Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Szevasztok!

Barinõnek lenne meglepetésbringa Alsó árkategóriás de megbízható trekking melyet szépen felszerelünk sárhányóval, alu csomagtartóval majd. Városi tekergés, budai dombra feltekerés, néha néha kis földes túra. Szóval semmi komoly, úgyhogy kérlek benneteket ne is írjon az aki szerint 200 ezernél kezdõdik egy bringa, mert abban már nem hiszek. Szóval eddig ezek a jelöltek:
http://www.bike-shop...noi_alivio_2008 (különben occsóbért is van)
http://209.85.129.13...u&ct=clnk&gl=hu

Vélemény?

Hálás köszönet

corvus drága

tavalyi ára az aliviosnak ilyen 85-90 körül volt, annál meg olcsbb kéne legyen idén a kifutott modell.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Szevasztok!

Barinõnek lenne meglepetésbringa Alsó árkategóriás de megbízható trekking melyet szépen felszerelünk sárhányóval, alu csomagtartóval majd. Városi tekergés, budai dombra feltekerés, néha néha kis földes túra. Szóval semmi komoly, úgyhogy kérlek benneteket ne is írjon az aki szerint 200 ezernél kezdõdik egy bringa, mert abban már nem hiszek. Szóval eddig ezek a jelöltek:
http://www.bike-shop...noi_alivio_2008 (különben occsóbért is van)
http://209.85.129.13...u&ct=clnk&gl=hu

Vélemény?

Hálás köszönet

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

, ezért egyelõre marad a sima deore és amint lehet cserélem sram x-9-re a komplett váltórendszert.

jó giondolat :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Köszönöm mindenkinek az infót, szerencsére egy maraton nem veszi igénybe annyira a biciklit (legalábbis a közép és rövidtáv) mint mondjuk egy XC futam, ezért egyelõre marad a sima deore és amint lehet cserélem sram x-9-re a komplett váltórendszert. Bár szívesen venném ezzel a váltóval, de akkor csak 3-4 év múlva kerekezhetnék álmaim bicajával versenyen.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Mivel egy komplett váltócsere nem olcsó mulatság, csak amiatt kérdezem. Mert nem mindegy, hogy milyen váltószettel veszi meg az ember élete elsõ komoly bicaját. Tehát az elvárásom a váltó felé, hogy hegyi terepen is biztos, precíz váltást produkáljon. Persze vigyáznék rá, hogy terhelés alatt ne váltsak, de verseny körülmények között ez nem biztos, hogy megoldható mindig. Tehát erre az Alivio is megfelel akkor lehet hogy nézek 20k val olcsóbb bicikliket is (Merida TFS 100-V), vagy ugyan ennyiért komolyabb márkát Alivio váltóval (pl. Cube Analog, Trek 4300, Speci Hardrock). A következõ lépés egyébként a teló csere (RS Tora-ra) és váltó csere lenne (én Sram X-9-re gondoltam), persze ez csak egy vagy két év múlva lenne, mikorra összejön a pénz.

Nem akarok nagy vitat errol, de egy 7 evvel ezelotti es egy mai ugyanazon nevu valtot egy lapon emlegetni badarsag.
Terepen komolyabb igenybevetel mellett LX ala nem erdemes menni. Lehet kezdeni sima deoeval, konnyebb a valtas a jobb valtokra.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Rombold le magadban a Deore alkatrészek iránt érzett elfogultságot...
Nem nyújt XT szintet, ezt nem is értem honnan veszed :chin:

Ha már mindenképp választóvonalakat akarsz húzni akkor sokkal inkább SLX-tõl indul a Sh. felsõközép kategóriája (bár ez a kategorizálás fölösleges, igencsak szubjektív)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Üdv.

Ezt most úgy érted hogy az Alivio annyira szar lenne?:D

Nem értettem az, hogy szar lenne. Túrázásra, a montizás megkedvelésére bõven megfelel.

Választóvízként meg a Deore-t értem, ott van egy technológiai lépés, nem csak a sebességek számát illetõen. Tartósabb is és eleve keményebb felhasználásra lett tervezve.

Én is néhány hónapja ültem át egy Deore-os bringára (igaz a hátsó váltó XT) egy régi Acerás, 8Sis-e Trekrõl. Liszt Ferenc lennék, ha le tudnám zongorázni a különbséget. Precízebb, gyorsabb, strapabíróbb.

Veszt, én azt mondom, ha versenyezni is szeretnél a bringával a Deore-nál ne add alább. (És még azt is gyorsan le fogod strapálni versenyen kicsit máshogy hajt az ember...)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Mivel egy komplett váltócsere nem olcsó mulatság, csak amiatt kérdezem. Mert nem mindegy, hogy milyen váltószettel veszi meg az ember élete elsõ komoly bicaját. Tehát az elvárásom a váltó felé, hogy hegyi terepen is biztos, precíz váltást produkáljon. Persze vigyáznék rá, hogy terhelés alatt ne váltsak, de verseny körülmények között ez nem biztos, hogy megoldható mindig. Tehát erre az Alivio is megfelel akkor lehet hogy nézek 20k val olcsóbb bicikliket is (Merida TFS 100-V), vagy ugyan ennyiért komolyabb márkát Alivio váltóval (pl. Cube Analog, Trek 4300, Speci Hardrock). A következõ lépés egyébként a teló csere (RS Tora-ra) és váltó csere lenne (én Sram X-9-re gondoltam), persze ez csak egy vagy két év múlva lenne, mikorra összejön a pénz.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
gondolom attol "valasztoviz", h a deore mar 9 sebis :chin:
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Mérföldekkel. Pont ott van a választóvíz a profi kategória felé. A deore már technológiában ugyanazt nyújtja mint egy mondjuk XT csak nem olyan könnyûek az alkatrészek.

Üdv.

Ezt most úgy érted hogy az Alivio annyira szar lenne?
Én némi ellentmondást vélek felfedezni a véleményedben ugyanis ha jól értem akkor azt mondod hogy az Alivio-nál mérfõldekkel jobb a Deore - akkor hogy lehet az Alivio a választóvíz?
Mert ha az Alivio lenne a választóvíz akkor a Deore-nak éppen csak jobbnak kéne lennie.
Ráadásul szerintem aki 8-as váltórendszerben gondolkodik akkor az Alivio a legjobb választás szerintem.

Én kb 7 éve még a bringával kaptam az Alivio-t van már benne kb 10-en párezer km nem volt nagyon kimélve és bajom sem volt vele soha valamint pont a napokban kapott egy zsír új váltókart is és még most is olyan precizen müködik mint egy svájci óra.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Egyébként az Alivio váltó mennyivel gyengébb mint a Deore?

Mérföldekkel. Pont ott van a választóvíz a profi kategória felé. A deore már technológiában ugyanazt nyújtja mint egy mondjuk XT csak nem olyan könnyûek az alkatrészek.

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

Itt is nézz körül:
http://www.speed-way...ldal_reszletek2

Speckó HR XC Comp 143-ért + 43000-ért választhatsz ajándékot (sisak, ruha, stb )

itt egy teszt róla:
http://bikemag.hu/ke...ized-hr-xc-comp

Köszi. De még csak tervezem a vásárlást ezért sajnos nekem nem jó ez a mostani akció, mert csak késõbb lesz pénz, de szeretnék képben lenni addigra, mikor vásárolni fogok.
Egyébként az Alivio váltó mennyivel gyengébb mint a Deore?

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Szerintetek ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni, ha a késõbbiekben fejleszteni is szeretném (tehát elsõsorban a váz a lényeg), de jelen állapotában is alkalmas legyen amatõr versenyzésre, túrára? Mennyire érdemes használtban gondolkodni ilyen szinten? Fontos, hogy V fékes legyen, mert a tárcsa jelentõsen növelné az árat (a plafon 150k).
Magellan Polaris Sram V
Merida TFS XC 300-V
Caprine Epik 50

Itt is nézz körül:
http://www.speed-way...ldal_reszletek2

Speckó HR XC Comp 143-ért + 43000-ért választhatsz ajándékot (sisak, ruha, stb )

itt egy teszt róla:
http://bikemag.hu/ke...ized-hr-xc-comp

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

nagy a baj. sehol se kapni :S még a magyar forgalmazónál, malinál se...

új felállás: használtbringák :D

Merida Matts Speed LX Gold
Merida Matts Sub 20-V
Merida Matts Speed
Merida Crossway 10V
Kelly's Coach 2009
Kelly's Vandal
Kelly's Magnus

Valaki legyen oly szíves nézze meg ezeket a bringákat, sztetek melyik jó?
Van köztük 1-2 neszép darab, de rögtön az elsõ 16"-os vázzal pff. 180centimnek nem lenne kényelmes, nem?
Hanyas váz kell nekem? 19?

Ezek közül én a kelly's Vandalt venném. 19-es de max 20-as váz ami kell neked

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Merida TFS XC 300-V

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Szerintetek ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni, ha a késõbbiekben fejleszteni is szeretném (tehát elsõsorban a váz a lényeg), de jelen állapotában is alkalmas legyen amatõr versenyzésre, túrára? Mennyire érdemes használtban gondolkodni ilyen szinten? Fontos, hogy V fékes legyen, mert a tárcsa jelentõsen növelné az árat (a plafon 150k).
Magellan Polaris Sram V
Merida TFS XC 300-V
Caprine Epik 50

kilipeti

kilipeti

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
nagy a baj. sehol se kapni :S még a magyar forgalmazónál, malinál se...

új felállás: használtbringák :D

Merida Matts Speed LX Gold
Merida Matts Sub 20-V
Merida Matts Speed
Merida Crossway 10V
Kelly's Coach 2009
Kelly's Vandal
Kelly's Magnus

Valaki legyen oly szíves nézze meg ezeket a bringákat, sztetek melyik jó?
Van köztük 1-2 neszép darab, de rögtön az elsõ 16"-os vázzal pff. 180centimnek nem lenne kényelmes, nem?
Hanyas váz kell nekem? 19?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
kettõ közül inkább a wheeler

kilipeti

kilipeti

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ez a wheeler egész korrekt ezért a pénzért.

kapható itt is
szép nagy kép

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ez a wheeler egész korrekt ezért a pénzért.