Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Azt jól gondolom, hogy a 179 cm-es magasságomhoz az 55-ös váz a megfelelõ?

Szerintem nagy lesz, en 180 cm magas vagyok nekem 19-es kellys neos-om van szerintem 18-20-as lesz a te mereted (MTB-bol 18-as Kona blast van).

Kukcaman

Kukcaman

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hi!
Tegnap megvettem a Merida Sub 5v-t, remélhetõleg kibírja jó pár évig:D
Viszont bementem ma a helyi bringa boltba és olcsón láttam Gepidát.
Szóval ha valaki úgy dönt hogy olcsón akar Gepida Mundo 400-ast a tavalyi kiadásban azt megkapja 40800Ft-ért.

geza26

geza26

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Bocs, ezt nem írtad!

A kettõ közül egyértelmûen a tavalyi a jobb- ha még van belõle.
Kazettás hátsó agya van, nem menetes (jobb a csapágyazás, tengelyen jobb a terheléseloszlás tehát tartósabb kell legyen), és 21 helyett 24 fokozat.
A Crossway 20-V-hez hasonló trekking van pl. a budaörsi osanban, csak azon több az Alivio alkatrész.

Köszönöm a segítséget! Budaörs sajnos oda-vissza 400 km, megkérdezem még a helyi (18ezres város) boltokat, de árban tuti gyengébbek lesznek.

Esetleg az általad ajánlott 'osan-ban árult trekking-et webáruházban nem tudod megmutatni? Ha nem lesz más akkor marad a Merida 20V.

Köszönöm még1x!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

A Crossway 20-V-hez hasonló trekking van pl. a budaörsi osanban, csak azon több az Alivio alkatrész.

Én továbbra is ezzel értek egyet:

Kerékpárt a kerékpárboltból!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Olvastam, ezért választottam a két Meridát.

Bocs, ezt nem írtad!

A kettõ közül egyértelmûen a tavalyi a jobb- ha még van belõle.
Kazettás hátsó agya van, nem menetes (jobb a csapágyazás, tengelyen jobb a terheléseloszlás tehát tartósabb kell legyen), és 21 helyett 24 fokozat.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

geza26

geza26

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Elõször olvass! Elmúlt pár napban pont ez a kategória (trekking 70-ért) ment, megy.

Olvastam, ezért választottam a két Meridát. Ha jól olvastam, akkor ebben a kategóriában nagyjából azonosak a felszereltségek (olcsóbb mindenbõl). Kinézet alapján döntöttem, csak azt nem tudom, hogy a 2009-es Merida jobb vagy rosszabb annál 2008-nál amely tavaly drágább volt! (Eddig nálam a 2008-as 20V a nyerõ.) Anyagi megfontolásból nem vennék most drágábbat, majd ha sok gond lesz az olcsóbb alkatrészekkel esetleg cserélem.
A nem rég linkelt Kross is tetszik, de a Merida az jóval ismertebb márka és 1,5 kg-mal könyebb, 2. emeletre felhordásnál talán nem mindegy ezért döntöttem ezek mellett.

Aki másképp gondolja, nyugodtan írja, mert nem vagyok szakértõ a témában. :)

Azt jól gondolom, hogy a 179 cm-es magasságomhoz az 55-ös váz a megfelelõ?

Köszönöm!

jupakri

jupakri

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

ne ilyen adatok alapjan akard eldonteni

hasonlo arban hasonlo minosegu alkatreszeket fogsz kapni. menj be egy par boltba probalj ki egy par bringat es ne erdekeljen hogy melyiken milyen valtokar van. ha valamelyik kenyelmes es tetszik akkor vedd meg.

Teljesen igazad van.
Én is napokig bújtam a nettet, hasonlítgattam össze a felszereltségeket.
Kiválasztottam több modellt azonos kategórián belül.
Elmentem egy kerékpár üzletbe s egy jót röhögtem magamon.
Hiába néztek ki a képen (net + katalógus ) egyformának a kerékpárok, hiába gondoltam én hogy a 16-os vázméret lesz a megfelelõ: kipróbálásuk után derült ki számomra hogy teljesen más az érzet pl: egy Gepidán, mint egy Caprinon. Feleslegesen gyûjtöttem az infókat , úgy is a megtapasztalás döntött .

Kriszta

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ha tud valaki ajánlani ilyen árban jobb Cross biciklit (más gyártó is jöhet) azt is szívesen fogadom!

Elõször olvass! Elmúlt pár napban pont ez a kategória (trekking 70-ért) ment, megy.
Race, no Rest!

geza26

geza26

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hello!

Két Merida kerékpárról érdeklõdnék, hogy szerintetek melyik éri meg jobban az árát!

Merida 2009 - Merida Crossway 10 V vagy MERIDA 2008 CROSSWAY 20-V

Ha tud valaki ajánlani ilyen árban jobb Cross biciklit (más gyártó is jöhet) azt is szívesen fogadom!

Köszönöm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ne ilyen adatok alapjan akard eldonteni

hasonlo arban hasonlo minosegu alkatreszeket fogsz kapni. menj be egy par boltba probalj ki egy par bringat es ne erdekeljen hogy melyiken milyen valtokar van. ha valamelyik kenyelmes es tetszik akkor vedd meg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Azt vedd a javaslatok közül, amelyiknek tetszik a színe, 19-20-as méretben.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

floodbringer

floodbringer

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a bringavásárlási kérdésemmel kapcsolatos tanácsait. Persze mindenki más bicajt javasolt, de ez nem baj, gondolom az azonos áru biciklik között nincs nagyon nagy minõségi különbség. Mégis el kéne döntenem valahogy, hogy melyiket vegyem a sok közül, ezért még kérdezek egyet-kettõt, hátha tisztul elõttem a kép. Ha rossz helyen teszem fel a kérdéseket vagy hülyeséget kérdezek, elõre is elnézést kérek.

A vázzal kapcsolatban mondtátok, hogy arra figyeljek. 182,5cm magas vagyok, mekkora vázméretû bicajt vegyek?

Mennyiben számít a váz geometriája, mire kell vagy érdemes ennél figyelni?

Melyik a jobb: (ha lehet sorrendet megadva):
-váltó: Shimano Alivio / Shimano Deore / Shimano C051 / Shimano Deore XL / Shimano XT Top normal / Shimano Deore TN / Shimano M310 31,8 TS
-váltókar: Shimano Alivio / Shimano Deore / Shimano STEF50
-Lánc: KMC Z72 / Shimano CN-HG50
-Fogaskoszorú: Sram PG-830 / Shimano CS-HG40-8 11-32 / Sram-PG-850
-Agy: Joy Industrial / Gepida Alu gyorszáras / Shimano RM30 / Joytech / Formula QR / Quando / Altrix premium
-Középcsapágy: VP-BC73 cartridge/ Shimano BBUN26 monoblock
-Fék: Magura HS-11 / Gepida TX-202V / Merida-V / Avid SD3 / Tektro V
-Hajtómû: Shimano 191 / Truvativ Isoflow 28/38/48 / Shimano M311 48-38-28 / Truvativ FiveD

Illetve azt szeretném még megkérdezni, hogy miért jó a dupla falu felni?

Köszönettel:
floodbringer

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

helo
Van 70.000 ft-om. Szerintetek abból milyen bringát lehetne venni.Ami fontos hogy 24 sebességes legyen, elöl teleszkópos (ha lehet ne agy gagyibb fajta), minimum shimano alivio vagy jobb felszereltség, duplafalu felni és az sem hátrány ha aluminiumból van a váz.És amint irtam max. 70.000- em van rá és már májusban megszeretném venni. A bringa lehet 2008 vagy 2009-es is. ja és férfivázas legyen
elöre is köszi

Hello!

Esetleg Kross cross trekking bicó:
http://kross.hu/old/crowmeadow.html

Ebbõl van tavalyi is, ami annyiban különbözik, h nem alivio hátsó váltó van rajta, hanem acera, valamint kormányszarvval és teleszkópos nyeregcsõvel van szerelve. Ezen kívül az ára az csak 71.900 . Ha érdekel, délután dobok fel ide képet ezekrõl a tavalyiakról.

ha viszont montit keresel, akkor:
http://kross.hu/old/hexagonv4.html

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Kukcaman

Kukcaman

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szevasztok!
Ugy nez ki merida lesz hacsak nem tudnatok segiteni:
A felszereltsege a Merida SUB 5v-nek:
Váz: Kalahari Matts Alu6061 DT
Villa: Suntour M2000 50
Hajtómû: Suntour CW-T102-PBG 42-34-24 CG
Fék e/h: PromMax V-Fék
Váltó h: Shimano TX30
Váltó e: Shimano TZ30 42 31.8
Váltókar: Shimano RS31
Fogaskoszorú: Shimano TZ07 14-28
Lánc: Shimano CN-UG51
Agyak: Joytech QR
Pedál: XC Steel
Markolat: Merida
Kormány: X-Mission STEEL Rise 580
Kormányszár: Ahead 40
Nyereg: Merida Comfort
Nyeregszár: X-Mission Alu 27.2
Felni: Double Wall Black/CNC
Külsõ: CST C1391 1.95

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

helo
Van 70.000 ft-om. Szerintetek abból milyen bringát lehetne venni.

Cross trekkinget tudok, minden kritériumnak megfelel kivéve a teló (bár azt nem ismerem, vmi suntour) Alivio fékváltókar, hátsó váltó, 24 fokozat, dfalú felni Mach1, kazettás hátsó agy, aluváz. Budaörsi osanban.

Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Használtban érdemes szétnézni ilyen árban már.
70-ért nemrég láttam egy Klein-t olyan lilás festéssel.

Lett volna rá pénzem már itt figyel mellettem... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ne csodalkozz nagyon ha senki nem fog emailt irni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Inkább keress valami jó állapotú használt bringát.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Macii

Macii

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
e-mail címem petigaras@freemail.hu
(csak a sok buta figura miat nem látszik:D)

Macii

Macii

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok !

Kinéztem magamnak egy biciklit :Schwinn Csepel Tour országúti biciklit!
Találtam is egy helyet ahol megvenném ára:63000Ft egyeses kormánnyal szóval nem verseny kormány(amit sajnálok).Szerintetek megéri az árát vagy ha valaki tud hasonló árban egy jófajta országúti biciklit akkor az írjon e-mail címemre is nyugodtam :petigaras@freemail.hu