Sziasztok!
Cross kerékpár vásárlását tervezem és ehhez kérném a segítségeteket. Kb. 150e Ft-ot szánnék a bicajra, s eddig a Merida Crossway TFS 300-Sport-V-t és a Cube LTD CLS Pro-t találtam, amik szimpatikusak voltak. Tudnátok mondani valamit ezekrõl, esetleg van valakinek személyes tapasztalata valamelyikkel? Én átböngésztem a specifikációs táblákat, de mivel full laikus vagyok, csak annyi jött le, hogy nagyon hasonlók (talán csak a féket leszámítva, amibõl a Meridáé mintha sokkal jobb lenne). Érdekelne a témában nálam kompetensebbek véleménye: ti melyik bringát ajánlanátok, ha pusztán csak a felszereltséget nézzük? Ha esetleg a fentiek mellett (v. helyett) lenne más javaslatotok ebben az árkategóriában, azt is nagyon megköszönném.
Más: Vásárlás szempontjából ugyan már nem jön számításba nálam a 200e Ft-os Cube Curve (bár ki tudja, a lottó bármikor bejöhet

), de fél szemmel azt is megvizslattam, mert érdekelt, hogy az 50 ezres árkülönbözet az általam kiszemelt CLS Pro-hoz képest milyen többlet-felszereltséget takar. Eléggé meglepõdtem, mert a Curve majdnem egy az egyben megegyezik a Pro-val, csak egy fokkal jobb hátsó váltót (Deore RD-M531 helyett LX-et) és egy olcsóbb tárcsaféket (Shimano BR-M485) kapott. Most én tévedek hatalmasat vagy a Cube Curve csúnyán túl van árazva? Valaki ki tudná elégíteni a tudásszomjamat, hogy ne ilyen ostobán haljak meg?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
(PS. Bocs a maratoni hsz.-ért)