Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2009. June 15. - 18:50
CC-re szeretnék bringát venni, úgy 200k körül.
Pontosan még nem tudom, hogy milyet, Trek, v Cube között hezitálok.
Szerintetek melyik a jobb márka?
Posted 2009. June 15. - 15:41
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kerékpárvásárlással kapcsolatosan!
Egy ideje spinningelek és a közelmúltba felmerült bennem, hogy a jó idõ elérkeztével jobb lenne a szabadban tekerni.
Elsõsorban aszfalton kívánom használni a kerékpárt.
Valami jó minõségû strapabíró gépre lenne szükségem.
- 195cm magas vagyok,
- 138kg a testsúlyom.
Gondolom ekkora súllyal országúti kerékpár nem igazán jöhet szóba, ezért a trekking felé kacsintgatok.
Árkategória tekintetében olyan 100-120e-nél nem gondolom, hogy többet szeretnék költeni.
Köszi a segítséget elõre is!
Üdv.
Mr. Grizzly
Ahoy,
Nekem tudtok ajánlani valamit?
Vagy ezzel a súllyal esélytelen?
Dupla spinning órákat tolok, ergó a szívemet nem kell félteni!
Üdv.
Mr. Grizzly
Posted 2009. June 15. - 15:37
http://www.cube-bike...mkod=497&kezd=0
Sziasztok!
Új MTB vásárlás elõtt állok. Elég nagy a választék és én nem látom át a piacot.
Mi az amit megéri megvenni, melyik a legjobb ár-érték arányú bike?
Tudnátok ajánlani ~150ezer környékén hardtail-es v-fékes montit!?
Plusz még egy kérdés, esetleg tudtok boltot ahol elfogadják az üdülési-csekket és hogy milyen feltételekkel?
Elõre is köszönet.
Posted 2009. June 14. - 23:22
magellen polarisSziasztok!
Plusz még egy kérdés, esetleg tudtok boltot ahol elfogadják az üdülési-csekket és hogy milyen feltételekkel?
Elõre is köszönet.
kona fire mountain delux (bár ez diszkes)
http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
merida tfs 300
http://www.bikefun.h..._xc__sport.html
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. June 14. - 23:17
Sziasztok!
Elõre is köszönet.
Üdv.
Hát azt a boltot én is keresem mert van kb 60.000 Ft-om ebben a valutában,de az üdülési csek ilyen célokra mint fizetõ eszköz úgynéz ki elég nagy szopás,én már a 100-adik boltban kérdeztem meg ugyanezt,de mindenhol fejcsóválással meg egy rövid tömõr nemmel fogadták a kérdésem.
Röviden nem hiszem hogy találsz ilyen boltot.
Posted 2009. June 14. - 22:59
Elõre is köszönet.
Posted 2009. June 13. - 22:55
Szasztok!
Egy barátomnak gyüjtök infót. Sima trekking kellene neki, munkábajárás, kis patkázás néha néha egy egy aszfaltos túra. Olyan max 60-70-es kategóriában gondolkodik.
Ezt nézte ki: http://www.mali.hu/i...ekking-kerekpar
Tavalyi modell, most 58e. Nekem alapvetõen nem tetsziik ez az Altus szerelék, de annyira nem tetszik.
Esetleg árkategóriában valami jobb ötlet? Nem monti kell neki semmiképpen! Illetve Mongoose-okról mi a vélemény általában?
Nagyon köszönöm nektek!!!!
Hello!
Nézd meg ezt is, ez már Alivio-s
http://kross.hu/old/crowmeadow.html
Ezek tavalyi modellek, de a váz ugyanaz:
http://kross.hu/old/...adow_red_bg.jpg
http://kross.hu/old/...ow_acera_bg.jpg
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2009. June 13. - 19:24
Egy barátomnak gyüjtök infót. Sima trekking kellene neki, munkábajárás, kis patkázás néha néha egy egy aszfaltos túra. Olyan max 60-70-es kategóriában gondolkodik.
Ezt nézte ki: http://www.mali.hu/i...ekking-kerekpar
Tavalyi modell, most 58e. Nekem alapvetõen nem tetsziik ez az Altus szerelék, de annyira nem tetszik.
Esetleg árkategóriában valami jobb ötlet? Nem monti kell neki semmiképpen! Illetve Mongoose-okról mi a vélemény általában?
Nagyon köszönöm nektek!!!!
Posted 2009. June 12. - 02:20
Nagyon köszönöm a választ! Természetesen azért nem olyan utakra szánom mint ami a képeden is szerepel , hanem csak így kezdõ bicajosnak ami erdei utakra megfelel, terepre. Én nem szeretnék trükköket csinálni meg ugratgatni, csak barangolni erre-arra! (Legalábbis egyenlõre...) Szóval nem egy profi bringára van szükségem, hanem valami olyanra ami ilyenre megfelel, kezdõknek!
Közben amúgy körbenéztem és találtam egy olyan bringát, hogy Neuzer Bora 30 Disc! Szerintetek egy ilyen bringa jó lenne erdei utak bejárásához valamint sima hétköznapi használtara egyaránt?
Nem kell ahhoz ugrálni meg trükközni, hogy megérezd az alacsonyabb kategóriás bringa határait. Erdei utakon szeretnéd használni, de gondolj bele, hogy egy köves, gyökeres túristaúton jössz lefelé.
Kezded a csontig húzott fékekkel a 20 km/h alig elérve, aztán ahogy belejössz a technikába egyre jobban eresztenéd. Nagyszerû élmény, bele fogsz szeretni - de kell hozzá a jó minõségû gép. A feljutásról nem is beszélve: nem mindegy, hogy élvezed a tekerést vagy kínlódsz a pontatlan váltás, nehéz bringa miatt.
Újonnan 60-70 E Ft-ért sajnos nem fogsz ilyet kapni. Esetleg kis szerencsével, használtban, de az meg lehet, hogy már alaposan le van lakva.
Belépõ szintû, valóban terepezésre is alkalmas montik 90-120 körül kezdõdnek -és itt már van értelme a késõbbi fejlesztéseknek is.
Tényleg olvasd el semmiho által javasolt cikket!
Posted 2009. June 11. - 23:42
Ennyiböl igazábol 2 rendes tárcsafék jön ki, nemhogy bringa.
Mitöbb nagyon ritkán szerelnek V-fékes bringát ugy hogy lehessen rá tárcsát rakni késöbb. (aka az agy nem fogad tárcsát)
Én talán ezeket javasolnám, igaz picit drágábbak, de megéri szvsz a kis pluszt:
Merida Matts 20V
Magellan Draco V
Kross A2
"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Posted 2009. June 11. - 22:53
Posted 2009. June 11. - 20:01
Posted 2009. June 11. - 19:54
Szeretnék venni egy MTB bringát legfelsõ árhatár 70 ezer FT! A lényeg csak az lenne, hogy vagy legyen rajta tárcsa, vagy legyen mindene kompatibilis a felrakásra!
Posted 2009. June 11. - 07:29
Én az elsõ komolyabb bringámat, egy merevfarú Meridát, 100e huf környékén vettem (pontosan nem emlékszem már), de a mai napig van olyan alkatrészem, amit arról a bringáról emeltem át a mostanira és hibátlanul teljesíti a funkcióját. Tényleg azt tudnám neked javasolni, hogy inkább egy jó merevfarút nézz, mint egy borzalmas össztelóst.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2009. June 10. - 23:37
MirP,
Érdemes visszaolvasnod, elég gyorsan találsz választ a kérdéseidre. Kezdve azzal, hogy ilyen elvárásoknak megfelelõ, a testi épségedet nem veszélyeztetõ össztelós, és nem mellesleg új bringát 300-400e Ft (sõt...) alatt nem találsz...
Az alábbi linken olvashatsz bõvebben a részletekrõl, nagyvonalakban:
Katt ide: Milyen kerékpár való nekem?
Üdv,
Zs
Nagyon köszönöm a választ! Természetesen azért nem olyan utakra szánom mint ami a képeden is szerepel , hanem csak így kezdõ bicajosnak ami erdei utakra megfelel, terepre. Én nem szeretnék trükköket csinálni meg ugratgatni, csak barangolni erre-arra! (Legalábbis egyenlõre...) Szóval nem egy profi bringára van szükségem, hanem valami olyanra ami ilyenre megfelel, kezdõknek!
Közben amúgy körbenéztem és találtam egy olyan bringát, hogy Neuzer Bora 30 Disc! Szerintetek egy ilyen bringa jó lenne erdei utak bejárásához valamint sima hétköznapi használtara egyaránt?
Posted 2009. June 10. - 22:08
Érdemes visszaolvasnod, elég gyorsan találsz választ a kérdéseidre. Kezdve azzal, hogy ilyen elvárásoknak megfelelõ, a testi épségedet nem veszélyeztetõ össztelós, és nem mellesleg új bringát 300-400e Ft (sõt...) alatt nem találsz...
Az alábbi linken olvashatsz bõvebben a részletekrõl, nagyvonalakban:
Katt ide: Milyen kerékpár való nekem?
Üdv,
Zs
Posted 2009. June 10. - 21:55
Ez az elsõ hozzászólásom, üdv mindenkinek ezen a Fórumon! Na szóval! Az lenne a helyzet, hogy nyár végén, illetve õsz környékén szeretnék venni egy biciklit! Tudniillik nagy kiránduló-típus vagyok, imádok hegyekben, erdõkben kirándulni és gondoltam, hogy mi lenne ha biciklivel tudnám járni az erdõt, több, messzibb helyre eljutnék! Régebben sokat bicajoztam, szeretem nagyon a kisebb, sziklásabb, veszélyes erdei utakat is, tehát sokmindent bevállalok ilyen téren! Az elõzõ bijacom az nem erre volt kitalálva, meg hát valami Tescos noname volt, ezért totálisan tönkre is ment! Jelen pillanatban nincsen bringám, ezért gondoltam hogy gyûjtök és beújítok és veszek egyet, csak nem tudom milyet vegyek, ezért kérem a véleményeteket! Kb. olyan 50-60 ezret szánnék rá maximum, többet nem tudok összespórolni! Viszont egy nagyon strapabíró, legfõképpen hegyvidéki utakra szakosodott, össztelós bicajt szeretnék, amivel be lehet vállalni kemény hegyvidéki utakat is és nem esik szét pár km. után! A Schwinn Csepel Ranger Fullyt ajánlotta egy ismerõsöm, de sok jót sajnos nem olvastam errõl a bicóról! Szerintetek milyen bringát válasszak? Több választ is várok több embertõl, mert nagyon nem vagyok otthon ebben a témában... Jah és télen is lehet esetleg erdõben használni az ilyen bringákat? Várom akkor az ajánlatokat! Köszi elõre is mindenkitõl aki segít!
Posted 2009. June 08. - 20:03
Sziasztok!
Kezdõ vagyok még bicikli témában, viszont elhatároztam, hogy veszek magamnak egy bringát. Fõleg városi használatra kellene, kisebb túrákra, max még földútra, terepzni nem hiszem hogy fogok. bár ki tudja... :-D
2 kérdés lenne:
- hol érdemes szétnéznem, melyik boltokban, ahol jók az árak és nem lehúzóskodnak, esetleg jó akciók vannak?
- ha lenne valakinek konkrét ajánlata bringára, vagy márkára, azt is szívesen venném. tekintve hogy elsõ bicó lesz valamint hogy milyen célra kell, fõleg az alapmodelleket nézegettem 50-60-70ezer környékén. A cél az hogy egy jó kis alapbringát vegyek.
köszi elõre is a segítséget!
Innen töltsd le a bringapont katalógust, mert 25-én 25%kedvezményt kapsz a katalógusban szereplõ kerékpárokra:
http://www.bringapon...aciok&Itemid=32
Posted 2009. June 08. - 20:01
Tanácsot szeretnék kérni kerékpárvásárlással kapcsolatosan!
Egy ideje spinningelek és a közelmúltba felmerült bennem, hogy a jó idõ elérkeztével jobb lenne a szabadban tekerni.
Elsõsorban aszfalton kívánom használni a kerékpárt.
Valami jó minõségû strapabíró gépre lenne szükségem.
- 195cm magas vagyok,
- 138kg a testsúlyom.
Gondolom ekkora súllyal országúti kerékpár nem igazán jöhet szóba, ezért a trekking felé kacsintgatok.
Árkategória tekintetében olyan 100-120e-nél nem gondolom, hogy többet szeretnék költeni.
Köszi a segítséget elõre is!
Üdv.
Mr. Grizzly
Posted 2009. June 08. - 19:31
Sziasztok!
2 kérdés lenne:
- hol érdemes szétnéznem, melyik boltokban, ahol jók az árak és nem lehúzóskodnak, esetleg jó akciók vannak?
Pl:
http://www.potkerek.extra.hu/
http://bringavarazs.hu/
[highlight] The bike way of life [/highlight]