Üdv! Kezdő bringás vagyok. Jövő tavasszal szeretnék elindulni amatőr triatlon versenyen. Ehhez szeretnék vmilyen értelmes kerékpárt venni, de mivel nem értek hozzá, bepofátlankodtam a fórumba hogy segítsetek! Milyen bicót vegyek? /160 Cm vagyok/
leginkább használtat, és a triatlonisták 90%-val ellentétben olyat, amit el is tudsz majd adni.
Ekkora magassághoz 50-es váz elég lesz, adj egy keretet, de, én első bringának így választanék:
-muffolt acélváz, vagy karbon
-9-es shimano rendszer, vagy akár nyílt bowdenes 10-es, ezek olcsón fenntartható, megbízható, bizonyított rendszerek, amikhez könnyen elérhetőek pótalkatrészek, kopó alkatrészek, és nagy a választék.
-kompakt hajtókar 50-34 tányérokkal, a kistányér úgyis filléres tétel, az 50-es nagytányér meg ált. elég, főleg szólóban.
-sorból olyat keress, ami a környékedre jól használható. Ha síkon élsz, sokat mész síkon, emelkedők nélkül, akkor 13-25 félét, ami nagyon finoman emelkedik, ha hegyvidéki vagy, érdemes lehet nagyobb áttétel-átfogást biztosító sorra voksolni.
picike váz, jól fenntartható és megbízható rendszer, meg nem árt egy jól csengő név sem. értelemszerűen a gepida-neuzer vonal kerülendő, nagy parasztmágnes márkák itáliából vannak, az usából is jól csengő, könnyen értékesíthető nevek érkeztek (cannondale, trek, lemond, specialized, klein), meg néhány francia (time, look) és még a dán principia is a jobban hangzó brandekhez tartozik.
röviden-tömören:
ne vegyél 50-estől nagyobbat
ne vegyél campagnoloval szereltet
ne vegyél noname, nulla presztízsű márkát
ha látunk jó gépet, linkelünk.