Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sok jót hallottam a Kelly's márkáról és ott lenne is bicaj ennyiért (Kelly's Viper)

A bicó városon belül lenne használva tavasztól õszig autó helyett,...

Illetve, mik azok a kiegészítõk, amik kötelezõek (kresz) és amiket illõ feltenni egy kerékpárra?

Ugyanennyiért van a Stylus is, az a trekking inkább való a városba.
Pluszban érdemes ellátni sárvédõvel, lámpákkal (hátra elég villogó is) elõre fehér, hátra piros fénnyel, valamint egy jó lakattal a bicajt.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A viper az monti nemde? Ha valóban csak városban használod mint közlekedési eszköz, akkor a lehetõ legrosszabb választás.

Városba én valami nagyobb kerekû (országúti vagy valami köztes méretû) könnyû merevvilás gépet vennék sárvédõvel lámpával ellátva.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Adam86 és Retro!

A monti helyett én a Cross kategóriát nézegetném, gyorsabb városban mint a monti, de könnyû terepen is megállja a helyét
Márkában Meridát ajánlanám, nagy méretválaszték, megbízható gariháttér: www.bikefun.hu lehet nézelõdni

Retro

Retro

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,

Kellene nekem egy teljesen alap, ámde megbízható kétkerekû.
Árban olyan 60e Ft-ot szánnék rá, plussz a kiegészítõk.
Mit tudtok ennyiért ajánlani? Ha lehet akkor alu vázas legyen és teleszkópos.
Melyik márkát érdemes nézegetni és melyiket kerülni?
Sok jót hallottam a Kelly's márkáról és ott lenne is bicaj ennyiért (Kelly's Viper)

A bicó városon belül lenne használva tavasztól õszig autó helyett, de azért veszem meg most, mert most van rá pénz. (azért nem fog fél évet porosodni)

Illetve, mik azok a kiegészítõk, amik kötelezõek (kresz) és amiket illõ feltenni egy kerékpárra?

Köszönöm a segítséget.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Hát ez nem volt meggyõzõ. Ilyen árért már illene egy alap felhasználásra szánt bicajt kiadni a gyártó kezei közül.
Mindenesetre köszönöm, még keresgélek, megpróbálok minél többet kipróbálni személyesen.

Ki is ad. Ne értsd félre, nincs vele semmi baj, csak ha a felszereltséget nézi az ember, akkor találni jobbat. Jelen esetben pl. online boltokban. De ha megnézed, kipróbálod, lehet teljesen megfelelõnek találod ezt is.

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Ha itt veszed, akkor szvsz a Te véleményed a döntõ miután kipróbáltad, a méretet tekintve is...
(de ha mindenképp ezek közül kell választani talán-talán a trek)

Hát ez nem volt meggyõzõ. Ilyen árért már illene egy alap felhasználásra szánt bicajt kiadni a gyártó kezei közül.
Mindenesetre köszönöm, még keresgélek, megpróbálok minél többet kipróbálni személyesen.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

186cm vagyok így a 20"-as lenne a megfelelõ vagy az 55cm-es.
Ahogy néztem a legtöbb helyen 19 vagy 21es gépeket adnak, így gondolom inkább nagyobb legyen, mint kisebb.
Még gondolkodok az online vásárlós dolgokon, de szeretném kipróbálni mielõtt kifizetem.
Mindenféle reklám nélkül errõl az oldalról miket tudsz ajánlani?
http://www.bike-shop.hu/
Ezek debreceniek.

Sajnos itt nincs a speci ekkora akcióért, de van választék bõven.

Ha itt veszed, akkor szvsz a Te véleményed a döntõ miután kipróbáltad, a méretet tekintve is...
(de ha mindenképp ezek közül kell választani talán-talán a trek)

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Ha viszonylag nagy kedvezménnyel meg tudsz venni vmit neten, szerintem megéri a kockázatot. (én már kétszer is rendeltem bringát, és nem bántam meg) Ajánlani majd talán más tud még vmi jót...
De itt van még egy alternatíva:
http://ebike.hu/term...tb/ferfi/14175/

Vázméret választáshoz egy kis segítség itt:
http://www.bicyclewe...erettablazat,87

186cm vagyok így a 20"-as lenne a megfelelõ vagy az 55cm-es.
Ahogy néztem a legtöbb helyen 19 vagy 21es gépeket adnak, így gondolom inkább nagyobb legyen, mint kisebb.
Még gondolkodok az online vásárlós dolgokon, de szeretném kipróbálni mielõtt kifizetem.
Mindenféle reklám nélkül errõl az oldalról miket tudsz ajánlani?
http://www.bike-shop.hu/
Ezek debreceniek.

Sajnos itt nincs a speci ekkora akcióért, de van választék bõven.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Adj pár tippet kérlek.
Eddig nálam is a "speci" a befutó, de õt csak online tudom megrendelni és ettõl tartok. A vázméretekkel bajban vagyok, meg szeretem látni amit megveszek.

Ha viszonylag nagy kedvezménnyel meg tudsz venni vmit neten, szerintem megéri a kockázatot. (én már kétszer is rendeltem bringát, és nem bántam meg) Ajánlani majd talán más tud még vmi jót...
De itt van még egy alternatíva:
http://ebike.hu/term...tb/ferfi/14175/

Vázméret választáshoz egy kis segítség itt:
http://www.bicyclewe...erettablazat,87

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

1 szavazat a specire
de lehet érdemes lenne szétnézned a cross bringák közt is, ha "csak" városba ill. túrázgatni kell...

Adj pár tippet kérlek.
Eddig nálam is a "speci" a befutó, de õt csak online tudom megrendelni és ettõl tartok. A vázméretekkel bajban vagyok, meg szeretem látni amit megveszek.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Esetleg ehhez mit szóltok? Jó akciónak tûnik.
http://www.speed-way...D=116&katID=159

1 szavazat a specire
de lehet érdemes lenne szétnézned a cross bringák közt is, ha "csak" városba ill. túrázgatni kell...

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Esetleg ehhez mit szóltok? Jó akciónak tûnik.
http://www.speed-way...D=116&katID=159

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni.
Debrecenben szeretnék venni magamnak egy nem túl komoly, viszont nem egy tescós bringát. Olyan 60-80e Ftot szánnék rá.
Városi használatra lenne 90%ba A pontból eljutni B-be. Néha vinném terepre kis túrázásra, illetve nyaranta 1x megkerülném vele a Balatont. (ezt már 2x megtettem egy 10éves bringával, de ideje váltani)
Mit ajánlotok nekem? Debrecenbe a chili-sporrt nevû üzletet ajánlották eddig, szép nagy választékuk van.
Amiket néztem eddig:
-Trek 3700, cirka 77.000Ft-ért
-Gepida Mundo 400 (2009), 66.000Ft
-Gepida Mundo 500 (2009), 76.000Ft
-Kona Lanai 2009, 73.500Ft
-Draco Acera 2008, 73.000Ft
-Kelly's Viper 2009, 63.000Ft

Esetleg mást ajánlanátok?

Ami számomra mindenképp fontos:
Alu váz, elsõ teleszkóp, megbízhatóság.

Az árába már férjen bele, úgy 8000Ft-nyi kiegészítõ (computer, táska, lakat...)

Elõre is köszönöm a segítséget!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Siasztok. Azt szeretnem kerdezni, hogy egy 170-175 cm kozotti embernek mekkora meretu bicikli valo, az elozo Cube biciklit boltban vettem es az 16-os volt, de most lehetosegem van cserelni egy komolyabb Meridat, viszont 18-as es meg lehetosegem sincs kiprobalni, mert kulfoldon dolgozom...kerlek segitsetek, mert a csereertek 250e...koszonom mindenkinek.
A masik, hogy a bicikli manitou R7 Super Elite 80 teleszkoppal van szerelve, en 70 kg vagyok. Most elsosorban csak erdoben, enyhe talajon hasznalnam, de jovore szeretnek elmenni dombosabb videkekre is pl Ausztria ahol lehet jokat bringazni meg lejonni a hegyrol kicsit gyorsabban, na nem DH stilusban!!! Ide kellene valami hosszabb rugouttal rendelkezo teleszkop vagy birni fogja ez is?

Szerintem jó a vázméret, én 178cm-vel 19-est használok, de ha va rá lehetõséged akkor próbáld ki. A telóval meg nem lehet gondod.

volcseipeter

volcseipeter

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Siasztok. Azt szeretnem kerdezni, hogy egy 170-175 cm kozotti embernek mekkora meretu bicikli valo, az elozo Cube biciklit boltban vettem es az 16-os volt, de most lehetosegem van cserelni egy komolyabb Meridat, viszont 18-as es meg lehetosegem sincs kiprobalni, mert kulfoldon dolgozom...kerlek segitsetek, mert a csereertek 250e...koszonom mindenkinek.
A masik, hogy a bicikli manitou R7 Super Elite 80 teleszkoppal van szerelve, en 70 kg vagyok. Most elsosorban csak erdoben, enyhe talajon hasznalnam, de jovore szeretnek elmenni dombosabb videkekre is pl Ausztria ahol lehet jokat bringazni meg lejonni a hegyrol kicsit gyorsabban, na nem DH stilusban!!! Ide kellene valami hosszabb rugouttal rendelkezo teleszkop vagy birni fogja ez is?

hargitab

hargitab

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Országúti vásárlása mellett döntöttem. Kezdõként, és a véges kereteim miatt a Gepida Bandon 810, a Merida Road Ride 880-16, ill. Merida Road Rida 880-24 között szeretnék dönteni. Melyiket tudnátok ajánlani??
(A két Merida közt, ahogy láttam csak fokozatok száma közt van eltérés. Kezdõ országútisnak melyiket tudnátok ajánlani?)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Na eldobtam az agyam:
http://www.specializ...termek&mkod=662

elég visszautasthatatlan ajánlatok. Ha most akarsz bringát benni nem kell tovább keresned....
Bár a lista elég hiányos már, a másik bringásmagazinban jóval bõvebb betét van róluk.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sikerult dontenem: Stinky lesz. Ott melyik meret felel meg az M-esnek??
Errol a meretes dologrol ill h mi alpjan valasszunk ki a szamunkra leginkabb megfelelo meretet nincs veletlenul egy iras/cikk vhol??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
M, L de ez a váz geometriájától is függ ill valaki a rövidebb míg más a hosszabb vázakat szereti neked szerintem montiban már jár az L-es méret
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

tévedsz
itt vannak a legelfogultabb emberek és majdnem mindenki az.

a maradéknak meg még annyi minimál lövése sincs a dologról mint ezeknek, de legalább vak vezet világtalant alapon osztják az észt...

Ezt vmiert sejtettem :) bar a hozzam hasonlo teljesen laikusoknal talan meg vak vezet vilagtalant is jobb :D

viszont lenne meg egy kerdesem: 181cm-hez milyen meret valo?? S, M...?