Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha a Kelly's jó állapotban van (gondolom ezt fel tudod majd mérni személyesen) én inkább venném azt mint a Caprine-t.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
no comment? :(
most tényleg tanácstalan vagyok, edzõ bringának kellene, amire nem szándékozok a jövõben költeni csak amit muszáj.
Kelly's-nek váltója jobb, meg váz lehet könnyebb, teleszkópot nem tudom, de kb egy szint lehet.
Nem tudom megéri-e használtan bekockáztatni. Jobb annyival?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Kelly's Neos 2008 használtan KATT_IDE 70ezerért megéri szerintetek?
Vagy vegyek inkább újban ugyanennyiért egy caprine tour cross-t?
Nem tudom hogy járnék jobban. Kelly's jobb, caprin meg új

shagor

shagor

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

...
pl ebikon van tavalyi kelliz equzit 113-ért. abszolut jó darab.

kösz a tippet, utolsó darab volt, nagyon tetszik, tényleg abszolút jó!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem rossz kis gép, de talán picit akciósan jobb vétel lenne..

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Véleményetek kérném errõl:http://www.probike.h...&category_id=27

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
köszi :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

üdv,
városi használatra, aszfalttúrára, néha enyhébb terepre keresnék MTB-t. maximum keret 100ezer Ft.
legfontosabb szempont a normális csomagtartó rögzítés. teló nem elsõdleges.
érdemes valami 50e körül belépõszintût optimalizálni, vagy van még ilyen gép ami málházható 100e körül is? (már nem vagyok otthon az itthon kapható termékpalettában)
cross kategória ismert erre a felhasználásra, de ennek ellenére mtb a cél.
köszi a válaszokat :)

pl

http://www.probike.h...&category_id=27

ha málházni akarod akkor viszont megeshet hogy sarokkal rugdosod a pakkot
de ez minden montinál
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
üdv,
városi használatra, aszfalttúrára, néha enyhébb terepre keresnék MTB-t. maximum keret 100ezer Ft.
legfontosabb szempont a normális csomagtartó rögzítés. teló nem elsõdleges.
érdemes valami 50e körül belépõszintût optimalizálni, vagy van még ilyen gép ami málházható 100e körül is? (már nem vagyok otthon az itthon kapható termékpalettában)
cross kategória ismert erre a felhasználásra, de ennek ellenére mtb a cél.
köszi a válaszokat :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

sziasztok!

Tervezek a közeljövõben egy új bringát venni. Mivel szinte kizárólag városi használatra szánom, ill. alkalmanként túrára (pl Balaton-kerülés) arra jutottam, hogy a trekking a megfelelõ kategória. Árban 100 körül maximum. Mi a különbség trekking és cross trekking kategória között? Illetve az egyes modellek árkülönbsége miben mutatkozik meg a gyakorlatban? Fõleg Kelly-s kerékpárokat néztem: Athos 2009 már csak 63k Axis 90k Neos 110k. Esetleg Magellan Cygnus 59k. Ti mit ajánlotok (ezeken kívül is akár)? Használtat nem igazán "merek" venni, mivel tényleg nem értek hozzá. Vagy ennyibõl sokkal jobban járnék egy használttal? Ami fontos szempont, hogy sok km-t bírjon, a budapesti útviszonyok ne tegyék tönkre és gyorsan lehessen vele haladni :) Köszi!

Ha a cross mellett döntesz, akkor nézz körül Meridáéknál. Trekking kategória esetén a Kellys-t javaslom. Mindkettõt merem ajánlani. Merida cross-t magam is használok, olcsóbb kategóriás Kellys trekkingekrõl pedig bringakölcsönzõs tapasztalatom van. Az árukhoz képest nagyon jól bírták a szezont, pedig a kölcsönzõ darálós üzemmód...

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Valóban nekem is a Polaris tetszik, egyetlen gondom, hogy ProBikenál már csak (szerintem bûnronda) kékes vázzal kapható. Meg persze az ára, meglátjuk nyár elején, hogy telik rá. Köszönöm a segítségeteket!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

edit: Roppant lassan gépeltem. :D:D

Polaris melyik évjárat?

Tesztbõl ezt a kettõt találtam hirtelen itt:
http://bikemag.hu/ke...s-a-mi-bringank
http://bikemag.hu/ke...agellan-polaris

A legfrissebb verzióban Dart van, ami ha nem mondok hülyeséget régen Judy névre hallgatott, no, egy ilyen van nálunk egy nagyjából a mainak megfelelõ felszereltségõ Polarisban, kerek egészet ad, persze azért nem kell elájulni tõle. :) Gondoskodást valóban nemigazán igényel.

Továbbá testbike nem _igazán_ mérvadó, mert vannak akik oda mennek sírni ha összetörték dirt közben a cross bringájukat, vagy xc bicajjal dh-ztak és nem fogta meg õket a belépõ szintû tárcsafék 70km/h mellett, nem mozgott elég gyorsan a teleszkóp stb stb...

2008-asról van szó abban még rst gila van. a 09-esbn van dart de az meg majd 30 rugóval drágább, annyit meg nem ér.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
edit: Roppant lassan gépeltem. :D:D

Polaris melyik évjárat?

Tesztbõl ezt a kettõt találtam hirtelen itt:
http://bikemag.hu/ke...s-a-mi-bringank
http://bikemag.hu/ke...agellan-polaris

A legfrissebb verzióban Dart van, ami ha nem mondok hülyeséget régen Judy névre hallgatott, no, egy ilyen van nálunk egy nagyjából a mainak megfelelõ felszereltségõ Polarisban, kerek egészet ad, persze azért nem kell elájulni tõle. :) Gondoskodást valóban nemigazán igényel.

Továbbá testbike nem _igazán_ mérvadó, mert vannak akik oda mennek sírni ha összetörték dirt közben a cross bringájukat, vagy xc bicajjal dh-ztak és nem fogta meg õket a belépõ szintû tárcsafék 70km/h mellett, nem mozgott elég gyorsan a teleszkóp stb stb...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Voltam a ProBike-nál. Õk leginkább Magellan bringákat mutattak (sorrendben: Draco, Crater, aztán Polaris), illetve mutatták a Specialized-ot is. Legjobban a Polaris jött be nekem, fõleg tárcsafékkel, mivel 20 helyett így 15-ért megkapja az ember. No persze ez már így 115.000 Ft. A Polaris telójának azt mondták minimális a karbantartása igénye (illetve ezeknek az olcsóbbaknak), de túl jókat a TestBike-on nem olvastam róla. Kezeljem az ott elhangzottakat némi fenntartással?

a polaris egy nagyon jó vétel
csak több az ára mint amit írtál azért nem említettem

a telója komoly terepezésre nam igazán alkalmas (erdészeti "sotteres" murvás, dózerutkra teljesen jó) de ebben a kategóriában nem kapsz jobbat, az kb a 180-200 ezres bicajioknál kezdõdik (vagy vedd azt hogy egy jobb teló 50-60 ezernél kezdõdik, tehát ahoz viszonyítható). szal gond nem lesz vele, csak csodákat nem kell tõle várni. ha egy picit jobb telót akarsz akkor a 2009-es polarisban rs dart van, de az v-fékkel 125.
szvsz nyugodtan vedd meg ezzel, amíg nem mész komoly terepre addig teljesen jó. ha meg majd mégis akkor úgyis kicserélnéd a dart-ot is, viszont a polaris egy jó alap a fejlesztésre.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Voltam a ProBike-nál. Õk leginkább Magellan bringákat mutattak (sorrendben: Draco, Crater, aztán Polaris), illetve mutatták a Specialized-ot is. Legjobban a Polaris jött be nekem, fõleg tárcsafékkel, mivel 20 helyett így 15-ért megkapja az ember. No persze ez már így 115.000 Ft. A Polaris telójának azt mondták minimális a karbantartása igénye (illetve ezeknek az olcsóbbaknak), de túl jókat a TestBike-on nem olvastam róla. Kezeljem az ott elhangzottakat némi fenntartással?

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

csak annyi hogy nem sokat ér, nem lesz nagyobb a fékhatása mint egy vféké

ha bovdenes akkor az avid a jó abból is inkább a bb7

de ha most jó áron azzal a van szerelve a bringa akkor használd azzal

Megfogadom hasznos tanácsaid, illetve köszönöm a linkelt két bicót! Holnap le is nézek hozzájuk azt hiszem, kicsit tájékozódom ott is. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Köszi a két linket, nem tûnnek rossznak. A tárcsaféket egyébként a Konán azért felejtsem el, mert nem ér semmit és tönkremegy, vagy, ha esetleg akad használt Fire Mountain például, meg merjem venni vele? Korábban írták, hogy olcsó tárcsafékkel nem sokra megyek, de a Fire Mountain-nen lévõ azért elviselhetõ darab. Ezek szerint Te óva intesz tõle.

csak annyi hogy nem sokat ér, nem lesz nagyobb a fékhatása mint egy vféké

ha bovdenes akkor az avid a jó abból is inkább a bb7

de ha most jó áron azzal a van szerelve a bringa akkor használd azzal

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

80-ért jóü vétel lenne de nem hiszem hogy találsz még annyiért

bár azt a tféket nyugodtan felejtheted
annál még egy közepes v fék is jobb

80-ért pl ezt nézd meg

vagy õ

Köszi a két linket, nem tûnnek rossznak. A tárcsaféket egyébként a Konán azért felejtsem el, mert nem ér semmit és tönkremegy, vagy, ha esetleg akad használt Fire Mountain például, meg merjem venni vele? Korábban írták, hogy olcsó tárcsafékkel nem sokra megyek, de a Fire Mountain-nen lévõ azért elviselhetõ darab. Ezek szerint Te óva intesz tõle.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

sziasztok!

Tervezek a közeljövõben egy új bringát venni. Mivel szinte kizárólag városi használatra szánom, ill. alkalmanként túrára (pl Balaton-kerülés) arra jutottam, hogy a trekking a megfelelõ kategória. Árban 100 körül maximum. Mi a különbség trekking és cross trekking kategória között? Illetve az egyes modellek árkülönbsége miben mutatkozik meg a gyakorlatban? Fõleg Kelly-s kerékpárokat néztem: Athos 2009 már csak 63k Axis 90k Neos 110k. Esetleg Magellan Cygnus 59k. Ti mit ajánlotok (ezeken kívül is akár)? Használtat nem igazán "merek" venni, mivel tényleg nem értek hozzá. Vagy ennyibõl sokkal jobban járnék egy használttal? Ami fontos szempont, hogy sok km-t bírjon, a budapesti útviszonyok ne tegyék tönkre és gyorsan lehessen vele haladni :) Köszi!

gyártója válogatja

de alapban a trekking az rövidebb felsõcsõ, magasabb kormány (egyenesebb testtartás, ez kényelmesebb viszont lényegesen kevésbé hatékony) , meg eleve sárvédõ csomagtartó, dinamós világitás, gyenge teleszkóp abszolót szilárd burkolatra való gumik, viszont jó hosszú élettrtamúak, defektvédelemmel stb. a cross (jobb gyártóknál legalábbis) hoszabb "sportosabb" és nincsenek a felsorolt felszerelések, valamint némi terephasználatra is alkalmas gumik, geó stn.

szal ha nem nyugdijas tempó a cél inkább cross

pl ebikon van tavalyi kelliz equzit 113-ért. abszolut jó darab.

Vaterán néztem, 80-90 környékén adtak el már újakat, nem használtakat. Most nincsenek fenn Fire Mountain-ok. Amit rá tudnék áldozni, az ebbõl következõleg maximálisan olyan 80.000 Ft, ennél sajnos nem többet.

Úgy 50-60% beton, maradék 40-50% terep miatt (ami nem kifejezetten csak föld, hanem murvásabb terep) szeretnék elsõ telóst venni (most egy merevvillás van, kényelmetlen). Ezen kívül a Fire Mountain tetszik még a tárcsafék miatt is, ami igencsak csábító számomra.

80-ért jóü vétel lenne de nem hiszem hogy találsz még annyiért

bár azt a tféket nyugodtan felejtheted
annál még egy közepes v fék is jobb

80-ért pl ezt nézd meg

vagy õ

shagor

shagor

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok!