Laptopokkal foglalkozom tisztában vagyok vele, hogy az olcsó nem mindig olcsóbb hosszabb távon. Ott már megtanultam, hogy arra kell a laptopot venni, amire használva lesz.
Tervbe van véve ugyan egy hosszabb túra erdélyben, de szerintem bõven teljesíthetõ olcsó kerékpárral is.
Ezért veszel munkba járáshoz (gondolom végig aszfalt) montinak látszó kerékpárt.
Ha mindenképpen ez a célod, akkor kicsit még számolj utána: fog kelleni bukó, nem gagyi lakat, ez kb. 10ezerbõl megvan. Persze kemény a fejed, meg defenzíven közlekedsz- ettõl függetelenül nem árt, ha rendszeresen akarod használni a drótszamarat. A késõbbiekben, ha tunyingolni szeretnéd a vasat (mert full vas lesz az egész bicaj, alig alumínium) könnyebb haladás érdekében nem árthat egy pár slick gumiköpeny, valami vékonyabb (1,4 collos) sem. A biztosabb megálláshoz jó fék. Fém fékkarok a minimum. Meg a teljesen fém pedál.
A Median a Cseke márkája, ezért sok a B+ kiegészítõ rajta.
Megveheted 40-ért az újat, de légy tisztában a korlátaival! Elsõre nem lesz szar, csak ha már beletettél párszáz, vagy párezer kilométert. Addig meg lesz idõd eldönteni, jó vétel volt-e, avagy sem.
Csak jelzem, apróban ilyen újonnan 40ezres bicajok 1-2 évesen (nem sok futott km-el) nagyjából féláron kaphatók. Barátom vett nemrég egy Balance bicajt. Telóval, Ahead kormányszárral, félterep gumisan 18-ért, nagyon jó állapotban. Neki bõven megfelel, de õ max. alkalmanként használja. Szóval érdemes a használtak között is nézegetni.
A Decathlonban most van egy érdekes ajánlat: a legegyszerûbb acélvázas montiból készítettek egysebességes változatot. Egy áttétel, a fék rendesen fog, nincs váltó, kevesebb hibalehetõség. Mindez 25-ért. Szóval mindaz rajta van, mint amiket néztél, csak a felesleget szedték le (városba teló, váltó inkább ballaszt), marad pénz kiegészítõkre: bukósisak, lakat, sárvédõ.
Itt van e:
Decathlon - biciklik - kerHa gyorsan kell olcsó, akkor akár ez is játszhat. Garanciát is adnak rá. Dunakeszin pl. 18 ezerért.