Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Nézegettem azóta mióta írtam az utolsó hsz-emet, és erre jutottam:

Caprine Tour Cross 2009 - Ker

Szerintetek milyen bicaj ez? Néztem a tesztet róla itt az oldalon, az alapján nekem bejön.

Elõre is köszönöm

bexzy

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Köszi,átnézem akkor ezeket!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!

Érdekelne,hogy olyan max 80-ért milyen cross biciklit érdemes most venni?Már vagy 15 éve nem bicikliztem,így nem értek hozzá.(mondjuk akkor sem értettem :P)Vagy ilyen árban kb mindegy?nincsennek nagy különbségek közöttük?Van ár,érték arányban ennyiért valami nagyon jó?Esetleg ha majd le akarok cserélni rajta késõbb ezt-azt?Fejleszthetõség szempontjából mit kell nézni?Vagy milyet érdemes venni?Nem értek hozzá,meg lehet nem is nagyon fejleszteném,de ki tudja...
Köszi!

Ker
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok!

Érdekelne,hogy olyan max 80-ért milyen cross biciklit érdemes most venni?Már vagy 15 éve nem bicikliztem,így nem értek hozzá.(mondjuk akkor sem értettem :P)Vagy ilyen árban kb mindegy?nincsennek nagy különbségek közöttük?Van ár,érték arányban ennyiért valami nagyon jó?Esetleg ha majd le akarok cserélni rajta késõbb ezt-azt?Fejleszthetõség szempontjából mit kell nézni?Vagy milyet érdemes venni?Nem értek hozzá,meg lehet nem is nagyon fejleszteném,de ki tudja...
Köszi!

pl: egy elég jó felszereltségü gepida 110 helyett 85 ért
Gepida 2009 - Gepida Alboin 300 CRS - .::CANGA KER

vagy Rock Machine '09 CrossRide 250 (Ker

illetve nézd át ezt az oldalt sok az akciós ..pl 2009 kellys axis 113 ról leárazva elég jó választás
..bár az 89
http://www.bicyclewe...ss-kerekparok,8

"just chillin killin"

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Sziasztok!

Köszi!

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Szia Varus!
A Kona Jake sorozatról elég sok jót írnak internet-szerte, illetve a Merida Cyclocross-ról volt az egyik tavalyi Bikemag-ben egy enyhén pozitív eredményû teszt.
Én magam sajnos még nem próbáltam egyiket sem, de 1-2 héten belül meg kell érkezzen a Kona Major One, amit még október végén rendeltem meg. Ha nem sietõs a vásárlás, akkor amint meglesz, leírom az elsõ tapasztalataimat.

Varus

Varus

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Egy alap cyclocross gépet szeretnék vásárolni, szigorúan csak hobbi / testedzés céljából.
Két kerékpárt nézegettem leginkább, az egyik a Kona Jake, a másik a Merida Cyclocross 3.
Mit gondoltok, a kettõ közül melyiket lenne érdemesebb választani?
Olvastam még a Mongoose Croix Comp-ról is, de az valahogy nem nyerte el a tetszésem.
Elõre is köszönöm a válaszokat!

Kalmus

Kalmus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Bringavásárlás elõtt állok, és szeretném kérni a segítségeteket! Munkába járáshoz, és kisebb hétvégi kirándulásokhoz szeretnék kerékpárt vásárolni max 80.000-ig Van 3 áldozatom: Merida Freeway 9100, Magellan Hydra TX50 alu, és Gepida Alboin 200. Ezek tetszettek, de ha vannak még ötletek, azokat is várom!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Egy ismerõsöm keresne ilyen típusú kerékpárt: BikeFun - MERIDA - Ker
Szerintetek milyen más kerékpárt lehetne még megnézni ami hasonló,esetleg kissebb felszereltségû,de még jó?

pl

Kelly's '09 Phanatic (Ker
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Egy ismerõsöm keresne ilyen típusú kerékpárt: BikeFun - MERIDA - Ker
Szerintetek milyen más kerékpárt lehetne még megnézni ami hasonló,esetleg kissebb felszereltségû,de még jó?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A DJ3 teló van vagy 3 kilogramm és dirt jump használatra tervezték, mint ahogy a nevébõl is kiderül. Egy munkábajárós gépen keresnivalója sincs. Semmi értelme ennek az összeállításnak.

Ha 10 km-t akarsz megtenni gyorsan, kényelmesen minden nap, akkor egy trekking, cross-trekking gépet kellene venned.

Egy márkából szemezgetek, de mert ezt ismerem jól (3 év gari az összes modellre):
Caprine Wheelman: 55ezer körül, még acélvázas, sárhányó csomagtartó, teleszkóp nincs benne, alap felszereltség, 28-as duplafalú kerék.
Caprine TourCross: 75ezer körül, ez már aluváz, teleszkóp, közepes felszereltség, szintén duplafal, 28, ez is sima gumival van szerelve mint az elõbbi.
Van egy TourCross II ami 99 azt hiszem, ennek magasabb felszereltsége van.

De mondhatnék magellan trekkinget is, vagy Skarpeát, Dema-t, azok is ilyen használatra vannak kitalálva.

Ha mindenképp montit akarsz (bár ilyen használatra csak hátrányát látom), akkor is valami könnyebb, egyszerûbb, haladósabb összeállítás kéne.

Merida Speci stb (azaz a nevesebb gyártók) bringáit ilyen árkategóriában nem érdemes nézegetni, mivel az ár/érték arányuk nem túl nyerõ.

Még 1 dolog: a darabokból való összerakás még akkor is drágább lesz, ha van már meglévõ alkatrészed a bringához. A gyártók sokkal nyomottabb árakon veszik a cuccokat mint te. Egy gyári és egy "házilag" összerakott bringa között 50-60%-os különbség is lehet árban.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Régóta tervezem a bicaj cserét, most jutottam el oda, hogy a vázam hátulja úgy elhajlott, hogy már cserére szorult.
Úgy gondoltam, hogy nem veszek új bringát, hanem darabokból rakom össze magamnak.
Kérnék egy kis segítséget, hogy mi a vélemény ezekrõl:
Amire használnám az melóba járás, a 365 napból kb 300 napot járok vele és napi 10km körül

váz: Merida Matts Miami 18"
villa: Marzocchi Dirt Jumper 3
fék: valamilyen bovdenes tárcsafék
kerék: 26-os sztem rigida felniken, novatec agyak, és schwalbe silento 2 gumik
hajtás: sztem simano lesz, 3x8-as sztem
kormány: az sztem marad a régi

Igazából a váz és villa összeállítás érdekelne, hogy mi a vélemény róla, mert jó árban tudnám õket beszerezni, igaz csak használtan.
Segítségeteket elõre is köszönöm
bexzy

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Azt én is néztem, de elég sok mindent kellene cserélni, a CUBE LTD-n meg alig, és árban is szinte ugyan ott vagyok :)

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Ez se rossz amúgy: Kona Kula 09
Igaz egy két dolgot biztos cserélnék... Meg a színvilága se nagyon jön be :D

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Újban szerintem akciós gépeket érdemes keresgélni. Pár hónapja még nagyon jókat ki lehetett volna fogni.

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam amit írtok, de eljött most a kérdezés ideje is.

Elhatároztam hogy most idén veszek egy új bringát és hát nagyon nehéz a választás. Ahogy néztem felszereltségben és tudásban 200-250e közötti kategóriában a CUBE ACID, LTD, LTD TEAM (az már drágább) az ami játszana.

Igazából csak amatõr bringás vagyok, márciustól ameddig engedi az idõ, akkor bringázok (mh-be és vissza hétköznaponként) de a hétvégenként, alkalmanként azért Vértes, Bükk, stb. haverokkal szoktunk járni, akár 1 vagy több napos túrára.

Namármost, a régi bringám (Magellán Crux váz, és régebbi Serpence felszereltség) már valahogy nem olyan mint amilyennek én szeretném, volt vele egy kemény balesetem, és azóta hiába volt vázcsere, valahogy nem az igazi. Most eladtam és itt állok hogy mit vegyek.

Szóval nekem az ACID vagy LTD az ami igazán bejönne, de az ACID-nál a telóval van gondom, ha azt kicserélném akkor már árban túl is mennék az LTD árán. Viszont az LTD -nél is kéne pár apróság cserére, mint a hajtómû, meg esetleg a váltókar is SLX-re, hogy egységes legyen.

Amennyire értek a bringához, nem vagyok fanatikus, szóval én nem értek úgy hozzájuk mélységileg, mint egyesek ezért is kérek segítséget.

Ha esetleg van más javaslat kb. ilyen árban, és hasonló felszereltségben akkor azt szívesen fogadom, egy dolog összteleszkópos bringa nem játszik.

Annyit tudni kell hogy 186cm magas vagyok és 95kg, tehát CUBE-ból is kb. a mostani próbák után a 18"-os modellek a megfelelõek számomra!

Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv, Chriss

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Inkább a dema. De ha 70% aszfalt, akkor gondold át... lehet nyerõbb egy cross

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!
Tamoo,Gabe kösz a tanácsot. Magellanokat megnéztem, de nem igazán tetszenek.
Errõl esetleg vélemény?

Dema 09 Galeo

váz anyaga: Alloy 6061-T6 Double Butted
villa: RockShox Dart-1, 100mm
hátsó váltó: Shimano Alivio
elsõ váltó: Shimano M190
váltókar: Shimano ST-EF60
fék: Alhonga 805AD
lánckerék: Shimano M311 (44-32-22)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano HG30-8 (11-32)
lánc: Shimano HG40
kormánycsapágy: VP-A42E
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C369
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-213
nyereg: Active FM-5257
agy: Shimano RM-40
felni: Remerx Dragon
küllõ: Stainless silver
külsõ: CST C-1349 26x2.10
pedál: VP-349 Alloy
súly: 13,8 kg

Ez vagy a 09 Kelly's Scarpe? Ennek úgy nézem jobb a felszereltsége. Bár nem nagyon értek hozzá.

inkább ez

rekop

rekop

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!
Tamoo,Gabe kösz a tanácsot. Magellanokat megnéztem, de nem igazán tetszenek.
Errõl esetleg vélemény?

Dema 09 Galeo

váz anyaga: Alloy 6061-T6 Double Butted
villa: RockShox Dart-1, 100mm
hátsó váltó: Shimano Alivio
elsõ váltó: Shimano M190
váltókar: Shimano ST-EF60
fék: Alhonga 805AD
lánckerék: Shimano M311 (44-32-22)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano HG30-8 (11-32)
lánc: Shimano HG40
kormánycsapágy: VP-A42E
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C369
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-213
nyereg: Active FM-5257
agy: Shimano RM-40
felni: Remerx Dragon
küllõ: Stainless silver
külsõ: CST C-1349 26x2.10
pedál: VP-349 Alloy
súly: 13,8 kg

Ez vagy a 09 Kelly's Scarpe? Ennek úgy nézem jobb a felszereltsége. Bár nem nagyon értek hozzá.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Valaki segítsen nemtom milyen cangát vegyek. olyan 50.000 - 60.000-t szánnék rá.

Elõször írd le, hogy mire használnád. Aztán szerintem többen válaszolnak. De ebben az árban mindenképpen használtat néznék.

Teljesen kezdõ vagyok a bringázásban, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Tervezem egy új kerékpár megvételét, kb. 80e forintot szánok rá.

Én pl. most vettem egy alig használt Kelly's Neos-t (100%-os állapotú) 70e-ért. Szerintem érdemes szétnézni Neked is a használtak közt. Újban talán Caprine Tour Cross