Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

labu01wx

labu01wx

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Szerintetek egy Polar-X Table Top '08, Polar-X Manual DSP '08 vagy Mongoose Fireball '09 való inkább kezdõ(késõbb talán már haladó) street-re? Az is jó lenne ha tudnátok mondani egy másik bringát ebben az árkategóriában.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Mi a véleményed errõl as bringáról?
http://www.canga.hu/...MASA-SUPER-2008
Felszereltsége jobbnak néz ki. Azért ilyen kerül majdnem annyiba mint a tyax mert ez 2008-as modell?
Mellesleg nagyon pofás a váza :)

Igen, a felszereltsége kimondottan jobb! Amúgy nem tudom, de szerintem is azért kerül közel annyiba mint a tyax, mert ez 2008-as!;)

labu01wx

labu01wx

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy milyen bringát tudnátok javasolni leginkább kezdõ street-re talán egy kis dirt-re?
Az ára 80K körül lehet.
A választ elõre is köszi.

Szent Varecza

Szent Varecza

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Azt említetted, hogy városi használatra kell a bicó, késõbb pedig futárkodni szeretnél! A teleszkóp mozgása aszfalton a tekeréshez többlet energiabefektetést igényel, nem beszélve a merev villához képest jóval nagyobb tömegérõl. Mindez a gyorsaság és fürgeség rovására megy. A teleszkóp elsõsorban olyan túráknál hasznos, ahol könnyebb terepen is tekersz. Erre valók a trekking és cross trekking bicajok. A kerékpározás céljának megfelelõen azokra szélesebb gumiköpenyek valók és többnyire sárvédõ és csomagtartó is szerelhetõ. Aszfalton való tekerésnél ha van ezeknél is célszerû lezárni (lockolni) a telót.

A 28" a kerékméretet jelzi. Az általam említett típusnál nem a gumi mérete miatt nem lehet sárvédõt felrakni, eleve ilyen a bicó kialakítása. Egyébként - jól sejted - a teló sok lopásról szóló netes bejegyzésbõl leszûrhetõ tanulság szerint valóban növeli a lopás kockázatát.

Köszi a segítséget!

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Bringa vásárlás elõtt állok, régen bringáztam most újra kezdeném. Legfõképpen erdõben használnám XC. Akkora a választék, hogy beleveszik az ember a márkákba.
Kiváncsi lennék mi a véleményetek, tapasztalatotok a Cube márkáról.
Ezt a típust néztem:http://www.bringavar...e=Cube-Aim-2009

Vagy ebben az ár kategóriába (140E-ig) mi az amit szívesen ajánlanátok!

Elõre is köszönöm a segítséget!

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Szia!
Nézd meg ezt a bringát!;) http://mali.hu/index...ongoose-tyaxsup

Mi a véleményed errõl as bringáról?
http://www.canga.hu/...MASA-SUPER-2008
Felszereltsége jobbnak néz ki. Azért ilyen kerül majdnem annyiba mint a tyax mert ez 2008-as modell?
Mellesleg nagyon pofás a váza :)

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

A 28" az a kerék mérete? (mondom, nagyon laikus vagyok) És a sárvédõnek hol lesz helye? Vagy ahhoz egyel kisebb gumi kéne?
A teleszkóppal mi a baj? Kényelmi szempontból hasznos. Vagy a tolvajok miatt mondod fölöslegesnek?

Azt említetted, hogy városi használatra kell a bicó, késõbb pedig futárkodni szeretnél! A teleszkóp mozgása aszfalton a tekeréshez többlet energiabefektetést igényel, nem beszélve a merev villához képest jóval nagyobb tömegérõl. Mindez a gyorsaság és fürgeség rovására megy. A teleszkóp elsõsorban olyan túráknál hasznos, ahol könnyebb terepen is tekersz. Erre valók a trekking és cross trekking bicajok. A kerékpározás céljának megfelelõen azokra szélesebb gumiköpenyek valók és többnyire sárvédõ és csomagtartó is szerelhetõ. Aszfalton való tekerésnél ha van ezeknél is célszerû lezárni (lockolni) a telót.

A 28" a kerékméretet jelzi. Az általam említett típusnál nem a gumi mérete miatt nem lehet sárvédõt felrakni, eleve ilyen a bicó kialakítása. Egyébként - jól sejted - a teló sok lopásról szóló netes bejegyzésbõl leszûrhetõ tanulság szerint valóban növeli a lopás kockázatát.

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

DeluksZ

DeluksZ

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Elég régóta bicózom, így 1-2 saját tapasztalattal tudok segíteni.
1. Véleményem szerint a 180 cm magassághoz inkább a 18-as vázméret passzol. Én is annyi vagyok, volt már 21-es, 20-as vázam is és arra jöttem rá, hogy egy 18-as vázméret kihúzott nyeregcsõvel és esetleg a gyárinál valamivel hosszabb kormányszárral sokkal jobban kezelhetõ terepen felfelé és lefelé egyaránt.
2. Ha maratonokon is szeretnél indulni, mindenképp az MTB a jó választás, mivel egy terepbringával jobban lehet városban menni, mint egy citybike-kal terepen. Annyi, hogy érdemes városi használatnál slick gumit feltenni.
3. ha 100 körül gondolkozol mindenképp legyen egy jó vázad középszintû alkatrészekkel. Az a javaslatom, hogy inkább V-fékes modelleket nézzél, mert ebben az árkategóriában normális tárcsafékes bringák ritkán akadnak. Egy jó V-fék pedig felér egy közepes tárcsafékkel is.
4. Ha olyan telót szeretnél ami már egész jól bírja a megpróbáltatásokat inkább a 140-150 körüli kategóriában keresgess, vagy vegyél meg egy olcsóbb bicót gyengébb telóvel és amint teheted cseréld le. (sajnos az igazán jó telók 60 körül kezdõdnek)
5. figyeld a piacot, mert így nyár végén igen nagy leárazások szoktak kezdõdni (ilyenkor érdemes venni)
Remélem kicsit segítettem :-)

Hali.

Köszi szépen. elég sokat segítettél. A V fékes modellekkel nincs bajom, igazából a teleszkóp az, ami döntõ fontosságú, amit lehet "nyúzni". Már csak akkor lehetnék boldogabb, ha kapnék linket néhány "alternatíváról", ami neked a több éves tapasztalatod miatt könnyebben megy, mintha én válogatnék a bringák közül. Legalább csak azt tudjam, hogy milyen márkában és típusban érdemes elindítani a keresést:)

Szent Varecza

Szent Varecza

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Ha a futárkodás is a tervek között szerepel mindenképp 28"-os bicó az ideális, de fölöslegesnek tartom a teleszkópot is. Inkább ilyenben gondolkodj: http://bikemag.hu/ke...uzer-courier-dt

A 28" az a kerék mérete? (mondom, nagyon laikus vagyok) És a sárvédõnek hol lesz helye? Vagy ahhoz egyel kisebb gumi kéne?
A teleszkóppal mi a baj? Kényelmi szempontból hasznos. Vagy a tolvajok miatt mondod fölöslegesnek?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Szoval??

Nézz utána, milyen rugóstag az, ami ott figyel ebben a Corratec-ben, mert LEHET (?), hogy nem ér túl sokat. A villa nem az a fajta, amivel le mernék jönni mondjuk csak a Kis-Hárs-hegy/Szépjuhászné felõl mondjuk Hûvösvölgyig, a sárga túristajelzés mentén, pedig annyira nem vad terep az... (OFF: megjegyzem, én ott csak felfelé szoktam menni:)) (Egyáltalán nem ismerem, de akinek van tapasztalata az RST Omega SL-rõl, esetleg írhatna róla.)
A GT Avalanche 3.0 helyett inkább szétnéznék a Kross/Magellan stb. háza táján, õk jobban felszerelt, nagyon jó ár-érték arányú bringákat kínálnak ennyi pénzért. (A korábbi hozzászólásokban számtalan típust ajánlottak már, linkeket is találsz stb.)

Rákerestem, ez az a bizonyos Corratec Airtech? Ha nem túl durva a terep, ahol használnád, inkább hardtailben gondolkodnék...

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Üdv. mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a fórumozóktól, hogy mire szórjam el a pénzemet ha úgy döntenék, hogy átváltok két kerékre.

Városi használatra kellene egyenlõre hobby szinten, majd esetlegesen késõbb futárkodnék is vele. 175 magas és 72 kilós vagyok. Elsõ körben max. 80 pénzt áldoznék a paripára amit késõbb fejlesztenék igény szerint.

Elsõ jelöltem egy ilyen lenne:
http://www.canga.hu/...LLAN-DRACO-DISC
vagy egy ilyen:
http://www.bikefun.h...ossway_5-v.html

Annyit még hozzátennék, hogy semmit nem értek a bringákhoz (lehet ez meg is látszik a választásaimon) :)

Elõre is köszi.

Ha a futárkodás is a tervek között szerepel mindenképp 28"-os bicó az ideális, de fölöslegesnek tartom a teleszkópot is. Inkább ilyenben gondolkodj: http://bikemag.hu/ke...uzer-courier-dt

Woody Allen

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

Hali!

Az lenne a kérdésem hogy valakinek esetleg van e tapasztalata egy bizonyos Corratec Airtech bringával kaocsolatban? Eredetileg egy bolti Gt Avalanche 3.0-t néztem ki de aztán a használtbicok közt ráakadtam a Corratec-re.
Szoval szerintetek érdemes ezt megvenni??A felszereltsége mindenképp meggyõzõbb...

http://picasaweb.goo...183008303185698

http://picasaweb.goo...183008303185698

Szoval??

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Sziasztok!

Kerékpár választásban szeretném a segítségeteket kérni.
185 cm magas vagyok, 75 kiló. Szeretnék egy MTB-t venni ami alkalmas mászásra és lejtõs terepre egyaránt, nem túl durva ugratókra, néha városban is használnám. Sportos stílusban szeretném használni nem nyugdíjas módra. Tudtok nekem olyan gépet ajánlani ami nem túl drága (kb 150e-t szánok rá talán kicsivel többet), és ideális alap továbbfejlesztésre?

Elõre is köszönöm a tanácsokat.

Szia!
Nézd meg ezt a bringát!;) http://mali.hu/index...ongoose-tyaxsup

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Kerékpár választásban szeretném a segítségeteket kérni.
185 cm magas vagyok, 75 kiló. Szeretnék egy MTB-t venni ami alkalmas mászásra és lejtõs terepre egyaránt, nem túl durva ugratókra, néha városban is használnám. Sportos stílusban szeretném használni nem nyugdíjas módra. Tudtok nekem olyan gépet ajánlani ami nem túl drága (kb 150e-t szánok rá talán kicsivel többet), és ideális alap továbbfejlesztésre?

Elõre is köszönöm a tanácsokat.

Szent Varecza

Szent Varecza

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv. mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a fórumozóktól, hogy mire szórjam el a pénzemet ha úgy döntenék, hogy átváltok két kerékre.

Városi használatra kellene egyenlõre hobby szinten, majd esetlegesen késõbb futárkodnék is vele. 175 magas és 72 kilós vagyok. Elsõ körben max. 80 pénzt áldoznék a paripára amit késõbb fejlesztenék igény szerint.

Elsõ jelöltem egy ilyen lenne:
http://www.canga.hu/...LLAN-DRACO-DISC
vagy egy ilyen:
http://www.bikefun.h...ossway_5-v.html

Annyit még hozzátennék, hogy semmit nem értek a bringákhoz (lehet ez meg is látszik a választásaimon) :)

Elõre is köszi.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts

Sziasztok.

Elöljáróban elnézést, hogy az elsõ hozzászólásommal egybõl segítséget kérek, de nem találtam bemutatkozós topikot.

Biciklit szeretnék vásárolni. 180 cm magas vagyok és ~75 kiló. Jelenleg öcsém 4 évvel ezelõtt vett Cross bicaját használom, ami (mint ahogy ma megtudtam) nekem kicsi. Talán 16"-os, ebben nem vagyok biztos, az eladó akinél érdeklõdtem nem mérte le, de azt mondta, hogy 19"-20"-as méretben gondolkodjam inkább. (Mondtam, hogy én legtöbbször centimétereket látok adatként, és említette, hogy olyan 50-52cm között keresgéljek).
Amire kell a bringa:
Mindennapi jövés-menés, ügyek intézése leginkább, ezen felül pedig maratonok/túrák. A Mostani Cross-al nem hiszem, hogy érdemes lenne elindulni egy-egy maratonon ahol kicsit durvább a terep. Nem hiszem hogy nagyon jól bírná. Vagyis valószínûleg egy MTB-t fogok venni (bár a bicajtípusokkal még mindig gondban vagyok). Az eladónak azt mondtam, hogy jó lenne egy olyan gép, amivel nyugodtan elindulhatok túrákon/maratonokon és talán még kicsit a DH-ba is bele-bele kóstolgathatnék. (Félreértés ne essék, nem DH-zni akarok egy MTB-val, csak talán néha komolyabb terepeken is menni vele, mintegy szoktatni magam a gondolathoz, hogy majd egyszer DH-zzak). Ehhez gondolom minõségi elsõ teleszkóp kell. Azt mondták 100 környékén kezdõdnek ezek a gépek (mármint amikkel azért extrémebb terepeken is lehet menni) és ennél többet nem is nagyon tudnék rászánni. Én azt mondom, hogy olyan 140-150eFt magasságnál mindenképpen megállnék, de nem baj, ha ez az összeg közelebb lenne a 100eFt-hoz:) nagyon megköszönném a segítségeteket a bringavásárlással kapcsolatban, mert minél jobban beleásom magam annál inkább rájövök, hogy ezer és ezer lehetõség van. Nem csak bicaj linkeket várok, hanem a tanácsaitokat is. Mit gondoltok, vannak e ilyen bringák, mire érdemes fókuszálni, javaslatok, stb. minden jöhet. Elõre is hálás köszönet.

(Továbbá lenne még néhány teljesen általános alapkérdésem bukóval, ruházattal, stb. kapcsolatban. ezeket melyik topikban tehetem fel? vagy ha nincs külön ilyen topik akkor mindegyiket a megfelelõ fórumban?)

Elég régóta bicózom, így 1-2 saját tapasztalattal tudok segíteni.
1. Véleményem szerint a 180 cm magassághoz inkább a 18-as vázméret passzol. Én is annyi vagyok, volt már 21-es, 20-as vázam is és arra jöttem rá, hogy egy 18-as vázméret kihúzott nyeregcsõvel és esetleg a gyárinál valamivel hosszabb kormányszárral sokkal jobban kezelhetõ terepen felfelé és lefelé egyaránt.
2. Ha maratonokon is szeretnél indulni, mindenképp az MTB a jó választás, mivel egy terepbringával jobban lehet városban menni, mint egy citybike-kal terepen. Annyi, hogy érdemes városi használatnál slick gumit feltenni.
3. ha 100 körül gondolkozol mindenképp legyen egy jó vázad középszintû alkatrészekkel. Az a javaslatom, hogy inkább V-fékes modelleket nézzél, mert ebben az árkategóriában normális tárcsafékes bringák ritkán akadnak. Egy jó V-fék pedig felér egy közepes tárcsafékkel is.
4. Ha olyan telót szeretnél ami már egész jól bírja a megpróbáltatásokat inkább a 140-150 körüli kategóriában keresgess, vagy vegyél meg egy olcsóbb bicót gyengébb telóvel és amint teheted cseréld le. (sajnos az igazán jó telók 60 körül kezdõdnek)
5. figyeld a piacot, mert így nyár végén igen nagy leárazások szoktak kezdõdni (ilyenkor érdemes venni)
Remélem kicsit segítettem :-)

DeluksZ

DeluksZ

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok.

Elöljáróban elnézést, hogy az elsõ hozzászólásommal egybõl segítséget kérek, de nem találtam bemutatkozós topikot.

Biciklit szeretnék vásárolni. 180 cm magas vagyok és ~75 kiló. Jelenleg öcsém 4 évvel ezelõtt vett Cross bicaját használom, ami (mint ahogy ma megtudtam) nekem kicsi. Talán 16"-os, ebben nem vagyok biztos, az eladó akinél érdeklõdtem nem mérte le, de azt mondta, hogy 19"-20"-as méretben gondolkodjam inkább. (Mondtam, hogy én legtöbbször centimétereket látok adatként, és említette, hogy olyan 50-52cm között keresgéljek).
Amire kell a bringa:
Mindennapi jövés-menés, ügyek intézése leginkább, ezen felül pedig maratonok/túrák. A Mostani Cross-al nem hiszem, hogy érdemes lenne elindulni egy-egy maratonon ahol kicsit durvább a terep. Nem hiszem hogy nagyon jól bírná. Vagyis valószínûleg egy MTB-t fogok venni (bár a bicajtípusokkal még mindig gondban vagyok). Az eladónak azt mondtam, hogy jó lenne egy olyan gép, amivel nyugodtan elindulhatok túrákon/maratonokon és talán még kicsit a DH-ba is bele-bele kóstolgathatnék. (Félreértés ne essék, nem DH-zni akarok egy MTB-val, csak talán néha komolyabb terepeken is menni vele, mintegy szoktatni magam a gondolathoz, hogy majd egyszer DH-zzak). Ehhez gondolom minõségi elsõ teleszkóp kell. Azt mondták 100 környékén kezdõdnek ezek a gépek (mármint amikkel azért extrémebb terepeken is lehet menni) és ennél többet nem is nagyon tudnék rászánni. Én azt mondom, hogy olyan 140-150eFt magasságnál mindenképpen megállnék, de nem baj, ha ez az összeg közelebb lenne a 100eFt-hoz:) nagyon megköszönném a segítségeteket a bringavásárlással kapcsolatban, mert minél jobban beleásom magam annál inkább rájövök, hogy ezer és ezer lehetõség van. Nem csak bicaj linkeket várok, hanem a tanácsaitokat is. Mit gondoltok, vannak e ilyen bringák, mire érdemes fókuszálni, javaslatok, stb. minden jöhet. Elõre is hálás köszönet.

(Továbbá lenne még néhány teljesen általános alapkérdésem bukóval, ruházattal, stb. kapcsolatban. ezeket melyik topikban tehetem fel? vagy ha nincs külön ilyen topik akkor mindegyiket a megfelelõ fórumban?)

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

megnéztem a használt bicikliket is, de vannak pro és kontra dolgok is:
pro - olcsóbb mint egy új és jó áron vannak jól felszerelt bicók is
contra - lehet zsákba macska is, lehet valami rossz rajta, nincs garancia, és lehet lopott a bicikli (lopottat meg nem szeretnék venni, nagyon szar érzés az amikor ellopják a biciklidet, nem akarok hozzájárulni a lopott bicikli kereskedés felvirágoztatásához!!)
szóval egyelõre nézelõdöm a használtak között is, de szívesen veszek új-bicikli ajánlatokat is.

kösz!

A lopott terméket elkerülendõ az eladótól kérni kell a bringa papírjait, ritkán lopnak gépet papírokkal együtt. Helyben kínált kerékpárok szerintem gond nélkül megtekinthetõk akár egy hozzá jobban értõ ismerõs társaságában is, így a zsákbamacska esélye is minimalizálható!

Woody Allen

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

Ha használt gépek is szóba jöhetnek a választásnál valóban érdemes a Bikemag piactér kínálatát is átböngészni. Válassz ki neked megfelelõ, az ellopott bicóval legalább hasonló szintû alkatrészekkel felszerelteket! Egyébként augusztusban feladott hírdetésekben található Genesis típusú monti is, ha ragaszkodsz a korábbi márkához!
A néhány szóba jöhetõ bringára kérdezz rá a fórumon, mivel konkrétumokra a hozzáértõbbektõl lényegibb és meggyõzõbb válaszokat kaphatsz

megnéztem a használt bicikliket is, de vannak pro és kontra dolgok is:
pro - olcsóbb mint egy új és jó áron vannak jól felszerelt bicók is
contra - lehet zsákba macska is, lehet valami rossz rajta, nincs garancia, és lehet lopott a bicikli (lopottat meg nem szeretnék venni, nagyon szar érzés az amikor ellopják a biciklidet, nem akarok hozzájárulni a lopott bicikli kereskedés felvirágoztatásához!!)
szóval egyelõre nézelõdöm a használtak között is, de szívesen veszek új-bicikli ajánlatokat is.

kösz!

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Kösz szépen a linket.
Nézegettem, csak az a baj, hogy fogalmam sincs hogy melyiket lenne érdemes megvenni :(
Használni szeretem a biciklit, de érteni nem értek hozzá :D

Ha használt gépek is szóba jöhetnek a választásnál valóban érdemes a Bikemag piactér kinálatát is átböngészni. Válassz ki neked megfefelõ, az ellopott bicóval legalább hasonló szintû alkatrészekkel felszerelteket! Egyébként agusztusban feladott hírdetésekben található Genesis típusú monti is, ha ragaszkodsz a korábbi márkához!
A néhány szóbajöhetõ bringára kérdezz rá a fórumon, mivel konkrétumokra a hozzáértõbbektõl lényegibb és meggyõzõbb válaszokat kaphatsz

Woody Allen