Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2009. június 26. - 09:00
Írta 2009. június 26. - 01:22
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2009. június 26. - 00:32
Mérföldekkel. Pont ott van a választóvíz a profi kategória felé. A deore már technológiában ugyanazt nyújtja mint egy mondjuk XT csak nem olyan könnyûek az alkatrészek.
Üdv.
Ezt most úgy érted hogy az Alivio annyira szar lenne?
Én némi ellentmondást vélek felfedezni a véleményedben ugyanis ha jól értem akkor azt mondod hogy az Alivio-nál mérfõldekkel jobb a Deore - akkor hogy lehet az Alivio a választóvíz?
Mert ha az Alivio lenne a választóvíz akkor a Deore-nak éppen csak jobbnak kéne lennie.
Ráadásul szerintem aki 8-as váltórendszerben gondolkodik akkor az Alivio a legjobb választás szerintem.
Én kb 7 éve még a bringával kaptam az Alivio-t van már benne kb 10-en párezer km nem volt nagyon kimélve és bajom sem volt vele soha valamint pont a napokban kapott egy zsír új váltókart is és még most is olyan precizen müködik mint egy svájci óra.
Írta 2009. június 25. - 21:36
Egyébként az Alivio váltó mennyivel gyengébb mint a Deore?
Mérföldekkel. Pont ott van a választóvíz a profi kategória felé. A deore már technológiában ugyanazt nyújtja mint egy mondjuk XT csak nem olyan könnyûek az alkatrészek.
Írta 2009. június 25. - 15:45
Itt is nézz körül:
http://www.speed-way...ldal_reszletek2
Speckó HR XC Comp 143-ért + 43000-ért választhatsz ajándékot (sisak, ruha, stb )
itt egy teszt róla:
http://bikemag.hu/ke...ized-hr-xc-comp
Köszi. De még csak tervezem a vásárlást ezért sajnos nekem nem jó ez a mostani akció, mert csak késõbb lesz pénz, de szeretnék képben lenni addigra, mikor vásárolni fogok.
Egyébként az Alivio váltó mennyivel gyengébb mint a Deore?
Írta 2009. június 25. - 14:00
Szerintetek ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni, ha a késõbbiekben fejleszteni is szeretném (tehát elsõsorban a váz a lényeg), de jelen állapotában is alkalmas legyen amatõr versenyzésre, túrára? Mennyire érdemes használtban gondolkodni ilyen szinten? Fontos, hogy V fékes legyen, mert a tárcsa jelentõsen növelné az árat (a plafon 150k).
Magellan Polaris Sram V
Merida TFS XC 300-V
Caprine Epik 50
Itt is nézz körül:
http://www.speed-way...ldal_reszletek2
Speckó HR XC Comp 143-ért + 43000-ért választhatsz ajándékot (sisak, ruha, stb )
itt egy teszt róla:
http://bikemag.hu/ke...ized-hr-xc-comp
Írta 2009. június 25. - 10:21
Ezek közül én a kelly's Vandalt venném. 19-es de max 20-as váz ami kell nekednagy a baj. sehol se kapni :S még a magyar forgalmazónál, malinál se...
új felállás: használtbringák
Merida Matts Speed LX Gold
Merida Matts Sub 20-V
Merida Matts Speed
Merida Crossway 10V
Kelly's Coach 2009
Kelly's Vandal
Kelly's Magnus
Valaki legyen oly szíves nézze meg ezeket a bringákat, sztetek melyik jó?
Van köztük 1-2 neszép darab, de rögtön az elsõ 16"-os vázzal pff. 180centimnek nem lenne kényelmes, nem?
Hanyas váz kell nekem? 19?
Írta 2009. június 25. - 09:23
Írta 2009. június 25. - 09:16
Magellan Polaris Sram V
Merida TFS XC 300-V
Caprine Epik 50
Írta 2009. június 24. - 11:42
új felállás: használtbringák
Merida Matts Speed LX Gold
Merida Matts Sub 20-V
Merida Matts Speed
Merida Crossway 10V
Kelly's Coach 2009
Kelly's Vandal
Kelly's Magnus
Valaki legyen oly szíves nézze meg ezeket a bringákat, sztetek melyik jó?
Van köztük 1-2 neszép darab, de rögtön az elsõ 16"-os vázzal pff. 180centimnek nem lenne kényelmes, nem?
Hanyas váz kell nekem? 19?
Írta 2009. június 23. - 21:04
Írta 2009. június 23. - 13:48
Írta 2009. június 23. - 13:25
Írta 2009. június 23. - 13:17
http://www.bicyclewe...heeler-pro-1900
http://www.bicyclewe...llys-viper-2009
Az a Wheeler Pro nagyon jónak tûnik, már amilyen bénán ismerem a bicikliket, de úgy tudom, az Alivio-Acera nagyon megállja a helyét.
Nagyon akciós, csak sajnos kifogyott...
Kelly's-rõl azt hallottam, jó, a markolat - mint Kelly's - gyorsan kopik, gumikülsõt hamar cserélni kell, és sajnos acélvázas.
Egyébként errõl a Merida Matts 5V-rõl egyáltalán nincs testbikeon tapasztalat vagy valami. Valakinek nincs véletlenül ilyen?
Írta 2009. június 23. - 12:44
En nem fogom azt mondani, hogy megfelel arra amire szeretned!
Ez egy belepo szintu gep belepo szintu alkatreszekkel, ha rendesen hasznalni fogod akkor bizony gyorsan lekopnak rola az alkatreszek.
Ha nem akarsz rakolteni tobbet akkor nez korul a hasznalt piacon, ennyiert mar ki lehet fogni jo gepeket.
En ugy latom a belepo szintu terepre is alkalmas gepek olyan 100eft korul kezdodnek...
Most akcioba egesz jo aron hozza lehet jutni a kovetkezo bringahoz:
- Kellys Quartz - 92eft
Az univerzalis geprol meg annyit, hogy egyaltalan nem univerzalis .
Nekem van cross es mtb bringam is mindegyik masra valo...
bocs, de nem vagyok milliomos
65k a maximum, szóval akkor marad a Merida... ugye?
évi 500km-t bírnia kell nem szoktam durvulni.
Írta 2009. június 23. - 12:12
En nem fogom azt mondani, hogy megfelel arra amire szeretned!Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez belépõ kategória. Megmondom õszintén, többet nem vagyok rá hajlandó költeni, hobbikerékpáros vagyok csak, így nem kell csúcsminõségû bringa. Évi 500-1000 km-t tekerek, így az a fontos, hogy minél tovább hibátlan állapotban legyen.
Azért ajánlották ezt a Meridát, mert ezen alapvetõen semmi se olyan rossz, amit minél hamarabb cserélni kéne.
A költségvetésem idáig tart, és itt sajnos meg is áll.
Igazából elég sokat használom terepen, és az sem dózerút. hepe-hupás alatt azt értem, hogy kell egy teleszkóp, akármilyen béna is - mert tudom hogy ez a Suntour elég belépõszintû - hogy csillapítsa az utat egy picit.
Szóval mindenképpen MTB kéne, az az univerzális.
Jó, végülis a könnyûség nem olyan fontos. A legfontosabb, hogy minõségi alkatrészek legyenek benne, amik nem romlanak el hamar.
Fontos, hogy sokat bírjon, aztán pedig, ha úgy gondolom, minden további nélkül cserélni lehessen az egyes elemeit.
Hegymenetet pedig azért említem meg, mert a noname hajtómûvek rendre meglazulnak alattam, utána recsegnek, stb... Az kell, hogy egy kis kiállva izomból tekeréstõl ne szakadjon össze.
a használt cuccoktól elég tartózkodó vagyok.
Ez egy belepo szintu gep belepo szintu alkatreszekkel, ha rendesen hasznalni fogod akkor bizony gyorsan lekopnak rola az alkatreszek.
Ha nem akarsz rakolteni tobbet akkor nez korul a hasznalt piacon, ennyiert mar ki lehet fogni jo gepeket.
En ugy latom a belepo szintu terepre is alkalmas gepek olyan 100eft korul kezdodnek...
Most akcioba egesz jo aron hozza lehet jutni a kovetkezo bringahoz:
- Kellys Quartz - 92eft
Az univerzalis geprol meg annyit, hogy egyaltalan nem univerzalis .
Nekem van cross es mtb bringam is mindegyik masra valo...
Írta 2009. június 23. - 07:50
Azért ajánlották ezt a Meridát, mert ezen alapvetõen semmi se olyan rossz, amit minél hamarabb cserélni kéne.
A költségvetésem idáig tart, és itt sajnos meg is áll.
Igazából elég sokat használom terepen, és az sem dózerút. hepe-hupás alatt azt értem, hogy kell egy teleszkóp, akármilyen béna is - mert tudom hogy ez a Suntour elég belépõszintû - hogy csillapítsa az utat egy picit.
Szóval mindenképpen MTB kéne, az az univerzális.
Jó, végülis a könnyûség nem olyan fontos. A legfontosabb, hogy minõségi alkatrészek legyenek benne, amik nem romlanak el hamar.
Fontos, hogy sokat bírjon, aztán pedig, ha úgy gondolom, minden további nélkül cserélni lehessen az egyes elemeit.
Hegymenetet pedig azért említem meg, mert a noname hajtómûvek rendre meglazulnak alattam, utána recsegnek, stb... Az kell, hogy egy kis kiállva izomból tekeréstõl ne szakadjon össze.
a használt cuccoktól elég tartózkodó vagyok.
Írta 2009. június 22. - 23:39
Vannak olyan tipusu teleszkopok amiket ki lehet kapcsolni (lock out), de azok a bringak kb. 85-tol folfele kaphatok.
Az mar jo bringa ahol hatso agy kazettas...
Szerintem kilipeti arra gondolt, h minél könnyebb legyen a bringa, hiszen akkor könnyebb vele feltekerni az emelkedõn.
Kazettás agy=24, vagy 27 fokozatú bringát keress!
Ennyiért remek, keveset használt jó állapotú bringát lehet kapni. Az nem jöhet szóba?
Race, no Rest!
Írta 2009. június 22. - 22:23
A 65 ele irj egy egyest . Azt tudni kell hogy 55-65eft az a belepo szint, kb. itt kezdodnek azok a bringak amiket mar lehet annak is hivni.Hello!
Szeretnék egy jó MTB-t 65ezerbõl. Mit ajánlanátok?
Ha zommel varosban hasznalod a gepet, es minimalis terepen es a terep is zommel jo minosegu dozer ut akkor egy cross trekking tipusok kozott nez korul. Nagyobb kerek, haladosabb a varosban, hatranya terepre korlatozottan alkalmas.A bringát városban, hepe-hupás földes és kavicsos utakon használnám, plusz padkák.
Lejton felfele alatt dombot erted ?Nem szoktam vadulni, így csak az kell, hogy ne ilyedjen meg a kicsit gödrös, hepe-hupás talajon, plusz lejtõn felfele ne legyen szenvedés. meg persze aszfaltúton is állja meg a helyét!
Vannak olyan tipusu teleszkopok amiket ki lehet kapcsolni (lock out), de azok a bringak kb. 85-tol folfele kaphatok.
Merida mint marka jo, ez egy beleposzintu bringa...És errõl a Meridáról mi a véleményetek? Kell-e majd valamit is cserélni rajta, és ha igen, mit, és mennyi idõn belül?
szerintem eszméletlenül jól néz ki.
Az mar jo bringa ahol hatso agy kazettas...
Írta 2009. június 22. - 17:57
Szeretnék egy jó MTB-t 65ezerbõl. Mit ajánlanátok?
A bringát városban, hepe-hupás földes és kavicsos utakon használnám, plusz padkák.
Nem szoktam vadulni, így csak az kell, hogy ne ilyedjen meg a kicsit gödrös, hepe-hupás talajon, plusz lejtõn felfele ne legyen szenvedés. meg persze aszfaltúton is állja meg a helyét!
Ezt néztem ki: http://www.bicyclewe...-matts-5-v-2009
Tudtok jobbat ajánlani esetleg?
És errõl a Meridáról mi a véleményetek? Kell-e majd valamit is cserélni rajta, és ha igen, mit, és mennyi idõn belül?
szerintem eszméletlenül jól néz ki.