Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Amit mizie linkelt az még tetszene is csak épp nem az én méretem.És mondjuk sima fékekkel lehet hogy egy 30e-el olcsobb is lehetne.
Én erröl beszéltem,hogy vannak olyan bringák amik jo felszereltségüek,de komolyabb használatra kialakitva, akkor az én lightosabb igényeimnek a gyengébb szettekkel is jo lenne.Minek legyen rajta hidrás tárcsafék 40-ért ha a sima is megfelel és miért legyen deore vagy jobb szett ha annak a terhelésnek az alivio is jo.Ezekböl az "aproságokból" sulyos pénzekkel lenne olcsobb.
A mizie által linkelt gépnek ugyan olyan vázkialakitása van mint a Beastnek akkor mitöl jobb az egyik a másiktol?Ugy tudtam, hogy ez a 4 pontos felfuggesztés a legjobb.

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok,

megvettem az intersportból a GENESIS MENTOR biciklit.
Mi a véleményetek róla?
Megérte a 90K?
Megbizható ez a bicikli?
Mehetek vele erdei, hegyi bringázásra?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Az össztelos az a kényelem miatt kell nekem, mint irtam nem érdekel hogy mennyi energiámat nyeli el, ha elfáradok megállok.Amugy a tracking nem az én stilusom és a földut is elég rossz ha a megszáradt traktor csapába kell menni több kilométert vagy kiáló kövek nagyobb kátyuk stb. amin a telo azért segitene.
A garit ugy értettem ha tényleg meghibásodik akkor cserélnék ki nem azért mert nem tetszik( bár volt egy tárgyalásom, hogy a beast-et a váz és a telokon kivül mindent átszerelni hogy lemenyjen az ára 100k körülre csak nem tudtak rendelni belöle)

issimus:
Sajnos az általad linkelt gépek nekem iszonyat drágák és elvböl sem vennék ennyiért biciklit ha lenne sem, nálam a felsö határ 150 max. egy bringára, affölött motor, 1 milla felett autó.

Amugy köszi a segitséget majd valami lesz a nyárra.

Nekem 370 volt a fullym, úgy, hogy a váz és fékek használtak, és mindent pofátlanul olcsón vettem hozzá... tény, hogy nem a legolcsóbb cuccokból, hanem egységesen syncros kiegészítõkkel, de más márkával se nagyon ment volna lejjebb.

Használtakat lehet venni már elég jókat, én 130ért láttam egy jót, igaz az neked kicsi lenne. Kis ráköltéssel új állapotú bringa lenne 150bõl.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
Repvez:

az a baj, hogy sajna egy jól használható (értsd, olyan alkatrészekkel, amik tényleg
használhatóvá tesznek egy össztelós bringát) bringa 250-300-nál kezdõdik.
Az alkatrészek miatt amik rajta vannak nem lesz olcsóbb.
És sajna szükség van egy jól kitalált vázra és egy elsõ és egy hátsó teleszkópra.
ez a három már önmagában min. 120e Ft.

Ha ezek közül vmelyik nem elég jó, akkor semmit sem ér a rendszer...

Ha mindenképpen ragaszkodsz az összetlóshoz, akkor használtban találhatsz
min. 150-ért jobb darabokat (pl: http://piacter.bikem...=133148&cat=500)
olcsóbban sajna nem.

amit 100-ért megvehetsz és össztelós az sajna csak a szemnek szép,
de használhatóságában nem jó.

100-nál kezdõdnek(!) a túrára is alkalmas merevfarú(!) gépek,
úgyhogy ennyiért használható összetlósat sajnos nem kapsz.

Hirons:

Nagyon hasonlóak ezek a bringák, amelyik jobban tetszik azt válaszd.
Szerintem a Mali egy kicsit talán jobb mint a többi.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

radu10

radu10

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
repvez nekem egy kellys scorpiom volt amig el nem lopták :( ez 80 ropi volt 3 éve és elég jol gyürtem terepen a 80 as telo elég szépen dolgozott alattam pedig 95 kilo vagyok szoval inkább vegyél merevvázast egy fasza elsõ teloval és nem lesz gondod a terepen sem

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Az össztelos az a kényelem miatt kell nekem, mint irtam nem érdekel hogy mennyi energiámat nyeli el, ha elfáradok megállok.Amugy a tracking nem az én stilusom és a földut is elég rossz ha a megszáradt traktor csapába kell menni több kilométert vagy kiáló kövek nagyobb kátyuk stb. amin a telo azért segitene.
A garit ugy értettem ha tényleg meghibásodik akkor cserélnék ki nem azért mert nem tetszik( bár volt egy tárgyalásom, hogy a beast-et a váz és a telokon kivül mindent átszerelni hogy lemenyjen az ára 100k körülre csak nem tudtak rendelni belöle)

issimus:
Sajnos az általad linkelt gépek nekem iszonyat drágák és elvböl sem vennék ennyiért biciklit ha lenne sem, nálam a felsö határ 150 max. egy bringára, affölött motor, 1 milla felett autó.

Amugy köszi a segitséget majd valami lesz a nyárra.

Hirons

Hirons

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

bicikli vásárlás elõtt állok és bizony elkelne a segítség mert sajna nem nagyon vagyok járatos a témában.

nem mindennapos használatra kellene, inkább hétvégi erdei-hegyi bringázgatásra. a lényeg, hogy megbízható, relatíve strapabíró gép legyen.

a keret sajnos eléggé limitált, de mivel a bringaboard-nál most 15% kedvezményt adnak e.p. tagoknak, az ottani 60K körüli gépeket nézegetem.

DEMA CASIDA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1258

GEPIDA MUNDO 400
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1107

GIANT ROCK:
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0690

KELLY'S VIPER
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1046

Magellan Hydra TX30/7 RST2008
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1550

MONGOOSE ROCKADILE AL
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0628

MALI COBRA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0750

Szerintetek?
köszi: Hirons

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
gyári felszereltséget max nagyon jó boltban cserélnek KIZÁRÓLAG a vásárláskor. akkor is olyan áron számítják be a régit, minthe kb nem is lenne. a gari nem arra van, hogy késöbb kicserélhesd, ami nem tetszik.

mondjuk továbbra sem értem, hogy aszfaltra és döngölt földre minek össztelós bringát venni? akkor inkább egy jobb merevvázas használható elsõ telóval és két ballonosabb külsõ. azért nem az a mérvadó, hogy egy kristálymerev xc versenyvázat kipróbáltál. meg kell nézni az erre a célra tervezett vázakat. megkockáztatom, hogy erre a célra mégcsak nem is montit venék, sokkal inkább a cross irányba kezdenék keresgélni. 28-as picit mintás keskeny gumi és 60-80-at mozgó teló. sokkal jobban éreznéd magad mint egy össztelós 16-18 kilós montit tekerve, ami reménytelenül pogózik sík terepen is.

ebben az árkategóriában azért nem az a cél, hogy a bringa "jó" is legyen, inkább csak olcsó. nem gondolkodnak azon és nem tesztelteik a versenyzõikkel ... :)

de ez csak az én véleményem, továbbra is él a mondás, hogy mindenki a maga kárán ...

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Ha nem akrasz "kemény" terepen menni, nem biztos, hogy a helyedbe összelós bringában gondolkodnék. Inkább egy merevvázas montit vennék egy jó elsõ villával és egy jó telós nyeregcsõvet hozzá. Azzal tulajdoképpen egészen jól el lehet lenni, murván. Egy jobb nyeregcsõnek 40-50 milliméteres utja van. Ha sziklás terepen megy az ember mondjuk az Alpokban oda már kell egy összetelós, de normál magyar erdei vagy hegyi utakra azért anniyra nem. Tény, hogy az összteló a kényelem miatt elég sok energiát megspórol, de ugyanakkor el is vesz, mivel a váz "beleng". Szóval egy jobb hardtail mountainbike lehet jobb lenne...

Hogy miért nem mindegy a váz, és a teleszkópok között összecsiszolódás, az azért van, mert a bringás cégek legtöbb esetben vásárolják a vázat. Vagyis terveznek valami, vagy éppen a raktáron lévõ készletbõl vásárolnak és arra építik a bringát. Kevés olyan cég van, aki maga is gyártja a vázat és esetleg kisérletezik. Pl. olyan neves márkák is mint a KTM teljesen ismeretlen távol-keleti cégtõl veszi a vázat.

Amit esetleg ajánlanék és "viszonylag" olcsó:

Focus Bud
Cube AMS Comp
KTM RC 4.0
Red Bull Factory 500
Scott Genius MC-40
Merida AM 3000
Simplon Lexx válaszható felszereltséggel

A két legolcsóbb megoldás a két csomagküldõ német bringagyár a Fat Project és a
Canyon. Itt egészen jó áron lehet egészen ütõs bringát venni. Csak ugya nem tudod elõtte kipróbálni... Viszont Pl. a Canyon Nerve XC a teszteken egészen jól teljesített, szóval nagy zsákbamacska nem lehet.

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
nem akarok meddö vitát inditani, de mivel eléggé behatárolt az anyagi keret ezért probálok egy kompromisszumos megoldást kihozni olyanok segitségét kérve aki ért hozzá.

"nagyjából az a különség egy olcsó össztelós és egy drága között mint egy 10e-res teszkóbájk és egy 100e-es magellán polaris között."

Én pont egy ösztelos teszkobájrol váltanék egy 100es-re igy nekem az is nagy elölépés lenne.Pedig a mostanival is minden gond nélkül végigmentem a balatoni körturát.
Igaz azt elfelejtettem leirni,hogy durvulás meg árkon-bokron dologra nem használnám.Csak müut és kitaposott murvás földuton.Igy az ottani igénybevételt azt az alapnak is birni kéne.

issimus
Az ilyen magyarázatokat hiányoltam eddig.Mivel én nem értek hozzá igy jol jön a magyarázat hogy mi miért jo vagy nem.Amugy én azt gondoltam, hogy egy gyári bringánál gondolnak az ilyenre, hogy harmonizáljanak a telok egymással.Azért irtam, hogy kicsinyenként cserélgetném benne az alkatrészeket,gondolom,hogy nem döglik meg 1 honap alatt.Amugy meg arra valo a gari hogy pár évig cseréljék vagy ráfizetéssel jobbra.

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Én is most akarok venni egy összetelós bringát és eléggé beleástam magam a témába. Az össztelósok esetében a két teleszkóp jelenti a problémát. Egyrészt legyen legevõ-olajos teló (Pl. a Kelly Beast az elsõ olajos telóval, hát... hagyjuk is. ) Ezeknek harmonizálniuk kell egymással máskülönben nem ér semmit az egész. Ha nincsenek összehangolva a vázzal megrövidül a telszkópok útja. A két telónak olyan minimum 120-130 milliméter között kell dolgozniuk. Ráadásul minimum Deore LX-es felszereltség kell ahhoz, hogy idõtálló és minden körülmények között mûködõképes legyen. Ha ezeket összeveszem akkor 300 ezer alatt nem szabad összelós bringát venni. Vagyís szabad, de városi használatra. Sziklás, meredek terepen ugyanúgy szétrázza a segged, mint egy merev bringa. Ahogy a német teszteket olvasgattam, az elfogadható árkategóriában a Rock Shox Revelation és a Monach 4.2-es kombinációja egésze jó.

Másrészt a binga legyen minnél könnyebb, de ugye, két teló, tûárcsafék stb. szóval azért 13 kilo körül kell számolni igy is.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha nem hiszed el az tapasztaltabbak szavát, akkor megveszed és majd rájössz magadtól ... ;)

rugóstag általában a leggagyibb kategoriából kerül ki, ami vagy elromlik (se alkatrész, se szervíz nincs aki megcsinálja) vagy annyira nem lehet hozzád lõni, hogy csak szenvedés lesz a tekerés. (melyikkel utaznál szívesebben 1000 km-t, egy fapados suzukival, vagy egy fullos bmw-vel? én próbáltam mindkettõt ;))

nagyjából az a különség egy olcsó össztelós és egy drága között mint egy 10e-res teszkóbájk és egy 100e-es magellán polaris között.

attól hogy ráraknak xt alkatérszeket meg egy reba telót a váz még nem lesz jobb, csak a bringa kerül 3x annyiba. de lesz pár jó alkatrészed :)

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Azért kérdezek,mert nincs összehasonlitási alapom, igy azt sem tudom melyik márka jobb vagy rosszabb.Eddig csak 10k körüli bringáim voltak, de most szeretnék egy komolyabbra váltani.De ahogy látom eléggé kifordult a világ magából pár év alatt, most már aki nem fél millábol akar venni bicajt azt már lenézik.Ezért nincs normális bringa 100k körül mert vagy megveszik a drágát vagy vesznek gagyit.Pedig tudnának csinálni ha több igény lenne rá és nem hajtanák el az embereket azzal hogy ilyet ne vegyél mert az nem jo.Egy szuzuki is épp ugy elvisz bárhová mint egy BMW csak nincs légkondi meg cdválto.
Nekem sincsenek nagy igényeim, nem érdekel a suly vagy hogy lassabb meg elnyeli az energiát stb...A lényeg hogy hosszu turán is kényelmesen üljek végig rossz utakon is anélkül hogy a hátam vagy a seggem szétmenne.Probáltam haverom komolyabb merevfaru meridáját,de nem tetszett.
Azt meg még mindig nem magyarázta el senki hogy mitöl rosszabb a belépö szintü ösztelos bringa attol ami ugyan arra a vázra épül csak más szettel van felszerelve és 2-3-szor többe kerül.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha hosszú távra tervezed minimum a vázat, akkro semmiképp ne ebben a kategóriában keresgélj. gyakorlatilag jó össztelós váz nem nagyon van 130-150 alatt (újonnan). ennyiért komplett bringát venni nagy merészség, se a váz se a rugótag nem lesz tartós hosszú távon.

decathlon bringákkal mellesleg szvsz. nincs semmi gond, semmivel nem számítanak roszabbnak, mint egy hasonló kategóriás "neves" cucc. persze sznob kerékpáros körökben ki fognak köpni a hátad mögött :) de ez mint mezei kerékpáros gondolom nem annyira izgat. + nagyon nézném az évvégi leárazásokat a dekában, brutális akciók vannak. ;)

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
"Egy biciklit mi másra lehetne használni mint tekerésre."
Csak a kérdés , hogy Ki , és hogyan tekeri azt a kerékpárt. Nem lehet megmondani mit vegyél, mert az erössen személy függö kinek mi a jó. Ha teheted probálj ki minnél több félét, és aszerint dönts, ne mások véleménye alapján. Mert pl van olyan márka , és tipus amit agyba föbe dicsérnek, nekem mégsem ér semmit, egyszerüen nem illünk össze.
Szerk.: Talán azért jöttek elö azzal mit itrál, mert ebben az árkategóriában kapható fully-kat nem venném meg magam sem.

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Egy biciklit mi másra lehetne használni mint tekerésre.Azzal meg már minden forumon és topicban elöjöttek, hogy annyi pénzért egy jo merevfarut lehet venni,de soha nem arra válaszoltak amit kérdeztem.És csak azt irták hogy van jobb is,de példát nem irtak, hogy melyik lenne az.A lényeg hogy mindenképpen egy jo össztelós alap (váz+telok) gépet szeretnék ami minél közelebb van árba a 100k-hoz.Aztán majd késöbb ha kell majd kicsinyenként fejleszgetek,de addig is tudjam használni.Eddigi kiszemeltjeim:
Mongoose otero comp '07
Kelly's Beast '08
Rockrider6.3
A kelly's-hez huz jobban a szivem egy kis butitás után, hogy beférjen a költségvetésbe,de állitolag most hiány van belöle és rendelni sem tudnak a közelembe lévö boltokba.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
1 bringa-témában járatlan ismerõs megkért h segítsek neki bicót választani, én meg az olcsóbbját nem ismerem.

Szal mit ajánlanátok 40 és 70E Ft között, laza kirándulásokra, városon belüli bóklászásra fõleg aszfalton?
Gondolom valami merevvillás MTB kéne.

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Sziasztok látom hogy most éppen a bevásárló üzletekben kapható bringákról meg a téma és lenne egy kérdésem ebben nekem is.A decathlonban lévö bikokról mi a véleményetek?Pontosabban a rockrider 6.2 vagy 6.3 változatról 128-ért.Esetleg ott lehet variálni a felszereltségen ,mert van egy kicsit drágább 9.1s változat 199-ért és hogy abbol egy kicsit visszabutitani, hogy max 150-böl megálljon?

Legfontosabb ugye, hogy mire is akarod használni a gépet. Szerintem , bár hansulyozom ez magán vélemény , annyi pénzért már jobb vétel is van, ha kicsit szánsz idöt rá meglátod magad is.

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok látom hogy most éppen a bevásárló üzletekben kapható bringákról meg a téma és lenne egy kérdésem ebben nekem is.A decathlonban lévö bikokról mi a véleményetek?Pontosabban a rockrider 6.2 vagy 6.3 változatról 128-ért.Esetleg ott lehet variálni a felszereltségen ,mert van egy kicsit drágább 9.1s változat 199-ért és hogy abbol egy kicsit visszabutitani, hogy max 150-böl megálljon?

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Igen jol jartal a ket bringaval, mert a 299 euros Theseus-on 51 euro a haszon. Szoval ha utana szamolsz, a bolt vesztett az akcion....

[quote name='Sziszó']Az oldalukon meglehet nézni az aktuális akciókat (tényleg 150e az element) ill. van külön kerékpáros katalógusok is. http://www.interspor...ex.html?lang=hu

én két theseust vettem márciusban (egyiket barátnõmnek) akkor még volt egy olyan akciójuk is hogy ha kettõt veszel az olcsóbb féláron van. Így 60e-ben lett darabja. A felni, az elsõ agy, meg a gumi elég tré (hátso agy az shimano, asszem Acera), de szerintem ennyit megért bõven.
Csalóka a felszerelésük is, mert nem minden LX rajta, pl az elsõ váltó az sima Deore, a hajtás sr suntour epicon...... de eddig nincs gond vele, igaz még csak városban hajtottam, de nem is durvulásra kellett.