Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Most akarok venni egy kerékpárt, pontosabban egy Caprine Tour Cross 2009 típusú kerékpárt. Milyen méretet vegyek, én 170 cm vagyok, és a 18"-os méretet néztem.
Elõre is köszönöm
bexzy

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Laptopokkal foglalkozom tisztában vagyok vele, hogy az olcsó nem mindig olcsóbb hosszabb távon. Ott már megtanultam, hogy arra kell a laptopot venni, amire használva lesz.
Arra, hogy naponta 1órát használom (10km) szerintem nem kell 80 vagy 100ezres nagyságrendû kerékpárt venni.
A minap is egy gazdag fószer megvette a 150ezer Ft-tal drágább laptopot, mint amilyet én ajánlottam neki (így rontva a saját bizniszemet is), holott sose fogja kihasználni azt (vett egy gamer gépet, netre, meg office-ra).
Én most is ezt érzem, hogy túra, meg "ugrabugra" gépeket akartok inkább ajánlani, holott ilyenre én nem használnám.
Tervbe van véve ugyan egy hosszabb túra erdélyben, de szerintem bõven teljesíthetõ olcsó kerékpárral is.

Sztem ha nincs so pénzed, nyugodtan bújd a használt hirdetéseket! Remek kis bringákat találni meglepõen olcsón. És azokon még a puki is kevésbé érezhetõ mint egy használt autón. (Max cserélsz egy nyerget :o)
Ahogy olvastam vissza a te igényeidhez felejtõs a monti. Nézz egy jó outiból épített streetbike-ot, vagy crossbringát! 40-bõl már youngtimer csodákat lehet venni, amik ugyanúgy haszálhatóak és még egyediek is!

Pl melóba és túrázni járni:
Óccsóér':
Apr
Apr

Ettõl még vagesznek is néznek:
Apr

Drágábbért, de minõség:
Apr
Apr

Szal ennyi pénzbõl jobban jársz használttal.
Mindenesetre te tudod, mi itt szóltunk.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

(DuGO)

(DuGO)

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Látom nagyon elszaladt a világ. 10éve akkor mindenkinek csak szar volt, mert akkor még teleszkóp se nagyon létezett csak ha versenybicajt akart valaki, mégis sokan kerékpároztak. A nagyszülõk egy életen használták a világháborús roncsokat, amik még ma is gurulnak.
Nekem jó lesz akkor egy "szar" is, a célra megfelel. Ha autót akarok venni, akkor gondolom az X3as a belépõ kategória, de az is szar lesz.
Sok itt a vastag tárcájú ember, aki megveszi a fullosnak kikiáltott kerót, mert azt mondják az "okosok", hogy az kell neki, közben meg a harmadára nem használja mint amire lehetne. Legalább 10 embert olvastam aki olyan célra mint én 3x meg 4x annyi pénzért vesz bicajt. Ha majd hegyrõl akarok száguldozni lefele, akkor majd veszek nem szar kerékpárt, de addig jó nekem a hagyományos. Állítom, hogy kevesebbet kell vele törõdni, mint egy drágább jószággal, amin sokkal több és drágább alkatrészek vannak. Ami elromolhat az el is romlik.

Na jóvan ecsém,de ha majd havonta buzerálsz valamit a gépen,majd gondolj rám:).Amúgy faterom egyetemista korában négyhavi fizujából vette a bringáját.Ráadásképp nem is Favoritot:)Szóval akkor is voltak árak,meg nem szar bicók.Lovagolod ezt a "szar" szót, meg hogy mennyire nincs pénzed.Munkába járni persze jó lesz amit megveszel,de amit én ajánlottam az még örömet is okozna,gyorsabb lenne,meg strapabíróbb,csak épp nem olyan szép.Vagy kinek mi a szép.De ár-értékben sokkal jobb.a másik meg, hogy régen még mindent rendesen összeraktak.Manapság minden secperc alatt széthullik,pláne az alsó kategóriás cuccok. Mi csak ettõl óvtunk volna,de persze csinálj amit akarsz.Amúgy meg minek kérdezed az embereket egy olyan fórumon ahol szenvedély a kerekezés, és bizony az emberek költenek a szenvedélyükre,mert tisztába vannak vele mit mennyiért.És lefogadom, hogy csomóan annyit sem keresnek mint te.Ha ilyen csõlátásod van akkor menj be a boltba,vedd meg azt a SZARt és élvezd a bringázást!Addig sem pöfögöd a ganét a világba.

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Gyerekek ehhez mit szóltok? a környékemben mindenhol körbenéztem már és sehol picit normális kerékpár. dabasra járok ott találtam ezt cube analog 2007-es 122000 rõl lárazva 110 ezerre. szerintetek merjem megvenni? Multi-Motor & Bringa Kft. holnap azon a részen munkába és el kell döntenem még ma, Segítsetek légyszíves!!!! városi használat + terep!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jaja
melóba járni jó lesz bármi is!
végül is, ahogy mondod, pár hónap alatt megvan benzinben a vételár.

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Tisztelt Qlagép! nekem is volt anno ilyen 40 körüli gépem, de megmondom neked öszintén hogy nem baj, hogy csak ennyid van rá. a hátrányod abban nyilvánul csak meg, hogy az olcsó kategóriás nem olyan strapabíró és nem olyan könnyû, stb,stb. ez olyan mint autóban a trabant és a mercedes. a traban is elvisz mindenhová és a merci is. a különbséget meg, gondolom nem kell leírni.Na így van ez olcsó és drága között is. menj be a boltba és vedd meg azt amelyik ebben az árban tetszik és kész. fehér trabant vagy kék, nem mindegy?!Trabant az trabant, mert ebben a kategóriában úgy sincs normális.Nagyon kár, itt veszekedni ilyenen amiken te kiakadsz!!!!ÉRTELMETLEN! GO bolt;)

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Gyerekek ehhez mit szóltok? a környékemben mindenhol körbenéztem már és sehol picit normális kerékpár. dabasra járok ott találtam ezt cube analog 2007-es 122000 rõl lárazva 110 ezerre. szerintetek merjem megvenni? Multi-Motor & Bringa Kft. holnap azon a részen munkába és el kell döntenem még ma, Segítsetek légyszíves!!!! városi használat + terep!

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Laptopokkal foglalkozom tisztában vagyok vele, hogy az olcsó nem mindig olcsóbb hosszabb távon. Ott már megtanultam, hogy arra kell a laptopot venni, amire használva lesz.
Arra, hogy naponta 1órát használom (10km) szerintem nem kell 80 vagy 100ezres nagyságrendû kerékpárt venni.
A minap is egy gazdag fószer megvette a 150ezer Ft-tal drágább laptopot, mint amilyet én ajánlottam neki (így rontva a saját bizniszemet is), holott sose fogja kihasználni azt (vett egy gamer gépet, netre, meg office-ra).
Én most is ezt érzem, hogy túra, meg "ugrabugra" gépeket akartok inkább ajánlani, holott ilyenre én nem használnám.
Tervbe van véve ugyan egy hosszabb túra erdélyben, de szerintem bõven teljesíthetõ olcsó kerékpárral is.

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Nem vásárolok multiba. A véleményed meg errõl nem érdekel. A fórum azért van, hogy kérdezzenek, mégha vannak is ilyen csórók, mint én akiknek csak szarra telik.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Ha majd hegyrõl akarok száguldozni lefele, akkor majd veszek nem szar kerékpárt, de addig jó nekem a hagyományos. Állítom, hogy kevesebbet kell vele törõdni, mint egy drágább jószággal, amin sokkal több és drágább alkatrészek vannak. Ami elromolhat az el is romlik.

Javasolnám, nézz be a Decathlon-ba vagy a Cora-ba (Tesco/Auchan) és vedd meg a harmincvalahányezres, össztelós "kerékpárt"!

(gyk: szvsz egy félhülye provokátor a kérdezõ - már a neve is sokatmondó -, esze ágában sincs negyvenért biciklit venni)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Félreérted a segíteni akaró embereket. A saját tapasztalataikat osszák meg veled, ráadásul a te kérésedre. Olcsón jót, legalábbis amennyiért te szeretnéd nem fogsz kapni. Ezt már leírták és én is leírom szintén saját tapasztalat alapján. Az olcsón állandóan vátót, féket állitottunk, nehéz volt, sokat költöttem rá azután eladtam olcsón. Ha csak egy kicsit többet szánsz rá ezektõl megkíméled magad és a pénztárcád. és egy nagy igazság a végére az "olcsó sokszor drágább"
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Látom nagyon elszaladt a világ. 10éve akkor mindenkinek csak szar volt, mert akkor még teleszkóp se nagyon létezett csak ha versenybicajt akart valaki, mégis sokan kerékpároztak. A nagyszülõk egy életen használták a világháborús roncsokat, amik még ma is gurulnak.
Nekem jó lesz akkor egy "szar" is, a célra megfelel. Ha autót akarok venni, akkor gondolom az X3as a belépõ kategória, de az is szar lesz.
Sok itt a vastag tárcájú ember, aki megveszi a fullosnak kikiáltott kerót, mert azt mondják az "okosok", hogy az kell neki, közben meg a harmadára nem használja mint amire lehetne. Legalább 10 embert olvastam aki olyan célra mint én 3x meg 4x annyi pénzért vesz bicajt. Ha majd hegyrõl akarok száguldozni lefele, akkor majd veszek nem szar kerékpárt, de addig jó nekem a hagyományos. Állítom, hogy kevesebbet kell vele törõdni, mint egy drágább jószággal, amin sokkal több és drágább alkatrészek vannak. Ami elromolhat az el is romlik.

(DuGO)

(DuGO)

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Felteszem a kérdésemet újra, hátha most jön valami hasznos infó.
Szóval:

Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy és grizzly típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36eés 40e Ft-ba kerülnek.
Esetleg lenne még Magellan Hydra is 46ért, de az már túlmegy a keretemen. Tény hogy elég jól hangzik és ahhoz már jár teleszkóp is.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Igen MTB kell, mert használom majd túrázni is biztosan és nem tetszenek az ilyen nagymamis kinézetû kerékpárok.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?

Ha mindenképp monti kell akkor kösd fel a gatyód,mer negyvenért csak szar van.Ez a büdös nagy helyzet.Használtan talán,de ez pont az az ár,ami még éppen nem elég.És hidd meg,magaddal szúrsz ki,ha nem jó a gép,mert rossz használni,egyfeszt elromlik,ami meg idegesítõ és pénzbe is kerül.Amit én javallok városba,az egy jó öreg országúti,amire lehet sárvédõt is szerelni,meg belefér legalább a 32-es gumi.Az elbírja a várost,meg egy kis földutat is ha nagyon muszáj,vastagabb köpennyel ott is frankó.E mellet fürge,olcsó,és ha szerencséd van nem lesz rajta mûanyag.Nekem is van egy ilyenem,38-ba fájt,és semmi baja,pedig adom neki az ívet.Ráadásképp nem feltûnõ,ami lopás ellen a legjobb védelem,minden lakatok felett.
Az van, hogy benned is biztos van egy "mi a fasz kerül annyiba egy biciklin?" kérdés.Az kérlek, ha szép is, meg jó is,meg strapabíró,meg biztonságos.Szerintem ha valakinek nincs rávaló,akkor a szépségen spóroljon,mert az a legkifizetõdõbb.A többi te dolgod,de ha olyant akarsz venni amin hibátlan a festék, és még az is elvárható, hogy nem megy tönkre egyhamar,akkor az messze nem negyven.Ez a helyzet.Szerintem az országúti jó választás a te céljaidra,jó kis acélváz,széles villával,aztán lehet zúgatni!Minden jót a vásárhoz!

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Értem, köszönöm a segítséget! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Rendben, nem kérdõjelezem meg a szaktudást, nincs miért kételkednem bennük. Csak gondoltam megkérdezem, hátha tarkítom egy kicsit a képet, de nem sikerült (szerencsére).

És hallgatás beleegyezés alapon szerinted a Crater nem rossz választás, vagy errõl nem tudsz/szeretnél nyilatkozni?

nem nagyon tudok jobb ár/érték arányt ebben a kategóriában
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Rendben, nem kérdõjelezem meg a szaktudást, nincs miért kételkednem bennük. Csak gondoltam megkérdezem, hátha tarkítom egy kicsit a képet, de nem sikerült (szerencsére).

És hallgatás beleegyezés alapon szerinted a Crater nem rossz választás, vagy errõl nem tudsz/szeretnél nyilatkozni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!

Végre belátható közelségbe került a bicóvétel (májusban veszem), ezért kérdeznék:

180 cm vagyok, 75 kg. 18"-as vázat ajánlottak számomra a ProBike-ban ránézésre, bár attól tartok annál eggyel nagyobb kéne. Régi, szintén MTB merev bringámon se nem nyújtózva, se nem fekve ültem, az számomra a kényelmes.

De ami inkább lényegesebb, az maga a kerékpár. A ProBike-nál Magellan Crater-t ajánlottak, nekem igen barátinak tûnik, tûrhetõ alkatrészekkel, relatív kis karbantartási igénnyel. Árban ilyen kategóriájút keresek mindenképpen, maximum 90 környéke, a Polaris sajna már nem fér bele, mert pár kiegészítõt is kell vennem még. Nekem megtetszett a Crater nagyon, a márkával sincs bajom, haveromnak elég rég van egy Draco-ja, elégedett vele.

Ja, és új biciklit keresek.

Köszönöm elõre is ismételt segítségeteket!

nagyjából határeset magasság (átlagos testalakt) a 18-19-es határán, szal lehet 19-es jobb lenne, de mivel az craterbõll nincs, jobb lesz a 18-as. a 20-as biztos hogy nagy lenne. nem beszélnek ám hülyeséget abban a boltban. nekem is sokba került hogy nem halgattam rájuk anno....

és ne a dracóhoz viszonyíts (ha azt próbáltad esetleg) az sokkal rövidebb váz, abból kellene a 20-as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

186 cm magas vagyok. Ahhoz passzol az 55cm-es vázméret?

Én 189 vagyok és a 20"-s váz épp jó. Igaz, ez egy Merida MTB és a gyárilag hozzá tervezett 80-100mm-es elsõ villa helyett egy 120-as van benne.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

186 cm magas vagyok. Ahhoz passzol az 55cm-es vázméret? Az a bringa amit ajánlottál ( Specialized '09 Crosstrail (Ker) inkább akkor jó ha fejleszteni is akarom vagy alapból is jobb mint ez ( Kelly's Axis 2009 - Ker ) Gondolok itt a felszereltségre. Elõre is köszönöm a segítséget és a választ. :)

így hirtelen a hátsó váltó jobb a kelly's-en...de nem egy nagy dolog.
186cm-hez még elmegy az 55-ös szerintem.
De majd a többiek is hátha írnak véleményt. (én a specit választanám)

micyke

micyke

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Én a Kelly's Axis-ra szavazok (vagy esetleg a gepida), de igazából túl nagy különbség nincs köztük.
Még EZT is megnézném, elsõsorban a váz miatt (feltéve ha passzol méretben. ~180cm körüli magassághoz jó)

Qlagep: Én azt a 6-ot pluszban már rászánnám a hydra-ra

186 cm magas vagyok. Ahhoz passzol az 55cm-es vázméret? Az a bringa amit ajánlottál ( http://ebike.hu/term... 09 crosstrail/) inkább akkor jó ha fejleszteni is akarom vagy alapból is jobb mint ez ( Kelly's Axis 2009 - Ker ) Gondolok itt a felszereltségre. Elõre is köszönöm a segítséget és a választ. :)