Felteszem a kérdésemet újra, hátha most jön valami hasznos infó.
Szóval:
Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy és grizzly típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36eés 40e Ft-ba kerülnek.
Esetleg lenne még Magellan Hydra is 46ért, de az már túlmegy a keretemen. Tény hogy elég jól hangzik és ahhoz már jár teleszkóp is.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Igen MTB kell, mert használom majd túrázni is biztosan és nem tetszenek az ilyen nagymamis kinézetû kerékpárok.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?
Ha mindenképp monti kell akkor kösd fel a gatyód,mer negyvenért csak szar van.Ez a büdös nagy helyzet.Használtan talán,de ez pont az az ár,ami még éppen nem elég.És hidd meg,magaddal szúrsz ki,ha nem jó a gép,mert rossz használni,egyfeszt elromlik,ami meg idegesítõ és pénzbe is kerül.Amit én javallok városba,az egy jó öreg országúti,amire lehet sárvédõt is szerelni,meg belefér legalább a 32-es gumi.Az elbírja a várost,meg egy kis földutat is ha nagyon muszáj,vastagabb köpennyel ott is frankó.E mellet fürge,olcsó,és ha szerencséd van nem lesz rajta mûanyag.Nekem is van egy ilyenem,38-ba fájt,és semmi baja,pedig adom neki az ívet.Ráadásképp nem feltûnõ,ami lopás ellen a legjobb védelem,minden lakatok felett.
Az van, hogy benned is biztos van egy "mi a fasz kerül annyiba egy biciklin?" kérdés.Az kérlek, ha szép is, meg jó is,meg strapabíró,meg biztonságos.Szerintem ha valakinek nincs rávaló,akkor a szépségen spóroljon,mert az a legkifizetõdõbb.A többi te dolgod,de ha olyant akarsz venni amin hibátlan a festék, és még az is elvárható, hogy nem megy tönkre egyhamar,akkor az messze nem negyven.Ez a helyzet.Szerintem az országúti jó választás a te céljaidra,jó kis acélváz,széles villával,aztán lehet zúgatni!Minden jót a vásárhoz!