Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Ismét jöttem zavarogni:)

Errõl mi a véleményetek?
Amennyire értek hozzá,úgy tudom elég jó márka..kérdés,hogy enged-e valamit az árból,vagy már pofátlanság lenne ebbõl alkudni?Új gumi mennyi lenne rá kb?
Egyébként a fehér pezsót sajnos elvitték elõlem,a többi eladó akiknek írtam nem írtak még vissza,úgyhogy nézelõdök tovább:(

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Jaja, lehet olyat tekernek, amit a Trek nem is árul, hanem külön nekik fejlesztik!:D

Üdv.

-Lehet hogy igazad van,de.....

-Azért ha jól megnézzük a TREK-nek ebben a kategóriában nem csak 200e Ft-os gépei vannak.
-Ott vannak pld a Madone szériás gépek a legtöbb 1 és 2 milla feletti értékben.

-Szerintem õk valamelyik drágább tipussal mennek csak a versenyre valami egyedi festéssel és testre szabva.

-És szerintem biztos árúlnak olyan gépet is amivel õk mennek,de azokat valoszínüleg csak megrendelésre készitik mert nem hiszem hogy kis hazánkban lenne olyan bolt ahól csak úgy árválkodna egy ilyen gép kb 1,5-2 millás árcédulával.

-Bár nem régen még a RideBike-nál láttam a kirakatban egy TREK triatlonos gépet kirakva az árára pontosan már nem emlékszem,de 1 millánál azthiszem többe kerûlt.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

P_Denes: esetleg ez

Nem tûnik rossznak,de ez pl jobban megfog,és olcsóbb is egy kicsivel,fõleg ha még tudnék alkudni belõle:)

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Mi a véleményetek az alábbi biciklirõl?

DEMA ADRO

váz anyaga: Alloy 6061-T6
villa: Suntour XCM-V2, 100mm
hátsó váltó: Shimano Acera
elsõ váltó: Shimano TZ20
váltókar: Shimano ST-EF50
fék: Hayes MX-4 Disc
lánckerék: Shimano M151 (42-34-24)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano TZ21-7 (14-28)
lánc: KMC Z50
kormánycsapágy: VP-H801S
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C340
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-232
nyereg: Active FM-9000
agy: Joytech AL D851/D852
felni: MACH1 EXE
küllõ: Stainless silver
külsõ: Camel CB990 26x1.95
pedál: FP-971

méretek: S 17,5" / M 19,5" / L 21,5"
súly: 13,8 kg

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Igen tudom, de gondolom õk nem 200ezres bringát tekernek. :D

Jaja, lehet olyat tekernek, amit a Trek nem is árul, hanem külön nekik fejlesztik!:D

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
P_Denes: esetleg ez

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
blueshark,epyc: köszi a kommenteket!

Visszaírt tegnap az eladó,és szóban már lefoglalta valaki,ma 6ra megy érte,ha véletlen nem menne akkor ír a csávó,szal asszem errõl lecsúsztam:(

Egy másikat is kinéztem,EZ 56-os:)
Meg elég korrektnek tûnik
Egyébként 180 körül vagyok én is magasságban,nem tudom most pontosan:P

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
P_Denes: ami még fontos, az a vázméret. Ha jól látom, ez egy 58-as váz, ami azért annyira nem kicsi. Én a 180 centimhez használok 56-os vázat és még így is kicsit hosszúnak érzem. Ennek azért nézz utána, még mielõtt megvennéd! (bár nem tudom a magasságodat)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

angusfan

angusfan

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Örülök, hogy segíthettem!:D Egyébként lehet tudod, de azért elmondom, hogy Lance Armstrong, meg az egész Astana csapat is a Trek országúti kerékpárjait használja!;)

Igen tudom, de gondolom õk nem 200ezres bringát tekernek. :D

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Huh ez a Trek nagyon megtetszett. :D Lehet, hogy ennél maradok.

Örülök, hogy segíthettem!:D Egyébként lehet tudod, de azért elmondom, hogy Lance Armstrong, meg az egész Astana csapat is a Trek országúti kerékpárjait használja!;)

angusfan

angusfan

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Nekem van más javaslatom is ezek azok:
http://trek.hu/orsza...k/1.2-es-d.html (Trek 1.2D)
http://kross.hu/old/berus.html (Kross Venom Berus)
http://www.bikefun.h...ace_903-18.html (Road Race 903-18)
Ennyi! Válogass köztük, válaszd amelyik szimpatikusabb! Egyéblént amiket te néztél ki azok se rosszak!:D

Huh ez a Trek nagyon megtetszett. :D Lehet, hogy ennél maradok.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Egyébként ha megnézném ezt a bicajt mire figyeljek oda?Mely részeket nézegessem meg alaposabban?

A kerekekre mindenféleképpen kérdez rá mert ha nem drótperemes a felni hanem szingós akkor sokba kerülhet kicserélni, feltéve ha nem akarsz otthon szingót ragaszgatni.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Sziasztok!

Van 200k-m és abból szeretnék valamilyen Road bicót venni. Egy Author A3300 és egy Gepida Bandon 930 között vacilálok. Melyiket ajánlanátok? Vagy van más javaslat?

Köszönöm.

Nekem van más javaslatom is ezek azok:
http://trek.hu/orsza...k/1.2-es-d.html (Trek 1.2D)
http://kross.hu/old/berus.html (Kross Venom Berus)
http://www.bikefun.h...ace_903-18.html (Road Race 903-18)
Ennyi! Válogass köztük, válaszd amelyik szimpatikusabb! Egyéblént amiket te néztél ki azok se rosszak!:D

angusfan

angusfan

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Van 200k-m és abból szeretnék valamilyen Road bicót venni. Egy Author A3300 és egy Gepida Bandon 930 között vacilálok. Melyiket ajánlanátok? Vagy van más javaslat?

Köszönöm.

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Nagyon szép bringaának tûnik, kezdetnek mindenképp.
Arra viszont gondolj, hogy ezekhez a régi francia gépekhez nagyon nehéz alkatrészt találni. Szinte minden fõ elemük eltér a szabványtól. Azért nem lehetetlen, de pl egy nyeregcsõ-csere vagy egy középcsapágy csere nem úgy megy, hogy bemész a sarki kerékpárboltba. Kicsit több utánajárás szükségeltetik hozzá.
Mondjuk ennyi pénzért bõven megéri.

De miért cseréled le a montit? Lehetne mindkettõ. Mondjuk montinál halmozottabban nem mindegy milyen a gép, mert ha nem bírja a terepet akkor tényleg nincs sok értelme.

Szia!

A csere nem szó szerint értendõ,valószínûleg megmaradna másodiknak a monti is:) Azért szeretnék országútit,mert egyrészt nem igazán vonz a terep,jobban szeretek a hosszú egyenes úton suhanni,jó gyorsan:)
Ehhez meg a monti nem annyira alkalmas,igaz már slick gumit is tettünk rá:DD

Egyébként ha megnézném ezt a bicajt mire figyeljek oda?Mely részeket nézegessem meg alaposabban?

Köszi

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

így inkább használtban gondolkozom.ÕT néztem ki,az ár elég korrektnek tûnik,és képek alapján a bringa is..

Nagyon szép bringaának tûnik, kezdetnek mindenképp.
Arra viszont gondolj, hogy ezekhez a régi francia gépekhez nagyon nehéz alkatrészt találni. Szinte minden fõ elemük eltér a szabványtól. Azért nem lehetetlen, de pl egy nyeregcsõ-csere vagy egy középcsapágy csere nem úgy megy, hogy bemész a sarki kerékpárboltba. Kicsit több utánajárás szükségeltetik hozzá.
Mondjuk ennyi pénzért bõven megéri.

De miért cseréled le a montit? Lehetne mindkettõ. Mondjuk montinál halmozottabban nem mindegy milyen a gép, mert ha nem bírja a terepet akkor tényleg nincs sok értelme.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Remélem jó helyen zavargok a kérdésemmel,gondoltam ti jobban tudjátok ezeket a dolgokat,mint én:) A helyzet az,hogy kinéztem egy használt országúti kerékpárt,mivel nagyon régóta szeretném a montimat országútira cserélni,de mivel egyrészt nincs keretem egy újra,másrészt nem mernék kezdésnek rögtön egy 100-200ezer forintos bringát venni,így inkább használtban gondolkozom.ÕT néztem ki,az ár elég korrektnek tûnik,és képek alapján a bringa is..
Úgy vagyok vele,hogy elsõre talán egy ilyen bõven megtenné,20ezer nem annyira hatalmas befektetés,és azért ahogy elnézem nem úgy tûnik mint amit szétkínoztak:)
A gond csak az,hogy tõlem 180km-re van az áru,így élõben nem igazán tudnám megnézni:(
Nektek mi a véleményetek?Esetleg valakinek vannak tapasztalatai ezzel a típussal kapcsolatban?

Elõre is köszönöm!

Rudinho

Rudinho

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi szépen az infókat.
Ma - egy kicsivel több pénzért, 150e-ért - egy Kross Level A6 Disc boldog tulajdonosa lettem!
Jó bringázást!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Szevasztok!

Egy esetleges szétszivatás ügyében is kikérném a véleményeteket. Asszonypajtinak cross-bringa keresés ügyében akadtam a Hervises akciók keretében egy elsõre remek ajánlatra : http://hervis.hu.spa...arkatalogus.pdf
A BALANCE CROSS TRAIL nõi vázasáról lenne szó ami 65 e most Hervisben. Ez hátsó DEORE-val nagyon csábítónk tûnik, de attól tartok minden másban gyenge és ez is csak az elõzõleg emlegetett mézesmadzag esetek egyike.....
Szerintetek? Hátsó váltószettet leszámítva pl. mennyivel másabb/gyengébb szerelékû pl. ennél? http://kross.hu/old/crowmeadow.html

Sajnos az alkatrészminõségeket még csak tanulgatom, köszönöm a válaszokat.

Szia! Mindkettõ jó arra a célra amire használható! Viszont ez a Balance márka nem nagyon ismert (legalábis én nem hallottam még róla)!:) A Kross-ról meg már tudom, (nekem is az van) hogy az eléggé megbízható kerékpár, hosszú távra is!:) Persze ettõl lehet a Balance is jó (alkatrészeket nézve jónak tûnik)! Azt javaslom nézzétek meg 'élõben' ki mindketõt, és azt válasszátok amelyik jobbnak, kényelmesebbnek tûnik!:)

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Szevasztok!

Egy esetleges szétszivatás ügyében is kikérném a véleményeteket. Asszonypajtinak cross-bringa keresés ügyében akadtam a Hervises akciók keretében egy elsõre remek ajánlatra : http://hervis.hu.spa...arkatalogus.pdf
A BALANCE CROSS TRAIL nõi vázasáról lenne szó ami 65 e most Hervisben. Ez hátsó DEORE-val nagyon csábítónk tûnik, de attól tartok minden másban gyenge és ez is csak az elõzõleg emlegetett mézesmadzag esetek egyike.....
Szerintetek? Hátsó váltószettet leszámítva pl. mennyivel másabb/gyengébb szerelékû pl. ennél? http://kross.hu/old/crowmeadow.html

Sajnos az alkatrészminõségeket még csak tanulgatom, köszönöm a válaszokat.