Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2010. March 25. - 10:24
Nézegettem azóta mióta írtam az utolsó hsz-emet, és erre jutottam:
Caprine Tour Cross 2009 - Ker
Szerintetek milyen bicaj ez? Néztem a tesztet róla itt az oldalon, az alapján nekem bejön.
Elõre is köszönöm
bexzy
Posted 2010. March 24. - 20:24
Posted 2010. March 24. - 15:30
Sziasztok!
Érdekelne,hogy olyan max 80-ért milyen cross biciklit érdemes most venni?Már vagy 15 éve nem bicikliztem,így nem értek hozzá.(mondjuk akkor sem értettem )Vagy ilyen árban kb mindegy?nincsennek nagy különbségek közöttük?Van ár,érték arányban ennyiért valami nagyon jó?Esetleg ha majd le akarok cserélni rajta késõbb ezt-azt?Fejleszthetõség szempontjából mit kell nézni?Vagy milyet érdemes venni?Nem értek hozzá,meg lehet nem is nagyon fejleszteném,de ki tudja...
Köszi!
Ker
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. March 24. - 14:52
pl: egy elég jó felszereltségü gepida 110 helyett 85 értSziasztok!
Érdekelne,hogy olyan max 80-ért milyen cross biciklit érdemes most venni?Már vagy 15 éve nem bicikliztem,így nem értek hozzá.(mondjuk akkor sem értettem )Vagy ilyen árban kb mindegy?nincsennek nagy különbségek közöttük?Van ár,érték arányban ennyiért valami nagyon jó?Esetleg ha majd le akarok cserélni rajta késõbb ezt-azt?Fejleszthetõség szempontjából mit kell nézni?Vagy milyet érdemes venni?Nem értek hozzá,meg lehet nem is nagyon fejleszteném,de ki tudja...
Köszi!
Gepida 2009 - Gepida Alboin 300 CRS - .::CANGA KER
vagy Rock Machine '09 CrossRide 250 (Ker
illetve nézd át ezt az oldalt sok az akciós ..pl 2009 kellys axis 113 ról leárazva elég jó választás
..bár az 89
http://www.bicyclewe...ss-kerekparok,8
"just chillin killin"
Posted 2010. March 24. - 14:27
Köszi!
Posted 2010. March 22. - 09:21
A Kona Jake sorozatról elég sok jót írnak internet-szerte, illetve a Merida Cyclocross-ról volt az egyik tavalyi Bikemag-ben egy enyhén pozitív eredményû teszt.
Én magam sajnos még nem próbáltam egyiket sem, de 1-2 héten belül meg kell érkezzen a Kona Major One, amit még október végén rendeltem meg. Ha nem sietõs a vásárlás, akkor amint meglesz, leírom az elsõ tapasztalataimat.
Posted 2010. March 21. - 21:43
Egy alap cyclocross gépet szeretnék vásárolni, szigorúan csak hobbi / testedzés céljából.
Két kerékpárt nézegettem leginkább, az egyik a Kona Jake, a másik a Merida Cyclocross 3.
Mit gondoltok, a kettõ közül melyiket lenne érdemesebb választani?
Olvastam még a Mongoose Croix Comp-ról is, de az valahogy nem nyerte el a tetszésem.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Posted 2010. March 20. - 20:42
Posted 2010. March 17. - 14:55
Egy ismerõsöm keresne ilyen típusú kerékpárt: BikeFun - MERIDA - Ker
Szerintetek milyen más kerékpárt lehetne még megnézni ami hasonló,esetleg kissebb felszereltségû,de még jó?
pl
Kelly's '09 Phanatic (Ker
Posted 2010. March 17. - 11:52
Szerintetek milyen más kerékpárt lehetne még megnézni ami hasonló,esetleg kissebb felszereltségû,de még jó?
Posted 2010. March 15. - 19:57
Ha 10 km-t akarsz megtenni gyorsan, kényelmesen minden nap, akkor egy trekking, cross-trekking gépet kellene venned.
Egy márkából szemezgetek, de mert ezt ismerem jól (3 év gari az összes modellre):
Caprine Wheelman: 55ezer körül, még acélvázas, sárhányó csomagtartó, teleszkóp nincs benne, alap felszereltség, 28-as duplafalú kerék.
Caprine TourCross: 75ezer körül, ez már aluváz, teleszkóp, közepes felszereltség, szintén duplafal, 28, ez is sima gumival van szerelve mint az elõbbi.
Van egy TourCross II ami 99 azt hiszem, ennek magasabb felszereltsége van.
De mondhatnék magellan trekkinget is, vagy Skarpeát, Dema-t, azok is ilyen használatra vannak kitalálva.
Ha mindenképp montit akarsz (bár ilyen használatra csak hátrányát látom), akkor is valami könnyebb, egyszerûbb, haladósabb összeállítás kéne.
Merida Speci stb (azaz a nevesebb gyártók) bringáit ilyen árkategóriában nem érdemes nézegetni, mivel az ár/érték arányuk nem túl nyerõ.
Még 1 dolog: a darabokból való összerakás még akkor is drágább lesz, ha van már meglévõ alkatrészed a bringához. A gyártók sokkal nyomottabb árakon veszik a cuccokat mint te. Egy gyári és egy "házilag" összerakott bringa között 50-60%-os különbség is lehet árban.
Posted 2010. March 15. - 19:44
Régóta tervezem a bicaj cserét, most jutottam el oda, hogy a vázam hátulja úgy elhajlott, hogy már cserére szorult.
Úgy gondoltam, hogy nem veszek új bringát, hanem darabokból rakom össze magamnak.
Kérnék egy kis segítséget, hogy mi a vélemény ezekrõl:
Amire használnám az melóba járás, a 365 napból kb 300 napot járok vele és napi 10km körül
váz: Merida Matts Miami 18"
villa: Marzocchi Dirt Jumper 3
fék: valamilyen bovdenes tárcsafék
kerék: 26-os sztem rigida felniken, novatec agyak, és schwalbe silento 2 gumik
hajtás: sztem simano lesz, 3x8-as sztem
kormány: az sztem marad a régi
Igazából a váz és villa összeállítás érdekelne, hogy mi a vélemény róla, mert jó árban tudnám õket beszerezni, igaz csak használtan.
Segítségeteket elõre is köszönöm
bexzy
Posted 2010. March 14. - 10:43
Posted 2010. March 14. - 10:29
Igaz egy két dolgot biztos cserélnék... Meg a színvilága se nagyon jön be
Posted 2010. March 13. - 20:11
Posted 2010. March 13. - 17:14
Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam amit írtok, de eljött most a kérdezés ideje is.
Elhatároztam hogy most idén veszek egy új bringát és hát nagyon nehéz a választás. Ahogy néztem felszereltségben és tudásban 200-250e közötti kategóriában a CUBE ACID, LTD, LTD TEAM (az már drágább) az ami játszana.
Igazából csak amatõr bringás vagyok, márciustól ameddig engedi az idõ, akkor bringázok (mh-be és vissza hétköznaponként) de a hétvégenként, alkalmanként azért Vértes, Bükk, stb. haverokkal szoktunk járni, akár 1 vagy több napos túrára.
Namármost, a régi bringám (Magellán Crux váz, és régebbi Serpence felszereltség) már valahogy nem olyan mint amilyennek én szeretném, volt vele egy kemény balesetem, és azóta hiába volt vázcsere, valahogy nem az igazi. Most eladtam és itt állok hogy mit vegyek.
Szóval nekem az ACID vagy LTD az ami igazán bejönne, de az ACID-nál a telóval van gondom, ha azt kicserélném akkor már árban túl is mennék az LTD árán. Viszont az LTD -nél is kéne pár apróság cserére, mint a hajtómû, meg esetleg a váltókar is SLX-re, hogy egységes legyen.
Amennyire értek a bringához, nem vagyok fanatikus, szóval én nem értek úgy hozzájuk mélységileg, mint egyesek ezért is kérek segítséget.
Ha esetleg van más javaslat kb. ilyen árban, és hasonló felszereltségben akkor azt szívesen fogadom, egy dolog összteleszkópos bringa nem játszik.
Annyit tudni kell hogy 186cm magas vagyok és 95kg, tehát CUBE-ból is kb. a mostani próbák után a 18"-os modellek a megfelelõek számomra!
Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv, Chriss
Posted 2010. March 13. - 14:37
Posted 2010. March 13. - 14:13
Sziasztok!
Tamoo,Gabe kösz a tanácsot. Magellanokat megnéztem, de nem igazán tetszenek.
Errõl esetleg vélemény?
Dema 09 Galeo
váz anyaga: Alloy 6061-T6 Double Butted
villa: RockShox Dart-1, 100mm
hátsó váltó: Shimano Alivio
elsõ váltó: Shimano M190
váltókar: Shimano ST-EF60
fék: Alhonga 805AD
lánckerék: Shimano M311 (44-32-22)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano HG30-8 (11-32)
lánc: Shimano HG40
kormánycsapágy: VP-A42E
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C369
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-213
nyereg: Active FM-5257
agy: Shimano RM-40
felni: Remerx Dragon
küllõ: Stainless silver
külsõ: CST C-1349 26x2.10
pedál: VP-349 Alloy
súly: 13,8 kg
Ez vagy a 09 Kelly's Scarpe? Ennek úgy nézem jobb a felszereltsége. Bár nem nagyon értek hozzá.
inkább ez
Posted 2010. March 13. - 14:02
Tamoo,Gabe kösz a tanácsot. Magellanokat megnéztem, de nem igazán tetszenek.
Errõl esetleg vélemény?
Dema 09 Galeo
váz anyaga: Alloy 6061-T6 Double Butted
villa: RockShox Dart-1, 100mm
hátsó váltó: Shimano Alivio
elsõ váltó: Shimano M190
váltókar: Shimano ST-EF60
fék: Alhonga 805AD
lánckerék: Shimano M311 (44-32-22)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano HG30-8 (11-32)
lánc: Shimano HG40
kormánycsapágy: VP-A42E
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C369
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-213
nyereg: Active FM-5257
agy: Shimano RM-40
felni: Remerx Dragon
küllõ: Stainless silver
külsõ: CST C-1349 26x2.10
pedál: VP-349 Alloy
súly: 13,8 kg
Ez vagy a 09 Kelly's Scarpe? Ennek úgy nézem jobb a felszereltsége. Bár nem nagyon értek hozzá.
Posted 2010. March 12. - 11:50
Valaki segítsen nemtom milyen cangát vegyek. olyan 50.000 - 60.000-t szánnék rá.
Elõször írd le, hogy mire használnád. Aztán szerintem többen válaszolnak. De ebben az árban mindenképpen használtat néznék.
Én pl. most vettem egy alig használt Kelly's Neos-t (100%-os állapotú) 70e-ért. Szerintem érdemes szétnézni Neked is a használtak közt. Újban talán Caprine Tour CrossTeljesen kezdõ vagyok a bringázásban, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Tervezem egy új kerékpár megvételét, kb. 80e forintot szánok rá.