Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
A Skarpea biciklikrõl mi a véleményetek? A Glide 50 és a Glide 70 érdekelne. Sajnos nem sok adatot adnak meg róla, de az biztos, hogy minden modell vázára örökélet garanciát nyújtanak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Szervusztok,

lehet kicsit furán hangzik, de szeretnék venni egy bringát, 195cm magas vagyok és kb 135 kiló. Próbáltam utánanézni a neten, de nem sok mindent találtam. Kb 10 éve annak, hogy bringáztam, és ismét szeretnék, sportolás céljából, fényképezés, stb...

kb 200,000Ft körül gondoltam, nem tudom ennyi pénzért milyen gépet lehet venni...

Nem készülök extrém sportra, fõleg aszfaltos út, mezei út, egy két emelkedõvel..

Ha valaki hasonló cipõben jár, v. járt, esetleg valaki tudna segiteni pár jó tanáccsal, linkel, nagyon megköszönnem. Konkrét termékrõl is lehet linket.

Elõre is köszönöm.
Üdvözlettel
Imre

olvass vissza lécci 2 oldalt ebben a topikban

utána várjujk a további kérdéseket :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Muzzy

Muzzy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szervusztok,

lehet kicsit furán hangzik, de szeretnék venni egy bringát, 195cm magas vagyok és kb 135 kiló. Próbáltam utánanézni a neten, de nem sok mindent találtam. Kb 10 éve annak, hogy bringáztam, és ismét szeretnék, sportolás céljából, fényképezés, stb...

kb 200,000Ft körül gondoltam, nem tudom ennyi pénzért milyen gépet lehet venni...

Nem készülök extrém sportra, fõleg aszfaltos út, mezei út, egy két emelkedõvel..

Ha valaki hasonló cipõben jár, v. járt, esetleg valaki tudna segiteni pár jó tanáccsal, linkel, nagyon megköszönnem. Konkrét termékrõl is lehet linket.

Elõre is köszönöm.
Üdvözlettel
Imre

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Egy könnyû komplett bringát szeretnék venni, CC felhasználásra, olyat ami bírja a kiképzést, 90 kiló vagyok.
Olyan 20-21-es méretben kéne, inkább merev mint fully, hogy jobb felszereltsége legyen.
Nem vagyok az aktuális trendekkel/alkatrészekkel tisztában. Lehetõleg valami jó minõség legyen, 300-500 között gondoltam.

Minden javaslatot szívesen veszek, Újat akarok, nem használtat.

üdv+kösz
b

Most a tavalyi Meridákat elég olcsón árusítják. 380-ért megkapod a ninety-six 1000D-t, 450-ért a 3000D-t, könnyû is, cc re kíváló fully.
BikeFun - 2010
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy nekem tetszõ bringát. A kerékpárt általános használatra szeretném. Semmi ugrabugrálás, csak a talajon legyen mindkét kereke. Meg persze eljussak vele A-ból B-be. Fõleg városban lenne koptatva, meg persze mindennap vagy 2km föld út lenne a táv, de néha több. Jó idõben napi használatban lenne része a gépnek. A sebesség is fontos lenne, hisz 30-as tempót vagy feljebb szoktam tolni ha lehet. A jelenlegi gép még bírja a 30-at, de már ki van kopva és régi is már. Hegyre nem közlekednék vele, mivel elég nekem az Alföld is. Beteszem a linket ide hogy mit néztem ki:
Decathlon - biciklik - ker
A kérdéseim a következõk:
- mennyire jók az összetevõk
- mennyire strababíró
Ha válaszoltok azt megköszönném.

csak a szokásost tudom mondani :)

minek veszel montit ? erre a célra teljesen felesleges. a krosszgépek kb erre vannak kitalálva. aszfalton is fökdúton is sokkal haladosabb mint a monti a kis bumsztli kerekeivel. és ennyiért már elég jókat lehet kapni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

WrongGum

WrongGum

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy nekem tetszõ bringát. A kerékpárt általános használatra szeretném. Semmi ugrabugrálás, csak a talajon legyen mindkét kereke. Meg persze eljussak vele A-ból B-be. Fõleg városban lenne koptatva, meg persze mindennap vagy 2km föld út lenne a táv, de néha több. Jó idõben napi használatban lenne része a gépnek. A sebesség is fontos lenne, hisz 30-as tempót vagy feljebb szoktam tolni ha lehet. A jelenlegi gép még bírja a 30-at, de már ki van kopva és régi is már. Hegyre nem közlekednék vele, mivel elég nekem az Alföld is. Beteszem a linket ide hogy mit néztem ki:
Decathlon - biciklik - ker
A kérdéseim a következõk:
- mennyire jók az összetevõk
- mennyire strababíró
Ha válaszoltok azt megköszönném.

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Üdv,

Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó :) így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36e Ft-ba kerülnek.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Illetve milyen kiegészítõket ajánlottok? (esetleg ami kötelezõ)
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Mindenki 17es mond..A barátomnak 17es van és mentem vele pár km-ert,és mindig tolnám hátrafelé a "hátsó részem de már az ülés teljesen hátra van tolva..Lehet hogy visszakell tenni a kormányt magasabb pozicióba, és talán hosszabb kormányszárat beletenni a 100as helyett..vagy nem tudom..Az ágyékom a földtõl számítva 79cm re van,szerintem tök átlagos..Vagy pedig egyszerûen csak rossz beidegzõdés hogy úgy akarok rajta ülni ahogy amúgy nem kellene..

Én se vagyok sokkal magasabb (178-80) és 19"-ost használok, (abból is hosszú felsõcsövû modellt) Nem bírom, ha egyenesen kell ülni, sokkal jobban szeretek sportosan elõredõlve tekerni. Kinek mi jön be...

deftones

deftones

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszönöm válaszodat..Ez is megerõsít a választásban.!

Mindenki 17es mond..A barátomnak 17es van és mentem vele pár km-ert,és mindig tolnám hátrafelé a "hátsó részem de már az ülés teljesen hátra van tolva..Lehet hogy visszakell tenni a kormányt magasabb pozicióba, és talán hosszabb kormányszárat beletenni a 100as helyett..vagy nem tudom..Az ágyékom a földtõl számítva 79cm re van,szerintem tök átlagos..Vagy pedig egyszerûen csak rossz beidegzõdés hogy úgy akarok rajta ülni ahogy amúgy nem kellene..

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Köszi, bár itt nem fogadnak el üdülési csekket, de nem is ez a lényeg, majd kitalálok vmit, hanem az a gond, hogy ez egy MTB, és a korábbi biciklimet is azért ajándékoztam tovább, mert a csuklóm nem bírta azt, h annyira elõre kellett hajolni. Ezért is gondolkodtam olyan biciklin, amelyen egyenesebben lehet ülni.
Esetleg másik javaslatod van?

Ezen szerintem elég egyenesen kell ülni. Az én csuklóm egyébként a hajlított kormányt nem igazán bírja... (pedig elméletileg az a "kényelmesebb")

feerika

feerika

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

feerika..Ez a kellys még kapható ..80-helyett 63-ért elég jó árban...Kelly's Colibree 2009 - Ker messze jobb ennél a háromnál

Köszi, bár itt nem fogadnak el üdülési csekket, de nem is ez a lényeg, majd kitalálok vmit, hanem az a gond, hogy ez egy MTB, és a korábbi biciklimet is azért ajándékoztam tovább, mert a csuklóm nem bírta azt, h annyira elõre kellett hajolni. Ezért is gondolkodtam olyan biciklin, amelyen egyenesebben lehet ülni.
Esetleg másik javaslatod van?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Sziasztok!

Bringa vásárlás elõtt állok és tanácsot szeretnék kérni melyik bicót vegyem a meg a kiszemeltek közül. Teljesen amatõr vagyok ezen a téren és ezért érdekelne hozzáértõk véleménye, hogy melyik jobb felszereltségû? Munkába járáshoz használnám valamint erdei kirándulásokhoz. Légyszíves segítsetek melyik lenne a megfelelõbb. Vagy ha esetleg ebbe az árkategóriába tudtok valami jobbat osszátok meg velem. Elõre is köszönöm!

1. Mongoose Tyax Elite 2009 Mongoose Tyax Elite 2009 - Ker
2. Mali Viper 2008 Mali Viper 2008 - Ker

Esetleg használt? PL

rekop

rekop

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Mostanra körvonalazódott bennem milyen típusú bringát szeretnék.
Egy cross gépre esett a választásom, mert nagyrészt aszfaltom használnám munkába járásra, néha könnyebb terepen bringázgatni.
Ezt néztem ki, némi kedvezménnyel hozzájuthatnék : merida
Megmondom õszintén a rugós nyeregszár és az állítható kormányszár nem annyira tetszik, de ennél jobbat jelenleg 90e Ft-ig nem találtam.
Az interneten sok helyen hirdetnek 2009-es Kellys Axis-t 90e-ért, de mindenhol elfogyott.
Vélemény esetleg errõl a bringáról? Vagy alternatíva?

dínó83

dínó83

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Bringa vásárlás elõtt állok és tanácsot szeretnék kérni melyik bicót vegyem a meg a kiszemeltek közül. Teljesen amatõr vagyok ezen a téren és ezért érdekelne hozzáértõk véleménye, hogy melyik jobb felszereltségû? Munkába járáshoz használnám valamint erdei kirándulásokhoz. Légyszíves segítsetek melyik lenne a megfelelõbb. Vagy ha esetleg ebbe az árkategóriába tudtok valami jobbat osszátok meg velem. Elõre is köszönöm!

1. Mongoose Tyax Elite 2009 Mongoose Tyax Elite 2009 - Ker
2. Mali Viper 2008 Mali Viper 2008 - Ker

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok ! Nekem lenne egy már lerágottnak tünt kérdésem! Egyszerû leszek.. 175-176 cm magas vagyok, 79kg..Kinéztem egy merida 2009 500 D trail-t..Melyik méretben vegyem meg ,17" vagy 19...és a 2õ miben tér el egymástól, mármint cm-ben...Vagyis ha bármelyiket veszem is nagyon észrevehetõ a külömbség,? Nekem õszintén mondva a 17"es kicsinek tünik... Köszönöm ha valaki jobban ért hozzá mint én ! Thanx

17-es
azt vedd hozzá, hogy picit rövidebb mint egy átlag cc váz. szal ha a szeretsz a "vázra hasalva" mászni, akkor inkább más vázat keress.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
feerika..Ez a kellys még kapható ..80-helyett 63-ért elég jó árban...Kelly's Colibree 2009 - Ker messze jobb ennél a háromnál

"just chillin killin"

deftones

deftones

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok ! Nekem lenne egy már lerágottnak tünt kérdésem! Egyszerû leszek.. 175-176 cm magas vagyok, 79kg..Kinéztem egy merida 2009 500 D trail-t..Melyik méretben vegyem meg ,17" vagy 19...és a 2õ miben tér el egymástól, mármint cm-ben...Vagyis ha bármelyiket veszem is nagyon észrevehetõ a külömbség,? Nekem õszintén mondva a 17"es kicsinek tünik... Köszönöm ha valaki jobban ért hozzá mint én ! Thanx

feerika

feerika

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Tanácsot kérnék, biciklit szeretnék vásárolni, amit inkább városban használnék, és néha-néha kirándulásokhoz is, így trekkingre gondoltam.
Ami a lehetõségeimet behatárolja, az az, hogy üdülési csekkel fizetnék, és kb. 60.000 forintban gondolkodok, mert csak hétvégén használnám, és nem is minden hétvégén...

pillanatnyilag a következõkre gondoltam, és ebben a sorrendben:

1. gepida alboin 100 http://http://www.ge...oldal/alboin100
2. mongoose crossway 250 a 2009-bõl http://http://mali.h...mongoose-cro250
3. pannonia lady 26 http://http://www.pn...re&iProduct=209

Igazság szerint a pannoniáert nem vagyok oda, a gepida tetszik, és persze csak a szokásos nõi érvek miatt, "csak mert.."

Mit gondoltok a fentiekrõl? Amennyiben van más ötletetek, szívesen veszem.
Köszi.

Még egy dolog, jól gondolom, hogy a 160 centimhez a 46 méret a jó?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Vagy a merida-nál kitárgyalt 700D :Merida Matts TFS XC 700 D 2009 - Ker

"just chillin killin"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
szerintem van ennél jobb vétel is

pl:http://kross.hu/old/levela6disc.html
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.