a dolog, akkor lehet fejlesztgetni.
én pl 80 körül vennék neki valamit, plussz hozzá 15-18 ért valami komplett bringás ruházatot

No ezért nincs sok biciklis csaj. Én utálnám ha kedvesemnek az enyémnél szarabb gépe lenne..

Ride everywhere.

.

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Jó de most olyan biciklivel nyomom ami eléggé starpa, szóval 1-1,5méteres letörést se bírna ki sokszor. Nyár vége meg még messze van. Van vagy 5 hónap addig. Majd meglátom, hogy ha megszeretem a Leader fox cocaine-t, és bírom is a merev vázat akkor nem veszek nyár végén össztelóst. Majd pár dolgot kicserélek a cocaineból ami nem fogja bírni, és marad is pénzem jövõre.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a hosszabb stucnit hagyjuk meg a tekerõs embereknek, ugrálásra magas emelkedésû, rövid stucni kell. mivel anyagi keretet nem írtál, de elégé biztosan kijelented, hogy csak nyár végégi kell, ezért szerintem az aprón nézz körül...

egy jó állapotú használt polarx, vagy valami alapabb ugrálós bicó (nem gagyi alkatrészekkel, de nem is a legdrágábbakkal) szerintem tökéletesen elég, hogy megtanuld kezelni a bicókat, és belejöjj a trükkökbe. aztán közben elhet ,hogy megszereted a kisgépeket meg a streetes trükköket, és nem bighitet vagy denebet veszel, hanem valami jobb kisbicót raksz össze magadnak. de egy nyárra új bicót semmiképp nem vennék, ha nyár végén tuti, hogy lecseréled...

nõi bicó: úgyis azt fogjuk megvenni, amit az asszony akar. és hiába mondod neki, hogy elméletileg jobb a -os stucni egyenes kormány sportos testtartás mászásnál, ha a (még) gyengus erõnléte miatt ezt a gyakorlatban felfele nem fogja érezni, csak azt, hogy inkább feltolja, majd kicsivel késõbb lefele menet, hogy nedvesedik a cicanaci, mert mindjárt átborul a szuperalacsony kormányon bringástól...

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
jó, de a hosszú stucni könnyebben eltörik nem? mert inkább 1-2mes letörésekre meg ilyen helyekre kellene. a mostaniba párszor már bevertem. de nem volt vészes.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

helló.
180cm körüli magas vagyok és 65kg. szeretnék végre egy normális bicót összerakni. vázméretre lennék kiváncsi. Haver 14"-os leader foxra akar rábeszélni mert azt tud olcsóbban. nyár végéig kellene csak, akkor váltok magellan denebre vagy spec. bighit-re. Tekerni nem kellene sokat inkább csak hegyrõl le, 2 (max.3) méteres ugratásokra, dirtre. most egy szar össztelósom van és full le van engedve az ülés, kb úgy ülök ezen mintha a 14"os leader foxon ülnék. sokszor beverhetem-e a lábam a kormányba mondjuk?

hosszú stucninál nem

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
helló.
180cm körüli magas vagyok és 65kg. szeretnék végre egy normális bicót összerakni. vázméretre lennék kiváncsi. Haver 14"-os leader foxra akar rábeszélni mert azt tud olcsóbban. nyár végéig kellene csak, akkor váltok magellan denebre vagy spec. bighit-re. Tekerni nem kellene sokat inkább csak hegyrõl le, 2 (max.3) méteres ugratásokra, dirtre. most egy szar össztelósom van és full le van engedve az ülés, kb úgy ülök ezen mintha a 14"os leader foxon ülnék. sokszor beverhetem-e a lábam a kormányba mondjuk?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Szerintem azért a nõi nemet nem kéne lebecsûlni!!Miért ne érdemelhetné meg a minõségi cuccokat illetve tud(hat)ná hogy melyik alkatrész mire és neki miért jobb a másiknál független attól hogy mennyire használja ki a technológi adotságait.
Ha nekem is lenne olyan barátnõm aki szeretne belekóstolni a bringázásba és velem együtt bringázni és lenne rá anyagi keret énis megvenném neki még ha 300.000 Ft ba is kerülne.Ennyi.

egyetértek. végre valaki aki nem kezdi fikázni az egészet. idéznék Wass Alberttõl, de sértõdés lenne belõle...:P

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

csajnak felesleges olyan jó gép (mégha a barátnõd is,és van rá keret) õ kezdetben nemtudja értékelni, mivel nem bringázik annyit, és olyan keményen, plussz nincs is benne a témában.(aztmondod neki dualcontrol és csak néz) ha meg megtetszik neki a dolog, akkor lehet fejlesztgetni.
én pl 80 körül vennék neki valamit, plussz hozzá 15-18 ért valami komplett bringás ruházatot

Szerintem azért a nõi nemet nem kéne lebecsûlni!!Miért ne érdemelhetné meg a minõségi cuccokat illetve tud(hat)ná hogy melyik alkatrész mire és neki miért jobb a másiknál független attól hogy mennyire használja ki a technológi adotságait.
Ha nekem is lenne olyan barátnõm aki szeretne belekóstolni a bringázásba és velem együtt bringázni és lenne rá anyagi keret énis megvenném neki még ha 300.000 Ft ba is kerülne.Ennyi.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Bocs, akkor 1 helyett legyen 2-3 éves.
Régen egy bringára egy szettbõl pakolták fel az alkatrészeket. Egy XT-s montin pl. még a kormánycsapágy, vagy pedál is XT volt. Vagy Altus, de abból is teljes szett. Nem volt ebbõl ezt, abból azt keverés.

most meg mi van? veszel egy konát vagy valamit 300-400 ezerért és kapsz egy deore agyas kereket. amivel semmi baj, de +10ért xt van benne. az a bajom hogy agyatlanul spórolnak a cuccokon

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ami újonnan 160, odaadnak 60-70ért. mer' nem. komplett bringából meg még nem láttam olyat, hogy minden stimmeljen rajta. ezt értsd úgy, hogy még 300-400 ezer forintos bringákon sem.

Bocs, akkor 1 helyett legyen 2-3 éves.
Régen egy bringára egy szettbõl pakolták fel az alkatrészeket. Egy XT-s montin pl. még a kormánycsapágy, vagy pedál is XT volt. Vagy Altus, de abból is teljes szett. Nem volt ebbõl ezt, abból azt keverés.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Én most raktam össze kedvesemnek egy gépet. Igaz kerekek, meg a két Vfék az volt itthon, de a többit a piactérrõl vettem, meg a dekából. Kb 45bõl jött ki, amit ráköltöttem.
http://pix.bikemag.h...6155_resize.JPG
http://pix.bikemag.h...6154_resize.JPG
http://pix.bikemag.h...6123_resize.JPG
http://pix.bikemag.h...6124_resize.JPG
http://pix.bikemag.h...6125_resize.JPG
http://pix.bikemag.h...6126_resize.JPG
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Ezzel rá lesz kényszerítve.

nemtom neked milyen bnõd van, de ez a rákényszerítés dolog nekem eddig semminél nem jött be :D
amúgy a csukló miatt tényleg érdemes vmi jó telót venni (meg markolatot és kesztyût)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

terhelem rendesen a bringás elmélettel :) és eléggé tudja hogy mit akar.
jó villa, könnyû canga, rapidfire karok. és tudja értékelni, hidd el.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Teker veled annyit és olyan szinten hogy megérje 160-ért bringát venni neki?
(mármint ahhoz képest hogy 60-70-esben is gondolkozol)

Én egy régebbi 16-os polaris vázra építettem bringát bnõmnek (alivio, rst-gila stb).
kb havonta 1x eljön velem egy kocabicajozásra.

Amire sokat költöttem a fejvédõ volt :)

Ezzel rá lesz kényszerítve. na igen, a sisak:D:D:D a jó villa fontos, mert mûtötték a csuklóját, szóval azon nem spórolnék. másrészt meg saját példámon okulva egyszer akarok bringát venni, nem folyamatosan cserélni. (2 év alatt most építem a 4. bringámat, és eddig mindegyikre azt mondtam, hogy ennél jobb nem kell.:) )

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
160: magasság is, meg leírt felszereltséggel az ár is.
használtért elvbõl nem adnék annyit, amúgy meg egy xt-s magellan van 90ért- azért talán. azzal meg baromira nem értek egyet, hogy egy egy éves bringát, ami újonnan 160, odaadnak 60-70ért. mer' nem. komplett bringából meg még nem láttam olyat, hogy minden stimmeljen rajta. ezt értsd úgy, hogy még 300-400 ezer forintos bringákon sem. valami mindig kilóg lefele. ez azért lett így összeválogatva, mert semmi sem szar és semmi sem "túl jó" a gépen.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Feltételezem, hogy nem a nagykerbõl veszi az alkatrészeket, tehát saccra egy 130ezerért, boltban megkapható géppel egyenértékû lesz a sajátjának tudása. Ez kb. egy enyhén tuningolt Polaris. Mennyiért is lehet kapni a pár éves darabokat? Közel féláron. Legalábbis nekem annyit érne meg.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Ami újan, alkatrészekbõl építve 160-ba kerül, az használtan (kb. 1 évesen) ér 60-70-et.

mutass már egy ilyet az apron pls :)

amúgy amiket írt alkatrészeket, tuti nem kapja meg használtan 60-70ért.
de sztem rbalint88 sem ilyen felszereltségben gondolkozik amikor 60-70-es
használt bringát nézne.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077