Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hali!

Az lenne a kérdésem hogy valakinek esetleg van e tapasztalata egy bizonyos Corratec Airtech bringával kaocsolatban? Eredetileg egy bolti Gt Avalanche 3.0-t néztem ki de aztán a használtbicok közt ráakadtam a Corratec-re.
Szoval szerintetek érdemes ezt megvenni??A felszereltsége mindenképp meggyõzõbb...

http://picasaweb.goo...183008303185698

http://picasaweb.goo...183008303185698

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ez milyen erre a célra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
ritka (és gondolom akkor sem durv) terephasználathoz teljesen felesleges montit venni.

kis alkuval ezt simán megkapod 160-ért

http://www.bikefun.h..._comfort_v.html

csak az állítható stucnit még a boltban érdemes wgy hagyományosra cseréltetni

illetve ebben a kategóriában úgyis csaj gagyi tféket kapnál. annyit meg ér ez az avid is

késõbbi fejlesztéshez meg az agyak úgyis tárcsásak...

mérethez meg

milyen magas vagy ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Ránézésre bejön, ár most valahol azt olvastam, hogy nagyobb súlyhoz talán jobb lenne tárcsafékes bicikli. Nem értek hozzá, az alap az lenne hogy kb. 120 kg-ot bírja!

Szerintem elbírná a súlyodat! De ha tárcsásat akarsz tudom ajánlani ezt: http://www.bike-shop...be/09_cls_curve (CUBE 09 CLS CURVE) De persze már kapsz olcsóbban is ilyen bringákat ami megfelelõ neked, és tárcsafékes! Csak azért ajánlottam neked a Cube-t mert jó minõségû bicikliket csinálnak! Persze itt van egy elég jó Merida: http://www.bikefun.h..._xc__sport.html (Matts TFS XC 100 D) Ja és még ott vannak a Trek (http://www.trek.hu) és a Kross bringák (http://www.kross.hu)! Ezek között is szétnézhetsz, minõségileg eléggé ott vannak!:)

NOX72

NOX72

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Szerintem ezt vedd meg:
http://www.bike-shop...09_cls_ltd_comp (CUBE 09 CLS LTD COMP) Szerintem ez neked megfelelõ lenne arra, amire használni akarod!:) Városba jó, mert gyors, és lehet használni terepre is, mert bírja!

Ránézésre bejön, ár most valahol azt olvastam, hogy nagyobb súlyhoz talán jobb lenne tárcsafékes bicikli. Nem értek hozzá, az alap az lenne hogy kb. 120 kg-ot bírja!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

120-160 ezer Ft között. Néztem pár márkát pl. Author, GT, Decathlon, de igazából fogalmam sincs hogy a nagy választékból melyik lenne a jó. A típust és vázméretet sem tudom igazán eldönteni, még csak most próbálok tájékozódni.

Valami masszív bringa kellene, mert elég komoly terhet kell elviselnie a bringának, mert nem kifejezetten kerékpáros alkat vagyok!
:)

Szerintem ezt vedd meg:
http://www.bike-shop...09_cls_ltd_comp (CUBE 09 CLS LTD COMP) Szerintem ez neked megfelelõ lenne arra, amire használni akarod!:) Városba jó, mert gyors, és lehet használni terepre is, mert bírja!

NOX72

NOX72

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

És mennyi pénzt szánnál rá?

120-160 ezer Ft között. Néztem pár márkát pl. Author, GT, Decathlon, de igazából fogalmam sincs hogy a nagy választékból melyik lenne a jó. A típust és vázméretet sem tudom igazán eldönteni, még csak most próbálok tájékozódni.

Valami masszív bringa kellene, mert elég komoly terhet kell elviselnie a bringának, mert nem kifejezetten kerékpáros alkat vagyok!
:)

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Üdv. Bringavásárlás elõtt vagyok, de nem igazán tudom eldönteni, hogy milyen típust és márkát válasszak.

Teljesen amatõr sõt kezdõ bringás lennék, életmódváltás a fõ cél + egy sérülés utáni rehab a lábizomzatnak.

Fõként városi használat lenne az alap (munkába kerekezés) max. havonta-kéthavont egyszer terep.

És mennyi pénzt szánnál rá?

NOX72

NOX72

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdv. Bringavásárlás elõtt vagyok, de nem igazán tudom eldönteni, hogy milyen típust és márkát válasszak.

Teljesen amatõr sõt kezdõ bringás lennék, életmódváltás a fõ cél + egy sérülés utáni rehab a lábizomzatnak.

Fõként városi használat lenne az alap (munkába kerekezés) max. havonta-kéthavont egyszer terep.

meriva64

meriva64

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
köszönöm.rendesek vagytok.Most regisztráltam elõször ilyen helyen és örülök,hogy ennyi segítõkész ember van! :) :)

meriva64

meriva64

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
köszönöm meggyõztetek!!!
Utána nézek egy 20-22-es bringának,de KTM lesz
sziasztok!

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

SZIA.segítséget kérnék tõled.vennék a neten egy ktm ultra cross 48 -as bringát.Itt Sopronban ( a bringa Pesten van) a ktm boltban azt mondták kicsi nekem a 48-as mert 189 cm vagyok (hosszú lábakkal 75 kg mal).Olvastam,hogy te is magas vagy és 48-ast vettél.jó lesz nekem a
méret szerinted?Mindez holnap délig esedékes :(
köszönöm!

20-22 meretet nezzel, de vasarlas elott mindenkepp "probald fel" a gepet.

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
ilyen magassággal felejtõs a 19-es...

meriva64

meriva64

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Na megvan végre: KTM Ultra Flite '08! 48cm as vázzal az 53 helyett. A stucni 1cm -el hoszabbra lett cserélve, az ülés meg ment hátra egy fél cm-t. Igy majdnem hajszálpontosan hozza 53-as vízszintes csõhosszát, viszont a sújpontja lejebb van, így elvileg van pár elõnye ,jobban irányítható stb... de a lényeg hogy extra kényelmes nekem :)

09' es modell már nem volt, elvileg kifogytak a raktárak egész Európában. A speckó szerint a két modell majdnem dettó ugyanaz, egyedül a fékje más: Shimano M475 Disc az M486 helyett. Az eladó szerint csak megjelenésben különböznek! Remélem is mivel van vele egy kis gond, iszonyat módon csikorognak, fel is dobtam a témát a fék topicban :)
http://forum.bikemag...hread.php?t=150

Összeségében nagyon elégedett vagyok vele! És köszi mindenkinek akik tanácsokkal támogattak innen a fórumról!:beer:

SZIA.segítséget kérnék tõled.vennék a neten egy ktm ultra cross 48 -as bringát.Itt Sopronban ( a bringa Pesten van) a ktm boltban azt mondták kicsi nekem a 48-as mert 189 cm vagyok (hosszú lábakkal 75 kg mal).Olvastam,hogy te is magas vagy és 48-ast vettél.jó lesz nekem a
méret szerinted?Mindez holnap délig esedékes :(
köszönöm!

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
[quote name='exxpert']Sajnos nem ismerem a Balance kerékpárok részletes specifikációját, ezért nem tudom összehasonlítani a Meadow felszereltségével. Szimplán a váltó az pedig kevés ahhoz, hogy megfelelõ képet alkossunk egy kerékpárról. Én azt tudom mondani neked, hogy nekünk a Meadow (és a Steppen is) rendkívül népszerû modell, a kereskedõktõl nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Egyrészt mert õk szerelik össze, illetve értékesítés után a vevõ visszajár hozzájuk, tehát kapnak róla visszajelzést.
Személyes vélemenyém a Balance-ról megvan, de azt nem szeretném itt leírni ;)
A másik dolog pedig, hogy tisztában vagyok vele, hogy a pénz az nagy úr, de véleményem szerint érdemes elgondolkodnod azon, hogy hol vegyél kerékpárt. Nemrég voltam három Hervis-ben "privátban", mert "kerékpárvásárláshoz érdekelt volna az eladók véleménye". Háááááát.... volt aki azt mondta, hogy majdnem biztosra meri állítani, hogy ezeken a kerékpárokon 10 évig még a váltót sem kell utánállítani!!!!!!
Én a Kross-tól függetlenül azt tanácsolom, hogy bármilyen márka mellett is döntesz, kerékpárboltban vedd meg. Ne feledd, a vételárért nem csak árut kapsz, hanem azonnali és késõbbi szolgáltatást is.

Egy kérdés: ki az az "EXXPERT kollégája"?????

Halihó!

Elõször is köszönöm a választ! Igen, tényleg nehéz így a Balance-ról képet alkotni, Hervisnek nem erõssége az alkatrészfelsorolás, az tuti. Egyébiránt, szerintem az tök mindegy hogy egy nagyárházban mennyire fogalmatlan egy adott gép iránt vagy mennyire nem, mert szervízelni úgysem oda fogja vinni az ember, hanem a jól ismert (és általában lakhelyéhez közel esõ) mûhelybe.
Más. Én eleddig egyetlen kereskedõnél láttam Kross-t, ott néztem ki az alivios Meadow-t barinõnek. Vannak többen is vagy esetleg közvetlenül tõletek is lehet shoppingolni? Jó lenne.
Megint más. Technika.1. Magánál a nõi Meadow-nál a váz alsó csövének a vastagsága keltette fel a figyelmemet. Nem lesz ettõl nehéz a bicó?
Technika2. Szerinted óriás barbárság egy új bringának a vázát rögtön homokfújni és szintereztetni? Szép a Meadow festése de alapvetõen barinõ nem ilyen színekrõl álmodott és hát tudjátok milyenek a nõk!!!!:))))

"Exxpert kollégáját" azért írtam, mert priviben említetted hogy kollégád is van. Itt meg van egy srác valami hasonló Kross-os vagy Exxpert-es nickkel én meg ezeket összekombináltam.

Szorrrrrriiii:))) Köszönöm az esetleges választ!::: Peeeete

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Exxpert!

Milyen Kross-t tudnál ajánlani, ami felszereltségben hasonlít a Sirium-hoz?

Ha a fogyasztói árat nézzük, akkor az nekünk kábé a Level A2 XT:
http://kross.hu/old/levela2xt.html

De természetesen a nagyker árral nem tudunk versenyezni, azt hiszem ez magától értetõdik.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

bakkfitty

bakkfitty

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Exxpert!

Milyen Kross-t tudnál ajánlani, ami felszereltségben hasonlít a Sirium-hoz?

bakkfitty

bakkfitty

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Sajnos nem ismerem a Balance kerékpárok részletes specifikációját, ezért nem tudom összehasonlítani a Meadow felszereltségével. Szimplán a váltó az pedig kevés ahhoz, hogy megfelelõ képet alkossunk egy kerékpárról. Én azt tudom mondani neked, hogy nekünk a Meadow (és a Steppen is) rendkívül népszerû modell, a kereskedõktõl nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Egyrészt mert õk szerelik össze, illetve értékesítés után a vevõ visszajár hozzájuk, tehát kapnak róla visszajelzést.
A másik dolog pedig, hogy tisztában vagyok vele, hogy a pénz az nagy úr, de véleményem szerint érdemes elgondolkodnod azon, hogy hol vegyél kerékpárt. Nemrég voltam három Hervis-ben "privátban", mert "kerékpárvásárláshoz érdekelt volna az eladók véleménye". Háááááát.... volt aki azt mondta, hogy majdnem biztosra meri állítani, hogy ezeken a kerékpárokon 10 évig még a váltót sem kell utánállítani!!!!!!
Én a Kross-tól függetlenül azt tanácsolom, hogy bármilyen márka mellett is döntesz, kerékpárboltban vedd meg. Ne feledd, a vételárért nem csak árut kapsz, hanem azonnali és késõbbi szolgáltatást is.

Nem szabad elfelejteni, hogy a weboldalon feltüntett árak csak AJÁNLOTT fogyasztói árak... ;)

Egyébként én Sirmium-ot nem láttam sehol 70ezerért. Használtat ajánlottak?

Nem. :) Nagyker ár, ismim van velük kapcsolatban. Viszont jobb kerót nem forgalmaznak.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Szevasztok EXXPERT illetve EXXPERT kollégája!

Ha meg tudtok gyõzni, hogy egy teljesen egy árban lévõ HERVIs-es Balance nõi CROSS TRAIL hátsó deore-s cross bringa helyett miért válasszam a KROSS CROW MEADOW alivio-s nõi változatát, akkor héten megyek és beshoppingolom. Nálatok vagy partnernél.

Igazából már megnéztem a gépet, fõ aggályom (azonkívûl, hogy nem sok használati tapasztalat van még a gépekkel kapcsolatban) az az, hogy az alsó vázcsõ nagyon vastagnak tûnik és ezért talán nehéz. Cáfolatok?

Mégegy szentségtörõs dolog. Esélyes, hogy pár hónap után a hölgy igényeire szabva más színre lenne a váz homokfújva illetve szinterezve. Egy új gépnél ez nagyon durva, gusztustalan dolog szerintetek? :)))))

Köszönet

Sajnos nem ismerem a Balance kerékpárok részletes specifikációját, ezért nem tudom összehasonlítani a Meadow felszereltségével. Szimplán a váltó az pedig kevés ahhoz, hogy megfelelõ képet alkossunk egy kerékpárról. Én azt tudom mondani neked, hogy nekünk a Meadow (és a Steppen is) rendkívül népszerû modell, a kereskedõktõl nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Egyrészt mert õk szerelik össze, illetve értékesítés után a vevõ visszajár hozzájuk, tehát kapnak róla visszajelzést.

Annyi miatt van terítéken ez a 2 keró, mert 70e ft van zsebben. Az egyik üzletben a GT van ennyiért akcióban, egy másikban pedig a Gepida Sirmium 70.000. So ez az ár a max ár, ezért nem jöhet szóba Kross, v. Trek. :(

Nem szabad elfelejteni, hogy a weboldalon feltüntett árak csak AJÁNLOTT fogyasztói árak... ;)

Egyébként én Sirmium-ot nem láttam sehol 70ezerért. Használtat ajánlottak?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Annyi miatt van terítéken ez a 2 keró, mert 70e ft van zsebben. Az egyik üzletben a GT van ennyiért akcióban, egy másikban pedig a Gepida Sirmium 70.000. So ez az ár a max ár, ezért nem jöhet szóba Kross, v. Trek. :(

Ja, bocs azt hittem annyiért veszed a Sirmiumot, mint ahogy abba linkbe van amit írtál! (113e, vagy mennyi) Akkor is ebben az esetben is azt mondom, 100-szor inkább Gepida mint GT!:)