Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Utóbbi bringa (Cube) azért az árért jó vétel. Teleszkópot idõvel (én azonnal :D) cserélnék benne, de kevésbé gyilkolva sokáig jó kis bringa lesz.

rekop, abban az árkategóriában nem sok bringa verheti ár/érték arányban a kelly's-t, esetleg a magellánokat nézd még meg.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Coverkill

Coverkill

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok,pár hete kérdeztem milyen cangát vegyek.
Végül ezt vettem meg 170.000-ért.
Vélemények
http://pedalsport.hu..._akcioink&id=53

peetya

peetya

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Valaki segítsen :D nemtom milyen cangát vegyek. olyan 50.000 - 60.000-t szánnék rá.

rekop

rekop

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!
Teljesen kezdõ vagyok a bringázásban, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Tervezem egy új kerékpár megvételét, kb. 80e forintot szánok rá.
Havonta olyan 500km tekernék, ennek 70%-át aszfalton tenném meg, a többit terepen, földutakon, esetleg kisebb hegyekben túrázgatva.
Szerintetek melyik bringa lenne a legjobb választás ebben az árkategóriában? Nézegettem a 2009-es Kellys Scarpe-ot, az nagyon tetszik, de nem tudom ennyi pénzért van e jobb alternatíva. Ja, 173cm és 85kg vagyok, ha ez számít valamit. Elõre is köszönöm!

peetya

peetya

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
sziasztok!
http://www.expressz....detes-19293375/
szerintetek ez milyen canga?? :D mert 30.000-t sztem eléggé király.

rooland

rooland

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Szerintem nézelõdj itt :)

http://piacter.bikem...wcat.php?cat=12

Vannak jó árban bringák..

Köszi a segítséget!
Annyit kérdeznék még, hogy szerintetek ez megéri 13000ért? Jelzem 13-ért, nem 15K. Természetesen személyesen is megnézem elõtte. Mire érdemes odafigyelni a legjobban ilyenkor?
http://www.expressz....detes-19274271/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, és úgy látom, átlagos típusú kérdezõ leszek, de azért muszáj nekem is feltennem a sajátomat...
Bicót akarok venni, a felhasználási igényeimhez és az esztétikai elvárásaimhoz a cross kategóriájúak passzolnak a legjobban, a hozzáértésemhez (gyakorlottságomhoz) meg a pénztárcámhoz pedig a belépõ szintûnek becézett darabok.

A kérdésem az lenne, hogy a Kelly's 2009-es Alphája és a Magellan 2008-as Corvus Ladyje (TX30!) között van-e bármiféle olyan különbség, ami elbillenthetné kettejük között a mérleget, csak én esetleg nem látom.

Zárójelben érdekelne még, hogy mi a véleményetek az Author márkáról, illetve az alap cross bringáiról, pl. a Themáról? A fenti kettõ mellett egyáltalán szóba jöhet? Csak mert sem a biciklis popkultban, sem a szakmai fórumokon nem nagyon látom, hogy gyakran beszélnének róla, az én újszülött tekintetemmel viszont beillene a fentiek közé... Ha ez nem így van, az is érdekelne, hogy miért.
Köszi szépen!

Corvus szerintem is. Ha van már némi kerékpározási rutinod (esetleg terepen is), akkor gondolkodj el egy ffi vázason.

A súly összehasonlításakor ne feledkezz meg a telóról! Az azért nyom a latban, és sem a Kelly's, sem az Author nem rendelkezik vele.

vorazlicky

vorazlicky

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

szvsz ezek közül mindenképp a corvus (meg asszem egyébként is a legjobb ár/érték arány)

szuper, köszi!

(az alu vs. acél felállás egyenlõtlenségét éreztem, csak a három kerékpár súlya végeredményben itt a váztól függetlenül kb. ugyanolyan...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, és úgy látom, átlagos típusú kérdezõ leszek, de azért muszáj nekem is feltennem a sajátomat...
Bicót akarok venni, a felhasználási igényeimhez és az esztétikai elvárásaimhoz a cross kategóriájúak passzolnak a legjobban, a hozzáértésemhez (gyakorlottságomhoz) meg a pénztárcámhoz pedig a belépõ szintûnek becézett darabok.

A kérdésem az lenne, hogy a Kelly's 2009-es Alphája és a Magellan 2008-as Corvus Ladyje (TX30!) között van-e bármiféle olyan különbség, ami elbillenthetné kettejük között a mérleget, csak én esetleg nem látom.

Zárójelben érdekelne még, hogy mi a véleményetek az Author márkáról, illetve az alap cross bringáiról, pl. a Themáról? A fenti kettõ mellett egyáltalán szóba jöhet? Csak mert sem a biciklis popkultban, sem a szakmai fórumokon nem nagyon látom, hogy gyakran beszélnének róla, az én újszülött tekintetemmel viszont beillene a fentiek közé... Ha ez nem így van, az is érdekelne, hogy miért.
Köszi szépen!

szvsz ezek közül mindenképp a corvus (meg asszem egyébként is a legjobb ár/érték arány)

egyrészt a 2 cselák mind 2 váza a leggagyibb vizvezetékcsõbõl van hegesztve . nehéz és kényelmetlen. másrészt a corvus telója ha nem is sokat ér arra pont jó hogy a szar itthoni utviszonyokat kissé simitsa. 3részt a magellan a-heades kormánycsapágy és stucni, ez késõbbi alktrészbeszerzést illetve esetlgess fejlesztést kõnnyit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vorazlicky

vorazlicky

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Köszi szépen!

Déve

Déve

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Pardon :)
Adatok:
· Váz: 6061 AL
· Teleszkóp: RST Omni 191 C8 80mm
· Felni: B+ Action DF 559x19 36H
· Küllõ: 2mm acél
· Elsõ agy: B+ Norma ALU QR
· Hátsó agy: B+ Norma ALU QR
· Gumi külsõ: DURO 26x2.0"
· Tömlõ: DURO 26x1,9-2,1 A/V
· Felniszalag: B+ Sport 559x18mm
· Kormány: acél 580/30mm
· Kormányszár: B+ City Ahead 90mm
· Markolat: B+ MicroBump
· Kormánycsapágy: B+ Cartridge ST
· Váltókar: Shimano STEF 50 7seb
· Fékkar: Shimano STEF 50 fékváltókar
· Fék: B+ City
· Nyereg: B+ Touring Man
· Nyeregcsõ: B+ Norma
· Hajtómû: B+ Kolima 28-38-48T
· Hajtómû csapágy: B+ Norma 116mm
· Elsõ váltó: Shimano C051
· Hátsó váltó: Shimano TX31
· Fogaskoszorú: Shimano MF-TZ07
· Lánc: UG 51
· Pedál: B+ Norma
· Súly: 13,95 kg

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
jó volna tudni a felszereltségét, ill. inkább 18 mint 20 szerintem
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Déve

Déve

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hello mindenki!

Lenne nagyon max 50ezrem, és találtam eladó Magellán Hydrát ennyiért, a kérdésem az lenne hogy ez a bicaj jó ebben az árkategóriában? ( városi közlekedés + könnyebb túra)
Illetve hogy 180cm-hez 18-as ,vagy 20as váz ami ajánlott?

relaxx

relaxx

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Sziasztok!

Elõször is leszögezném, hogy nem vagyok otthon a bringákban, ezért is fordultam hozzátok. :)
A helyzet az, hogy szeretnék venni valamit olyan 20 ezer körül használtan, mert az enyém felett már eljárt az idõ (többe kerülne amit rá kell költeni, mintha vennék egy másikat). Csak kis tekeréshez kell, semmi extrém dolog. Ennyi pénz van rá sajnos, ez van. Tényleg csak testmozgáshoz kéne, nem akarok ugratási magasság rekordot, sem downhill csúcsidõt beállítani.
Teleszkóp nem ártana még ha gagyi is, valamit csak segíteni a rossz aszfalt kiküszöbölésére, de cáfoljatok meg ha tévednék. Mit ajánlotok, hova forduljak?

Szerintem nézelõdj itt :)

http://piacter.bikem...wcat.php?cat=12

Vannak jó árban bringák..

rooland

rooland

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Elõször is leszögezném, hogy nem vagyok otthon a bringákban, ezért is fordultam hozzátok. :)
A helyzet az, hogy szeretnék venni valamit olyan 20 ezer körül használtan, mert az enyém felett már eljárt az idõ (többe kerülne amit rá kell költeni, mintha vennék egy másikat). Csak kis tekeréshez kell, semmi extrém dolog. Ennyi pénz van rá sajnos, ez van. Tényleg csak testmozgáshoz kéne, nem akarok ugratási magasság rekordot, sem downhill csúcsidõt beállítani.
Teleszkóp nem ártana még ha gagyi is, valamit csak segíteni a rossz aszfalt kiküszöbölésére, de cáfoljatok meg ha tévednék. Mit ajánlotok, hova forduljak?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Ja ..kicsivel jobb a magellán...modjuk kinézetre nekem is a gepida a befutó

"just chillin killin"

relaxx

relaxx

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Rendben megfontolom:) de a Gepida ha nem sok mindenben rosszabb akkor inkább azt vennék mert jobban tetszik:)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok!

10 éves 150 cm magas kamasz keresztfiamnak szeretnék MTB kerékpárt vásárolni. 40-50 ezer Ft-ot szánnánk rá. Mivel meglepetés lesz, nem vihetjük el a gyereket próbálgatni... :)

Az egyik boltban azt mondták, hogy a 24-es méretû helyett nézzünk inkább 26-os felnõtt méretet 16-os vázzal. A másikban pedig pont az ellenkezõjét. Szerintetek melyiket válasszam?

A válaszokat elõre is köszönöm,
Lizsó

Mindenképp 26" vegyél... 150 cm hez 14-15" lenne jó

Sziasztok!

http://www.bicyclewe...pida-mundo-2010

Megéri megvenni ilyen árban??
Semmi extra dolgot nem akarok vele mûvelni!

Választ köszi!

Szerintem mehetsz is a boltba :)

bár ezzel a magellánal lehet jobban jársz:

http://www.bike-shop...raco_acera_2009

"just chillin killin"

lizso

lizso

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
kb. 65-67 cm az átlépési magassága.... :)

24"-osnak szerintem az lehet a veszélye, hogy nagyon gyorsan kinövi. 16"-os caprin szerintem meg még nagy. Esetleg érdemes lenne annyit lemérni a srácnál, hogy mekkora az a magasság, amit át tud még lépni, és úgy nézni boltban 26"-osat.

Szerk.: esetleg még hauser five lehet jó. (vagy más jobban ejtett felsõcsövû)

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Amit ajánlottak az elsõ helyen: Magellan Hydra 24"
A másodikon: Caprine Cherokee 16-os váz (teleszkópos változat)

24"-osnak szerintem az lehet a veszélye, hogy nagyon gyorsan kinövi. 16"-os caprin szerintem meg még nagy. Esetleg érdemes lenne annyit lemérni a srácnál, hogy mekkora az a magasság, amit át tud még lépni, és úgy nézni boltban 26"-osat.

Szerk.: esetleg még hauser five lehet jó. (vagy más jobban ejtett felsõcsövû)