Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2009. június 17. - 12:28
Írta 2009. június 17. - 12:18
Jobban megnézve láthatod,hogy a curve-nél nemcsak a fék meg a váltó a jobb,hanem a váz anyaga(!),villa,hajtómû,agyak,felni,nyereg is.Szóval ott van azért az a plusz 60e Ft kb
Amúgy a két bringa közül(merida,cube) a merida a jobb. Jobb hajtómû,váltó,kicsivel jobb villa
Köszönöm a felhomályosítást!
Valóban több az apró eltérés a Curve-nál, mint amennyi elsõre látszott nekem...
A Cube-Merida témában is nagyon hasznos volt az infó.
Más: Nem kapcsolódik szorosan az elõbbiekhez, csak úgy általában érdekelne, hogy mi a helyzet a tárcsafékekkel. Karbantartás szempontjából sok gond van velük? Sérülékenyebbek, macerásabb a beállításuk mint a V-fékeké? Elméletileg ugye hatékonyabbak, de úgy általában megéri rájuk áldozni?
Írta 2009. június 17. - 07:42
Amúgy a két bringa közül(merida,cube) a merida a jobb. Jobb hajtómû,váltó,kicsivel jobb villa
Írta 2009. június 17. - 02:03
Cross kerékpár vásárlását tervezem és ehhez kérném a segítségeteket. Kb. 150e Ft-ot szánnék a bicajra, s eddig a Merida Crossway TFS 300-Sport-V-t és a Cube LTD CLS Pro-t találtam, amik szimpatikusak voltak. Tudnátok mondani valamit ezekrõl, esetleg van valakinek személyes tapasztalata valamelyikkel? Én átböngésztem a specifikációs táblákat, de mivel full laikus vagyok, csak annyi jött le, hogy nagyon hasonlók (talán csak a féket leszámítva, amibõl a Meridáé mintha sokkal jobb lenne). Érdekelne a témában nálam kompetensebbek véleménye: ti melyik bringát ajánlanátok, ha pusztán csak a felszereltséget nézzük? Ha esetleg a fentiek mellett (v. helyett) lenne más javaslatotok ebben az árkategóriában, azt is nagyon megköszönném.
Más: Vásárlás szempontjából ugyan már nem jön számításba nálam a 200e Ft-os Cube Curve (bár ki tudja, a lottó bármikor bejöhet ), de fél szemmel azt is megvizslattam, mert érdekelt, hogy az 50 ezres árkülönbözet az általam kiszemelt CLS Pro-hoz képest milyen többlet-felszereltséget takar. Eléggé meglepõdtem, mert a Curve majdnem egy az egyben megegyezik a Pro-val, csak egy fokkal jobb hátsó váltót (Deore RD-M531 helyett LX-et) és egy olcsóbb tárcsaféket (Shimano BR-M485) kapott. Most én tévedek hatalmasat vagy a Cube Curve csúnyán túl van árazva? Valaki ki tudná elégíteni a tudásszomjamat, hogy ne ilyen ostobán haljak meg?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
(PS. Bocs a maratoni hsz.-ért)
Írta 2009. június 16. - 21:15
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. A segítségetek szeretném kérni.
Amatõr kerékpáros vagyok, de most elhatároztam, hogy veszek egy komoly biciklit.
Jelenleg egy 7 éves Magellan Hydrát nyúzok, de már minden baja van. Maximum 130.000Ft-ot szeretnék költeni, megnéztem több márkát is, de nem tudok dönteni, A Magellan Polaris Deore 09 amivel szemezek, de nem tudom miket kell figyelni. Nem vagyok egy sovány ember, 112Kg 186Cm magas. Ezekhez a paraméterekhez keresek megfelelõ strapabíró biciklit. Amire használnám, közepes terep, és város.
Érdekelne az is, hogy melyikek azok a márkák amik megbízhatóak.
Válaszokat elõre is köszönöm!!
Üdv
Miki
Írta 2009. június 16. - 13:47
Hmmm...
Persze gyanítom egy jó kerékpárboltban ezeket a szerelési dolgokat vállalják feláras plusz szolgáltatásként.
A súlyom egyébként olyan 110-120kg között fog megállni a fogyasztásom befejezésekor. (Azért említsük meg, hogy 185kg-ról indultam.)
.. a magasságom.. (195cm)
Biztosan meg fogják csinálni neked
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2009. június 16. - 12:44
Egy összecsukható bicajt szeretnék venni, mert már a második bringámat kötötték el az isaszegi vasútállomáson. Hiába volt a drága abus zár, éjszaka az sem jelentett akadályt.
Szal úgy döntöttem, hogy mindennapos használatra, egy strapabíró nagyobb kerekû összecsukós lenne az ideális, amit vonaton is bármikor magammal tudok vinni. Korábban ált. napi 2x5km mentem vele, ennek fele rossz minõségû úton, de most már akkor városban is fogok vele rendszeresen tekerni, így simán a duplája lesz.
Én, a 20-as vagy annál kisebb kerekeket kicsinek találom, és árba is max 80e-t tudnék majd rászánni. Találtam egy campinget, (http://sportvilag.ad....oductid=245441 ) ami váltóval van szerelve, és 40e kérnek érte a boltban. Szerintetek ez megfelelõ lenne erre a célra, és a 24", valóban a kerékre vonatkozik, ill. van más típus, amit még érdemes megnézni?
Üdv, Zoli
Írta 2009. június 16. - 11:41
Hmmm...az a baj szerintem ezek kevesek lesznek. tapasztalat szerint ezek az átlag cuccok olyan 110-115 kilóig mûködnek gond nélkül.
kifejezetten nem szoktam montit ajánlani fõleg aszfaltos használatra, de mégis tán egy kona hosst tudnék elképzelni, igaz az árban is egy kilóval hosszabb. esetleg még hodj aszfaltos legyen , egy kona dew -bízván abban hogy a kona szokásához híven a dew vázakat is agyatlanul túlépíti- erõsen megtuningolva. normálisabb boltban megbeszélni hogy a leszedett alaktrészeket beszámítsák. cserélném a hajtómûvet egy integrált lx-re mondjuk, kerekeket a legerõsebb felni a kategóriában, 36 lukas, tán még villát is szereznék valami átütõs cro-mo merevet -ez persze csak 26-osban lesz de kis szerencsével elfér benne a trekking kerék is- valami masszív tárcsafék 200/180-as tárcsákkal. és kormány valami dh-a darab, stucni nyeregcsõ szsintén valami masszív leginkább thomson mondjuk. így elsõre. ez sem állna meg 2 kiló alatt de jó eséllyel bírja. de ha ehhez a súlyhoz még keményen erõbõl is nyomod akkor nem lesz olyan váz amit nem ölsz meg.
Sajnos nem vágom annyira, amit mondasz. Jó kapcsolataim meg nemigen vannak. Ezért is gondoltam rá, hogy olyat kerékpárt veszek, amin minden rajta van és nem kell hekkelnem rajta. Persze gyanítom egy jó kerékpárboltban ezeket a szerelési dolgokat vállalják feláras plusz szolgáltatásként.
A súlyom egyébként olyan 110-120kg között fog megállni a fogyasztásom befejezésekor. (Azért említsük meg, hogy 185kg-ról indultam.)
A kerékpárt pedig igencsak erõbõl fogom nyomni.
Nekem ugye 22"-os bringa kell a magasságomhoz? (195cm)
Írta 2009. június 16. - 11:11
kifejezetten nem szoktam montit ajánlani fõleg aszfaltos használatra, de mégis tán egy kona hosst tudnék elképzelni, igaz az árban is egy kilóval hosszabb. esetleg még hodj aszfaltos legyen , egy kona dew -bízván abban hogy a kona szokásához híven a dew vázakat is agyatlanul túlépíti- erõsen megtuningolva. normálisabb boltban megbeszélni hogy a leszedett alaktrészeket beszámítsák. cserélném a hajtómûvet egy integrált lx-re mondjuk, kerekeket a legerõsebb felni a kategóriában, 36 lukas, tán még villát is szereznék valami átütõs cro-mo merevet -ez persze csak 26-osban lesz de kis szerencsével elfér benne a trekking kerék is- valami masszív tárcsafék 200/180-as tárcsákkal. és kormány valami dh-a darab, stucni nyeregcsõ szsintén valami masszív leginkább thomson mondjuk. így elsõre. ez sem állna meg 2 kiló alatt de jó eséllyel bírja. de ha ehhez a súlyhoz még keményen erõbõl is nyomod akkor nem lesz olyan váz amit nem ölsz meg.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 16. - 10:34
Köszi szépen!!!!Amiket ajanlok azok mind 150eft korul vagy kicsit felette vannak.
En a sulyod miatt mindenkepp tarcsafekes bringat vennek ezert ezeket neztem ki:
- Kellys Exquisite Disc
- Merida Crossway TFS 100-D
- Merida Crossway TFS 300-D
Nagyon gromek kerékpárok!
Írta 2009. június 16. - 09:33
A segítségeteket szeretném kérni. Kb 60-70ezer Ft-ért szeretnék bicajt venni, de nagyon új vagyok a témában. Azt már tudom, hogy ez a pénz nem sokra elég, ezeket néztem ki:
Magellan Draco 2008 - 65.000 Ft
Magellan Corvus TX30 2008 - 70.000 Ft
Gepida Mundo 400 2009 - 65.000 Ft
Gepida Mundo 500 2008 - 68.000 Ft
Szóba került még a Neuzer is, de arról még csak a Neuzer boltban hallottam jót.
Egyébként MTB-t keresek, vegyesen fogom használni aszfalton és terepen.
Köszi a segítséget
Írta 2009. június 15. - 21:54
Amiket ajanlok azok mind 150eft korul vagy kicsit felette vannak.Ahoy,
Nekem tudtok ajánlani valamit?
Vagy ezzel a súllyal esélytelen?
Dupla spinning órákat tolok, ergó a szívemet nem kell félteni!
Üdv.
Mr. Grizzly
En a sulyod miatt mindenkepp tarcsafekes bringat vennek ezert ezeket neztem ki:
- Kellys Exquisite Disc
- Merida Crossway TFS 100-D
- Merida Crossway TFS 300-D
Írta 2009. június 15. - 21:36
Miskolcon van még tavalyi sõt talán még 2007-es is akad, de ha akarod akkor inkább megnézem neked.
Hát azt megköszönném. Bár mondjuk elsõdleges szempont az üdülési-csekk, de hátha lehet bizniszelni a 2 bolt között, igazából mindkettõ jól járna.
Ja a vázméret!!! 20"-os
És ha van akkor kellene a bolt linkje vagy telefonszáma.
Köszklassz! Jó Éjt!
UI: Megelõztél és módosítottad az üzt. Okok holnap felhívom õket.
Írta 2009. június 15. - 21:28
Esetleg hívd fel õket ha a távolság nem akadály: http://www.bombastic.hu/
Írta 2009. június 15. - 21:18
Szasz qubykám!
Akárhogy is válasszál, arra mindíg vigyázzál, hogy a zaluminiumváz nem szeresse az utánégetõt ok?
Szia Szepy!
Méghogy itt találkozunk és nem AW-n :-)
Hát tényleg nagyon beleszerettem abba a CUBE ANALOG-ba, de mint írtam nem hoznak be Mo.-ra :-( Tavalyi meg már nincsen sehol :-(
Neked viszont további jó kerékpározást, láttam a képeket g-mailen.
Te sszemét;-)
Írta 2009. június 15. - 21:10
Sziasztok megint!
Köszönöm az ajánlásokat, sikeresen szétnéztem.
Elõször is TREKs Atesz, találtam boltot ahol elfogadnak üdülési csekket. Nem tudom mennyire minõsül reklámnak itt a fórumon, így csak városokat írok ahol találtam és pontos címet linket küldök privátban! Tehát Dunaújváros Tata és Cegléd! Ha mást is érdekel szívesen elküldöm bárkinek.
Üdv.
Örülök hogy sikerûlt találnod olyan boltot ahol elfogadják az üdülési csekket és nagyon köszi az infót is.
Ezekkel csak annyi bajom van hogy egyik sem budapesti bolt ezek pedig nekem távolságban nagyon kiesnek.No mindegy keresem tovább azt a Bp-i boltot ahol elfogadják.
Írta 2009. június 15. - 21:08
Akárhogy is válasszál, arra mindíg vigyázzál, hogy a zaluminiumváz nem szeresse az utánégetõt ok?
Írta 2009. június 15. - 20:52
Üdv.
Hát azt a boltot én is keresem mert van kb 60.000 Ft-om ebben a valutában,de az üdülési csek ilyen célokra mint fizetõ eszköz úgynéz ki elég nagy szopás,én már a 100-adik boltban kérdeztem meg ugyanezt,de mindenhol fejcsóválással meg egy rövid tömõr nemmel fogadták a kérdésem.
Röviden nem hiszem hogy találsz ilyen boltot.
Sziasztok megint!
Köszönöm az ajánlásokat, sikeresen szétnéztem.
Elõször is TREKs Atesz, találtam boltot ahol elfogadnak üdülési csekket. Nem tudom mennyire minõsül reklámnak itt a fórumon, így csak városokat írok ahol találtam és pontos címet linket küldök privátban! Tehát Dunaújváros Tata és Cegléd! Ha mást is érdekel szívesen elküldöm bárkinek.
Bikertigger , köszönöm megnéztem és talán a felsoroltak között van a befutó a merida személyében :-). A Polarist sokan ajánlják , hogy a jelenleg kapható legjobb ár-értékû bringa és még tavalyi készletek is vannak akciós áron. A többi pedig... ...tudom , hogy az idei divat a fehér de nekem nem tetszenek a fehér alapszínnel rendelkezõ bringák :-(.
papabear , a cube gyári oldalán nézelõdve beleszerettem az analog-ba. Persze nem a white-candy green verzióba, hanem a black-grey-be amit sajnálatomra magyarországra nem szállít a nagyker :-( Beszéltem velük telefonon és váltig állították , hogy a 2009-es modellbõl nincsen fekete. Biztos a tavalyi verzióval keverem, merthogy az idei alapszínek a fehérek. Na erre én csak egy linket szúrok ide:
http://www.cube-bike...G_id_30641_.htm
Na bocs , hogy ennyit regéltem. Lehet spórolok még kicsit és a Merida matts xc 500 V lesz a 300 V helyett. Színeiben jobban tetszik a váz és kicsivel jobb cuccok vannak rajta.
Írta 2009. június 15. - 19:25
Nem tud közületek valamit arról, hogy hol lehet 2008-as Magellan crux-ot (gyári felszereltséggel) venni 150k-ért (19-20-as méretben)? Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy ilyen boltot mondani.
Írta 2009. június 15. - 19:13
Üdv!
CC-re szeretnék bringát venni, úgy 200k körül.
Pontosan még nem tudom, hogy milyet, Trek, v Cube között hezitálok.
Szerintetek melyik a jobb márka?
Üdv.
Mind a kettõ jó márka,de szerintem nézz körûl a www.trek.hu n.