Túrázásra szeretnék bringát venni, kb 70%erdei aszfaltút és 30%terep lenne a bevetési terület, de az viszont tereptriatlon-duatlon lenne. Arra már rájöttem, hogy krossz bringát nagy kerékkel a tereptriatlon miatt nem lenne célszerû vennem, így marad az MTB. Csak ezek a spéci xchez tervezett vázak jók lehetnek pl erdei aszfaltos néha ösvényes hitelkártyás túrához? Nem túl sportos a geometria hozzá? Tervezésben van egy jövõ tavaszi nyár eleji ausztriai aszfaltos szintvadászat az Alpokban ahová már az új lovat vinném. Országútit azért nem vinnék ha valaki ezt dobná fel, mert mi van ha látunk valami jó leágazást és egyedül én nem tudnék rákanyarodni a virsligumikkal.
Egy bringával szeretném leváltani a "flottám" és szeretném ha ez az egy mindenre jó lenne. Lenne egy montis kerékszettem hozzá, így ha versenyre megyek rádobom azt, meg lenne egy slick gumis szettem a túrázáshoz.
No para! Nem te leszel az egyetlen, aki egy bicóval oldja meg az életét. Sztem nyugodtan vegyél egy mounti vázat - típust direkt nem javaslok - de a geometriát amolyan maratonozó/túrázósra javasolt beállítani a kormányszárral, nyeregcsõvel, kormánnyal.
A két kerékszett szerintem felesleges és nagy többletköltséget jelent. Idõben sem nyersz semmit, hacsak nem V-féket használsz, akkor a tárcsák átszerelésével majd a fékek beállításával fogsz szívni nem is keveset.
Elég két garnitúra gumi, azok cseréje kb 15-20 perc mindenestül. (Legalább egy emberrel több, aki megtanul rendesen gumit szerelni!)
Inkább vegyél 3-4 láncot és azt cserélgesd 800-1000 kilométerenként.
Telónak egy lockolhatót mindenképpen. A többi meg ízlés és pénztárca dolga.