Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2010. June 16. - 16:49
Melyiket érdemesebb venni, melyik a jobb?:
Magellan Crater Disc Sram X4 2009-es vagy egy idei Kona Fire Mountain-t?
Posted 2010. June 16. - 13:01
középcsapágy press fit-es
és az átdobó sem bilincses
agy passz.
többinek majd utánaszámol
.
az agy ipari csapagyas - az elso konnyu, a hatso kevesbe csak azt nem ertem, hogy miert nem talalni rola semmi infot.
Front hub looks great with cartridge bearings and weighing only 147 grams. The back, however, is a bit beefy @ 415 grams and has a threaded steel axle. I doubt there's cartridge bearings in there.
Posted 2010. June 15. - 21:40
Megoldódott a vázprobléma srácok!
Marad a Rockhopper, mert hátradõltem és végig gondoltam a dolgokat. A Rockhopper most pont tökéletes nekem, nem kell okos hátsó tag meg lockolható se, annyival nem ér többet. És az is igaz hogy ha a Rockh. geó tetszik akkor a többieké tényleg más lenne és mivel kipróbálni nem tudom egyiket sem, fõleg az én alkatrészeimmel nem, így 150ezres kategóriában lottózni semmi értelme, meg amúgy se. Majd ha lediplomáztem akkor majd az infósfizuból öüsszekuporgatok egy használt valamire, ha megint meghülyülnék és vásárlási rohamot kapnék, haha
Kap a Rockh. egy jó elsõ telót és kész.
Egyébként én is 182cm vagyok és 17" a váz és nekem 105mm-es fejjel pont jó a geometriája hátfájás és derékfájás nélkül.
Én 187 cm magas vagyok és két hónapig használtam egy 17" 120-as stucnival, csuda jó kis váz volt, Stumpi HT után használtam és semmi szenvedés nem volt vele.
Posted 2010. June 15. - 20:49
Amúgy ha elmégy egy Merida tesztpartner bringaboltba kipróbálhatod a 96-ost is.
Posted 2010. June 15. - 20:23
Marad a Rockhopper, mert hátradõltem és végig gondoltam a dolgokat. A Rockhopper most pont tökéletes nekem, nem kell okos hátsó tag meg lockolható se, annyival nem ér többet. És az is igaz hogy ha a Rockh. geó tetszik akkor a többieké tényleg más lenne és mivel kipróbálni nem tudom egyiket sem, fõleg az én alkatrészeimmel nem, így 150ezres kategóriában lottózni semmi értelme, meg amúgy se. Majd ha lediplomáztem akkor majd az infósfizuból öüsszekuporgatok egy használt valamire, ha megint meghülyülnék és vásárlási rohamot kapnék, haha
Kap a Rockh. egy jó elsõ telót és kész.
Egyébként én is 182cm vagyok és 17" a váz és nekem 105mm-es fejjel pont jó a geometriája hátfájás és derékfájás nélkül.
Posted 2010. June 15. - 20:09
Nekem a 17-es Rockhopper váz kicsi (rövid) volt, pedig igencsak nem nõttem nagyra. Engem az a vázgeo inkább valami szolidabb all mountain ht vázra emlékeztet, maratonokon marhára fájt tõle a derekam, vázcsere után ez megszûnt. A Stumpjumpernél olcsóbb XC-s vázuk nálam inkább a Hardrock, persze ez szubjektív.
Amúgy egyetértek, pihen egy 2006-os 17.5"-os a garázsban, nekem is kicsi (178-180cm vagyok). (Öcsém használja, pedig magasabb mint én :confused: nem értem neki hogy kényelmes.) Amúgy szvsz nagyon király váz, kipróbálnám nagyobban...
Posted 2010. June 15. - 19:45
Posted 2010. June 15. - 17:03
RECREATIONAL XC
Riders looking for the perfect starting point to XC riding or just a versatile and reliable hardtail for kicking around town will find everything they need in these lightweight, do-it-all hardtails. All styles, levels and budgets welcome.
Posted 2010. June 15. - 15:59
Mondjuk én a Rockhoppert nem nevezném xc bringának, szóval ha az tetszik nem biztos, hogy az xc geós össztelósok annyira tetszeni fognak.
Akkor milyen kategóriába sorolnád? (Nem kötözködöm, csak érdeklõdök.)
Posted 2010. June 15. - 15:37
Posted 2010. June 15. - 15:09
ezt nezegettem, mint donorcangat:
RED BULL AL-200 Factory online kaufen
milyen az sram agy? konuszos, vagy iparis egyaltalan?
a tobbi cucc nekem szimpi ezen az aron - velemeny?
középcsapágy press fit-es
és az átdobó sem bilincses
agy passz.
többinek majd utánaszámol
.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. June 15. - 14:40
RED BULL AL-200 Factory online kaufen
milyen az sram agy? konuszos, vagy iparis egyaltalan?
a tobbi cucc nekem szimpi ezen az aron - velemeny?
Posted 2010. June 15. - 14:05
radon-bulls-cube allitolag egy helyen keszul. a fenti bullst lattam eloben, vmi elkepesztoen szep forrasztasokkal: olyan mintha karbon lett volna.
ez a donordolog nekem is egyszembe jutott ahogy osszeirogattam egy alkatreszlistat (meg 29erhez), 1000 eurobol messze nem jonne ki vaz nelkul sem (szvsz a redbull a legjobb ilyen szempontbol). esetleg a villanyak hosszra erdemes figyelni, ha tudom, hogy mire cserelnem a vazat. de a megoldasokat latva lehet jobb, mint ami nevesebb.
canyon miben jobb?
elsõsorban abban hogy saját tervezés és nem is rossz.
oda kell figyelni a méretre, de q.jó geónak tûnik
és valamit rohadtul eltaláltak, mert ha még a fritz újságok méréseibõl a súlyt felfelé a merevséget lefelé osztom szorzm 10%-kkal akkor is is q. jó súly/merevség arány. amibõl engenm a masszívság érekel, de úgy tûnik eléggé ott van a szeren (már majdnem kona )
Posted 2010. June 15. - 12:58
ez a donordolog nekem is egyszembe jutott ahogy osszeirogattam egy alkatreszlistat (meg 29erhez), 1000 eurobol messze nem jonne ki vaz nelkul sem (szvsz a redbull a legjobb ilyen szempontbol). esetleg a villanyak hosszra erdemes figyelni, ha tudom, hogy mire cserelnem a vazat. de a megoldasokat latva lehet jobb, mint ami nevesebb.
canyon miben jobb?
Posted 2010. June 15. - 12:40
ami mar baromi regota piszkalja a csoromet... ezek a nemet jo ar/ertek aranyu webshopos cangak vazai milyenek (redbull, radon, bulls)?
tisztes iparpos munkák. emlékeim szerint (ránézésre) semmi extra, katalogvázak a jobbikból (azért a fritz piac nem az, ahol tartósan fenn lehet maradni ipari hulladékkal) a radon meg a redb, tesztekben mért merevségben is elég jól szokott szerepelni. általában messze verik a neves túlkönyített cuccokat.
merevseggûbõl meg nem egy van, amit még úgyis érdemes megvenni hogy a vázból, (ha nem tetszik) fáklyatartót csinálsz a falra, annyira jó a szereltségük.
a canyon meg ugye messze kimagaslik. azért fulliból én inkább náluk keresgélnék.
Posted 2010. June 15. - 12:29
Posted 2010. June 15. - 11:51
ami mar baromi regota piszkalja a csoromet... ezek a nemet jo ar/ertek aranyu webshopos cangak vazai milyenek (redbull, radon, bulls)? felszereltsegileg van olyan, amelyiknel ha akarnek se tudnek jobb komponenseket osszevalogatni abban az arkategoriaban (sot, sokkal olcsobb igy egyben). neha ritka szep megoldasokat alkalmaznak. de irhatnam az angolok hypecangajat a boardsmant. a pitch elott majdnem vettem egyet, de most megint gondolkodom vmi merevvazason.
Posted 2010. June 15. - 11:29
A Rockhoppertõl meg igencsak nagy távolságban van az Epic, nekem is volt sziklaugróm. Mondjuk én a Rockhoppert nem nevezném xc bringának, szóval ha az tetszik nem biztos, hogy az xc geós össztelósok annyira tetszeni fognak.
Ui: használható össztelós vázat olcsón ne remélj.
Posted 2010. June 15. - 09:01
Megnéztem a 96-ot és az Anthem -et is, tényleg jónak néznek ki, Giant XTC -t már próbáltam, ha csak megközelíti az Anthem gyorsulásban, akkor már jó, haha Kicsit húzós az ára viszont.
Mindenesetre köszi, ha van még valakinek ötlete, szívesen fogadom.
Posted 2010. June 15. - 06:54
Sziasztok!
Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egyben Na, hozom a formám (ha jól emlékszem, volt már Epic lázam régebben is....)
Most egy 06-os Rockhopperem van, ami álom, de nem fully. És most emiatt pörögtem rá a Speckó Epicre, mert hát akkor a legjobb márkából kell a fully, de azért tudom én hogy asse teljesen úgy van.
A lényeg. Ha nem muszály, a kult státusz miatt nem akarnék vagyonokat fizetni egy névért. Az Epic és a Merida Mission 2000D között vívódok, mert a Mission lenne jóval olcsóbban használtan nagyon nagyon jó állapotban, mint egy Epic, ami nagy szerencsével is 150-160 használtan.
Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettem Ja és mindez megéri e a dupla árat, de ez már személyes problémám
Ha valaki tudna mindkét vázhoz érdemi pro és kontra hozzászólást azt nagyon megköszönném, segítene picikét a döntésben, vagy a további vívódásban, haha
ps. vagy ha tudtok XC-s geós fully(100mm max) vázat amihez lockos tag jár, az is jöhet
Ker ennél jobbat ennyiért nem kapsz nekem is Amthemem van, classisokkal jobb a speed missionál ( az volt az elõzõ ) ültem 96-on annál is sokkal jobb az epiccel meg pariban van. Bár szvsz jobban mászik.
http://www.speed-way...D=117&katID=328
csak a váz nekem a 08 váz jobban is tetszik a vízszintes tag elhelyezés miatt és cipeléskor tökéletesen meglehet fogni. mert ideális távolságban van a felsõcsõtöl.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!