Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Vázadatok
Méret 16" 18" 20" 22"
Nyeregcsõhossz 406mm 457mm 508mm 559mm
Nyeregcsõszög 73° 73° 73° 73°
Fejcsõszög 71° 71° 71° 71°
Fejcsõhossz 110mm 120mm 130mm 140mm
Láncvillahossz 425mm 425mm 425mm 425mm
Tengelytáv 1047mm 1063,5mm 1076,5mm 1085,5mm
Monoblokkmagasság -30mm -30mm -30mm -30mm
Az adatok 460mm beépítési magasságu villával érvényesek!

A lista szerint a 18 és a 20-as közt az alábbiak a különbségek:
-nyeregcsõhossz: 51 mm
-fejcsõhossz: 10 mm
-tengelytáv: 13 mm
-a többi adat megegyezik

Biztos kicsi lenne? Nem értek hozzá, de ránézésre nem nagyok a különbségek.

ippeg a legfontosasabbat nem adják meg és az a vizszintes felsõcsõhossz

eddigieknél az úgy volt hogz 18-as 585 mm, a 20-as meg vhol 600-610 között (azt nem tom fejbõl)

tudom hogy nem tûnik soknak az a cca 2 centi, de ebben a viszonzlatban az biza sok.
û
régi pixisbõl pl elég lenne mert az kifejezetten hosszú váz volt ott 600 fölött volt a 18-as. és az terepen amúgy jó is lenne, de sajnos nagyon kevés cég gyárt alacsony hosszú vázakat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Vázadatok
-a többi adat megegyezik

Kicsi lesz az... Csak hogy egy példát mondjak, nekem a "futkósos" XC montim 19"-os, ami a 185 centimhez éppen hogy csak, de bizony kicsi. (Annyira, hogy még pont elviselhetõ, de azért zavar.)

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Kicsi lesz
leginkább rövid

Vázadatok
Méret 16" 18" 20" 22"
Nyeregcsõhossz 406mm 457mm 508mm 559mm
Nyeregcsõszög 73° 73° 73° 73°
Fejcsõszög 71° 71° 71° 71°
Fejcsõhossz 110mm 120mm 130mm 140mm
Láncvillahossz 425mm 425mm 425mm 425mm
Tengelytáv 1047mm 1063,5mm 1076,5mm 1085,5mm
Monoblokkmagasság -30mm -30mm -30mm -30mm
Az adatok 460mm beépítési magasságu villával érvényesek!

-a többi adat megegyezik

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

18"-as Polarist végre találtam a BigBike-on. (20-ast sehol se találtam, a Békában se) Szerintetek elég lenne a 18-as 187 cm-re? Nagyon kicsi lenne?

Kicsi lesz
leginkább rövid
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Siera

Siera

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Helló!
Nekem eddig egy Hauser bicajom volt,de kinõttem a vázat,ezért 1 full új bringát szeretnék :).
175cm és 70kg vagyok,és kb 30-40ezrem lenne a bringára.lehetõleg,valami olyat keresnék ami hosszabb távon jól bírja,nem rázza szét a seggem a földút.
köszönöm elõre is

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
18"-as Polarist végre találtam a BigBike-on. (20-ast sehol se találtam, a Békában se) Szerintetek elég lenne a 18-as 187 cm-re? Nagyon kicsi lenne?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Kb. 1 hónapja rendeltem egy 20"-os Magellan Polaris Sram X5 Disc-et. (126.000Ft) Mostanra eljutottam addig, hogy elkezdtem nézni másik bringák után, mert nagyon meguntam a várakozást, és az állandó hitegetést, hogy majd jövõ héten "talán" lesz.

Mountain Béka Kerékpárban (Budakeszi) vannak Polaris-ok, 20"as is. Azt nem tudom, hogy Deore-s vagy Sram-os.
Ha érdekel, csörgesd meg: harminc háromhuszonhét huszonhárom nyolcvan

[highlight] The bike way of life [/highlight]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

És szerintetek sokkal szarabb a Sram x5 mint a Shimano deore?

Szerintem egyforma, mármint a termékpalettán betöltött pozíciója.
Shimano-Sram
XO-XTR, X9-XT,X7-SLX, X5-Deore... Nagyjából.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

corvus drága

tavalyi ára az aliviosnak ilyen 85-90 körül volt, annál meg olcsbb kéne legyen idén a kifutott modell.

Hát igen , szerintem is drága egy kicsit de ha egyszer egy nõnek ez a szín tetszik. Valljuk be elég rittka a piacon ezen túlmenõen Acera-s változat is kapható, az csak 66 körül van. Vélemény?

Külöönben bp.-i bringaboltosok valahogy nagyon fújnak a Magellanra, egyre jobban szorítják ki a kínálatból. Sok rosszat hallottam tõlük a márkáról.

Különben meg itt egy új bolt, szerintetek a trekking kínálatból mi az ami még esetleg versenyezhet a fennt említettekkel?
http://www.bringalan...y_id=3&Itemid=7

Hálás köszönet

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

(Merida emelte az árakat??+ ~5e Ft:wtf:)

Áfaemelés mindenhol dob egy kicsit.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
És szerintetek sokkal szarabb a Sram x5 mint a Shimano deore? Kicsit kételkedem benne, már azért is, mert a gyártó honlapján az ajánlott fogyasztói ár 149.900Ft, ahol meg rendeltem ott 130e helyett van 126 ezerért. Hogy is van ez?

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Nekem pontosan ilyen polarisem van,2hetes.Szerintem érdemes rá várni,mert még egy ilyen ár-érték arányú bringát nem találsz szerintem újonnan...Jó bringa amúgy..Várj szerintem még egy hetet;)
Amúgy a kettõ közül szerintem az Analog a jobb,de érdemes szétnézni MErida háza táján is 140ért ott a TFS 300-V(Merida emelte az árakat??+ ~5e Ft:wtf:)

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Kb. 1 hónapja rendeltem egy 20"-os Magellan Polaris Sram X5 Disc-et. (126.000Ft) Mostanra eljutottam addig, hogy elkezdtem nézni másik bringák után, mert nagyon meguntam a várakozást, és az állandó hitegetést, hogy majd jövõ héten "talán" lesz. Az alábbi bringákat néztem ki:

- 2009 Kona Blast 152.000Ft
- 2009 Cube Analog 155.000Ft

Szerintetek érdemes valamelyikbe beruházni, vagy nézzek más irányba? Vagy tudnátok ajánlani jobbat (ár/teljesítmény arányút)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Szevasztok!

Barinõnek lenne meglepetésbringa Alsó árkategóriás de megbízható trekking melyet szépen felszerelünk sárhányóval, alu csomagtartóval majd. Városi tekergés, budai dombra feltekerés, néha néha kis földes túra. Szóval semmi komoly, úgyhogy kérlek benneteket ne is írjon az aki szerint 200 ezernél kezdõdik egy bringa, mert abban már nem hiszek. Szóval eddig ezek a jelöltek:
http://www.bike-shop...noi_alivio_2008 (különben occsóbért is van)
http://209.85.129.13...u&ct=clnk&gl=hu

Vélemény?

Hálás köszönet

corvus drága

tavalyi ára az aliviosnak ilyen 85-90 körül volt, annál meg olcsbb kéne legyen idén a kifutott modell.

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Szevasztok!

Barinõnek lenne meglepetésbringa Alsó árkategóriás de megbízható trekking melyet szépen felszerelünk sárhányóval, alu csomagtartóval majd. Városi tekergés, budai dombra feltekerés, néha néha kis földes túra. Szóval semmi komoly, úgyhogy kérlek benneteket ne is írjon az aki szerint 200 ezernél kezdõdik egy bringa, mert abban már nem hiszek. Szóval eddig ezek a jelöltek:
http://www.bike-shop...noi_alivio_2008 (különben occsóbért is van)
http://209.85.129.13...u&ct=clnk&gl=hu

Vélemény?

Hálás köszönet

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

, ezért egyelõre marad a sima deore és amint lehet cserélem sram x-9-re a komplett váltórendszert.

jó giondolat :)

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Köszönöm mindenkinek az infót, szerencsére egy maraton nem veszi igénybe annyira a biciklit (legalábbis a közép és rövidtáv) mint mondjuk egy XC futam, ezért egyelõre marad a sima deore és amint lehet cserélem sram x-9-re a komplett váltórendszert. Bár szívesen venném ezzel a váltóval, de akkor csak 3-4 év múlva kerekezhetnék álmaim bicajával versenyen.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Mivel egy komplett váltócsere nem olcsó mulatság, csak amiatt kérdezem. Mert nem mindegy, hogy milyen váltószettel veszi meg az ember élete elsõ komoly bicaját. Tehát az elvárásom a váltó felé, hogy hegyi terepen is biztos, precíz váltást produkáljon. Persze vigyáznék rá, hogy terhelés alatt ne váltsak, de verseny körülmények között ez nem biztos, hogy megoldható mindig. Tehát erre az Alivio is megfelel akkor lehet hogy nézek 20k val olcsóbb bicikliket is (Merida TFS 100-V), vagy ugyan ennyiért komolyabb márkát Alivio váltóval (pl. Cube Analog, Trek 4300, Speci Hardrock). A következõ lépés egyébként a teló csere (RS Tora-ra) és váltó csere lenne (én Sram X-9-re gondoltam), persze ez csak egy vagy két év múlva lenne, mikorra összejön a pénz.

Nem akarok nagy vitat errol, de egy 7 evvel ezelotti es egy mai ugyanazon nevu valtot egy lapon emlegetni badarsag.
Terepen komolyabb igenybevetel mellett LX ala nem erdemes menni. Lehet kezdeni sima deoeval, konnyebb a valtas a jobb valtokra.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Rombold le magadban a Deore alkatrészek iránt érzett elfogultságot...
Nem nyújt XT szintet, ezt nem is értem honnan veszed :chin:

Ha már mindenképp választóvonalakat akarsz húzni akkor sokkal inkább SLX-tõl indul a Sh. felsõközép kategóriája (bár ez a kategorizálás fölösleges, igencsak szubjektív)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Üdv.

Ezt most úgy érted hogy az Alivio annyira szar lenne?:D

Nem értettem az, hogy szar lenne. Túrázásra, a montizás megkedvelésére bõven megfelel.

Választóvízként meg a Deore-t értem, ott van egy technológiai lépés, nem csak a sebességek számát illetõen. Tartósabb is és eleve keményebb felhasználásra lett tervezve.

Én is néhány hónapja ültem át egy Deore-os bringára (igaz a hátsó váltó XT) egy régi Acerás, 8Sis-e Trekrõl. Liszt Ferenc lennék, ha le tudnám zongorázni a különbséget. Precízebb, gyorsabb, strapabíróbb.

Veszt, én azt mondom, ha versenyezni is szeretnél a bringával a Deore-nál ne add alább. (És még azt is gyorsan le fogod strapálni versenyen kicsit máshogy hajt az ember...)
Hegyibringás = Kerekes Jeti