Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
"...mert van rajta olyan rugós izé mint a tiéden! meg ez villámos is. meg sárga is."
mondta az ötéves Flóra, aki transformers fan.. 20asra való kölök nincs a háztartásban, faternak a kocka tetszett, meg nekem is.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
20"-os gyerekbringa projekt...

Kona Makena: http://www.mountainb...id_product=9972

Cube Team Kid: http://www.chainreac...x?ModelID=30612

Speckó Hotrock: http://www.mountainb...id_product=8554

Ó mondd, te kit választanál?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Szeretnék egy jó kis mountain bike-ot.Nem valami nagyon profi cuccot,de nem is a legócskábbat.Olyasmit amivel tudok kicsit õrültködni az erdõben,meg városban is tudom hajtani.Kb.400 Eurót szánok rá.Kezdõ vagyok,szóval nem nagyon vagyok még otthon a bringa témában.Már keresgéltem,és találtam egy Kellys Quartz modellt tárcsafékekkel,meg KTM Chicagot.Szóval azt szeretném kérdezni a hozzáértõktõl,hogy melyik bringát javasolják a kettõ közül,vagy van-e jobb 5letük,hogy miféle bicajban gondolkodhatnék még...Ja,meg még azt is megmond6ná valaki,hogy a Kells Quartz-nak,van-e valami köze az amerikai Kellys-hez? Köszi elõre is.

A Quartz nem a legjobb választás, és érdemes megfontolni pl az apróban lévõ gépeket mert ott is vannak új (vagy majdnem új) bringák. vagy esetleg a vaterán is van elég sok nagyon jó ajánlat.

pl: http://www.vatera.hu..._123637250.html

(jah és nem az én bringám mielõtt, valaki szólna)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

bizsu1

bizsu1

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Kösz a tanácsokat
Még egy apró kérdés mi a vélemény a CUBE kerékpárokról? cross trekking vonalon.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Szeretnék egy jó kis mountain bike-ot.Nem valami nagyon profi cuccot,de nem is a legócskábbat.Olyasmit amivel tudok kicsit õrültködni az erdõben,meg városban is tudom hajtani.Kb.400 Eurót szánok rá.Kezdõ vagyok,szóval nem nagyon vagyok még otthon a bringa témában.Már keresgéltem,és találtam egy Kellys Quartz modellt tárcsafékekkel,meg KTM Chicagot.Szóval azt szeretném kérdezni a hozzáértõktõl,hogy melyik bringát javasolják a kettõ közül,vagy van-e jobb 5letük,hogy miféle bicajban gondolkodhatnék még...Ja,meg még azt is megmond6ná valaki,hogy a Kells Quartz-nak,van-e valami köze az amerikai Kellys-hez? Köszi elõre is.

mivelhogy, tót cég így nem sok

amerikai kellys milyen iparban nyomul ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Kezdesnek jo a Kellys Quartz is (nincs koze az amerikai ceghez ugy tudom),
de ha teheted akkor a Magellan Polaris Deore Disc, szerintem ezzel jobban jarsz (mar csak azert is, mert ez magyar).
A KTM-nel a marka nevet is meg kell fizetni, igy ar teljesitmenyben nem hiszem, hogy a legjobb vetel lenne.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem néz szét az apróban ha a használt is megfelel mert nagyon lenn vannak az árak
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Csi

Csi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok
Köszi az ötleteket valószinü a merida crossway 500-800 a nyerõ de a kérdésem a következö . V fék vagy tárcsa ?

ha jól emléxem ezeket a modelleket még elég hulladék tárcsafékkel szerelik , szal inkább v fékes.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

V fék vagy tárcsa ?

Ha rám hallgatnál, akkor ezen sem kéne morfondíroznod.:)

bizsu1

bizsu1

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok
Köszi az ötleteket valószinü a merida crossway 500-800 a nyerõ de a kérdésem a következö . V fék vagy tárcsa ?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

szerintem próbálj meg keresni tavalyi 20" vagy 22" magellan corvust deore szereltséggel azt olyan 100-110 körül megkapod a maradlkból meg fullosra tudod építeni...(hajtómû és fékek cserések a többi teljesen jó

amúgy merida crossway pl (abból legalább elég rendesen van méretválaszték és gariban is jó)

én is ezt javasolnám de a Magellan Corvus Deore mellett jó választás még
a Kelly's Exquisite vagy a Gepda Alboin 500 CRS

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ja igen 196 cm magas vagyok 100 kg

Kösszi

Szerintem ilyen testalkattal vegyél pályakerékpárt és legyél sprinter!:wtf:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

akkor cross.
De mit ajánlatok milyen bringát érdemes venni ? Kb 150.000Ft ig

szerintem próbálj meg keresni tavalyi 20" vagy 22" magellan corvust deore szereltséggel azt olyan 100-110 körül megkapod a maradlkból meg fullosra tudod építeni...(hajtómû és fékek cserések a többi teljesen jó

amúgy merida crossway pl (abból legalább elég rendesen van méretválaszték és gariban is jó)

bizsu1

bizsu1

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
akkor cross.
De mit ajánlatok milyen bringát érdemes venni ? Kb 150.000Ft ig

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi

De mit ajánlanál ebben az árban, és az sem tiszta bennem nagyon hogy trekking vagy monti legyel.60% város lenne 40% terep .

milyen terep ?
csak dózerút vagy tecnikás köves gyökeres meredek ösvények ?

ha csak dózer akkor cross, ha igazi monti terep akkor célszerûbb egy igazi monti.

bizsu1

bizsu1

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi

De mit ajánlanál ebben az árban, és az sem tiszta bennem nagyon hogy trekking vagy monti legyel.60% város lenne 40% terep .

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

KELLY'S PHANATIC - KELLY'S 2009

Ja igen 196 cm magas vagyok 100 kg és hobby célra olyan max 150.000 Ft a keret a Kellys-t ebben az árban kapnám meg.

Kösszi

lebeszélnélek arról hogy a phanatic-ot vedd.
a 08-as exquisite-t most 95-100 ezerért megveheted és sztem
az hogy a deore helyett lx váltórendszer van rajta semmivel nem
lesz jobb (és csak ez a különbség a kettõ között). és az a fék amit a phanatichoz adnak az lófasz.
pláne 100 kilóhoz a kis virsli teleszkóppal sztem eleve nem kéne
tárcsafékben gondolkodni.

szal plusz 50-et költenél elég fölösleges dolgokra.
viszont ennyibõl kb fejleszthetnéd a bringát.
(pl egy trekking lx hajtómû elég jó lenne rá
mert ami eleve bennük van az nem túl meggyõzõ)

a ktm meg nagyon nem ér 150-et használtan

bizsu1

bizsu1

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok

Bringa vásárlás elõtt állok és lenne két kiszemelt bringa a véleményeteket kérem .

1 KTM Life Speed 2007 "hasznalt" de új
2 KELLY'S PHANATIC - KELLY'S 2009

Ja igen 196 cm magas vagyok 100 kg és hobby célra olyan max 150.000 Ft a keret a Kellys-t ebben az árban kapnám meg.

Kösszi

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

hali

köszi de ez kisé több mint a keret és nem bitos hogy össze tudok még sporolni anyit :(
ahol én nézegetem ott 120 ezer legalább vagy az körül mozog!
valami más vagy megéri a töblet pénz ta gép?

Itt mindegyik 100eft alatt van:
http://www.bigbike.h...es&cat=Magellan