Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

akciós 2016-os modellek itthonról?

Nézegettem, még úgy is bő 100 ronggyal drágább a hasonló felszereltség (átütős teló), hogy közben az on-one 100 fonttal drágább lett (nyilván olvasták a kommentemet)

Egyelőre így aprót nézegetem, hátha...

Durván elmentek az árak, emlékszem 7-8 éve 1400 ojróból összeraktam egy full XT-s canyon össztelóst, rebával, most meg ennyi egy jól felszerelt HT :(

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hali!

Pár év kihagyás után lehet hogy újra nyeregbe pattannék. Anno egy össztelós Canyon Nerve XC-m volt, most viszont valami egyszerűbbre gondoltam, HT 29" nagy visszalépés lenne komfortban?

http://www.on-one.co...5-mountain-bike

ezt az on-one-t nézegettem, nem értem hol az átverés... átütős első agy, tubeless felni ennyiért másnál nincs szerintem. Még használtban is hasonló árban mozog egy ilyen gép, ahogy nézem.

Ár érték arányban van most valami hasonló? 250 a keret max.

akciós 2016-os modellek itthonról?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

A 29er HT úgy általában, vagy ez a váz?

úgy általában a HT..(de irány 24-én a kamaraerdő, oszt próbálgatni (nyilván fritz postás cuccok nem lészenek, de több márkát próbálgatva is van érezhető különbség))

Edited by Bikertigger, 2016. September 04. - 20:57.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

komfortban borzasztó (ismeretlen vázzal meg még inkább lutri)

...

A 29er HT úgy általában, vagy ez a váz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Hali!

Pár év kihagyás után lehet hogy újra nyeregbe pattannék. Anno egy össztelós Canyon Nerve XC-m volt, most viszont valami egyszerűbbre gondoltam, HT 29" nagy visszalépés lenne komfortban?

ezt az on-one-t nézegettem, nem értem hol az átverés... átütős első agy, tubeless felni ennyiért másnál nincs szerintem. Még használtban is hasonló árban mozog egy ilyen gép, ahogy nézem.

komfortban borzasztó (ismeretlen vázzal meg még inkább lutri)

acél becsúszós rs-ok elég szarul mozognak

avid db3 hulladék

felni kurva jó, de a saját márkás agyak ,...... bármi lehet....

1

20-as telóval 72 fok hmmm

lehet megnézném

http://www.radon-bik.../zr-team-29-80/

Edited by Bikertigger, 2016. September 04. - 12:32.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

aradebil

aradebil

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Hali!

sehol sincs benne átverés, egyszerűen a "gyártó"/összeszerelőtől közvetlenül veszed meg, ezért kimarad a kisker (lásd még Rose, Canyon), és olcsóbb lesz a gép. Egyetlen különbség az előző kettőhöz képest, hogy nem költenek annyit tervezésre és designra, karbonvázaikat pl. nem ők tervezik, kínai katalógusvázak (open mold). Alu vázaikat viszont több esetben is britt designerek/mérnökök tervezik, valószínűleg utána lehetne nézni hogy ezt éppen ki csoda, vagy ne adj isten ez is kínai katalógus váz (bár aluban nem tudom létezik-e ez)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Hali!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Sziasztok!

Pár éve még tudtam Kona kerékpárt venni magyarországon, de most tájékoztatott a helyi boltos, hogy jelenleg nincs magyar forgalmazója a márkának.

Mit javasoltok, merre induljak? Keressek Konát forgalmazó boltot Ausztriában vagy könnyebb/egyszerűbb/olcsóbb online keresgélnem?

Kösz!

Üdv,

Tamás

cseheknél van,

kona.cz

szlovákiát is ők nyomják

elvileg osztrákoknál is van

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Sziasztok!

Pár éve még tudtam Kona kerékpárt venni magyarországon, de most tájékoztatott a helyi boltos, hogy jelenleg nincs magyar forgalmazója a márkának.

Mit javasoltok, merre induljak? Keressek Konát forgalmazó boltot Ausztriában vagy könnyebb/egyszerűbb/olcsóbb online keresgélnem?

Kösz!

Üdv,

Tamás

Dave79

Dave79

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Szereztem egy Bfold7-es kerékpárt, Van valakinek ezzel kapcsoltban valami tapasztalata? Napi szinte szeretnén használni, vonaton ingázáshoz. 

Valami tartós,ésigénytelen kerépkárt szereretnék, de mivel ez nagyon jó árban volt használtan így ezt vettem meg. Van értelme esteleg ezt átalakítani? Láncváltót, hátsó féket lecserélni kontrás agyváltóvra vagy sima egyesebeséges kontrásra.

nonolada76

nonolada76

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Ha új kerékpárban gondolkodom,akkor melyik belépőszintű országúti kerékpárt javasolnátok? Gondolok itt Neuzer,Gepida,BTWIN,Csepel,Dema,MALI Revolution-féle kategóriára.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,669 posts

Próbálj ki egy jobb 29-est terepen, majd ugyan ott a 26-os bicajodat, szerintem érteni fogod miért 29.

Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőség, igen. Még az is lehet, nem jön be a kérdezőnek, hiszen mindenkinek más a fontos.

Kishercegnél a pont !! Mindenképpen ki kell próbálni.

Én pl nem izgultam rá a 29re, nekem a 27,5 jött be jobban. De kinek a pap, kinek a papné.

És kinek a paplan.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts

Próbálj ki egy jobb 29-est terepen, majd ugyan ott a 26-os bicajodat, szerintem érteni fogod miért 29.

Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőség, igen. Még az is lehet, nem jön be a kérdezőnek, hiszen mindenkinek más a fontos.

Ha pedig használt a fő csapásirány, akkor szerintem nem feltétlenül kell lemondani a 26-ról, nincs azzal gond, lesz még hozzá alkatrész. Érdemes elgondolkozni azon, hogy kell-e a fully, a  plusz kényelem, valamint a komplexebb felépítés miatti valamivel költségesebb karbantartás és esetlegesen drágább javítás. A másik, hogy (új) 29er-ből jó eséllyel nehezebb és egyszerűbb felszereltségűt lehet találni azonos pénzért, bár használtan bele lehet futni jókba. Illetve ahogy nézem, lassan a 29er is átadja helyét a 650b-nek. Már ha ez utóbbi számít...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok. Szeretném lecserélni a 4 éves alap 26os Cube MTB kerékpárom! Elsősorban használt jöhet szóba. A márkánál maradnék. Érdemes még 26osba fektetni, vagy abszolút a 29é a jövő? 178cm magas vagyok. 26osbol beleférne egy AMS a keretbe, 29böl már csak LTD, Acid, esetleg Attention! Köszi

Hergyan

Hergyan

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok. Pár hónapja már érdeklődtem új kerékpár iránt, akkor szűkösebb volt a keret, 100k. Úgy néz ki, hogy meg tudnám toldani 150k -ig.

Ebben az árkategóriában kellene nekem ffi trekking, városi használatra, teljes felszereléssel, agydinamó miegymás, de első teleszkóp nem szükséges.

Amin még gondolkodom a trekking helyett egy agyváltós városi bringa 6-8-10 sebességgel, nem tudom ebben az árkategóriába van e ajánlható példány.

Grasscarp

Grasscarp

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok. Szeretném lecserélni a 4 éves alap 26os Cube MTB kerékpárom! Elsősorban használt jöhet szóba. A márkánál maradnék. Érdemes még 26osba fektetni, vagy abszolút a 29é a jövő? 178cm magas vagyok. 26osbol beleférne egy AMS a keretbe, 29böl már csak LTD, Acid, esetleg Attention! Köszi

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Üdv! Kezdő bringás vagyok. Jövő tavasszal szeretnék elindulni amatőr triatlon versenyen. Ehhez szeretnék vmilyen értelmes kerékpárt venni, de mivel nem értek hozzá, bepofátlankodtam a fórumba hogy segítsetek! Milyen bicót vegyek? /160 Cm vagyok/

Kolléga jól mondja, valami eladható bringa legyen, 9-10-es Shimano hajtásal. Csak a méretezésbe kötnék bele, mert inkább 48-as vázat néznék (vagyis kb 490-500mm-es vízszintes felsö csö hossz) Triatlonon engedélyezik a könykölöt, ha szeretnél azt is használni, akkor jobb, ha rövidebb a váz, különben nem fogod elérni kényelmesen a kormányt.

• Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Üdv! Kezdő bringás vagyok. Jövő tavasszal szeretnék elindulni amatőr triatlon versenyen. Ehhez szeretnék vmilyen értelmes kerékpárt venni, de mivel nem értek hozzá, bepofátlankodtam a fórumba hogy segítsetek! Milyen bicót vegyek? /160 Cm vagyok/

leginkább használtat, és a triatlonisták 90%-val ellentétben olyat, amit el is tudsz majd adni.

Ekkora magassághoz 50-es váz elég lesz, adj egy keretet, de, én első bringának így választanék:

-muffolt acélváz, vagy karbon

-9-es shimano rendszer, vagy akár nyílt bowdenes 10-es, ezek olcsón fenntartható, megbízható, bizonyított rendszerek, amikhez könnyen elérhetőek pótalkatrészek, kopó alkatrészek, és nagy a választék.

-kompakt hajtókar 50-34 tányérokkal, a kistányér úgyis filléres tétel, az 50-es nagytányér meg ált. elég, főleg szólóban.

-sorból olyat keress, ami a környékedre jól használható. Ha síkon élsz, sokat mész síkon, emelkedők nélkül, akkor 13-25 félét, ami nagyon finoman emelkedik, ha hegyvidéki vagy, érdemes lehet nagyobb áttétel-átfogást biztosító sorra voksolni.

picike váz, jól fenntartható és megbízható rendszer, meg nem árt egy jól csengő név sem. értelemszerűen a gepida-neuzer vonal kerülendő, nagy parasztmágnes márkák itáliából vannak, az usából is jól csengő, könnyen értékesíthető nevek érkeztek (cannondale, trek, lemond, specialized, klein), meg néhány francia (time, look) és még a dán principia is a jobban hangzó brandekhez tartozik.

röviden-tömören:

ne vegyél 50-estől nagyobbat
ne vegyél campagnoloval szereltet
ne vegyél noname, nulla presztízsű márkát

ha látunk jó gépet, linkelünk.

Eras77

Eras77
  • fórumtag
  • 0 posts

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

@Aske: köszönöm, hogy említetted a széles hajtókar dolgot. Ezzel ugyanis számolni kell majd az elmúlt évek trendjeit-divatjait figyelembe véve aszfalton is: Sok országútist láttam már panaszkodni pl. 155-ös q-faktorú hajtás miatt, mert korábban 144-eshez volt szokva, s akárhogy nézem, a szélesebb felni-gumi-láncvilla trióhoz alap, hogy szélesedik a hajtás is.

Minden esetre érdekes tapasztalat, idővel gondolom, úgy is cserélődni fog a négyszögtengelyes hajtókar. 

A kormánycserével várj, egy kurtább kormányszár tud annyit rövidíteni, hogy ugyanaz a szélesség ne tunjon hatalmasnak. Aszfaltbetyárok szoktak pont 1-2 cm-rel nyújtani a stucnihosszon, mikor elkezdenek a 38-40 széles kormányokkal kísérletezni (sőt, néhányan még keskenyebbel.)

Bocsi a félrepofázásért, csak próbálok párhuzamokat keresni az egymással köszönőviszonyban sem levő szakágak közt :D